Okultní působení ve světských záležitostech - pravidla,...

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

beo
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 54×

Okultní působení ve světských záležitostech - pravidla,...

Příspěvekod beo » 17 led 2013, 13:13

Obrázek

Toto téma vytvářím v reakci na Misteleho pokus ovlivnit magickými prostředky budoucí podobu Severní a Jížní Koreji (viz. zde: viewtopic.php?f=34&t=282)

Diskutujme tedy o tom, jak až daleko může zajít mág/hermetik/okultista v ovlivňování světského magickými prostředky. Jaký to bude mít vliv? Jaké mohou být následky? Kde jsou hranice pro vměšování? Může dobrý úmysl ospravedlnit tyto zásahy? Má smysl se snažit běh věcí v globální měřítku ovlivnit? Kde je hranice mezi "černým a bílým" mágem? Jak by měl v dobrém úmyslu mág postupovat, aby pomohl dobrému, ale zároveň nepůsobil proti kosmickým zákonům. Je potřeba u každé takové operace svolení božské prozřetelnosti?

Tyto a mnohé další otázky nám snad pomohou objasnit magické působení ve světě a odhalit zákonitosti a pravidla, které bychom měli respektovat, abychom byli s jejich pomocí schopni se vyhnout mnohým omylům, které mohou mít pro mága dalekosáhlé karmické důsledky.
"Duchu Boží, dej nám sílu růst, tak jako strom, Tvojí mocí v dobrém růst, své dary daruj nám...."

Hermeticist
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
pohlaví:

Re: Okultní působení ve světských záležitostech - pravidla,.

Příspěvekod Hermeticist » 17 led 2013, 15:34

Řekl bych, že jestli nezná veškeré karmické příčiny a význam stavu situací, neměl by ovlivňovat nic.

beo
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod beo » 17 led 2013, 15:59

Hermeticist píše:Řekl bych, že jestli nezná veškeré karmické příčiny a význam stavu situací, neměl by ovlivňovat nic.

S tím souhlasím jen částečně, např. pokud upřímně vyšlu lásku, mír, štěstí obyvatelům Země, tak tím mohu ovlivnit mnoho, aniž bych jednal v rozporu s karmou, nebo se měl obávat nějakého postihu či nesouhlasu božské prozřetelnosti. Tímto zásahem zvýším energii daných kvalit, tato energie pak bude usměrněna karmicky a bude působit tam, kde dané dění není přímo řízeno karmickým zákonem, ke kterému by byla kvalita v přímém protikladu. Toto je dle mého názoru čistý způsob, kterým mohu působit v rámci světa.
"Duchu Boží, dej nám sílu růst, tak jako strom, Tvojí mocí v dobrém růst, své dary daruj nám...."

FTX

Příspěvekod FTX » 17 led 2013, 19:40

Myslím, že je to námět na meditaci. Sedni si a volej svoji vnitřní moudrost. Musí se to řešit intuicí.

Dokud nemáme k dispozici skutečné síly, které by udělaly viditelný efekt v makrokosmu, tak toho ani nejsme schopni.

Bohužel ti, co měli někdy hluboký negativní záměr, nebo brali delší dobu drogy si intuici poškodili a ukazuje jim pak nepříliš správně.

Většina z nás nemá zcela jistě za úkol působit a ovlivňovat velké skupiny lidí.
--------------
Něco jiného je ovšem pomoc druhému člověku, který je třeba zrovna nemocný.

PS: Pokud už se někdo cítí být povolán magií ovlivňovat běh světa (většinou je to iluze), ať to odloží na později a raději si popovídá s přednosty Saturnu. Pokud ho to tam nepustí, tak se musí toho nutkání vzdát úplně.

FTX

Příspěvekod FTX » 17 led 2013, 23:38

A ještě dodávám toto:
http://frabato.cz/viewtopic.php?f=20&t=420
http://frabato.cz/viewtopic.php?f=20&t=413
chtěl jsem ukázat několik pravidel, které jsou kompilací z W.Misteleho, S.N. Lazareva a dalších, jak alespoň trochu pozitivně ovlivnit naši situaci. Diskuse se zvrtla.

beo
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod beo » 17 led 2013, 23:51

FTX: Díky za přispěvky, mnoho zajímavého na čtení, jak tu procházím to forum, tak jsem až překvapen kolik zajímavého se tu nachází.....

K intuici: máš naprostou pravdu. Já to tak vlastně dělám, a to co jsem tu porůznu napsal je v podstatě má zraconalizovaná intuice. Určitě ale kdokoliv, kdo bude mít zájem sem příspět ať neváhá, je to ku prospěchu všech, poměrně solidně se na tomto tématu dají také vysvětlit různé kosmické zákony.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 18 led 2013, 00:17

Nevim moc co řešíte, také nevim jestli ten svět neberete, jako růžovou květinku...
Svět je především ovlivňován magicky, aniž si to možná uvědomujete.

Co se týče Misteleho, tak spiš smekám a pokud se mu nedostalo zpětného odrazu, tak to jen svědčí o tom, že je opravdu schopným mágem. Věřim, že jednal právě z plné lásky k Světu a ne z lhostejnosti.

Myslím, že to je hlavně úplně jiný level, než ten náš zde. On to vidí úplně jinak.

Navíc kdo ví, jestli tohle konání neni karmou Kim Jong Ila a Mistele je jen nástrojem, tedy je otevřen a skutečně vidí.

FTX

Příspěvekod FTX » 18 led 2013, 01:10

Ondra píše:....

Je to tak jak píšeš, každý to vidíme ze své úrovně. A nemůžeme srovnávat naše krůčky s jeho.

beo
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod beo » 18 led 2013, 01:11

Ondra píše:Nevim moc co řešíte, také nevim jestli ten svět neberete, jako růžovou květinku...
Svět je především ovlivňován magicky, aniž si to možná uvědomujete.

Co se týče Misteleho, tak spiš smekám a pokud se mu nedostalo zpětného odrazu, tak to jen svědčí o tom, že je opravdu schopným mágem. Věřim, že jednal právě z plné lásky k Světu a ne z lhostejnosti.

Myslím, že to je hlavně úplně jiný level, než ten náš zde. On to vidí úplně jinak.

Ondro, tvůj názor vyjadřuje sympatie k Mistelemu, a tak se na problém díváš spíše z hlediska emocí. Odpovědi co se řešilo najdeš zde: http://frabato.cz/viewtopic.php?f=34&t=282

Tedy jak jsem psal, Mistele provedl operaci možná i z lásky ke světu, ale "cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly". Jde o to jak to provedl a k čemu lidi vyzval, pravděpodobně bez plného vědomí a podstaty věci, která může mít karmický charakter, a to jen na základě jasnozření "hříbku". (velice to zjednodušuji, podstatné je v tom vlákně) - chci poukázat, že podobné cílené magické operace mohou být dosti pochybné, de facto je rozpoutáno něco, co ačkoliv mělo dobrou motivaci, bylo nakonec zdrojem zla.

Co třeba toto: Dejme tomu, že Misteleho plán se podařil, Kim Čong Il zemřel a bylo zabráněno třeba nějakému jadernému pokusu - ale ouha, tento pokus se měl stát, jelikož karma obou Korejí/Asie/Světa taková prostě byla. Co se tedy stane? Karmický zákone jen tak neoblafneš, takže se to projevilo jinde - alááá Fukušima.

Co na to říkáš? Mohlo se to tak stát? Mistele je jen člověk, není realizovaný mistr, dělá chyby jako my všichni ostatní. Toto vlákno slouží k uvědomění, ke sdílení poznání. Nemyslím, že je dobré to odbýt s odkazem na víru v neomylnost nějaké autority.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 18 led 2013, 08:29

Upřímně mou přízeň samozřejmě má, ale nejsem ten, co lpí na kultu osobnosti, takže rezerva tam je.

Když se na to kouknu kriticky , tak jediný problém vidím v tom, že se zaměřil pouze na jednu osobu a né na celý system ( egregor ) , který tam vládne. To bude mít ve výsledku to, že na jeho místo nastoupí někdo jiný ( jeho syn ).

Jinak obecně víme prd, co to může, mohlo zpúsobit. Jsou to jen dohady vytvořené na základě toho co jsme se naučili. Realita múže být úplně jiná. Souhlasím s tebou, že by mág měl konat dobro, to je obecně bez řečí.

Jinak osobně jsem se před časem snažil ovlivnit něco na stavebním úřadě ( kůli jeho nečinnosti ) a vůbec jsem nedomyslel co ovlivňuji, tedy on to neni jen jeden úřad, ale celý systém, řád státu. Jenže to jsem si uvědomil až pak, co jsem dostal takový zpětný odraz, že jsem byl měsíc psychicky totálně na dně, dokonce jsem už myslel, že si doju k psychiatrovi pro nějaké prášky na uklidnění. Človek mnohdy neví co se snaží ovlivnit, nebo by si měl uvědomit to, kam až sahá to co chce ovlivnit a zhodnotit, jestli na to má. Od té doby radši nic neovlivňuji :)
Ale kdo ví třeba jsem byl psychicky na dně z té nečinnosti úřadu...

marvin
Administrátor
Administrátor
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 18 led 2013, 08:35

obecně by mělo platit, že kde nemusíš použít magii tak by jsi vůbec neměl a já myslím, že na 95% věcí v životě jsi schopen aplikovat normální světské zákony. Psychologie, vůle a píle .. je to rozhodně bezpečnější :)
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 18 led 2013, 08:43

Jo jo , to je přesně ono.

Jinak si myslim, že magii nelze provozovat bez toho, aniž by se člověk trochu ušpinil...

beo
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod beo » 18 led 2013, 12:18

Ondra píše:Upřímně mou přízeň samozřejmě má, ale nejsem ten, co lpí na kultu osobnosti, takže rezerva tam je.

Když se na to kouknu kriticky , tak jediný problém vidím v tom, že se zaměřil pouze na jednu osobu a né na celý system ( egregor ) , který tam vládne. To bude mít ve výsledku to, že na jeho místo nastoupí někdo jiný ( jeho syn ).

Jinak obecně víme prd, co to může, mohlo zpúsobit. Jsou to jen dohady vytvořené na základě toho co jsme se naučili. Realita múže být úplně jiná. Souhlasím s tebou, že by mág měl konat dobro, to je obecně bez řečí.

Jinak osobně jsem se před časem snažil ovlivnit něco na stavebním úřadě ( kůli jeho nečinnosti ) a vůbec jsem nedomyslel co ovlivňuji, tedy on to neni jen jeden úřad, ale celý systém, řád státu. Jenže to jsem si uvědomil až pak, co jsem dostal takový zpětný odraz, že jsem byl měsíc psychicky totálně na dně, dokonce jsem už myslel, že si doju k psychiatrovi pro nějaké prášky na uklidnění. Človek mnohdy neví co se snaží ovlivnit, nebo by si měl uvědomit to, kam až sahá to co chce ovlivnit a zhodnotit, jestli na to má. Od té doby radši nic neovlivňuji :)
Ale kdo ví třeba jsem byl psychicky na dně z té nečinnosti úřadu...

S tím naprosto souhlasím, konkrétní vymezení či zacílení na osobu, není v těchto případech asi ta správná cesta.

Co se týče stavebního úřadu, záleží asi co jsi chtěl ovlivnit. Pokud jsi chtěl pouze působit na tu nečinnost, tedy rozhejbat to v nějaké záležitosti, tak to dle mého názoru není ani dobré ani špatné - možná je to i spíš dobré :) Ale krásně je zde vidět, co všechno se za zdánlivě nedůležitou záležitostí může skrývat a jaké následky může mít naše působení, což v globálním měřítku může být katastrofické.

Jak píše Marvin, kde nemusíš použít magii tak by jsi vůbec používat neměl. Ačkoliv s tím také souhlasím, je pravda, že se každý mág trošku ušpiní, magie je praktická záležitost a i pouhá zvědavost a ověřování kosmických zákonů nás dřívě či později přivedou do situace, kdy takto budeme chtít působit(v dobré víře).

Mám tu ještě jednu zkušenost. Pokud chci někde působit, byť jen obyčejným přáním a jedná se o konkrétní záležitost, kde třeba může vzniknout pochybnost o tom zdali je to naprosto čisté, použiji formulaci v rámci svého přání, která začíná řekněme takto: "Pokud božská prozřetelnost dovolí...., bude v souladu s božskými zákony...."atd...

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 18 led 2013, 15:53

Magii nevedomky pouzivate vsichni kazdy den.
Nekdo se snazi zmenit Koreu a nekdo sebe nebo treba rodice.
To nejtezsi je sebe.
Mate svobodnou vuli.

Ti kteri meni neco vedome jsou mozna mene nebezpecni nez zbytek ovci.....

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 18 led 2013, 16:09

Milda píše:Ti kteri meni neco vedome jsou mozna mene nebezpecni nez zbytek ovci.....

Tak to souhlasím

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”