Vsemozne otazky

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Janko
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Poděkoval(a): 50×
Obdrženo poděkování: 24×

Re: Vsemozne otazky

Příspěvekod Janko » 17 pro 2019, 20:31

Pracujem v kľúčovej službe a asi ludia netratia kľúče keď mám toľko času.:)) Este sa niečo spitam niekto tu písal a viem ze cesty sú dve mystika ako kvalita. A mágia ako kvantita. Posledne som sa zameral na mystiku aby som zvýšil svoju lásku a čistotu ako je v zrkadle. Aby som odstranil vsetky chyby a premenil ich na čistotu a protiklad . Pomohla mi ta rada mysliet prítomne ano ked myslim pritomne nič sa neprejavuje.dakujem.

Eugen
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Poděkoval(a): 683×
Obdrženo poděkování: 35×

Příspěvekod Eugen » 17 pro 2019, 21:41

super Janko :)
:akasha :ohen: :voda:

Roman274
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Poděkoval(a): 48×
Obdrženo poděkování: 40×

Příspěvekod Roman274 » 18 pro 2019, 00:01

Janko píše:Pracujem v kľúčovej službe a asi ludia netratia kľúče keď mám toľko času.:))

Ak máš veľa času, skús si pozrieť Rudolfa Steinera. On písal také nábožensko-mystické veci. Na ulozto je toho od neho veľa.

Yemeth
jedu jak drak
jedu jak drak
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 57×
Obdrženo poděkování: 51×

Příspěvekod Yemeth » 18 pro 2019, 11:20

Janko píše:Yemeth pred časom sme tu písali kto je odkial napísala si že si z Libereca.Mal by som na vas všetkých prosbu kto ste v kontakte alebo v spojeni s Jankou Kyslikovou??? ...

Ahoj, Janku Kyslikovou vůbec neznám, takže nemůžu sloužit, promiň...
"All in good time."

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 18 pro 2019, 11:44

Vesmírní lidé.. to je takový zvláštní kanál.. Je to Aštar Šeran? Je to ta flotila?
Mě se líbí ta láska, ale ten zbytek je trochu chaos. Asi bych se do toho víc nepouštěl, můžeš se na to dívat a zkoumat to, podrobit to vlastní zkušenosti a vzít si z toho to nejlepší, ale kluci radí dobře - buď opatrný. Nepřijmej to jenom pro to, že maji ve znaku srdce a symboly jako Ježíše. K pravé lásce Boha a Ježíše je přeci nepotřebuješ. To by mělo vycházet z tvého srdce, ne z jejich.
Navíc je tam spousta konspirací. Ještěrky, čipy. S těma čipama, zatím to asi úplně nedorazilo, nějaké věci tu jsou, ale soustředit se na ně znamená, že jim dáváš svůj čas a energii. A ten potřebuješ dávat něčemu jinému. Je to jako jiné konspirace, buďto by ses jim musel věnovat naplno, podat se jim a prozkoumat jestli jsou pravdivé na 100%, nebo to nedělej. A pokud se jim budeš věnovat, tak na konci přijde odpověď jsou pravé nebo nejsou pravé, ale cena za to zjištění bude opět velká část tvého času a životní síly. A stojí za to popřemýšlet nad tím, jestli tu energii nevěnovat něčemu jinému? Kde není nejasný výsledek až na konci cesty - cesty, která tě zničí už během toho času co jsi na ní?
Chci tím říct, není to pro každého a rozhodně zvaž věnovat se něčemu jinému.
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Janko
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod Janko » 18 pro 2019, 13:33

Ved práve preto sa vás pýtam a aj na vaše názory. Ale necháme túto tému a najlepsie je ísť do seba čo aj robím. Ďakujem za rady. A teras si čítam to písmo sväté v praci ako som povedal :))). A nie som farár haha. Ale mal som to v pláne prečítať lebo mám ho v mojej malej knižnici ale nikdy som ho neprečítal tak idem nato.

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 455×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 18 pro 2019, 13:38

Precist Pismo svate je take beh na dlouhou trať :-D
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Janko
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod Janko » 18 pro 2019, 13:45

Veď som ti písal koľko mám času ha.... Idem si pozriet to tvoje odporúčanie teraz. A keď to čítam vedome!!!je mi to všetko známe že akoby som si to opakoval.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a): 365×
Obdrženo poděkování: 81×

Příspěvekod Cor Leonis » 31 pro 2019, 17:06

Dovolím si vsunúť sa do diskusie a prispieť svojím postrehom...
Janko, z vlastnej skúsenosti viem povedať len toľko - ak sa dostáva človek do zmätku (čo v tvojich príspevkoch vidím), pomôže sa mu, ponoriť sa do seba. No nie cez myseľ. Joseff Michálek, ktorý sa v Indickom väzení stal majstrom vipassany, to vystihol perfektne: myseľ je ako opica, ktorá skáče zo stromu na strom, a ešte k tomu je bláznivá.
Vieš, mal som (a je to len nedávno) veľké problémy so zmätkom. A keď som tak bol na YouTube, vyskočil mi tam Mooji. Nikdy predtým som ho nesledoval. No niečo ma na jeho tvári upútalo. To vyžarovanie...
Tak som si ten satsang pustil a vtedy mi niečo došlo.....nie je to v mysli...
Úžasne som sa ukľudnil. Možno ti to k niečomu bude a pomôže.

Ako poznamenal mek onder: hľadá sa skrytý rozmer bez foriem, srdce všetkých vecí.

Akurát by som si ho dovolil doplniť - nemusíš To hľadať... hľadanie len predlžuje to, kým nájdeš...Ono To tu už je... vždy To bolo...a nikdy To neprestane existovať...

V podstate si to Ty sám... akurát bez toho "ja" :-)

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 31 pro 2019, 20:54

Popiš cestu bez cesty..místo existuje..ale vnitřní cesta v popisu a zažívat jí je rozdíl.Být Tím je to ono..ale chvíli trvá než to přijme to malé já a než vypne mysl..pak už to jde stále více a snadněji ale mysl se občas může vracet a kecat do toho,je třeba si ji nevšímát a pokračovat..opakovat a prohlubovat onen stav bytí.. Držím palce.
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a): 365×
Obdrženo poděkování: 81×

Příspěvekod Cor Leonis » 01 led 2020, 00:06

mek onder: mne tak pripadá, že to je ten 1.stupeň podľa BKOZ... prázdnota mysle... negatívny stav... Žiadne myšlienky... Nič... Ako píšeš... byť Tým je to ono... Lenže pokiaľ si už myslím, že som Tým, tak Tým stále nie som.
Ako hovoria majstri Zenu - ak niečo dosiahnem a poviem, že toto je zen, tak to nie je zen.

Pripomína mi to koán, v ktorom majster Wu hovorí žiakovi, že dokiaľ bude existovať ja a ty, nie je možné vidieť pravdu a že až bude možné vidieť pravdu, nebude koho, aby ju videl ...

Práve teraz som počul úžasnú vetu: "Možno ste čakali rev jaguára, a prepočuli ste šepot motýlich krídiel." ... :-)

Janko
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod Janko » 17 úno 2020, 19:58

Ahojte a chcem vás všetkých pozdravyt a podelit sa s príjemnou náhodou. Nakoľko som sa dozvedel že moj davny kamarat ktorí ma zasvetil alebo bol mojim zasvetitelom do brany a Frab.je mojim mladším vojakom a kamaratom z vojny. Roman zdravým ťa a som rád že sme znovu v kontakte cca po 25 rokoch. Dame stretko a pivo.

Roman274
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Poděkoval(a): 48×
Obdrženo poděkování: 40×

Příspěvekod Roman274 » 17 úno 2020, 20:21

Janko píše:Ahojte a chcem vás všetkých pozdravyt a podelit sa s príjemnou náhodou. Nakoľko som sa dozvedel že moj davny kamarat ktorí ma zasvetil alebo bol mojim zasvetitelom do brany a Frab.je mojim mladším vojakom a kamaratom z vojny. Roman zdravým ťa a som rád že sme znovu v kontakte cca po 25 rokoch. Dame stretko a pivo.

Pivo radšej nie ;)
Ale tak aspoň vidieť aké vedia byť cesty spletité :)

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 30×

Příspěvekod kedrigern » 17 úno 2020, 22:01

Odpovídám trochu se zpoždění, ale dřív jsem se k tomuto příspěvku nepročetl.
Cor Leonis píše:Akurát by som si ho dovolil doplniť - nemusíš To hľadať... hľadanie len predlžuje to, kým nájdeš...Ono To tu už je... vždy To bolo...a nikdy To neprestane existovať...

V podstate si to Ty sám... akurát bez toho "ja" :-)

mek onder píše:Popiš cestu bez cesty..místo existuje..ale vnitřní cesta v popisu a zažívat jí je rozdíl....

Ano, popsat cestu bez cesty je oříšek. Alespoň určité přiblížení pro popis jinému ale mohou poskytnout různé analogie. Připadá mi ale zase na druhou stranu, že takovéto analogie kromě svých autorů v celé šířce pochopí většinou spíš ti, kteří žádné vysvětlování nepotřebují. Např. tato:
Poutník

Jsem poutník z Údolí živého ticha.
My všichni jsme poutníci z údolí živého ticha, které je naším domovem.
Ale jen někteří z nás o tom vědí,
všichni však v sobě máme touhu se do tohoto domova vrátit.
Většina ale tuto touhu nedokáže identifikovat a jen cítí obecnou nespokojenost se svým životem.
Část těch kdo tuto touhu rozpoznali, se vydala na cestu hledání domova,
ale jen málokomu se povedlo toto Údolí živého ticha najít.
Ti, kteří došli až do cíle, nám vyprávějí, že když se tam dostali, tak zjistili, že vlastně nebyli nikdy pryč,
protože toto údolí se rozprostírá všude: Celý vesmír je Údolím živého ticha.
A my jsme si toho jen nevšimli.
Není tedy potřeba nikam cestovat a nic hledat, stačí, když budeme uvnitř sebe dostatečně tiší a pozorní, abychom si mohli všimnout:
„Hele, vždyť já jsem vlastně doma a vždycky jsem tu byl.“
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu

Janko
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod Janko » 15 pro 2020, 15:46

Trochu som sa odmlčal ale chcem požiadať tych ktorí registrujete 21.12.2020 vstup alebo prechod do znamenia Vodnára čo je pre nás ako zem a ľudí veľmi dôležité z duchovneho hladiska. Kto sa pripojíte na meditaciu je 19:20 hod večer a je to vyžarovanie lásky a šťastia. Najdete to na fb.aj YouTube.pod dátumom je tam krásne vydeo. Keď si ho pozriete všetko tam je aj pokyny. Trva cca 8minut. Pridajte sa k meditacii prosím vás ďakujem za všetkých ktorí sa pridáte. Minimum je 140 000 ale ja verim že pri tejto jednotnej meditacici nás bude aj viac než milion. Vysielanim lasky a šťastia budú odburavane a presvecované negativne bytosti , ktoré nás ovplyvňujú aj pri meditaciach. Bude to nadherne keď si predstavyte že budeme meditovať v jednotnom čase a na spoločnej myslienke a predstave a vyžarovať zo seba svetelnú energiu. Tesim sa na vás že sa pridáte bratia a sestri mam vas rád. Táto správa a žiadosť mi bola predaná počas meditacie a dakujem za ňu božej prozreteľnosť . Sme Bardoňovi žiaci a sme boli zasvätený. Pekný deň Jan.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”