Videl nekdo tento film ? Je zajimavy a symbolicky, autor se venuje alchymii, tarotu behem nataceni zbiraji a uzivaji s samany drogy
Svatá hora / Holy mountain / Alejandro Jodorowsky
Moderátoři: Cagliostro, Anubis
- Pete
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 2×
- Obdrženo poděkování: 34×
- Kontaktovat uživatele:
Svatá hora / Holy mountain / Alejandro Jodorowsky
http://www.csfd.cz/film/166232-svata-hora/
Videl nekdo tento film ? Je zajimavy a symbolicky, autor se venuje alchymii, tarotu behem nataceni zbiraji a uzivaji s samany drogy
- marvin
- Administrátor

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Re: Svatá hora / Holy mountain / Alejandro Jodorowsky
ty si nedáš s těma drogama pokoj co ? 
film je zde http://www.uloz.to/x3qEysy/svata-hora-1973-avi
jesli bude čas tak na to mrknu
film je zde http://www.uloz.to/x3qEysy/svata-hora-1973-avi
jesli bude čas tak na to mrknu
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- Pete
- mě už nikdo nezastaví

- Kontaktovat uživatele:
Ten film je imho dobry protoze stejne symbolickych filmu je malo, neli vubec zadny tak symbolicky
to ze jsou tam i drogy uz je jen nahoda 
- Pete
- mě už nikdo nezastaví

- Kontaktovat uživatele:
Tady mate : Trailer for Alejandro Jodorowsky's mystical hallucinatory journey
http://www.youtube.com/watch?v=HHiA3w6Y3KA
Pojdme vsichni spalit svoje penize
http://www.youtube.com/watch?v=HHiA3w6Y3KA
Pojdme vsichni spalit svoje penize
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
trochu jsem tu svat.horu proklikal, a vypadá to docela dobře. takový art, ale ve stylu 100days of sodomy..
jesli bude chvilka tak to zkusim shlédnout
jesli bude chvilka tak to zkusim shlédnout
- Milda
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: —
- Obdrženo poděkování: 6×
Paradni film s obrovskou hloubkou i sirkou zaberu.
Je nekde s titulky nebo v cestine?
Je nekde s titulky nebo v cestine?
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
tak jsem se na to o vikendu koukl. docela metal. ze zacatku drsna kritika konzumni a pote korporatni imperialni (kapitalismus) spolecnosti (ale takove uz jsem videl driv), potom se to zacalo roztahovat do duchovnich sfer. Docela nevybiravou formou. Ale zpracovani dobre. Čistej ART. pro narocnejsiho divaka dokonale. sceny opravdu dobre. .delane s citem. misty nepochopitelne, ale asi svuj smysl meli. a ten zaver naprosto špica.. kdy se vydaji s temi tovarniky po stopach svate hory, tak to teprv zacina. cim si prochazeji, odpoutani atd atd.. taky ten bar na konci je prdel, s temi lidmi kt. defakto zustalo pred cilem ujizdet na nejake extazi .. no prdel
ale muzu doporucit
ale muzu doporucit
- Milda
- mě už nikdo nezastaví

Ja myslim ze je to mnohovrstevny film a ma velmi mnoho informaci.
Jsou symbolicke a mezi radky.
Kdo vi, ten je vidi.
Jestli tam neco nekdo objevite tak mi to napiste treba soukromou zpravou at vim kdo vi.
Jsou symbolicke a mezi radky.
Kdo vi, ten je vidi.
Jestli tam neco nekdo objevite tak mi to napiste treba soukromou zpravou at vim kdo vi.
-
Kenneth
- jedu jak drak

- Obdrženo poděkování: 1×
vedle LSD je film silně ovlivněn učením Gurdžijeva a jeho žáka Uspenského - (vřele) doporučuji u nás vydanou: http://www.kosmas.cz/knihy/164512/hledani-zazracneho/
(skvělá knížka a skvělé navíc u náš neznáme iniciační učení)
(skvělá knížka a skvělé navíc u náš neznáme iniciační učení)
-
FTX
Už jsem se na ten filmeček také doslal. Na začátku jsem se musel hodně přemahat, ale je to zajímavý.
Rozhodně jsou lepší filmy tohoto typu, než produkty z továrny na sny v Holywoodu. Standardní film pojednává o nezranitelném superhrdinovi, který má dobře napáskovaný zásobník a kosí lotry jednoho za druhým. Pak se amíci nesmí divit, že to někdo v realitě také zkusí. Milda by asi řekl, že to nafukuje ego.
----
Zpátky k tomu filmu. Myslím, že symbolika není úplně přesná a ani o to jít nemohlo. Třeba to, co přiřadili ke sféře Saturnu pakří k Marsu a "šéf policie" by měl spíše patřit k Saturnu.
A také se mi líbí ta parodie s chechtáky. Alejandro Jodorowskemu při natáčení filmu došly a kdyby ho nezasponzoroval americký zpěvák z Beatles, tak by žádný film nevzniknul. Ale v té symbolice šlo spíše o to, že adept díky magii získá značné schopnosti a musí se jich vzdát aby mohl na cestě pokračovat dále.
A zejména vypadá takovým zajímavým dojmem tenkrát moderní technika z dnešního pohledu.
Karikatura současného světa je dost šílená. Když jsem šel do práce a viděl, jak se na ulici rozčiluje nějaká žena (a mluví opravdu syrově) a pak kolem prošel bezdomáč, tak ten úvod filmu ani moc nepřehání.
Rozhodně jsou lepší filmy tohoto typu, než produkty z továrny na sny v Holywoodu. Standardní film pojednává o nezranitelném superhrdinovi, který má dobře napáskovaný zásobník a kosí lotry jednoho za druhým. Pak se amíci nesmí divit, že to někdo v realitě také zkusí. Milda by asi řekl, že to nafukuje ego.
----
Zpátky k tomu filmu. Myslím, že symbolika není úplně přesná a ani o to jít nemohlo. Třeba to, co přiřadili ke sféře Saturnu pakří k Marsu a "šéf policie" by měl spíše patřit k Saturnu.
A také se mi líbí ta parodie s chechtáky. Alejandro Jodorowskemu při natáčení filmu došly a kdyby ho nezasponzoroval americký zpěvák z Beatles, tak by žádný film nevzniknul. Ale v té symbolice šlo spíše o to, že adept díky magii získá značné schopnosti a musí se jich vzdát aby mohl na cestě pokračovat dále.
A zejména vypadá takovým zajímavým dojmem tenkrát moderní technika z dnešního pohledu.
Karikatura současného světa je dost šílená. Když jsem šel do práce a viděl, jak se na ulici rozčiluje nějaká žena (a mluví opravdu syrově) a pak kolem prošel bezdomáč, tak ten úvod filmu ani moc nepřehání.
-
Kenneth
- jedu jak drak

FTX píše:Zpátky k tomu filmu. Myslím, že symbolika není úplně přesná a ani o to jít nemohlo. Třeba to, co přiřadili ke sféře Saturnu pakří k Marsu a "šéf policie" by měl spíše patřit k Saturnu.
Taky jsem si toho všiml - Pluto jako architekt / Neptun je vykastrován místo Urana / Uran trpí oidipáčem / nejsem si jistý, jestli to takto nemá ten Gurdžiev, ale možná si to Jodorowsky domyslel
vzhledem k tomu, ze se živí vykládáním tarotu a pracuje dost se symboly, tak bych jej nepodceňoval.
Za zmínku stojí i jeho předchozí film Krtek (El topo)
- Milda
- mě už nikdo nezastaví

Doporucuji se zabyvat vzdy jen tim co s vami rezonuje a ne co je v rozporu.
alchymisticka a hermeticka dila v sobe skryvaji pasti pro ego....
oddelujte plevy od zrna a venujte se perlam....
alchymisticka a hermeticka dila v sobe skryvaji pasti pro ego....
oddelujte plevy od zrna a venujte se perlam....
-
FTX
Kenneth píše:Za zmínku stojí i jeho předchozí film Krtek (El topo)
Mimochodem, tak jak se mi líbila Svatá hora, tak se mi nelíbí Krtek. Nevidím v tom nic přínosného a připadá mi to, že še tam jen vraždí. Možná svoji symboliku utopil v krvi, ale tohle není můj styl.
http://www.csfd.cz/film/72254-krtek/
-
Kenneth
- jedu jak drak

FTX píše:Kenneth píše:Za zmínku stojí i jeho předchozí film Krtek (El topo)
Mimochodem, tak jak se mi líbila Svatá hora, tak se mi nelíbí Krtek. Nevidím v tom nic přínosného a připadá mi to, že še tam jen vraždí. Možná svoji symboliku utopil v krvi, ale tohle není můj styl.
http://www.csfd.cz/film/72254-krtek/
Ano, Krtek je trochu násilnější - ono Jodorowsky jako surrealista si na tom násilí i zakládal - ale ta první půlka mi přijde skvělá - 4 protivníci - 4 živly.
Jeho knihy si myslím, že jsou docela ok, ale tuším nic není přeložené / vyšly nějaké komiksy
Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”