Weed - vliv na dusi

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Re: Weed - vliv na dusi

Příspěvekod Cagliostro » 03 lis 2010, 22:53

Někdy jde taky jen o to, jak naklepat peněženku. :roll:
Ego sum, qui sum!

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 03 lis 2010, 23:44

marvine kdyz si vezmes, ze vsechno zde ma svuj smysl (i hovno je extremne dulezite) tak ty drogy (co se tyka prirodnich) tu nejsou nahodou..

oni ty halucinace povazovali za projev jinych svetu, nebo se jim mohlo ukazat neco skryteho z jejich duse (proto ma byt takove velke nebezpeci) napriklad LSD vedci ktery ho objevil, hodne zmenilo zivot, zacal se vice zajimat o prirodu, zacal uvazovat o Bohu. A to uz po prvnim poziti. 90% z duchovnich lidi co skusilo LSD, popisuji zazitek z LSD jako nejzajimavejis duchovni zazitekv jejich zivote. Jodorowsky, mistr Alchymie i Tarotu, pozil LSD protoze emu to doporucil jeho mistr, jako rychle nabiti zkusenosti. Nekteri mistri nazyvaji LSD jako "zapadni medicina" (a to to jsou treba mistri, kteri sami drogy nevzali)

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 04 lis 2010, 09:13

O LSD jsem driv, jeste nekde na stredni skole, hodne citaval. S kamaradem jsme se o tohle zajimali (pracoval jsem v nizkoprahovem centru) a taky me vzdy zajimala neurobiologie. Proto jsem chtel vedet jak chemie ovlivnuje transmitery, chemicke prenasece neuronu v mozku.

Lide o tripech psali vselijake ruzne silenosti, ale nektere mezi nimi byli skvosty :-) Nekteri dokonce prekracovali nehorazne meze v hodnotach, brali dost velka kvanta a dostavali se do naprosto jinych realit. Psali pak, ze to je ta prava realita..

Mozek behem toho produkuje extremni mnozstvi hormonu a signali kmitaji jak o zivot..

Bohuzel nejhorsi na tom je, ze se potom spoje hrouti, clovek si tim systematicky likviduje zdrave a zive bunky, stava se troskou. Ikdyz stale vice a vice pronika do snovych realit, jeho prava existence zanika...

Ja neubiram "drogam" svuj vyznam. Urcite nejakou roli v zivote maji. Uz samotne slovo "droga" neni v puvodnim smyslu nic negativniho - je to leciva latka, treba rostlina. Apatykari tim leci vsechno mozne a jsou to vpodstate take drogy - ale zalezi na uziti..

Opet rikam, ze Bardonuv system jde cistou cestou, cestou vlastni koncentrace a osobnich schopnosti, nepotrebuje zadne tyhle latky.)
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 04 lis 2010, 15:44

Jasne ted jsem trochu odbocil od Bardona.. k tomu LSD, beru to jako jakesi DEMO, cloveku to ukaze jak nadherny je svet, muze nam ukazat i kousek jinych realit, ale samozrejme v tom nevidim cestu, vidim ho jen jako prostredek k "probuzeni obycejnych lidi" kteri se pak muzo udat na duchovni cestu, na ketere by meli dale pokracovat bez drog, jenomze to je hlavni negativum, ze si nemusi uvedomit ze je to jen ukazka toho co muzou dokazat, a berou drogy dale..

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 04 lis 2010, 16:35

Pete píše:Jasne ted jsem trochu odbocil od Bardona.. k tomu LSD, beru to jako jakesi DEMO, cloveku to ukaze jak nadherny je svet, muze nam ukazat i kousek jinych realit, ale samozrejme v tom nevidim cestu, vidim ho jen jako prostredek k "probuzeni obycejnych lidi" kteri se pak muzo udat na duchovni cestu, na ketere by meli dale pokracovat bez drog, jenomze to je hlavni negativum, ze si nemusi uvedomit ze je to jen ukazka toho co muzou dokazat, a berou drogy dale..

Duchovní zkušenosti nemají s drogami nic společného. Lidé se probudí sami až dozrají. Jediné, co je v jejich stavu může zaujmout jsou smyslové prožitky, tak je raději vezmi do kina nebo na koncert. Dávat závislým (obyčejným) lidem drogy je destruktivní a dávat je duchovním je zbytečné. Pokud už se stane, že se v deliriu objeví nějaká transcendentální kvalita, tak si jí těžko všimne. A i kdyby si jí všiml, tak ji bude brát spíš jako slabší chvíli z toho „nádherného“ spektra. Čili je to úplný opak toho, co děláme při meditaci.

Obyčejného člověka může duchovno zasáhnout jen z úst zkušeného mága. Ten svým slovem čistí prostor a vytváří tak nejlepší podmínky pro posluchače. To, jestli udělají krok „k němu“ je už na nich, ale je zde zaručeno, že jsou právě na vrcholu své schopnosti vyciťovat tady a teď.

K čemu je dobré poznat kousek realit, když jich je tolik, kolik je naše chorobná mysl schopna vytvořit. Pokud kdykoliv ztrácíš pojem o těle, tak mu bereš šanci se osvobodit. Teď jsi ho na chviličku obdržel a je třeba pochopit proč tomu tak je. Musí být co nejčastěji „přítomno“ - jen tak zažiješ celou trojjedinost.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 06 lis 2010, 12:15

Ale taky by se to bralo dat z jineho hlediska. Osud jim pripravi drogu (umyslne), kterou oni vezmou, zaujmou je ty zazitky a zacnou se trochu zajimat o schopnosti (no jeste ne o rozvoj) postupem casu ale pokud budou chtit pokracovat v schopnostech tak si musi uvedomit, ze bez rozvoje to nejde dale, navic je to i presvedci o tom, ze jine reality opravdu existuji a to jim muze dost zmenit nahled na svet a to je muze jeste vic podnitit k tomu, aby se rozvijeli.

Takze podle me to muze byt uzitecna skusenost, sice mi neprijde jako idealni, ale pokud to ma vest k probuzeni cloveka, proc ne.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 06 lis 2010, 13:39

Pete píše:...

Asi ještě nevíš, co sám hledáš. Duchovní člověk se v mysli umírňuje a dělá to proto, aby po každém „stupni“ byl stabilnější. Provokuje ho stále méně informací a časem se z nich stávají pouhé symboly. Závěry, ke kterým díky duchovnímu úsilí dospěješ potom musí být použitelné pro všechny lidi. Tím se ukazuje tvá univerzálnost a tedy „bohupodobnost“, o kterou se v magii snažíme.

Všechno tohle je na úkor mnohosti. A právě tu vyhledávají psychicky slabší lidé v drogách (ta psychická slabost je jen relativní, každý je od přírody dost silný na to, aby nespadl ať ho potká cokoliv, takže mezi uživateli může být mnoho lidí, které spojuje pouze pád, ne počáteční podmínky). Dostaneš mnoho vjemů a pořádný závěr z toho nedokážeš udělat žádný. Pokud by se ti podařilo promítnout mysl normálního člověka na plátno, tak by tam nedocházelo zdaleka k takovým kvantům informací jako při použití drog. Protože normální člověk musí ráno vstát do práce, vykazovat určité fyzické nebo psychické výkony a k tomu všemu ještě držet pozornost, jestli třeba nemá hlad nebo se mu nechce na záchod apod.

Člověk, který neužívá drogy a žije úplně obyčejným životem je na pomyslném duchovním žebříku mnohem výš než ten, kdo je bere. Takový nebožák je potom vysadí, nic bez nich nesvede ani za 50 let, tak je bere dál a pořád klesá a klesá...

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 06 lis 2010, 15:03

Nemyslel jsem to tak, ze by na tom byli zavisli, to by opravdu jen mohli klesat dal. Ale myslel jsem, kdy si jednou, popripade jenom nekolikrat z zvedavosti vzal neco, co v nem vytvorilo otazky o duchovnu, tak pak neberu drogu jako spatnou vec.

Ten, kdo to skusil, ale neuziva to, vede normalni zivot, tudiz i skusenosti muze mit dost. Ale byla by u neho vetsi sance, ze si uvedomi alespon trochu, proc tu sme.

Prijde mi ze jsme se nepochopili.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 06 lis 2010, 15:31

Pete píše:Prijde mi ze jsme se nepochopili.

Možná... nicméně už k tomu nemám co říci.

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 23 lis 2010, 09:54

Na yahoogroups se to tedka zase resil, nejaky dobrotivec tohle tema opet otevrel..dal bych sem primo odkaz na diskuzi, ale je potreba tam mit ucet...

nicmene nekdo tam postnul odkaz na to, co si o tom mysli Rawn Clark :-)

teda pokud umis anglicky, jakoze asi ano..je tam k tomu takovy maly faq
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Razik
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Razik » 24 lis 2010, 13:50

Toto je podle mého názoru trochu komplikované. Ja sám mám s užíváním marihuany relativně bohaté zkušenosti. Začal jsem někdy v 15 letech....
Vše má svoje pro a proti, my musíme být schopní tyto pro a proti rozpoznat a pak zjistíme co převažuje. Už jednou jsem tu psal, že rozhodnutí začít cvičit na mne přišlo právě když jsem byl ovlivněn touto látkou..
V dnešním světě na člověka působí mnoho vlivů, různé reklamy, způsob uvažování většiny, studium atd... Člověk je přeplňován spoustou nepotřebných infomací a pocitů. Často to dokáže vyvolat zmatek.

Z vlastní zkušenosti vím, že marihuana v určitém slova smyslu dokáže tento zmatek zklidnit. Ale podle mne je to proto, že to utlumí některé funkce mozku. Člověk je na chvíli zbaven určitých břemen. Jednou jsem dokonce takto ovlivněn šel meditovat to lesa, a dokázal jsem daleko intenzivněji vnímat různé energie. Cítil jsem takové propojení se Zemí a okolím jako nikdy předtím. Bylo to podle mne proto, že se na chvíli "pozastavili" některé činosti mozku, které toto jinak přehlušuji. Svým způsobem mi to pomohlo uvědomit si negativní myšlenky, daleko víc najednou vyplavalo na povrch, různé strachy atd.. Tyto věci bych mohl označit jako pozitivní.

Na druhou stranu ale se člověk stává zranitelným, na chvíli dosáhne míry citlivosti na kterou není připraven. Člověka mohou přemoci jeho temné myšlenky a strach. V člověku se podlamuje vůle, která je při cvičení velmi důležitá. O paměti už tu zmínka také byla....

Když to tedy shrnu tak marihuanu nebo jiné omamné látky bych rozhodně nedoporučoval. Člověk by měl být schopen k věcem dopracovat bez pomoci, těchto věcí. Být schopen se vědomě uvolnit sám od sebe a při plných smyslech. Nepopírám, že svoji úlohu to v mém životě sehrálo, ale zůstat u toho je jako myslet si, že výjdu schodiště tím, že budu stále přešlapovat na prvním schodu..

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 24 lis 2010, 16:52

K tomu ze "vypina ruzne casti mozku" rika se, ze marihuana nenici (co se tyka mozku podle dosavadnich vyzkumu) mozek, pouze aktivuje vice druhou mozkovou hemisferu. Respektive jsme otroky leve mozkove hemisfery (musime nad vsim premyslet logicky, v skolach se ucime vsechno navzpamet nezabavnou formou atd) navic hodne lidi nerozviji kreativitu - nekresli nebo nedelaji jinou kreativni cinnost, tak vyuzivaji vetsinu casu hlavne levou mozkovou hemisferu. Jenomze marihuana ma po poziti omezit funkci leve mozkove hemisfery kterou vyuzivame v dnesnim svete hlavne, a rozviji a aktivuje naopak tu druhou, pravou, ktera je hlavne o emocich, kreativite atd, proto napriklad pomaha umelcum tvorit hudbu/obrazy, ale neznamena to, ze by meli byt nejake trvale ucinky na logiku, pouze jedna cast mozku v tu chvili funguje vic nez ta druha

Razik psal jsem, ze mi ani tak neslo o to zda se da vyuzit marihuana k magicke prax, jako spis zda teoreticky muze byt hermetista nebo proste mag, ktery mimo cviceni uziva marihuanu. Mohl by ses k tomu vyjadrit, zda bude mit negativni vliv na cloveka zajimajiciho se o hermetismus, i kdyz v dobe vsech jeho cviceni si udrzuje cistou hlavu ? Byl bych rad, kdyby ses k tomu vyjadril vzhledem k tomu ze mas vlasnti zkusenosti.

Razik
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Razik » 25 lis 2010, 10:44

No já myslím, že pokud to člověk nepřehání, tak to zásadní vliv mít asi nebude. Jenom mám po tom vždy i další den problémy s koncetrací. Třeba při cvičení aikida. Když cvičím aikido další den po tom co jsme někde byli s kamarádama a dali pár jointů, tak na jednu stanu se mi nehoní hlavou zbytečnosti protože mám v hlavě jakoby "vymeteno", ale na druhou stranu mám problém se soustředit na to co dělám, pletou se mi různé techniky, levá a pravá strana atd...

Příjde mi, že v dnešní době se společnost děli na dva tábory, jedni to striktně odmítají, považují za něco nebezpečněho skoro jako heroin a druhý tábor, většinou lidé co to užívají, kteří zase tvrdí, že je to naprosto v pohodě bez negativních dopadů. Ale to taky není pravda.

Myslím si, že hlavní problém marihuany nebo podobných věcí není ten účinek, ale spíš přístup lidí. Říká se, že člověk na marihuaně nemůže být zavislý, ale to neni pravda. Není to sice závislot fyzická, ale je to závislot psychycká. Stejně jako na televizi, počítačových hrách, majetku nebo dalších věcech. Tyto věci nám přináší určitý požitek a člověk by se k tomu požitku rád vracel, často i podvědomě. Tady je potřeba mít silnou vůli, pak to člověk dokáže zvládat.

Takže závěrem:) Závisí to dost na jednotlivci. Jeden kamarád na střední škole byl celý život abstitnent, jednou si dal na oslavě čarodejnic pivo, hned ho vyexoval, začal pít víc a víc. Pak přidal cigarety a marihuanu, později tvrdší věci a skončilo to sebevraždou. Samozřejmě hlavní roli v tom hrála jeho depresivní povada, ale tyto věci podle mne moc dobrého nepřidali.

Zvládat se to tedy určitě dá pokud na to člověk má, to že to aktivuje více pravou mozkovou hemisféru může být pravda, ale nejsem si jist jestli to spíš neutlumuje levou a tím dostane pravá více prostoru. Člověk který cvičí bránu může mít ale vysoce aktivní obě dvě hemisféry.

Napadlo mne jestě takové přirovnání. Představ si, že pred sebou tlačíš dvoukolák, který má napuštěné pouze levé kolo a pravé je vypuštěně. Jede s ním teda dost špatně, když si člověk zahulí, tak je to jako by dočasně vypustil i to druhé kolo, tím pádem se mu jede o trochu lépe, protože ho to netáhne na jednu stranu. Když ale člověk provádí různá cvičení jako je třeba brána, tak je to naopak jako kdyby napumpoval i to druhé kolo, pak se mu jede ještě lépe než když má obě vypuštěné a ani ho to nebude lákat, aby si to levé vypustil:)

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 25 lis 2010, 15:33

Ono to "utlumuje" levou jenom po dobu ucinku. Napriklad jedeme 80-90% leva mozkova, zbytek prava, takze nam v mysleni prevlada logika, pod vlivem se aktivuje akorat vice druha cast.. nema to mit dle vedcu trvaly ucinek

Jinak s tou koncentraci na druhy den.. to mi staci meditace a v pohode se srovnam i s koncentraci i energii sklidnim v tele

JInak taky jsem pro zlatou stredni cestu, myslim si ze to neskodi jenom pokud se to bere vikendove, respektive telo se te latky stiha zbavovat, ovsem kdyz jsem si nekolikrat overil ze 1-2 mesice prestat neni problem , tak na tom psychicky zavisly nejsem, to jsem uz vice zavisly na te meditaci..

dar
jedu jak drak
jedu jak drak
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod dar » 05 pro 2010, 17:17

Staci si popremyslet a pomeditovat, jak moc Vas marihuana "rozesere" zivlove, to zde jeste nikdo nezminil.. Naruseni prirozene rovnovahy je pomerne signifikantni a tak to pak brani bezne (magicke) praci i vyvoji.
Ad Pete a vikendove uzivani: dnes se ukazuje, ze vikendovi uzivatele, kteri u nas zacli brat drogu po revoluci a dnes je jim cirka okolo 40 let, ti kteri uzivali drogu po dobu nejakych 15-20 let opravdu jen o vikendech - zacinaji trpet trvalymi halucinacemi a bludy, ktere se tezko leci. V Ondrejove na to vzniklo samostatne oddeleni a zatim si tim moc rady nevi.
Třetí oko není prdel, zkuste ho aspoň občas použít.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”