Reinkarnace

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Re: Reinkarnace

Příspěvekod Anubis » 22 říj 2012, 19:51

Cagliostro píše:Reinkarnuje-li se duše bez najaké části ducha, je to stagnace. Musí být duše kompletní, aby byla harmonie.

Zbytky zůstávají jen při cestě ven z tohoto světa. Nikdy se lidský duch nemůže inkarnovat s vadnou duší. Je tomu zabráněno právě pobytem v různých sférách, aby došlo k ozdravení resp. pochopení pravdy. Stagnace není nikdy, resp. je to jen jeden úhel pohledu, pokud je člověku dáno obtížnější astrální tělo k žití, tak má za úkol vysvobodit sám sebe. Pokud má různé dary a je takříkajíc dítě štěstěny, tak se zase stará o ostatní. Tak jako tak má vždycky co dělat.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 22 říj 2012, 19:53

Milda píše:Ondro reagoval jsem v tvem odkazu Jak jsem se dostal k magii.

Pete proc se tu jiz nechces inkarnovat??

Samozrejme nazor jsem od te doby zmenil. Bylo to na "zacatku" me duchovni cesty. Hrali v tom roli stress, deprese nejen z osobniho zivota, ale taky proto ze jsem si cim dal vic uvedomoval jake hruzy se deji v tomto svete. Potom jsem prosel jak to Eduard Tomas nazyva mystickou smrti a zameril se plne na duchovni zivot.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 22 říj 2012, 20:49

Tady přikládám zjednodušený obrázek, kdyby někoho zajímala moje filosofie:

Obrázek

Bůh: Slyš člověče, v minulém životě jsi byl opicí!
A: „V minulém čem?“
B: „Ale kdepak, já už vím, že jsem oranžový (jakýkoliv), vše co vidím se mnou absolutně rezonuje, všude jsem tam byl. Byl jsem mnoha lidmi...“ Až s rostoucí rozlišovací schopností (mentální silou) si člověk všimne, že jeho barva (cokoliv) je čím dál vzácnější a dokonce i ti ostatní, dříve obyčejní, jsou každý totálně jiný! Začne vidět dokonalost v každém skrze variace astrálních těl.
C: „Však víme, jak to je, Bože *mrká na něj*. Všichni jsme bratři světla a jsme si rovni. Rádi se k tobě navrátíme.“
D: „V minulém životě jsem byl opicí, a stále jí jsem!“

-legenda vědomí/vidění-
A: materiální - podléhá svému blízkému okolí
B: astrální/mentální - podléhá sluneční soustavě
C: světelné - svobodný a oslněný
D: bohočlověk - vědomý a vševidoucí

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 22 říj 2012, 22:19

Anubis : Tak to absoultně nesedí s mým poznáním a to zejména proto, že když bych si odmyslel tu opici a dal tam jiného člověka, tak právě záleží co ten konkrétní člověk přesně koná. To co konkrétně tedy koná má jasnou spojitost s přítomností, tedy odpovídá srozumitelně na konkrétní situaci v které se nachází. To je naprosto nezaměnitelné, aby tuto příčinu konal někdo jiný. Příčina a následek, nemá časové omezení, platí pro to universální zákony. Je to stejné, jak když by jsi dnes udělal nějaké rozhodnutí, které bude mít důsledky (dobré/špatné) třeba za deset let.
S opicí..... dokážu tvrdit, že člověk opicí nikdy nebyl, je člověkem odjakživa, tudíž zde nejsou jisté spojitosti s přítomností. To platí obecně.

To co ty zde podáváš , tak by se dalo aplikovat do tvé Sféry Bůh na obrázku, kde skutečně jsi naprosto vším. To ale neznamená , že můžeš přejímat osud někoho jiného a žít ho v tomto životě.

Mám takový pocit, že každý to myslíme trochu jinak :)

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 22 říj 2012, 23:11

Ondra píše:...

Já vím, že to nesedí s tvým poznáním. Proto to sem posílám. Ta opička tam je, aby to zaujalo i Darwinisty. Co se týče příčiny a následku, tak cesta ducha je univerzální (snadno zaměnitelná - jde jen o jeho sílu), a to co vidíš vnitřními smysly je podobná iluze, jako tento svět. Sféra bůh neměla ukazovat, že jsi vším, ale že je to jediné místo, kde vidíš souvislosti. Do té doby vidíš jen liány a nemáš šanci rozpoznat, kdo je kdo. Protože pro každou inkarnaci dostaneš zbrusu nové astrální tělo, jak vědomé, tak nevědomé. Dokud se neosvobodíš, tak budeš otrokem planet. Podvědomí ti za to splní všechny tvé touhy a ukáže ti, co budeš chtít... teda kromě pravdy.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 22 říj 2012, 23:36

ok : )

Ale pokud jsi vším v Jednotě, tak teprve "vidíš" všechny souvislosti.
Jinak tedy vlastně říkáš.. dám příklad : Například člověk , třeba mág rozvíjel v minulém životě své schopnosti a ty se smrtí astrálniho těla a fyzického anulovaly, takže další inkarnaci začínal zcela od nuly. To mi prostě nesedí.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 23 říj 2012, 07:24

Jinak nám trošku uniká mentální úroveň...

Bardon k ni dokonce přiřazuje zemřelé, kterým se působeném živlů rozložilo astrální tělo, dle stupně dokonalosti zde obývají určitou oblast.... Mentální sféra nepodléhá času a prostoru.

DAn
jedu jak drak
jedu jak drak
Poděkoval(a): 42×
Obdrženo poděkování: 49×

Příspěvekod DAn » 23 říj 2012, 09:10

Ahoj,

při čtení příspěvků jsem si vzpoměl na jeden text, který jsem četl: "Franchezzo". Je to výpověd zemřelého itala Franchezza, který ji nadiktoval pomocí jistého A. Farnese.

V kapitole 1.12 se píše:
"Mé astrální tělo bylo duchovními smrtelníky rozloženo na atomy své úrovně, tak jako mé pozemské tělo na zemi. Prach se zase stane prachem, zatímco nesmrtelná duše přejde do vyšší oblasti.
Zde jsem prošel svojí druhou smrtí, kdy procitlo a bylo vzkříšeno mé lepší já na vyšší úrovni."

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 23 říj 2012, 09:53

Ondra píše:Ale pokud jsi vším v Jednotě, tak teprve "vidíš" všechny souvislosti.
Jinak tedy vlastně říkáš.. dám příklad : Například člověk , třeba mág rozvíjel v minulém životě své schopnosti a ty se smrtí astrálniho těla a fyzického anulovaly, takže další inkarnaci začínal zcela od nuly. To mi prostě nesedí.

Možná že tě jen krutě podceňuji a jsi jeden z mála, kteří to dokážou. V tom případě se ti omlouvám. Jinak ty schopnosti jsou z mého pohledu podřadné. V dalším životě může vyvíjet úplně něco jiného, protože tím slouží k produchovnění dalších částí přírody. Obecně však jeho duch sílí a ty schopnosti (i když budou jiné) budou již od narození na vyšší úrovni. Černí mágové jsou si vědomi, že po setkání jejich ega s Bohem budou s velkou pravděpodobností odesláni k jinému účelu. A proto zoufale touží po nesmrtelnosti a prohloubení právě té jedné schopnosti, aby získali převahu nad lidmi. Je to poněkud omezený postoj.

Ondra píše:Jinak nám trošku uniká mentální úroveň...

Nižší část mentálu (myšlenky, intelekt atp.) jsem uvažoval jako součást astrálu, protože to určují hvězdy. Abstraktní část mentálu je myšlena ve sféře světla. Hovoří se pak o čistých duších s inspirací. Intelekt tu už nehraje takovou roli.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 23 říj 2012, 10:15

No jo no, to že se obecně lidé rodí s odlišnými schopnostmi a na různé duchovní úrovni, je jen náhoda.....

Já nevim, pro mne je vždy důležité a má to nějakou váhu, jestli dotyčný prožil nějakou životní praktickou zkušenost, než o tom všem vytvářel různé filozofické konstrukty, ke kterým přidá třpitky a pozlátka a snaží se to za každou cenu prodat. Teorie u mne je vždy níž, než li praxe. To nemyslim nějak zle, ale jako fakt.
Nemá to moc smysl dál rozebírat, tedy z mé strany. To co jsem Vám chtěl říct to jsem udělal. Chápu, že na to můžete mít jiný pohled. Uvnitř mne je to ale neměnné a to jsem o tom teď přemýšlel, tedy zvažoval i to vaše.

Třeba se mi líbil tento rozhovor o rusalce : viewtopic.php?f=34&t=391&p=2365&hilit=rusalka#p2365

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 23 říj 2012, 10:29

Ondra píše:Já nevim, pro mne je vždy důležité a má to nějakou váhu, jestli dotyčný prožil nějakou životní praktickou zkušenost, než o tom všem vytvářel různé filozofické konstrukty, ke kterým přidá třpitky a pozlátka a snaží se to za každou cenu prodat.

:) U mě nedochází k žádnému myšlenkovému procesu, když se snažím na něco přijít. Ale nejsi první, kdo si to myslí. Jen jsem viděl rozpor mezi Mildovým chápáním re/de/in/karnace a těm vzniklým z různých navozených stavů. Tak jsem poprosil o sloučení a dostal jsem odpověď. Oba tyto postoje jsou relativně pravdivé.

Pro mě ztratilo hodnotu někam chodit a zažívat tzv. praktické zkušenosti. Ale klidně to dělej, když ti to vyhovuje.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 23 říj 2012, 14:10

To ani nechodíš rád do přírody ?

Milda
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Milda » 23 říj 2012, 14:28

S vlaznym usmevem sleduji diskuzi.
Astral....Mental.....atd....

Zkuste se nekdo podivat po Hermetickych spisech. Mozna to nekoho zaujme.

Existuje trojnost.
Duch Duse Telo.
Kdyz Duch odejde do Jednoty tak Telo i Duse umira. (zjednodusene)

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Ondra » 23 říj 2012, 15:41

Zrovna Astrální úroveň - duše , Mentální úroveň - duch, je v hermetismu používaný pojem.

Jak víš , že duch odchází po smrti do Jednoty ? Co když tam odchází, až když člověk dosáhne relaizace zde na zemi ? Mezi tím se stále reinkarnuje. Tím nemyslím , že by byl odtržen od Jednoty.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 23 říj 2012, 16:08

Ondra píše:To ani nechodíš rád do přírody ?

Ale chodím. :) Jen už mi z fyzického světa nepřichází tolik zkušeností. Dával jsem na něj pozor celých 22 let. A dnes je pro mě zkrátka už moc čitelný. Vím, k čemu tu ten svět je a respektuji ho. Na procházky chodím rád.

Škoda, že opět dochází ke přím. Jen jsem se snažil naznačit, že vaše zkušnosti nejsou nijak oddělené a bavíte se vlasně o tom samém. Milda opět opakuje skutečnosti, které nejsou v rozporu s tím, co píšu. Už mě to moc nebaví...

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”