film The secret
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
film The secret
nazdar lidi :-) koukal jsem tenhle film "tajemství" mnoho informací je tam pravdivých nejvíc v pointe myšlení človeka na život... je to 1,5hod dokument, dejte sem svuj názor, ak si dá niekto tú námahu :-) shttp://ulozto.cz/xrqPuZqP/tajemstvi-th ... cz-dab-avi
- majstro
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 74×
- Obdrženo poděkování: 31×
- Kontaktovat uživatele:
Re: film The secret
Jak najdu chvili koukat na filmy, mrknu na to... jinak da se to videt i na youtube v cestine:
-
FTX
Novodobá forma černé magie?
Doporučuji přečíst toto vlákno:
http://www.frabato.cz/viewtopic.php?f=20&t=190&p=2241&hilit=respekt#p614
Myslíte si, že vlastnosti jako pokora, skromnost, zřeknutí se patří do starého železa a stačí je nahradit jen jediným: CHTÍT VÍCE? Toto je podsouváno divákům filmu The Secret.
Ve filmu nikdo neřeší, jestli je moje přání etické, jestli dovoluje karma např. zbohatnutí aj. A také je třeba zvážit rovnováhu mezi tím, co dávám já ostatním a co beru. Někomu může velký majetek poškodit charakter a vyvolat na povrch vlastnosti, které by se jinak neprojevily. Třeba agresivitu nebo sobectví.
Dám konkrétní příklad:
Ve filmu si někdo po každé výplatě připíše na výplatní pásku o nulu více. Tím inzeruje své přání zdesateronásobit svůj přijem.
Jedno z možných řešení, které mě napadlo je inflace, která měnu 10x znehodnotí. To také "vyhoví" vyslovenému přání.
V nejlepším případě to, co říkají, je jen jedna část skutečnosti. I kdyby byla pravdivá, tak tomu něco velmi podstatného chybí.
Takto by to fungovalo v praxi, kdyby jste své chtění neomezili (Cituji z knihy RNDr. Josef HAUSMANN, CSc. Základy mužského šovinismu):
PS: Zkuste si nejdříve uvědomit, co už máte k dispozici a radujte se z toho.
http://www.frabato.cz/viewtopic.php?f=20&t=190&p=2241&hilit=respekt#p614
Myslíte si, že vlastnosti jako pokora, skromnost, zřeknutí se patří do starého železa a stačí je nahradit jen jediným: CHTÍT VÍCE? Toto je podsouváno divákům filmu The Secret.
Ve filmu nikdo neřeší, jestli je moje přání etické, jestli dovoluje karma např. zbohatnutí aj. A také je třeba zvážit rovnováhu mezi tím, co dávám já ostatním a co beru. Někomu může velký majetek poškodit charakter a vyvolat na povrch vlastnosti, které by se jinak neprojevily. Třeba agresivitu nebo sobectví.
Dám konkrétní příklad:
Ve filmu si někdo po každé výplatě připíše na výplatní pásku o nulu více. Tím inzeruje své přání zdesateronásobit svůj přijem.
Jedno z možných řešení, které mě napadlo je inflace, která měnu 10x znehodnotí. To také "vyhoví" vyslovenému přání.
V nejlepším případě to, co říkají, je jen jedna část skutečnosti. I kdyby byla pravdivá, tak tomu něco velmi podstatného chybí.
Takto by to fungovalo v praxi, kdyby jste své chtění neomezili (Cituji z knihy RNDr. Josef HAUSMANN, CSc. Základy mužského šovinismu):
Bohužel tento princip neplatí jen pro ženy ale v trochu jiné formě i pro muže.Protože v jednom lidském životě všechno mít nelze, je marné snažit se je v tomto ohledu uspokojit. Dejte do domácnosti 5000 korun měsíčně a ona bude nadávat, že je to málo, protože nemá na šaty, na pořádné jídlo a na inkaso. Dávejte do domácnosti 10 000 a pak bude nadávat, že na tomhle sporáku už se nedá vařit, mrazák je příliš malý a televize málo barevná. Dávejte tedy 30 000 a bude zase nespokojená, tentokrát třeba s dosud pojízdnou škodovkou a s lyžováním v Peci místo v Ga-Pa. Dávejte jí 100 000 a začne pošilhávat po vile. Až ji bude mít, bude nespokojená, že nemá peníze ani na zařízení zimní zahrady (ať je to co chce, vždycky to je "ani na"),
o kuchyni a vůbec odpovídajícímu zařízení vily chudák raději pomlčí.
PS: Zkuste si nejdříve uvědomit, co už máte k dispozici a radujte se z toho.
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 104×
- Obdrženo poděkování: 70×
- Kontaktovat uživatele:
To, co jsi napsal ale vůbec není pravda. Tohle divákům podsouváno není, jen si to někteří tak podsouvají sami. :-)
Ve filmu je řečeno, že jedním z kroků, aby Tajeství fungovalo je Vděčnost. Dále si pamatuju, že tam doslovně říkají, že máš být vděčný například za to, že máš oči, a můžeš se teď na ten fiml dívat.
Opravdu jsi si jistý, že jsi ten film vůbec viděl?
Ve filmu je řečeno, že jedním z kroků, aby Tajeství fungovalo je Vděčnost. Dále si pamatuju, že tam doslovně říkají, že máš být vděčný například za to, že máš oči, a můžeš se teď na ten fiml dívat.
Opravdu jsi si jistý, že jsi ten film vůbec viděl?
Prosím koukněte se: https://www.youtube.com/watch?v=Nh841eC83uw
ano firzen ten film poukazoval najmä na tú vďačnosť, aby človek ďakoval Bohu, za to čo život ponúka, každý si pred narodením nejaký ten život vyberie, len si to vo fyzike nepamätá, čo si zvolil a potom lamentuje a narieka, pokial tento celý kolobeh nezačne dostatočne chápať, potom sa tie sťažnosti voči "BP" strácajú. Celý film poukazuje na ľudské zmýšlanie a vďačnosť (ako hovorili "vesmíru"), otázka: či človek chce žiť kvalitne, alebo si chce stále iba sťažovať.... škoda len, že ten film neobsahuje trošku hlbšiu podstatu bytia na zemi a toho čo sa ľudom deje, že všetko má svoj pôvod cez osud, ale pekný film, celkom sa podaril, len nie každý ho dokáže správne pochopiť ako to tvorca filmu myslel a nafilmoval :-)
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Kontaktovat uživatele:
Moc pěkně jsi to napsal. :-) Já jsem vlastně s tím filmem začínal (respektive vracel se), a jsem za to rád. Hned po tom jsem se ale vydal jiným směrem, protože mi samotnému tolik ten styl nevyhovuje.
Ale hájím ten film, a i ty knížky, a to od chvíle, kdy jeden můj spolubydlící na koleji koukal na Tajemství, a pak se stalo něco neuvěřitelného. On se úplně otočil o 180 stupňů, podobně jako se to stalo mně, a začal hledat. Ale tak neuvěřitelně opravdově, a tak prost ega.. to jsem fakt ještě neviděl. :-) Hlavně to bylo úžasné v tom, že se mnou bydlel na koleji, a všechno jsem tedy měl z první ruky. Pak si právě i koupil ty knížky - Tajemství, a Klíč a co já vím ještě :-) A tak se nám na té koleji krásně žilo, on si cvičil podle Tajemsví, a já podle Brány.
Od té doby fakt Tajemství hodně uznávám.
Ale hájím ten film, a i ty knížky, a to od chvíle, kdy jeden můj spolubydlící na koleji koukal na Tajemství, a pak se stalo něco neuvěřitelného. On se úplně otočil o 180 stupňů, podobně jako se to stalo mně, a začal hledat. Ale tak neuvěřitelně opravdově, a tak prost ega.. to jsem fakt ještě neviděl. :-) Hlavně to bylo úžasné v tom, že se mnou bydlel na koleji, a všechno jsem tedy měl z první ruky. Pak si právě i koupil ty knížky - Tajemství, a Klíč a co já vím ještě :-) A tak se nám na té koleji krásně žilo, on si cvičil podle Tajemsví, a já podle Brány.
Od té doby fakt Tajemství hodně uznávám.
- Havran
- mě už nikdo nezastaví

- Obdrženo poděkování: 25×
No na ten film se dá dívat z pohledu jak využít možnosti které popisuje, nebo jak zneužít možnosti, které popisuje. Tak je to se vším.
Přej a bude ti přáno.
Ahoj Havran
Přej a bude ti přáno.
Ahoj Havran
Having power isnt as good as you thing ...
... whom am I kidding? Power is GREAT!
... whom am I kidding? Power is GREAT!
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 64×
Re: Staré přísloví: "Komu není rady, tomu není pomoci."
Kdyby to nebylo tak moc citově a zeleně zabarvené, tak se pod to podepíšu. V dnešním západním světě je asi těžké TS prokouknout. Každý hledá úlevu od tlaků světa, který jsme tu vytvořili. Tohle ovšem není dobrá cesta.
Můj kamarád, bývalý satanista, vlastně dělal něco podobného a začal nacházet poměrně velké množství peněz i pohozené na chodníku. Vždy je ale něco za něco. Kdo to nevidí, zkuste zjemnit své vnímání Světa jako celku a podívat se znovu.
Můj kamarád, bývalý satanista, vlastně dělal něco podobného a začal nacházet poměrně velké množství peněz i pohozené na chodníku. Vždy je ale něco za něco. Kdo to nevidí, zkuste zjemnit své vnímání Světa jako celku a podívat se znovu.
- Firzen
- mě už nikdo nezastaví

- Kontaktovat uživatele:
Je jasné, že když nekho postaví na Tajemství celou svoji cestu, a pochopí stejným pohledem, jako autor článku, tak ta cesta může být dost náročná.. Ale to snad lidi nedělají, že ne?
- dar
- jedu jak drak

- Obdrženo poděkování: 5×
Každá změna, kterou v životě chceme vyžaduje nějakou energii. Bez toho se změny nedějí. A dvě síly, které nejvíc zasahují do našich pozemských životů jsou energie karmického a kauzálního těla (budu hodně zjednodušovat, aby to pochopil opravdu každý, proto mne prosím neberte úplně za slovo).
Karmické tělo či karmická energie - kvantové energetické pole, kam se ukládá energie pokaždé, když na své životní cestě uděláme rozhodnutí, které nebylo úplně v pořádku s naším karmickým proudem. Uloží se nám to "na příště".
Kauzální tělo či kauzální energie - když na své cestě napříč životy děláme nesobecké dobré skutky, jejich energie se ukládá zde. Pokud na své cestě po něčem toužíme a nemáme na to úplně prostředky, odebírá se energie z kauzálního těla.
Všichni chápou? Skvěle.
A co se stane, když svou kauzální energii vyčerpáme (zásoba kauzální energie není nekonečná)? Vzpomeňte si na pohádky. Když něco hodně chcete, kdo většinou nejdříve přispěchá na pomoc? Čert :-) Jako hermetici (někteří) víte, že čerti sice nejsou, ale pokud přímo vidíte do astrálu, tak víte, že astrál je plný bytostí, které vyloženě čekají na Vaše přání.. svou cenu si vyberou později :-)
Takže film The Secret - proč ne, ale pravda tam zaznívá tak z 10%? Zbytek kecy, kecy, kecy a snad i záměrně uváděná polopravda :-)
Karmické tělo či karmická energie - kvantové energetické pole, kam se ukládá energie pokaždé, když na své životní cestě uděláme rozhodnutí, které nebylo úplně v pořádku s naším karmickým proudem. Uloží se nám to "na příště".
Kauzální tělo či kauzální energie - když na své cestě napříč životy děláme nesobecké dobré skutky, jejich energie se ukládá zde. Pokud na své cestě po něčem toužíme a nemáme na to úplně prostředky, odebírá se energie z kauzálního těla.
Všichni chápou? Skvěle.
A co se stane, když svou kauzální energii vyčerpáme (zásoba kauzální energie není nekonečná)? Vzpomeňte si na pohádky. Když něco hodně chcete, kdo většinou nejdříve přispěchá na pomoc? Čert :-) Jako hermetici (někteří) víte, že čerti sice nejsou, ale pokud přímo vidíte do astrálu, tak víte, že astrál je plný bytostí, které vyloženě čekají na Vaše přání.. svou cenu si vyberou později :-)
Takže film The Secret - proč ne, ale pravda tam zaznívá tak z 10%? Zbytek kecy, kecy, kecy a snad i záměrně uváděná polopravda :-)
Třetí oko není prdel, zkuste ho aspoň občas použít.
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”