Nespolupracující vizualizace

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 104×
Obdrženo poděkování: 70×
Kontaktovat uživatele:

Nespolupracující vizualizace

Příspěvekod Firzen » 02 lis 2012, 18:09

Ahoj všem,

někdy se mi stává, že když si něco představuju, tak představa odmítá spolupracovat, a někdy se začnesvévolně měnit, a vzdorovat mým příkazům. Skoro, jakoby měla vlastní vůli.

Například někdy si představuji truhlu, do které přemístím všechny své rušivé myšlenky, a poté ji zavřu, a zamknu.

Jenže se stává, že když pak chci truhlu zavřít, tak dvířka se začnou rychle otevírat a zavírat stále dokola, jakoby byla posedlá :D A i když třeba ta dvířka zavřu, tak ve většině případů se zámek rozpadne, a myšlenky utečou, takže musím používat silnější vizualizace - například zalití betonem a zrychlení času.
Ale ani to není vždy stoprocentní.

Stává se vám to taky? Jak se to dá vyřešit?

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Re: Nespolupracující vizualizace

Příspěvekod Milda » 03 lis 2012, 09:40

Tve vizualizace jsou tve.
Jsem presvedcen ze i to otvirani a zavirani je tve.
Je to tvuj svet a ty jsi v nem Buh.

StarWalker
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod StarWalker » 03 lis 2012, 18:11

Firzen píše:...

Je to o intenzitě vlastní vůle a její aplikaci. Např. při tréninku vyprázdnění mysli si nemá cenu příliš hrát se zavíráním myšlenek někam a jakkoliv. Pro vlastníky reaktivnější mysli je to vytloukání klínu klínem, protože, jinak řečeno, nabídneš mysli příležitost k asociacím. Prostě vypni(ne na úkor bdělosti), nic si nepředstavuj a vtíravé myšlenky energicky odmítni hned v počátku. Časem odpadnou.
"Všude tam, kde se nadsmyslové bádání nachází v nějakém vztahu k lidskému egoismu, vyrůstají také nebezpečné stránky tohoto bádání."

FTX

Příspěvekod FTX » 18 lis 2012, 21:07

Firzen píše:Jak se to dá vyřešit?

Dle BKOZ tento stav znamená vysoku vnímavost.

Po několika týdnech popř. měsících "zbytečné" práce to odezní a pak tě bude imaginace poslouchat. Ale musíš se snažit.

Firzen
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 104×
Obdrženo poděkování: 70×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Firzen » 18 lis 2012, 23:02

Hmm, já to ale nemám vždycky. Objeví se to jen někdy. Takže bych měl prostě trénovat pro mě "těžké" vizualizace? :-)

FTX

Příspěvekod FTX » 19 lis 2012, 21:56

Firzen píše:Hmm, já to ale nemám vždycky. Objeví se to jen někdy. Takže bych měl prostě trénovat pro mě "těžké" vizualizace? :-)

Píši podle sebe. Myslím, že 100% je na začátku cesty nedosažitelných, ale 9 pokusů z 10 by se ti mělo povést.

Zkus si zjistit podmínky za jakých ti to nejde a za nich to trénovat až se to podá.

Pokud to tedy není třeba vyčerpání z práce či studia, což se mi už povedlo. Pak holt cvič tehdy, kdy unavený nejsi.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”