"Zkušenosti" začátečníka

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Re: "Zkušenosti" začátečníka

Příspěvekod marvin » 30 led 2010, 10:45

Rensiem píše:...

Plně s tebou souhlasím
Řekl bych, že diskuze o "známém někoho" je absolutně zcestná. Nevíte vůbec nikdo nic o něm..nevíte proč se tak rozhodl, co mu dalo ten podnět, čeho dosáhl. Jsou to všechno jenom spekulace, které se snažité nějakým způsobem narazit na svůj vlastní názor.. cítím, že je to jakoby "násilně" posuzováno.

Je dost možné, že Lusacův přítel dosáhl takového stupně, že mu už Brána více dát nemůže. Nebo řeší jiné karmické záležitost.. atd atd.. jsou to jenom doměnky a ikdyž chápu, že diskuzí nad tímhle člověkem si utváříte vlastní názor, neměli by jste se tím nechat příliš rozptylovat.

balamunt píše:ale tento názor se mi jeví jako mylný.

Vidíš svět moc černobíle - pravda / nepravda ... správný / mylný ... ale jsou to jenom tvé subjektivní názory na tuto realitu, na život, který osobně prožíváš, ale jenom na tvoji existenci. Co je pro tebe správné, může být pro druhého milné a naopak.. a je to v pořádku..

Neměli bychom tohle vůbec soudit, mám pocit, že nás to akorát svádí z cesty, zbytečně rozptyluje a unavuje.-)
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 30 led 2010, 10:49

Ve skutečnosti jsou všechny cesty za poznáním pravdy stejné. To, co je odlišuje je jen tento hmotný svět. Pokud začnete praktikovat jakoukoliv mystiku (pravou, tu která se snaží jít k cíli nejkratší cestou), tak se Vám uvnitř otevírají stejné příležitosti. Člověk, který se hádá, která z cest je ta správná je pořád velmi nízko. Je třeba začít pracovat. Systém brány je univerzální, může s ním začít prakticky kdokoliv. Pro lidi, kteří byli už dříve zasvěceni jsou tam skoro zbytečné body, které dokáží přejít za krátký čas. Pokud někdo provozoval jógu, tak by se tato cesta dala připodobnit k té dlouhé. I když se propadnete ve své lidskosti hluboko, tak vás Brána vždy vezme za ručku a vytáhne vás ze stěžejí. Proto, když už ji nečtete ani nepraktikujete, ponechte si ji alespoň blízko sebe. Jak už jsem říkal, je to dlouhá cesta, aby byl člověk připraven přijmout tu jednodušší (kratší). Obyčejný člověk totiž nevěří tomu, že má v sobě cosi božského. Tím, že začne díky magii ovlivňovat sebe i své okolí a zlepší se ve tvoření čehokoliv dostane nástin pravdy a začne věřit. Tím položí první stavební kámen k velkému dílu. Celá hermetika je tedy dobrá pro nevěřící, racionální lidi, kterých je nejvíce tady na západě, proto se zde tak uchytila (ale i tito lidé mají, jak je vidět, vztah k Bohu). Kvůli tomu tuto cestu nazývám jako dlouhou. Lidé zde jsou bohatí na myšlenky a mnoho z nich jsou na ně hrdí, myslí si, že to je vítězství ducha nad hmotou, ale to je velký omyl. Proto je logické, že Lussacův guru našel kratší cestu a není se čemu divit.

balamunt
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod balamunt » 30 led 2010, 11:39

Marvine, jistě, že všechno jsou mé subjektivní názory. Prostě jsem uvedl svůj názor na Lussacův problém. On si to přebere. Pokud si myslím, že nějaký názor je mylný, tak napíšu, že je mylný. Napsat v tu chvíli něco jiného by byla paranoia. Je to můj názor, nikomu ho nevnucuju s pistolí u hlavy :P Pokud si myslíš, že člověk by se neměl vyjadřovat, tak se jednoduše nevyjadřuj. Takoví lidé bez názoru mě nudí. Ale z toho, co píšeš mi připadá, že nejsi v obraze. Píšeš, že dotyčnému už Brána asi neměla co dát. Tomu sice nevěřím, ale uvědom si, že Bránou nic nekončí a je to pouze první stupeň. Po absolvování Brány jako první tarotové karty tu je druhá tarotová karta Magická evokace a pokud by měl někdo i to za sebou pak následuje 3 tarotová karta Kabala. takže práce na 200 let dopředu :lol:

Ale tady samozřejmě nejde o Lussacova přítele, ale o samotného Lussace, který byl dost zmaten a chtěl vysvětlení. Kdyby se o tom nechtěl bavit, tak to prostě nevytahuje na veřejné forum.

balamunt
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod balamunt » 30 led 2010, 11:51

Nesouhlasím Anubisi s tím co píšeš. Cesty jsou různé a vedou k různým cílům. Prostě není možné, aby někdo těžce pracoval 50 let v určitém systému a někdo dělal něco jiného lehce 5 let a dosáhli téhož. Proč by někdo dělal něco složitěji a těžceji, když to jde lehčeji?? Proč by Bardon, takový vysoký zasvěcenec, dával do placu systémy, které zaberou 100 let těžké práce, kdyby existovaly nějaké jednodušší cesty? Odpověď je podle mě taková, že tyto jednodušší cesty neexistují a nebo nevedou k takovým výšinám. Ti, co dělají mystiku podle Tomáše a jiných nikdy nedosáhnou toho, co dělají ti v Bráně. To je můj subjektivní názor :P Srovnej si mystiku podle Bardona, jak ji podává v Kabale s jinými mystickými systémy. Ta Bardonova mystika je nesrovnatelně komplikovanější a náročnější na žáka. Jenom co ten žák musí všechno absolvovat a pak si vem jednoduché mystické meditace podle Tomáše nebo Minaříka. A všichni by měli dosáhnout téhož? Nezlob se, ale tomu nevěřím ani za mák.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 30 led 2010, 12:09

balamunt píše:...

Je tu jistá posloupnost. Každý musí projít dlouhou cestu. Ale někteří už ji mají za sebou... Podle tvých příspěvků, kde si odporuješ a dáváš nám záludné otázky, jako kdybys vůbec neakceptoval reinkarnaci je jasné, že sis tuto načerpanou teorii ještě moc neprožil. Souvisí to s tím, co jsem napsal v předešlém. Drž se Brány, po splněném druhém stupni z tebe vyplave dost hořkosti, kterou máš. Občas se stane, že lidi studují tyto knihy, zasvětí tomu mnoho let a pak litují stráveného času, protože nic z toho zjevně neexistuje i když ten určitý systém teoreticky poznali - z člověka vzejde zahořklý chudák. Přeju ti hodně štěstí.

Rensiem
mé první příspěvky:)
pohlaví:

Příspěvekod Rensiem » 30 led 2010, 12:58

Obávám se balamunte, že nemá smysl reagovat na to, co teď píšeš. Jen bych tě rád upozornil, že jsi opět očernil druhého člověka, aniž bys ho znal.

Anubisi s tím, co píšeš, naprosto souhlasím.

balamunt
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod balamunt » 30 led 2010, 13:13

Anubisi, já normálně diskutuju, ty nediskutuješ. Nyní se mi snažíš vsugerovat, že jsem zahořklý, ale jsi na omylu, já jsem vysmátý. Mýlíš se tedy. Je asi pravda, že jsem trochu přímočařejší, to je dáno tím, že už jsem za ta léta otrkaný z jiných diskuzních fór. Dále se snažíš naznačit, že ty jsi už dál než já, že jsi pokročilejší. To se mi nezdá, spíše naopak. Já jsem velmi senzitivní a okamžitě poznám s kým mám tu čest - no holt slunce v raku, luna v rybách. Ale je mi to celkem jedno, mě jen zajímají tvoje názory a s těma nesouhlasím. Ale na tom není nic divného. Klidně můžou ležet naše názory v míru vedle sebe :P

Reinseime, kde jsem koho očernil?? Prosím, abys mi to očernění ocitoval. Naopak Anubis se mi snažil vsugerovat, že jsem zahořklý, ale mě to nevadí. Jak říkám, jsem veterán diskuzí a jsem zvyklý na ledacos.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 30 led 2010, 13:41

Tak dostáváme se ted do zajímavé diskuze.-) Balamunt proti Anubisovi, Reinseimovi a potažmo mě :-)

balamunt píše:...

Já ti samozřejmě nezakazuji, aby jsi zde vyjádřil svůj názor. Už proto, že nechci, abychom se zde všichni pouze uvrzovali ve svých přesvědčeních, ale abychom pomoci diskuze mohli nahlížet na názory ostatních.

Jenom mi příjde, že občas víc mluvíš, než myslíš :-) a to ber naprosto z rezervou..není to urážka, ale prostě už z toho, že jsi "zvyklý a otrkaný z jiných diskuzí" , tak se snažíš pořád argumentovat, jenom proto, aby jsi dostal "pravdu" na svoji stranu. Příjde mi to zbytečné.

Já jsem taky sensitivní, cítím že to bereš strašně lehce a moc se tě tato diskuze nedotýká. Nevadí mi to, jenom jsem čekal trochu víc respektu. Píšeš, že lidé bez názoru tě nudí. Ale možná tě nenapadlo, že někteří lidé mají názor, aniž by ho ostatním zdědili.. mě třeba příjde, že vysvětlovat ti něco, co už předem odmítáš, na co jsi si udělal názor, aniž by jsi o tom přemýšlel, že to je zbytečné - ztráta času a energie.

Co se týče Brány , vím že to není všechno. Když jsem říkal, že Brána už mu neměla co nabídnout, měl jsem tím namysli, že Bardonův systém mu neměl co nabídnout (tzn.2,3. kniha). Že se dostal někam, kde je pro něj magický výcvik touto cestou nepřijatelný / neschůdný ...

balamunt
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod balamunt » 30 led 2010, 13:55

OK Marvine. Nerozumíme si. Fakt to neberu na lehkou váhu a vážím každé slovo. Shrnul bych to: Lussac tady nastínil svůj problém. Já jsem mu napsal svůj názor na tento jeho problém, protože jsem si myslel, že mu mám v tomto směru co říct. Probíhala diskuze mezi mnou a Lussacem, neviděl jsem mezi náma problém. Najednou se objevily příspěvky tvoje a Anubise, které směřovaly ke mně a že bych měl být takový a makový. Kdyby mi Lussac napsal: nechci o tom už debatovat, akceptuju to.

Dobrá tedy, navrhuju ukončit tuto osobní debatu mezi námi. Dále se vyjádřím pouze k případným Lussacovým otázkám, totéž doporučuju i vám.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 30 led 2010, 14:02

nemusíš se hned urážet

já bych to zase schrnul takto: Lusac nastinil svuj problem, tys mu napsal svuj nazor na jeho problem a my jsme zase videli smysl v tom napsat ti svuj nazor na tvuj nazor. Neni v tom nic osobniho.

Ale souhlasim, ze bysme to asi nemeli dal stupnovat :-)

balamunt
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod balamunt » 30 led 2010, 14:11

Souhlasím Marvine, že bychom to neměli dále stupňovat. Ale tím, že mi chceš vsugerovat, že jsem uražený, k tomu nestupňování věru nepřispíváš. Nejsem ani zahořklý, ani uražený. Jsem zvyklý na otevřenou debatu. Já ti ukážu Marvine, jak zastavit to stupňování, např. takto: "Marvine, tvé uvážlivé příspěvky se mi velice zamlouvají " :P

Rensiem
pohlaví:

Příspěvekod Rensiem » 30 led 2010, 14:13

Ano máš pravdu v tom, že raci a ryby jsou senzitivní, ale při charakteristice těchto znamení musíš postupovat komplexněji, ale můžu ti zaručit, že raci jsou opravdu silně zatvrzelí a zahořklí. Navíc senzitivita ryb je často spojená s žitím v iluzorním světě.

„Pokud si myslíš, že člověk by se neměl vyjadřovat, tak se jednoduše nevyjadřuj. Takoví lidé bez názoru mě nudí.” Možná jsi to tak nemyslel, ale stavba těchto vět říká. “Jsi bez názoru, tak buď raději ticho.” Jak říká Marvin, měl bys trochu přemýšlet nad tím, co píšeš, nebo si to aspoň po sobě přečíst. Přeci jen jsi zkušený fórař.

Nemá smysl se o tomhle bavit, protože to okamžitě přeskakuje do agresivní sebeobrany.

balamunt
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod balamunt » 30 led 2010, 14:41

1) postupovat komplexněji neznamená říct takové tvrzení, že raci jsou takoví a makoví. To bychom měli 500 milionů silně zahořklých a zatvrzelých lidí :P Komplexněji postupovat je vidět slunce a lunu v kontextu celého horoskopu, to znamená postavení dalších planet a vztahu mezi nimi. Svůj horoskop znám pouze já a proto jsem si mohl dovolit tvrdit to, co jsem tvrdil, protože pouze já znám postavení mého slunce a mé luny k ostatním prvkům mého horoskopu.

2) já jsem nebyl první, kdo se začal vyjadřovat ke zdejším diskutujícím. To už byla reakce na Marvina, který mi doporučoval, jaký bych měl být. Ale zdá se, že se vše vyjasnilo. Opakuju ještě co jsem napsal výše, že fakt vážím každé slovo.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 30 led 2010, 14:51

uz se dostavame opravdu do offtopicu
prosim pokud se k tomu nekdo chce dale vyjadrovat tak do PM :-)
dekuji

Rensiem
pohlaví:

Příspěvekod Rensiem » 30 led 2010, 14:57

Máš pravdu. Nevyjádřil jsem se zcela přesně. Nemyslel jsem, že jsou všichni takový, či onaký. Chtěl jsem jen říci, že k tomu mají oproti ostatním znamením silnější sklony. Samozřejmě, že jsem komplexním výkladem myslel sjednocení všech prvků horoskopu. To je jasné.

Nemá smysl řešit, jak tato diskuse začala. Na to si každý udělá svůj vlastní názor a rozhodně se v něm neshodneme.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”