Rosikrucíáni

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Rosikrucíáni

Příspěvekod Cagliostro » 31 bře 2013, 20:28

Náhodou jsem se dozvěděl to, že moderní doba taky přináší staré směry v novém i v roce 2013. Alespoň mě o tom přesvědčily nové směry moderních Rosicruciánů. Původní učení Rosekruciánů bylo plně skryto a Stanislas Guiata by se asi nestačil divit.
když jsem viděl jejich zdigitalizovanou literaturu, je to hodně filosofie a to ještě vonící Bratrskou jednotou (Komenský a spol.).

http://www.rosicrucianum.cz/literatura/prodej/

http://www.rosicrucianum.cz/2013/01/27/ ... ram-62012/

Kampak se poděl okultismus :mrgreen: !
Ego sum, qui sum!

Michal
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
pohlaví:
Poděkoval(a): 24×
Obdrženo poděkování: 37×

Re: Rosikrucíáni

Příspěvekod Michal » 31 bře 2013, 22:01

Na kolejích VUT jsem viděl plakát na jejich přednášku. Jenom jsem se tomu zasmál a nevěnoval pozornost. Ale asi se fakt něco děje.

FTX

Příspěvekod FTX » 31 bře 2013, 23:20

s7yrfoam píše:Ale asi se fakt něco děje.

No, dostávám se do stavu, že někdy míň je víc. Zahlcení informacemi je někdy horší než jejich nedostatek. A to i v případě, že informace jsou správné.

A co jsem tak někde četl, tak Rosikrucíáni střídají s nějakou periodou stav kdy vystupují veřejně a stav kdy se stahují a není o nich slyšet. Nic nového ;).

Charon
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Charon » 08 dub 2013, 20:14

Zcela "náhodně" jsem se dostal na jejich polosoukromou přednášku (mluvím o společenství Rosekruciánů). Dělali jsme i jejich pravidelné cvičení, v podstatě se jednalo a setrvání myslí v přítomnosti - veliké TEĎ, jak je psáno v Bardonovi, nicméně moc velký dojem to na mě neudělalo. Techniky funkční, ale pro mě příliš neefektivní. Teorie dobrá, trochu se potili, jakmile jsem začal klást zvídavé dotazy a bavili jsme se o základních zákonitostech. Netuším jestli to byli ti "pravý" Rosekruciani, nicméně se tak tvářili.

Charon

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”