Duchovni ucitel

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

AlA777
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví: Muž
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Duchovni ucitel

Příspěvekod AlA777 » 28 kvě 2011, 00:19

Ahoj, mohl by mi nekdo objasnit co se mysli duchovnim ucitelem? Jedna se o fyzickou osobu, nebo o nejakeho duchovniho pruvodce? (Neco na zpusob jak o tom pise Coelho v Poutníkovi - Mágův deník)
"Seekers there are in plenty: but they are almost all seekers of personal advantage. I can find so very few Seekers after Truth.
Sa’adi

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Re: Duchovni ucitel

Příspěvekod Anubis » 28 kvě 2011, 08:41

AlA777 píše:Ahoj, mohl by mi nekdo objasnit co se mysli duchovnim ucitelem? Jedna se o fyzickou osobu, nebo o nejakeho duchovniho pruvodce? (Neco na zpusob jak o tom pise Coelho v Poutníkovi - Mágův deník)

Vítej na fóru. Nevím, proč by duchovní učitel nemohl být v obou verzích. Dokonce to může být propojené v tom smyslu, že tvůj fyzický učitel ti pomáhá v jiných sférách a nebo nějaký učitel, kterého pokládáš jen za „éterického“, může klidně jinde na světě existovat ve fyzickém těle. První případ mám zažitý, tím druhým si nejsem jistý, ale nevidím důvod, proč by to nemohlo jít. Ve svém okolí jsem slyšel o několika případech, kdy poněkud vyzrálé lidi navštěvovali učitelé z východu...

Knihu jsem bohužel nečetl, takže nevím, jaký je tam případ. Ze začátku je ovšem těžké selektovat správné myšlenky, takže je dosti obtížné odhalit správný (dobrý) vnitřní hlas, resp. učitele, pokud je žák typ, kterému se síly spíše personifikují.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Re: Duchovni ucitel

Příspěvekod Pete » 28 kvě 2011, 18:47

Kazdy ma mit prideleneho sveho duchovniho ucitele, nefyzickeho, ktery te ruzne zkousi casto napriklad ve snech, a ruznymi ukoly z kazdodenniho zivota.

Krome toho si muzes najit fyzicky zijiciho duchovniho ucitele.

Existuje i hodne praktik jak navazat s duchovnim ucitelem kontakt (automaticke psani, ruzne druhy cestovani, meditace atd)

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”