Anubis píše:Milda píše:2. Kde je uhel 52°?
Pyramida ma ctvercovou zakladnu.
Predstav si krychli a sklop vsechny 4 bocni steny pod uhlem 52° a dostanes pyramidu.
Pruseciky 2 sklopenych sten budou sikme hrany krychle a pruseciky vsech sklopenych sten bude vrchol pyramidy.
Ty nečteš co píšu, takže znovu:Anubis píše:Jen bych chtěl dodat, že to je úhel stěny. Pokud někdo bude stavět pyramidu z prutů, tak využije spíš úhlu, který svírá hrana s podstavou (42°+).Vím, že nerad čteš, ale přečti si alespoň ta dvě slova, co jsem dal tučně. STAVĚT z PRUTŮ. Snad mi nechceš říct, že si nejdřív z oceli postavíš krychli a pak ten vrch nějak zmáčkneš. Víš, co to je stavět? To je udělat čtverec a na něj pak přivařit po jedné hrany pyramidy. To znamená do úhlopříčky podstavy si dáš rovinu a na té pak odměřuješ úhel pro každou hranu a ten je 42°. STAVĚT! Při stavění je jedno, jak na tebe působí nebo nepůsobí. STAVĚT!Milda píše:Anuloid=toroid vznikne rotaci kruznice.
Ano, proto jsem psal kvazi, ale to vás asi neučili.
1. nechce se mi to prepocitavat a kazdy mame svou logiku.
2. Kvazianuloid jsem nikdy neslysel a ani z netu jsem narychlo nic nenasel. Ve skole nas ho neucili. Jen anuloid=torid. Toroidni civky jsme pocitali na elektrofakulte.