A co třeba poslední soud - pro inspiraci
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Re: Kéž bys měl pravdu
V podstatě toto lze zařadit do tématu. Čip se už implantuje ve Švédsku lidem do ruky. Bizarní.
http://www.novinky.cz/veda-skoly/365531 ... -cipy.html
http://www.novinky.cz/veda-skoly/365531 ... -cipy.html
Ego sum, qui sum!
-
FTX
Re: A co třeba poslední soud - pro inspiraci
Pokud má prorok Daniel pravdu, tak k pádu šelmy dojde tehdy, když všichni budou volat "mír" a navenek bude vše vypadat naprosto bezproblémově.
Se šelmou není možné navenek bojovat, je zde doma. Jinak má šelma na zemi vyměřen svůj čas a poté bude odstraněna na smetiště dějin.
Boj je o každého z Vás. Kdo se přidá k šelmě a získá díky tomu hmotné výhody, spolu se šelmou půjde na smetiště také.
Tento problém je trochu hlubší. Pokud by kdokoliv z vás dokázal jednat ve spojení s Bohem, tak je proti Vám šelma bezmocná. Např. prorok Daniel by volil raději smrt než aby se poklonil zlaté soše krále Babylonu. Sice Vás může zabít, ale jakékoliv prokletí nebo posednutí se míjí účinkem. Dokonce se může stát, že ten kdo se Vám bude snažit ublížit Vám namísto toho bude žehnat. Člověk je zranitelný jen tehdy pokud se nechová čestným a morálním způsobem. Jeden z morálních kodexů je třeba křesťanské desatero.
Právě proto aby z lidí vznikla bezbranná masa je podlamována morálka lidí a lež a přetvářka se stává normou. Například homosexuálními vztahy jsou jeden z mnoha příkladů.
A pokud na komkoliv takové břemeno leží, tak je zranitelný.
Se šelmou není možné navenek bojovat, je zde doma. Jinak má šelma na zemi vyměřen svůj čas a poté bude odstraněna na smetiště dějin.
Boj je o každého z Vás. Kdo se přidá k šelmě a získá díky tomu hmotné výhody, spolu se šelmou půjde na smetiště také.
Tripař píše:Myslím, že Římskokatolická církev je tak obrovská šelma, že dokáže bojovat i s těmi největšími egregory. Má tak velkou sílu, že umí pomoci od posednutí a prokletí. Je to špatné? To si musí každý srovnat sám. :-)
Tento problém je trochu hlubší. Pokud by kdokoliv z vás dokázal jednat ve spojení s Bohem, tak je proti Vám šelma bezmocná. Např. prorok Daniel by volil raději smrt než aby se poklonil zlaté soše krále Babylonu. Sice Vás může zabít, ale jakékoliv prokletí nebo posednutí se míjí účinkem. Dokonce se může stát, že ten kdo se Vám bude snažit ublížit Vám namísto toho bude žehnat. Člověk je zranitelný jen tehdy pokud se nechová čestným a morálním způsobem. Jeden z morálních kodexů je třeba křesťanské desatero.
Právě proto aby z lidí vznikla bezbranná masa je podlamována morálka lidí a lež a přetvářka se stává normou. Například homosexuálními vztahy jsou jeden z mnoha příkladů.
A pokud na komkoliv takové břemeno leží, tak je zranitelný.
- Rota
- jedu jak drak

- pohlaví: Žena
- Poděkoval(a): 88×
- Obdrženo poděkování: 125×
Ahoj všem, tato diskuse mne zaujala svým tématem i zajímavými a hlubokými úvahami všech, děkuji.
Myslím si, že skutečně církev v dnešní podobě není tak docela církví, kterou měl v představě Ježíš Kristus, ale také si myslím, že to tak má být, je to součást Božského Plánu.
Nic to ale neubírá na důležitosti a vážnosti evangelia a důležitosti Ježíše Krista jako člověka, Syna Božího. Přikláním se k tomu, že to v magickém vývoji může být velmi přínosný. Vlastně, když bych, ze svého pohledu porovnala, v některých prvcích Ježíše Krista a Františka Bardona vyšlo by mi, že to oba byli velcí mágové, velcí lidé a i když měl každý z nich, ve své době jinou misi pro lidstvo, ve své podstatě nám říkají oba totéž poselství od našeho Stvořitele, každý jinou řečí.
Docela pěkně se čte Vodnářské evangelium Eliphase Léviho, jednak se v něm dá dočíst hodně zajímavého z úseku Ježíšova života, který se v Novém Zákonu neobjevuje a jednak není tak křečovité. Člověk se musí nad nad některé, církví upravené věci povznést.
S přátelským pozdravem Rota.
Ftx: děkuji.
Myslím si, že skutečně církev v dnešní podobě není tak docela církví, kterou měl v představě Ježíš Kristus, ale také si myslím, že to tak má být, je to součást Božského Plánu.
Nic to ale neubírá na důležitosti a vážnosti evangelia a důležitosti Ježíše Krista jako člověka, Syna Božího. Přikláním se k tomu, že to v magickém vývoji může být velmi přínosný. Vlastně, když bych, ze svého pohledu porovnala, v některých prvcích Ježíše Krista a Františka Bardona vyšlo by mi, že to oba byli velcí mágové, velcí lidé a i když měl každý z nich, ve své době jinou misi pro lidstvo, ve své podstatě nám říkají oba totéž poselství od našeho Stvořitele, každý jinou řečí.
Docela pěkně se čte Vodnářské evangelium Eliphase Léviho, jednak se v něm dá dočíst hodně zajímavého z úseku Ježíšova života, který se v Novém Zákonu neobjevuje a jednak není tak křečovité. Člověk se musí nad nad některé, církví upravené věci povznést.
S přátelským pozdravem Rota.
Ftx: děkuji.
- Ondra
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 7×
- Obdrženo poděkování: 32×
Já vždy myslel, šlemou je označován antichrist...
Viz:
Viz:
And I stood upon the sand of the sea, and saw a beast rise up out of the sea, having seven heads and ten horns, and upon his horns ten crowns, and upon his heads the name of blasphemy.
2 And the beast which I saw was like unto a leopard, and his feet were as the feet of a bear, and his mouth as the mouth of a lion: and the dragon gave him his power, and his seat, and great authority.
3 And I saw one of his heads as it were wounded to death; and his deadly wound was healed: and all the world wondered after the beast.
-
FTX
Ondra píše:Já vždy myslel, šlemou je označován antichrist...
Viz:And I stood upon the sand of the sea, and saw a beast rise up out of the sea, having seven heads and ten horns, and upon his horns ten crowns, and upon his heads the name of blasphemy.
Šelma je označení pro říši.
Moře = lidstvo
roh = království
blasphemy = modloslužba. Tedy klanění se něčemu jinému než Bohu - v tomto případě papežovi.
A pokud to budeš číst dále, tak uvidíš, že tam popisují další šelmu, která vzešla z pevniny. Jednoduchá šifra se záměnou slov. Sám bych na to nepřišel.
Ta první šelma je césaro-papežská církev
A ta druhá USA
Antikrist je ten, kdo velí té první šelmě.
Viz třeba zde:
http://neuveritelnaodhaleni.cz/clanky/drave-selmy-vladnou-zemi-zjeveni-13-1-cast.html
http://www.ragauian.cz/dve-selmy-vladnou-zemi-1/
Rota píše:...
Máš pravdu Arion i Kristus si byli velmi podobní i svým osudem. Jen Kristus dostal těžší úkol ovlivnit daleko více lidí. To, že celé jeho učení v budoucnu zneužijí už bylo i jemu známo, ale bylo to lepší než neudělat nic.
A mimochodem, sám Arion chce v Bráně po každém, aby se pohrabal ve všech náboženstvích a snažil se jim rozumět.
-
FTX
Lumpino píše:Na to se názory věrouk různí. Třeba podle východních duchovních směrů záleží na poseldních myšlenkách před smrtí. .......
S tím souhlasím.
Ale poslední soud by mělo být něco trochu jiného. Mělo by to být spíše jako semestrální zkouška - u které může i někdo propadnout - než jako další den na fakultě.
A pokud je někomu proti srsti křesťanská symbolika, tak tady má napsané to samé bez jakéhokoliv použití náboženského zabarvení: http://www.frabato.cz/viewtopic.php?f=34&t=1483
- Ondra
- mě už nikdo nezastaví

FTX: ono jak se blíží velikonoce, tak je to při síle, pak zas ulehne na svou vysloužilou pohovku a bude si užívat započatého důchodového věku... :) který potrvá ješte 200-300 let, ale každým rokem bude slábnout a bude sílit to nové...
Jinak vždy tu bude mocnost, která bude vládnout. Prostě to bude ten, kdo to v tu dobu umí nejlíp, nehledě na to, jak se na to kdo dívá.
Ohledně šelmy, tak jak je popisovaná v apokalypse, tak vnímám jako příchod, uctívání a žití nových hodnot, náboženství a konec starých přežitých hodnot, náboženství.
Jinak Bardon konkrétně psal, že adept si má vybrat takové náboženství, které je pro něj nejlepší. Když by jsi měl prostudovat naprosto všechna náboženství, tak by jsi celý život nic jiného nedělal.
Jinak vždy tu bude mocnost, která bude vládnout. Prostě to bude ten, kdo to v tu dobu umí nejlíp, nehledě na to, jak se na to kdo dívá.
Ohledně šelmy, tak jak je popisovaná v apokalypse, tak vnímám jako příchod, uctívání a žití nových hodnot, náboženství a konec starých přežitých hodnot, náboženství.
Jinak Bardon konkrétně psal, že adept si má vybrat takové náboženství, které je pro něj nejlepší. Když by jsi měl prostudovat naprosto všechna náboženství, tak by jsi celý život nic jiného nedělal.
- Rota
- jedu jak drak

Ježíšův život byl předurčen do poslední minuty jeho pozemského života Božskou Prozřetelností, proto nikdy v jeho činech nebyla volba udělat raději něco nežli nic. Bůh vybral pro tento úkol tu nejvhodnější, nejčistší bytost, aby promluvila Jeho ústy k celému lidstvu i ke každému jednotlivci. I když se Ježíšovo učení obrátilo proti němu a dodnes je v mnoha směrech né uplně dobře chápáno, vše se děje dokonale dobře a vývoj lidstva směrem k jednotě a lásce je tu patrný. Všechno je to otázka procesu a změny i v náboženství a to se děje stále. Já bych na Poslední Soud nečekala, z mého pohledu už nastal a děje se v našem svědomí a vědomí. R.
- Ondra
- mě už nikdo nezastaví

Rota píše:Já bych na Poslední Soud nečekala, z mého pohledu už nastal a děje se v našem svědomí a vědomí. R.
To je přesné , tak to cítím i já.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Ondra píše:FTX: ono jak se blíží velikonoce, tak je to při síle, pak zas ulehne na svou vysloužilou pohovku a bude si užívat započatého důchodového věku... :) který potrvá ješte 200-300 let, ale každým rokem bude slábnout a bude sílit to nové...
díky za seriózní (a přitom vážné) pobavení, kterého se v dnešní době tolik nedostává.
Ego sum, qui sum!
-
FTX
Cagliostro píše:díky za seriózní (a přitom vážné) pobavení, kterého se v dnešní době tolik nedostává.
Další materiál k pobavení máš třeba zde: http://www.frabato.cz/viewtopic.php?f=34&t=1484&p=15742#p15742 Už jsem text vyčistil od překlepů.
Mimochodem když byla šelma naposledy smrtelně raněna, tak se dostal ve Francii k moci Napoleón. A vznikla spousta úžasných vynálezů jako je třeba gilotýna na kterou jsou všichni zcela jistě hrdí. Také měla tenkrát nově 1hodina 100 minut a ne 60 a jiné, které se už nedochovaly.
---
Papež František se narodil: http://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_%28pape%C5%BE%29 17.12.1936 a je mu 79 let. Může tady vydržet klidně i 10 let.
Ono stačí se podívat do světa a je jasné, co nás čeká. Fašismus se může začít šířit z Ukrajiny jako mor, byrokracie v EU může celému uskupení podřezat větev a vést k jeho rozpadu. Rozhodně ke změnám ve společnosti dojde.
- Rota
- jedu jak drak

Nabízí se tu mnoho otázek k šelmě a oné říši,kterou by měla představovat. Nešlo by pomyslně odstranit hranice oddělující říši od říše a vidět jedinou říši lidskou. Šelma je něco krvelačnýho, divokýho, lovícího,masožravýho, co jde těžko ovládat. Proč ale hledat místo, kde se tato šelma projeví a kdo vlastně bude tím antikristem? Na koho padne vina, že způsobil válku? Válka ještě neskončila! Stále jsou na světě místa, kde člověk zabíjí a ponižuje člověka skupinově nebo samostatně. Už to není tak masivně, jak za krále klacka,ale mír tu ještě není. Když se válčí daleko od nás, tak to je nebo není šelma?Když je to někde poblíž, tak by to mohla být. Který z nás asi bude antikrist?
Tohle celý drama se odehrává v každém z nás. Antikrist je ten kdo není Kristus. Kristus je Univerzální Boží Láska. Opak Krista je naše zloba, nenávist, strach... Antikrist a šelma jsou v každém z nás a každý máme za ně zodpovědnost. Šelma se musí zkrotit a ovládnout, antikrist proměnit v Krista. Jasně, že se to nedá stihnout za jeden život a ani by to asi vzhledem k vývoji celého lidstva nemělo logiku. Jen jsem chtěla vyjádřit pocit, že mír nastane až přestaneme válčit a vytvářet konflikt v hlavě vůči čemukoliv a komukoliv, pak se nám to jednoduše nebude promítat do životů i ve vztahu celosvětovém.
Jde to lehce napsat, ale těžko dělat. Já jsem ta poslední, kdo by tu mohl moralizovat. Jen vidím tu šelmu i antikrista v sobě a vůbec se mi to nelíbí. Každý máme svou vůli a svobodu.
Tohle celý drama se odehrává v každém z nás. Antikrist je ten kdo není Kristus. Kristus je Univerzální Boží Láska. Opak Krista je naše zloba, nenávist, strach... Antikrist a šelma jsou v každém z nás a každý máme za ně zodpovědnost. Šelma se musí zkrotit a ovládnout, antikrist proměnit v Krista. Jasně, že se to nedá stihnout za jeden život a ani by to asi vzhledem k vývoji celého lidstva nemělo logiku. Jen jsem chtěla vyjádřit pocit, že mír nastane až přestaneme válčit a vytvářet konflikt v hlavě vůči čemukoliv a komukoliv, pak se nám to jednoduše nebude promítat do životů i ve vztahu celosvětovém.
Jde to lehce napsat, ale těžko dělat. Já jsem ta poslední, kdo by tu mohl moralizovat. Jen vidím tu šelmu i antikrista v sobě a vůbec se mi to nelíbí. Každý máme svou vůli a svobodu.
-
FTX
Rota píše:.....
Jdeš na to velmi intuitivně. To je jistě přínosné. Je jasné, že odraz toho vně je i uvnitř.
Ty texty byly původně psány trochu jinak a vkládáš do toho to, co tam původně nebylo. Dneska se téhle chyby dopouští i spousta profesionálních filozofů. Velmi ti doporučuji shlédnout tuto sérii videí. Možná ti to dá trochu inspirace:
http://www.frabato.cz/viewtopic.php?f=164&t=1486
A pokud to vydržíš se na to dívat, tak pochopíš, že v kontextu Bible má slovo šelma naprosto přesně definovaný význam. A když mu dáš jiný, tak to nebude sedět.
To je jako kdyby jsi vzala text o zahrádce a nahradila slovo trávník slovem králíček. Některé věty by smysl davaly a jiné ne. A možná bys dospěla i k úžasným objevům ;).
Tím ovšem nijak nehodnotím ani nesnižuji pravdivost toho, co jsi napsala.
- Přílohy
-
- kralik.jpg (1.71 KiB) Zobrazeno 5372 x
- Arex
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 177×
- Obdrženo poděkování: 1116×
FTX: Když prolistuješ literaturu Západu za posledních tisíc let, zjistíš, že přesných výkladů "šelmy" najdeš půl kopy a jejich autoři byli erudovaní, vědci, často ochotní dát za jejich správnost svůj život. Luther zašelmoval proti Římu a Řím proti Lutherovi, faraonovi služebníci sobě oprátky na krky hodili. Veřejné mínění jim přálo. A dnes jim veřejné mínění nepřeje, takže jeden druhému uřezávají rohy, křídla a spáry dračí, aby se spolu mohli dohadovat; je to prostě šelmovství.
Ty tu hlásáš a dokládáš osobní výklad, který je aktuální. Ale to biblické podobenství se nenaplní jen jednou, definitivně, do té doby má tendenci znovu a znovu se opakovat v malém. Můžeš proto klidně odhlédnout od toho, kdo je šelma dnes, kdo jí byl v 15. století a kdo jí bude za 500 let; to podobenství Tě nemá vést k tomu, abys nahlas křičel, kdo to je - to je docela obyčejná past citu. Vydáš tím sílu a budeš ze hry. Mělo by Tě naopak dovést k objevu principu, jenž řídí dějiny lidstva. Pak dojdeš k něčemu podobnému, jako v 19. století Fabre d'Olivet ve svých Filosofických dějinách lidstva, které pak upřesnil Josef-Maria Hoëne-Wroňski. V klidu si to promysli a povznes se nad nutkavou potřebu sdělit nnám svůj názor - ať už je nebo není správný - pak se Ti princip, proč se to děje, ukáže sám, dokonce i bez internetu a bez knih.
Musím uznat, že svatý Jan Theolog, autor Apokalypsy, měl znamenitý smysl pro humor, neboť píše: "KDOŽ MÁŠ ROZUM, sečti jméno šelmy, a bude číslo jeho 666". A kdo rozum nemá, ať to raději nechá plavat. Brzy bude léto, čas vodních radovánek...
Ty tu hlásáš a dokládáš osobní výklad, který je aktuální. Ale to biblické podobenství se nenaplní jen jednou, definitivně, do té doby má tendenci znovu a znovu se opakovat v malém. Můžeš proto klidně odhlédnout od toho, kdo je šelma dnes, kdo jí byl v 15. století a kdo jí bude za 500 let; to podobenství Tě nemá vést k tomu, abys nahlas křičel, kdo to je - to je docela obyčejná past citu. Vydáš tím sílu a budeš ze hry. Mělo by Tě naopak dovést k objevu principu, jenž řídí dějiny lidstva. Pak dojdeš k něčemu podobnému, jako v 19. století Fabre d'Olivet ve svých Filosofických dějinách lidstva, které pak upřesnil Josef-Maria Hoëne-Wroňski. V klidu si to promysli a povznes se nad nutkavou potřebu sdělit nnám svůj názor - ať už je nebo není správný - pak se Ti princip, proč se to děje, ukáže sám, dokonce i bez internetu a bez knih.
Musím uznat, že svatý Jan Theolog, autor Apokalypsy, měl znamenitý smysl pro humor, neboť píše: "KDOŽ MÁŠ ROZUM, sečti jméno šelmy, a bude číslo jeho 666". A kdo rozum nemá, ať to raději nechá plavat. Brzy bude léto, čas vodních radovánek...
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!
- Inrise
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 595×
- Obdrženo poděkování: 172×
O poslednim soudu, a je-li ho vubec treba, pise srozumitelne K Makon...
Je úsměvné domnívat se, že něco ovládáme, pokud neovládáme sami sebe...
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”