Příspěvekod gooolem » 24 srp 2014, 09:12
Cagliostro, proč toto téma rozsekávat? Nebylo by lepší ho nechat hned zrušit, než tu soutěžit?
Potkal jsem dost začátečníků reikistů, kteří nebyli dostatečně obeznámeni s tím, že ten, který je někdy vyučoval, nebo stále vyučuje Reiki je také pouhý člověk. A tito pak na toho, kdo je vyučuje, hledí jako na nadpřirozenou bytost, bez poskvrnky (Stejné by to bylo, kdyby na praktikujícího hermetistu hleděli jako na hotového, dokonalého mága a nebrali v potaz jeho cestu a jeho místo na té cestě a měli tendenci ho soudit za to, že u něj najdou nějakou nedokonalost, nebo že ještě nedosál toho, co si o něm mysleli). Proto říkám, ať mi nepřisuzují to, že jsem např. naprosto zdravý, což vychází pouze z jejich domněnek o tom, jak "musí" vypadat reiki učitel, ať mi nechají mojí karmu s mými nemocemi a nevnucují mi svou smyšlenou, jakou "bych měl mít" tu naprosto neposkvrněnou karmu.
-znám žáky reiki, kteří mají do umění a vědění učitelů hooodně daleko, což je přirozené, ale znám i takové, kteří již dávno před zasvěcením pracovali s energiemi na velmi vysoké úrovni a zabývají se i Bardonem čí pracují jinak a některé reiki mistry strčí do kapsy. Myslím si, že to není o tom, zda je či není někdo žák toho, či onoho systému...ale je to především o srdci a mysli každého jedince.
-Nikdo tímto způsobem nemění nikomu jinému karmu, to se nedá, si myslím, říkám to proto, abych je zbavil iluze o mě. Chci být člověk i v očích ostatních.
Všichni víme, že každé učení sebou přináší změnu vědomí a tím také změny v dosavadním životě. Bohužel jsem přečetl (i na tomto fóru) více či méně zkušeností, které Reiki staví do pozice tmy a špatné zkušenosti. Všude je chleba o dvou kůrkách a nikomu nehodlám vnucovat své názory, ale většina těch špatných zkušeností vyplynula z neznalosti některých zákonitostí a schémat, které pracují spolu, či proti sobě v době, kdy zkušenostmi pozvedáváme své vědomí.
Zádrhely mohou taky vznikat tím, že slovy někdy nedokážeme plně vystihnout, o co nám v podstatě jde :-)
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.