Bohovia a egregory

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Poděkoval(a): 364×
Obdrženo poděkování: 80×

Bohovia a egregory

Příspěvekod Cor Leonis » 12 črc 2023, 02:12

Vážení hermetici a mágovia,

už dlhšie sa pasujem s jednou otázkou a neviem si s ňou rady.
Možno je na vine moje nedostatočné hermetické vzdelanie, možno je pes zakopaný inde.
Každopádne, túto otázku pokladám za dôležitú a tak sa na vás obraciam.
Prosím, odpovedajte len tí, ktorí takpovediac viete o čom hovoríte. Nestojím o domnienky a špekulácie.

Hovorí vám niečo fenomén stigiem? Viete dať ku stigmám stanovisko?
Nebudem sa tu rozpisovať, kto všetko bol stigmatizovaný.
A dokonca je aj v dnešných časoch.

Niektorí mali Kristove rany desaťročia, čítal som o Pátrovi Piovi, ktorého skúmali aj lekári a tento fenomén nedokázali vysvetliť.

Ako je možné, že niekto začne krvácať z rúk, nôh, či boku, či dokonca z hlavy - tŕňová koruna, rany sa nehoja, no ani nevzniká zápal. Sú mnohé roky otvorené.

Pokiaľ by sme sa bavili o Mariánskych zjaveniach, vieme to pripísať egregoru.

No kto/čo stojí za stigmami? Kresťanský egregor?
Alebo je to naozaj zásah Najvyššieho?

A ešte väčším fenoménom je, keď telo nepodlieha rozkladu.
Tu je dobrý príklad sv. Šarbel, ktorý žil 24 rokov v pustovni v Libanone, kde na Vianoce počas slávenia liturgie, na vrchole premenenia, kedy pozdvihol hostiu, dostal cievnu mozgovú príhodu (r.1898).

Pár dní na to umrel. Telo sa nezačalo rozkladať. Prostí mnísi z Libanonu skúsili dať rakvu s telom na strechu na priame slnko. Telo naďalej nepodliehalo rozkladu. Neskôr začalo produkovať tekutinu, ktorá je podobná krvnej plazme.

Do roku 1950 telo vypustilo tisíce litrov tejto tekutiny.
Cez duchovných sa dá zohnať aj dnes - alebo priamo v Libanone.

Telo sa naďalej nerozkladá.

Podobných prípadov je viacero. No vybral som ten, ktorý je veľmi jednoducho a spoľahlivo overiteľný aj dnes.

Čo činí takéto fenomény u týchto mystikov?
Žeby bol kresťanský egregor tak mocný?

Ešte raz, prosím o vážne mienené odpovede.
Môže byť aj PM pokiaľ by niekto nechcel niečo písať takto "verejne".

Veľká vďaka.

Conf
jedu jak drak
jedu jak drak
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 39×

Re: Bohovia a egregory

Příspěvekod Conf » 12 črc 2023, 14:27

Napsal jsi "Nestojím o domnienky a špekulácie" a začal jsi domněnkou/spekulací, že tyto věci jsou způsobené egregory :))) Já o tom pochybuju, ale teda nebudu se vyjadřovat, mám jen "domněnky a spekulace" :)))

Čo činí takéto fenomény u týchto mystikov?
Žeby bol kresťanský egregor tak mocný?

Nesouvisí to výhradně s křesťanstvím, nerozkládá se též např. tělo buddhistického mnicha, který žil na Sibiři, viz Wikipedie: https://en.wikipedia.org/wiki/Dashi-Dorzho_Itigilov

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 12 črc 2023, 21:38

Nie, nie, Conf.

Ja som nezačal s domnienkou, že sú za tým egregory. Ja som položil otázku, žeby bol kresťanský egregor tak mocný?

Kľudne sa vyjadri, pokiaľ máš "domnienky a špekulácie", no opierajú sa o tvoje znalosti, prípadne prax, o tvoje poznanie.

Domnienkami a špekuláciami som myslel skôr odpovede typu - prvý "blábol" ktorý mi napadne, viď. krčmové debaty u piva :-)

Conf
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Conf » 13 črc 2023, 01:46

Cor Leonis píše:Nie, nie, Conf.

Ja som nezačal s domnienkou, že sú za tým egregory. Ja som položil otázku, žeby bol kresťanský egregor tak mocný?

Kľudne sa vyjadri, pokiaľ máš "domnienky a špekulácie", no opierajú sa o tvoje znalosti, prípadne prax, o tvoje poznanie.

Domnienkami a špekuláciami som myslel skôr odpovede typu - prvý "blábol" ktorý mi napadne, viď. krčmové debaty u piva :-)

Podle Květoslava Minaříka: pokud člověk provádí mentální introverzi, tak se v jeho těle na několika místech probouzí duchovní dech (prána). Místa, kde k tomu dochází, odpovídají místům Kristových ran. Toto probouzení prány často probíhá násilně a je doprovázeno vrtkavou bolestí. To dokládá, že světský člověk zvnitřněl. Jakmile očista dosáhne určitého stupně, prána začne proudit volně a bolest zmizí.

Mystici a jogíni, kteří ovládají pranajámu, dokážou v sobě pránu určitým způsobem usměrňovat, tak že že k těm stigmatům a s nimi spojeným bolestem nemusí docházet.

Dodatek, můj názor:

Někteří křesťanští mystikové evidentně pranajámu neovládají a navíc vkládají velké množství energie do kontemplace Kristova utrpení.. tím se prostě primárně soustředí na tu bolest, která je ovšem pouze doprovodným stavem mystického vývoje - a v tom stavu bolesti dobrovolně nebo nedobrovolně setrvávají. Dlouhou koncentrací na tu bolest, resp. na "Kristovo utrpení" se aktivuje autosugesce a jejím prostřednictvím mohou vzniknout viditelná stigmata, která mají někteří "svatí".

Tedy shrnutí: stigmata jsou projevem mystického života, že jejich místa odpovídají místům Kristových ran není náhoda, ale je to určitá zákonitost duchovního světa, a získat je tedy teoreticky může každý člověk na určitém (celkem pokročilém) stupni duchovního vývoje, pokud tomu ovšem poněkud "pomůže" tím, že se na to bude (velmi dlouho a intenzivně) zaměřovat.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 13 črc 2023, 11:53

Ďakujem za názor, Conf.

Počul som, že aj veľmi mladý človek (dospievajúci) dostal stigmy. Žiaľ, nemám možnosť ako si to overiť. To by bolo zaujímavé skúmať, kde k tomu niekto mladý prišiel.

Inak dáva aj mne celkom zmysel to, čo si napísal, i keď stále mi to úplne nestačí.
Hlavne, keď premýšľam nad nejakým svätým, napríklad zmieneným sv.Šarbelom, ktorého telo nielenže sa nerozkladá, no vyprodukovalo na tisíce litrov tekutiny, ktorá je pozoruhodnou relikviou. Po jej aplikovaní malo mnoho chorých ľudí rýchle uzdravenia, náhle uzdravenia, sny s týmto mníchom, atď.

Conf
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Conf » 13 črc 2023, 14:10

Hlavne, keď premýšľam nad nejakým svätým, napríklad zmieneným sv.Šarbelom, ktorého telo nielenže sa nerozkladá, no vyprodukovalo na tisíce litrov tekutiny, ktorá je pozoruhodnou relikviou. Po jej aplikovaní malo mnoho chorých ľudí rýchle uzdravenia, náhle uzdravenia, sny s týmto mníchom, atď.

Stigmata a nerozklad těla po smrti spolu podle mě nesouvisí, nerozklad těla bude zapříčiněn něčím jiným. Nicméně, zase, je to jen moje domněnka.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 13 črc 2023, 15:15

:-DDD

Tak skús.

Nesúvisí to spolu. Zmienený Šarbel nemal stigmy.

jakpro100
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Poděkoval(a): 33×
Obdrženo poděkování: 74×

Příspěvekod jakpro100 » 15 úno 2025, 16:23

Cor Leonis píše:Ďakujem za názor, Conf.

Počul som, že aj veľmi mladý človek (dospievajúci) dostal stigmy. Žiaľ, nemám možnosť ako si to overiť. To by bolo zaujímavé skúmať, kde k tomu niekto mladý prišiel.

Ano, i mladý člověk může ke stigmatům přijít. dokonce mohu nabídnout přímo osobní zkušenost. Bylo mi 19, byl počátek 90. let, kdy se duchovnost stále ještě redukovala povětšinou na křesťanství a Ježíše, nebo maximálně na nějaké ty základy buddhismu. Já byl člověk vychovaný v ateismu, ale s touhou po poznání a když za mnou také přišli jehovisti, tak jsem s nimi dlouho diskutoval, proč, co a jak je v té bibli. Po té diskusi se mě zmocnil úplně nový pocit - o čem větším mohu přemýšlet, než o Bohu? Byl poslední duben a tedy čarodějnice a jako mladý člověk v 90. letech jsem si je jel večer užít. Hrály kapely, pil jsem vínečko. Na diskusi o Ježíšovi jsem zapomněl. Druhý den ráno mě vzbudil telefon (pevná linka:)) Volal mi kamarád, musel jsem tedy vstát a jít do předsíně k telefonu. Po té jsem šel do koupelny páchat hygienu. Pak jsem šel z koupelny do pokoje - a v okamžiku, kdy jsem zhasl vypínač, začalo mi cosi cukat uprostřed levé dlaně. Než jsem došel ty tři kroky do pokoje sílilo to čím dál víc až jsem se na to podíval - uprostřed dlaně jakoby pulsovala nějaká silná červená žíla, která tam ale normálně není? Bál jsem se, že když to bude sílit víc, tak mi to praskne. ale přestalo to, a zůstal mi jen zarudlý, velice citlivý flek uprostřed dlaně, který mi vydržel nevím, možná týden.
Tak i mladý, nic nepraktikující člověk může přijít ke stigmatu. Samozřejmě jsem z toho byl zcela vyplesklý, nevěděl jsem, co se děje, resp. že něco takového se doopravdy děje a navíc mě! Den na to navíc byl v televizi dokument o lidech, kteří právě měli stigmata, to nevymyslíš :) Celý 1. máj jsem strávil zalezlý doma a přemýšlel, co se mi to stalo. Myslím, že zcela správně jsem pociťoval, že to bylo potvrzení, pobídka, že jsem na správné cestě, když jsem se začal zajímat o Boha a Jehošuu z Nazarethu zvaného Christos. On je velký učitel a čerpám z něj dodnes. K Bardonovi jsem se dostal až o dva roky později.
Závěr? Kdo je připraven, tomu se dostane adekvátního znamení a pomoci z neviditelného světa. Člověku se neděje nic, co by nebyl schopen zvládnout.
Hodně štěstí všem.

Cor Leonis
jedu jak drak
jedu jak drak

Příspěvekod Cor Leonis » 12 bře 2025, 10:09

Ďakujem za tvoje zdieľanie tohto silného momentu, za výpoveď tejto osobnej skúsenosti. Iste to stojí za zamyslenie.

Želám veľa zdaru a Božieho požehnania a Jeho milostí na tejto veľkej ceste.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”