Tutanchamon
Moderátoři: Cagliostro, Anubis
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Tutanchamon
O tom je v podstatě dříve již zmíněná Alexandra Robbins-Tajemství hrobky (2007). Sama autorka u nich na škole studovala, ale když jsem se jí pokoušel (přes svou chabou angličtinu) kontaktovat, maximálně se snažila mne pozvat na své přednášky.
Ego sum, qui sum!
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

Tutanchamon
Je však pravdou, že se u Tutanchamona spojují věci okultní, a věci zednářské. Nevěřím, že v případě úmrtí mecenášského hraběte šlo o zásah lidský, ale skutečně jev okultní. Carter Howard, který však hrobku objevil zemřel až r. 1939, a předpokládám, že šlo-li by o zednářský zájem, zemřel by dříve, a neochránil by ho ani Duch svatý.
Škoda je tomu, že dílo Hrobka Tutanchamonova (1926), které sepsal Case a Carter (úvod samozřejmě Dr. Lexa) nebylo obsáhlejší k věcem okultním :!:
Avšak i Tutanchamon se stal svého času "přízrakem pražským", když byl evokován jistou společností v jednom ateliéru. To co napáchal (rozmlátil jim veškerý egyptský artefakt). Vše ostatní (z Řecka aj.) zůstalo netknuto, a společnosti se další evokace vzdalo.
Případ popsal Karel Sezemský.
Škoda je tomu, že dílo Hrobka Tutanchamonova (1926), které sepsal Case a Carter (úvod samozřejmě Dr. Lexa) nebylo obsáhlejší k věcem okultním :!:
Avšak i Tutanchamon se stal svého času "přízrakem pražským", když byl evokován jistou společností v jednom ateliéru. To co napáchal (rozmlátil jim veškerý egyptský artefakt). Vše ostatní (z Řecka aj.) zůstalo netknuto, a společnosti se další evokace vzdalo.
Ego sum, qui sum!
Tutanchamon
Cagliostro píše:O tom je v podstatě dříve již zmíněná Alexandra Robbins-Tajemství hrobky (2007). Sama autorka u nich na škole studovala, ale když jsem se jí pokoušel (přes svou chabou angličtinu) kontaktovat, maximálně se snažila mne pozvat na své přednášky.
To je jednoduchá strategie: Vybere se vážné téma, třeba právě S.and B. a předhodí se nějakému rychlokvašnému čerstvému absolventovi historie bez nadhledu a zkušeností, pokud možno prefabrikátovi z povrchní americké VŠ. Ten vyplodí předpokládaně neškodný žblebt bez nadhledu a pochopení skutečné podstaty a je klid. - "Vše" je "odhaleno" a samozřejmě je vše v pořádku. Odstrašujícím příkladem je např. Heather Pringleová - Velký plán, "historička", která "proslula" jednou prací o folkloru amerických indiánů, sežvýkala obří téma Ahnenerbe do neškodné slátaniny bez jakéhokoliv obsahu, natož přesahu nebo náznaku pochopení. Alexandra Robbins je produkt stejné výrobní linky americké oblbovací mašinérie. Nicméně si obě vysloužily zřejmě doživotní útulnou historickou "trafiku" na nějaké "univerzitě" v Horní Dolní na jihovýchoním severozápadě.
Tutanchamon
Cagliostro píše:Je však pravdou, že se u Tutanchamona spojují věci okultní, a věci zednářské. Nevěřím, že v případě úmrtí mecenášského hraběte šlo o zásah lidský, ale skutečně jev okultní. Carter Howard, který však hrobku objevil zemřel až r. 1939, a předpokládám, že šlo-li by o zednářský zájem, zemřel by dříve, a neochránil by ho ani Duch svatý.
Rozdíl je v tom, že Carter byl pragmatik a mlčel. Ostatní měli idealističtější přístup k věci. V tomto případě hrály více než zájmy zednářské úlohy zájmy frakce sionistické - separatistické, která chtěla vybudovat skutečný stát v Palest., a zájmy frakce "internacionální" (převážně právě R-ové), která neměla zájem upoutávat pozornost a dávala přednost skrytému působení v zákulisí. Tut. knihovna je nebezpečná pro obě, ale eso v rukávu (či spíše v trezoru) mají R-ové. Kdyby ho vytáhli, zpochybní celý historický základ, na kterém moderní I. stát stojí, tím drží R-ové druhou frakci v šachu.
Ani pan hrabě nebyl mecenášem, utrácel peníze svého nepřiznaného tchána R., a v Egyptě pobýval nikoliv kvůli archeologii, kterou si krátil dlouhou chvíli, jako spíše kvůli komplikacím s léčbou plic po automobilové nehodě, protože auta ho zajímala hned po penězích a koních nejvíc. Vyplenění Tut. hrobky bylo spíš vítaným rozptýlením.
"Hrobka Tutanchamonova" je dobře napsaná dodatečně upravená verze "skutečných" událostí, má ale výborný katalog fotografií (dnes již komplet na internetu). (Výše zmíněné "ponožky" chybí. :mrgreen: )
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

Tutanchamon
Hermetik píše:"Hrobka Tutanchamonova" je dobře napsaná dodatečně upravená verze "skutečných" událostí, má ale výborný katalog fotografií (dnes již komplet na internetu). (Výše zmíněné "ponožky" chybí. :mrgreen: )
Na, ale nic bych za to nedal, že by o tom v této době někdo z českých egyptologů (potažmo hermetiků) nikdo nic nevěděl (Lexou počínaje, a Mat(t)uškou konče.
Ego sum, qui sum!
Tutanchamon
Cagliostro píše:Hermetik píše:"Hrobka Tutanchamonova" je dobře napsaná dodatečně upravená verze "skutečných" událostí, má ale výborný katalog fotografií (dnes již komplet na internetu). (Výše zmíněné "ponožky" chybí. :mrgreen: )
Na, ale nic bych za to nedal, že by o tom v této době někdo z českých egyptologů (potažmo hermetiků) nikdo nic nevěděl (Lexou počínaje, a Mat(t)uškou konče.
Podle mě něco věděli a to stačilo aby si doplnili informace, na kterých stavěl Horev-klub s jejich snahou o rekonstrukci systému ohně Horev podle egyptské verze. Mojžíš odnesl z egypta právě nauku o ohni Horev a v "ponožkách" byly zřejmě podrobnosti. V té době o se o Amenhotepovi IV nevědělo - pro Egypt byl neosobou. Zmiňoval se o něm jen Manetho a to letmo a zkresleně. Každý střípek, který získali - osobně se domnívám, že přes Německo, byl cenný.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

Tutanchamon
Nauka o ohni Horevu, jistě to bylo součástí tzv. knihy Thovtovy, z které se dochovali jen torza... a také pozdější Thotovo deska, kterou dnes oznáčují za Hermovu desku: "Co je nahoře..."
To, co bylo u Tutanchamona za texty však již bude, při vší úctě, bezcené. Je to moc nové (cca 1500 př. Kristem je přeci jenom už nová doba).
To, co bylo u Tutanchamona za texty však již bude, při vší úctě, bezcené. Je to moc nové (cca 1500 př. Kristem je přeci jenom už nová doba).
Ego sum, qui sum!
Tutanchamon
Cagliostro píše:Nauka o ohni Horevu, jistě to bylo součástí tzv. knihy Thovtovy, z které se dochovali jen torza... a také pozdější Thotovo deska, kterou dnes oznáčují za Hermovu desku: "Co je nahoře..."
Pokud by šlo o pouhou citaci velmi starých textů, ty by byly už pochopitelně značně zkreslené. Podle mého názoru však Mojžíš vlastnil novou verzi přizpůsobenou novému věku Berana. Každopádně byla mojžíšovská magie silnější, než "egyptská", proto se domnívám, že jeho verze nauky Horev byla rovněž aktuální a funkční. Díky ní mohl komunikovat s Bohem a získat mj. i Desky Zákona a vše ostatní. BTW - podoba jména Božího Adonaj příliš připomíná ATON-EJ či ADON-EJ.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

Tutanchamon
Hermetik píše:
Pokud by šlo o pouhou citaci velmi starých textů, ty by byly už pochopitelně značně zkreslené. Podle mého názoru však Mojžíš vlastnil novou verzi přizpůsobenou novému věku Berana. Každopádně byla mojžíšovská magie silnější, než "egyptská", proto se domnívám, že jeho verze nauky Horev byla rovněž aktuální a funkční. Díky ní mohl komunikovat s Bohem a získat mj. i Desky Zákona a vše ostatní. BTW - podoba jména Božího Adonaj příliš připomíná ATON-EJ či ADON-EJ.
Mám zato, že Mojžíšovo texty jsou dezinformační :D Za prvé-odnesl věci z Egypta, které přizpůsobil svému lidu (jako potomek Sutecha nepředpokládám, že to byl vlastenec, navíc jeho potomci co dělali z náboženstvím cáviku...a dodneska zato nese vinu snad jeden z mála reformátorů Pilát Pontský) a byla zato nad ním vznesena věčná kletba egyptských mágů :) proti tomu je Tutanchamonovo kletba pouhé pomazání.
Dále, nikdy se mu Jahve nezjevil celý, ale pouze zezadu
Za třetí Jehova vznikl z kořene egyptského Eset, tedy v obou významech "Já jsem".
Jehova není stejně dobrý, jako Isis.
Ego sum, qui sum!
Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”