Respekt z magie

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Ross
mé první příspěvky:)
pohlaví: Muž
Národnost: ČR

Respekt z magie

Příspěvekod Ross » 27 čer 2010, 14:33

Tak Vás tady všechny zdravím a předem bych chtěl poděkovat za vytvoření tohodle fora.
Je to velmi dobry napad a díky internetu a tohoto fora si lidi můžou konečně udělat nějaky
přehled o tom jak postupovat.Mně osobně se dostala BOZ od FB do ruky nekdy v 95 roce.
Hned mne tato kniha oslovila protože je v ní vše ucelené podle mích představ ale z výcvikem jsem měl problémy a nebyl nikdo kdo by my poradil jak cvičit. Škoda že tohle forum nebylo už dříve ,mohl jsem byt uplně někde jinde.Už asi 14dní jsi pročitam tohle forum a vidím vše jasneji.
Talže jsem po 15 letech začal zase z výcvikem a věřím že se my výcvik bude dařit lépe.Komentaře od W. Misteliho jso také skvělé.
Všechno to do sebe tak nějak zapada, kvuli castemu stehovani jsem nemnel svoji knihovnu po ruce a před 14ti dny jsem se rozhodl uudělat pořadek v knihach a ejhle Brana k .o.z. na mne vykoukla a ja se začetl.Vzapěti jsem zacal vyhledavt na internetu info o FB a došel až sem.
Chtel bych sem napsat svůj životní příběh ale bylo by to na dlouho.Tak jenom skusim stručně nastínit.Jde my o to aby jste my řekli svůj nazor abych si mohl řadně udělat introspekci protože jsem v začarovanem kruhu a nevim kde přesně začít.
Takže muj zajem o okultní vědy začal nekdy v roce 1994-95 zajimal jsem o sebepoznaní , magii evokační a jíne ezoterickke učení ještě dřive než jsem narazil na FB.Brana my ukazala jak to vlastne funguje a teoriticky jsem vse chapal ale praxe byla o necem jinem.
-Roku 1995 jsem mnel pracovni uraz a příšel jsem o ukazováček prave ruky a palec mam z menši časti také chyceny při rekonvalescenci jsem hodně přemyšlel otom proč jse my to stalo.A pak se my dostala do ruky kniha Frabato a já dostal chut učit se.
-Byl jsem v takovem špatnem stavu a napadlo mne udělat si mag.obřad podle knihy Magicke rostliny a tak jsem si udelal par obřadú na přivolaní lasky(rodiny),chtel jsem auto,dům ,a vlastní dilnu a vyrobní zařizení.
Po roce v r.1996 jsem potkal dívku a pul roku na to byla svatba a po 9ti mesících ditě.Potom jsem dostal auto ale polovinu ceny jsem zaplatil (nechtel jsem ho uplne zadarmo)
hodne jsme se stehovali nemneli jsme vlastni byt a ja mnel malou dilnu v pronajmu a stroje na leasing.Pak řišel znamy
abych mu něco udelal a po ktatke rozmluve nam nabydl chalupu z dilnou do pronajmu kterou jsme po tom odkoupili, proste haluz.
Dva roky jsme si pěkně žili v přírodě ve dřevěnem domečku a ja pracoval ve sve vlastní dílně.

-Pak přišel první problem ,přišel jsem o auto( bylo dá se řict ukradeno).živnostník bez auta je problem ještě když bydlite na samote u lesa.
-po pul roce nam zhořela střecha na domě tak jsme se odstehovali do města kde jsme shodou okolností dva mesíce před požarem dostali byt.
protože chalupa ani dilna nybyli nijak zvlašt chraněné vloupali se my do dilny bezdomovci a vše co bylo z Al nebo Cu my ukradli .Tím padem stroje nepoužitelne.
Potom jsem dostal infekcní zanet mozkovích blan (encefalomeningitis)
no a potom přišel rozvod.
Od te doby to slo vsechno s kopce i semnou alkohol a obcas nejaky drogy ale ne moc jen parkrat.
Nyní jsem ve stavu kdy jsem zadluženy a nevim jak s toho ven.Žiji sice s přitelkyní a jejíma detma ale je to hodně těžký.

Nezbývá než vše zmnenit.
Takže jak s te si víše mohli přečíst lehce nabyl a lehce pozbyl.
Od te doby mam z magie velky respekt a vym že se silama přirody si není radno zahravat pokud člověk není v harmonii.

Otazka zní vidíte v tom nejakou nerovnovahu živlů?Jakou? A co si otom myslíte?Jak to vidite karmicky?
Zatím dekuji a svetlo s vámi.
PS:omlouvam s e za pravopis pišu to v rychlosti a čeština bohužel neni ma silny stranka
:lev:

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Re: Respekt z magie

Příspěvekod marvin » 27 čer 2010, 20:03

ahoj
zajimavy pribeh..osobne bych to nevidel ani tak na nerovnovahu zivlu - ta se spis projevuje v telesnem zdravi - to, co se ti prihodilo je podle mne jina zalezitost. At uz karmicka, nebo spise akasicka anebo bych spis rekl, ze zafungoval vesmirny zakon pritazlivosti. A to jest - deje se ti to, na co myslis.. jinymi slovy pritahujes to, o cem premyslis..

Pekne jsi to napsal, ze zacatku jsi si vysnil dum,zenu,dite,auto. A prislo to. Jistou dobu se ti darilo, ale mozna si tomu potom prestal verit, zacal pochybovat nebo premyslet negativne.. nevim jak to vyjadrit.. I ja mam zkusenost, ze pokud neco chces, tak se ti to splni, jenom na to musis casto myslet a opravdu tomu verit.. a potom, kdyz zacnes propadat pochybam a myslenkam na to, ze se neco stane - tak se to opravdu stane. Neveril jsem tomu, ale clovek tohle opravdu privolava.

Je to univerzalni zakon pritazlivosti.

Ja osobne se snazim zit v maximalni emocionalni a vubec zdravotni rovnovaze. Harmonie je opravdu klicem - nikdy se nehnat do extremu a byt citlivy ke svemu telu, poctium a hlavne vnimat sve myslenky. Davat si pozor na to, co se deje a pokud zacnes mit pocit, ze neco neni v poradku, mel by ses na to zamerit..

Lehko se to rekne, ale clovek by nikdy nemel klesat na mysli a propada skepsi. Zivot je hold obcas dost houpacka a ikydz se muzes dostat na dno, VZDY existuje cesta ven.. a za urcity cas se tomu vsemu budes uz jenom smat.. jenom tomu musis verit.

Sila koncentrace je opravdu velika, pokud budes praktikovat prvni stupen Brany s obezretnosti, budes pravidelne meditovat a provadet introspekci, tvuj zivot se rozhodne kvalitativne zlepsi :-)

Nechcu pusobit jako nejaky mentor - tohle je samozrejme jenom teorie, ani moje praxe podle toho nevypada - i ja jsem clovek, ktery ma slabosti, ale snazi se s nimi bojovat a hlavne se jim nikdy nepoddavat:-))

Jinak vitej na foru, verim, ze ti ostatni zde pomohou najit odpovedi na Tve otazky.-)
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Ross

Příspěvekod Ross » 27 čer 2010, 20:28

Cau marwe dik za odpoved.
Zakon přitažlivosti to určite jo.Jak řika jedno magicke přisloví "pozor na to co si prejes aby se ti to nesplnilo."
:lev:

balamunt
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod balamunt » 10 črc 2010, 20:17

Souhlas s Marwinem. Vidím "zákon přitažlivoti", nevím odkud to Marwin má, ale mě v poslední době silně oslovily knihy Hickse - Zákon přitažlivosti atd. http://knihy.abz.cz/prodej/zakon-pritaz ... mova-uceni
Jsou to knihy získané spiritistický způsobem od určitých bytostí a je to psáno jako pro blbé, což mi vyhovuje :D

martinhoge
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
pohlaví:

Příspěvekod martinhoge » 15 úno 2011, 15:05

Na první pohled mě upoutalo to, že ses vlastně po tolika letech dostal tam, kde jsi byl na začátku.

Na začátku bylo univerzum takové jaké mělo být, zejména co se týče tvé pozice v něm. Pak si měl přání, dělal si rituály a změnil jej. Následkem toho si v dané harmonii vytvořil napětí, které se muselo zpětně vybít, aby byl opět dosažen stav původní harmonie. Což je vlastně jiný popis karmy.

Ono, toto vlastně děláme víceméně všichni, máme sny, cíle a jdeme za nimy ( myslím teď jen ty světské ). Ale rozdíl je v používání magie k dosažení těchto cílů. Magií nebo rituálně, nebo jak si toho vlastně dosáhl, je rychlá změna v univerzu a univerzum tomuto prudkému tlaku odpovídá.

Když já si jdu za nějakým přáním, prostě si to přeju, univerzum se pomalu přizpůsobí a a splní mé přání. Netlačím na to, univerzum potřebuje vlastní čas k tomu, aby se přizpůsobilo nějaké změně přání v mentální úrovni a pak ještě trvá, než to probublá do hmotného světa.

Mimochodem ta tvá přání nebyla úplně nesobecká, možná, že kdyby to obsahovalo "něco pro jiné", nemuselo se ti to takto vracet. Např. chtít to auto ne kvůli svému pocitu vlastnictví, ale kvůli pomoci jiným, chtít dům, abys jiným zajistil domov. Stejné přání, ale jiná kvalita. Možná, že o tomto jsi sám věděl a proto jsi tento proces urychlil.

Já si raději dávám pozor na to co si přeju a ne dvakrát, ale desetkrát přemýšlím, jestli to opravdu chci, jestli to je sobecké, jak mě to může změnit, jestli tím pomůžu i ostatním, atp..

A beztak, nejlepší k dosažení hmotných cílů je hmota samotná.

Martin

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 15 úno 2011, 20:00

martinhoge píše:Na první pohled mě upoutalo to, že ses vlastně po tolika letech dostal tam, kde jsi byl na začátku.........................................................................................................................

Na začátku bylo univerzum takové jaké mělo být, zejména co se týče tvé pozice v něm. Pak si měl přání, dělal si rituály a změnil jej. Následkem toho si v dané harmonii vytvořil napětí, které se muselo zpětně vybít, aby byl opět dosažen stav původní harmonie. Což je vlastně jiný popis karmy.

A beztak, nejlepší k dosažení hmotných cílů je hmota samotná.

Martin

Tedy má vlastní práce :) je nejlepší k tomu dosažení...hmotné řešit hmotným a duchovní duchovním..Souhlasím.Moc pěkné Martine.
Ať se daří.
Mc ;)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

FTX

Příspěvekod FTX » 22 čer 2011, 00:27

Drobná poznámka k textu. Magie je spíše cesta a studium doprovázené praxí, než ten správný recept na zbohatnutí. Podle toho, co jsi napsal jsi udělal pár rituálků a před tím ani potom dál už žádné cvičení.

Odhaduji, že tvůj výchozí stav odpovídal tvé karmě. Pak jsi to změnil. Jenže jsi zapoměl změnit sebe, abys mohl v nové kvalitě efektivně žít.

Dále znakem, že správně začneš pracovat s magií je série průšvihů všude možně. Proto pro tvá konkrétně uvedená přání magie není vhodná. Jo, kdybys měl přání, že chceš sloužit Božské Prozřetelnosti a je ti jedno jestli tvé kroky povedou na trůn nebo na šibenici tak hurá do magie. Existuje spousta knih, které radí jak dosáhnout toho co chceš.

Toho že to funguje jiným si nevšímej. Oni asi více energie věnovali své očistě.

A pokud si přiště chceš pohrát podobným způsobem, tak za každé přání doplň: "Bože buď vůle tvá." Tím dáváš najevo svůj respekt vůči vyšší autoritě a uznáváš, že pokud tvé přání poruší nějakým způsobem tobě neznámou harmonii, tak to nemá takový zpětný dopad na tebe.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”