Ad Pete - ulpi, protoze: ja x oni; jsem osviceny x oni trpi

Precti si muj podpis
Buddhismus ma opravdu mnoho skol, nase historicko-kulturni neznalost a chybejici cit pro nuance jednotlivych skol pak vede k tomu, ze ma u nas nejvetsi pocet aktivnich priznivcu BDC, smer ponekud "sektarskeho" zalozeni. Proc sektarkeho? Protoze se ma k hlavnim proudum buddhismu a dalajlamovi asi stejne, jako se mormoni ci adventiste maji k papezi ci nejvyssimu patriarchovi pravoslavne cirkve. Vsichni nejak cerpaji z bible a uceni Jezisova, kazdy svym zpusobem jinak a pro bezneho Tibetana je pak "prast jak uhod" jestli jsi rimsky katolik, pravoslavny, adventista ci mormon.
Kazdemu vsak, co jeho jest. Abychom se vyhnuli flamu, BDC neodsuzuji, jen konstatuji sirsi souvislosti.
Zlata stredni cesta pak muze taky nekdy vypadat tak, ze neurcite preslapujes uprostred a nevis kam se vydat - guru je dobre nakopnuti... pokud tedy zijes ve snu, ze je potreba dosahnout osviceni
Intuice je nekdy osemetna vec. Rika se, ze telo si rekne o latky, ktere potrebuje. A ted mas treba obrovskou chut na cokoladu - potrebuje telo aminokyseliny v cokolade obsazene, nebo je to cista "chut na cokoladu", bazeni a chteni? Co je intuice a co je tve chteni? Je to uplne jedno, kdyz si tu cokoladu das, spatne neudalas, pokud se zrovna nesnazis hubnout, ale pokud bys chtel slovickarit, neznam moc lidi, kteri by dokazali pracovat s "cistou" intuici.
Třetí oko není prdel, zkuste ho aspoň občas použít.