Inrise píše:Cor Leonis:
Kéž to vnitřní světlo září a vše prosvětluje:)
...myslím, že ani Ondra nerozporuje, že Bardon byl mistr který věděl jak na To;)
Pokud jsem to pochopil správně, chtěl říci, že sebepoznání a reflexe je dobré, ale je třeba jít i dál. Co si neuvědomíme aktivně v introspekci, dává nám najevo Život sám v zrcadle dění.
Marvina chápu tak, že v rámci možností - a v tom jsme za jedno; se introspekce stává kladnou vlastností kterou si podržujeme. Vědomě a aktivně rozlišovat své reakce, poznávat zkušenost obsaženou v situaci, v každém okamžiku přerůstat dosavadní poznání a jít dál či hlouběji nejen v kvantitě, ale i kvalitě. Neb kdesi v textu mistr jasně zmiňuje, že vše záleží na povahových vlastnostech...
Jinak v textu jsem byl upozorněn i na kapitolku o čakrách a věřím, že to je užitečné zkoumání, a opět zvláště těch čtyř základních. Mimo jiné i tam mířil můj předchozí příspěvek.
Ať se daří!
Mel jsem toho ted vice, nestihl jsem reagovat a jeste to pisi na telefonu.
Kazdopadne diky INRISE ! Takhle jsem to presne myslel a vubec nic proti kultivaci nemam, jen se clovek na tom nesmi zaseknout. Zivot sam o sobe cloveka kultivuje, to je mocny kultivator a naprosto zcela prirozeny.
Pak v tom spatruji spousty ruznych aspektu, ktere clovek sam proste odhalit nemuze, protoze jsou skryte hluboko v podvedomi a musi mit k tomu zcela jiste pruvodce.
Takze poud nekdo chce kultivovat, tak at se postavi k svetu celem a otevre se mu, pak vse prijde prirozene a postupne v navaznosti na moznosti jeho vyvoje.