K čemu je dobré přiřazovat vlastnosti živlům?
Moderátor: Cagliostro
-
Trp
- trochu se tu rozkoukávám

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
Re: K čemu je dobré přiřazovat vlastnosti živlům?
Dobrý večer. Nesouhlasím s názorem, že je lepší cvičit špatně, než vůbec. A už vůbec nechápu dotazy proč je třeba dělit vlastnosti na živly. Nemyslím to vůbec špatně, ale Bardona to v knize vysvětluje naprosto přesně.
-
Conf
- jedu jak drak

- Poděkoval(a): 30×
- Obdrženo poděkování: 78×
Trp píše:Dobrý večer. Nesouhlasím s názorem, že je lepší cvičit špatně, než vůbec.
To je moc všeobecný výrok. Záleží, co se cvičí a jak špatně :)
Trp píše: A už vůbec nechápu dotazy proč je třeba dělit vlastnosti na živly. Nemyslím to vůbec špatně, ale Bardona to v knize vysvětluje naprosto přesně.
Nějak jsem si na začátku říkal, že když sem v 1. stupni, tak nemá smysl číst ty další, a v tom 1. stupni to vysvětlení není, je to až dál.
-
Elochai

- Facebook: Neuzuvam
- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 1×
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, není někde tabulka co přiřadit k kterému živlu ? Jsem totálně n začátku a vím jak to mistr v bráně napsal,ale je tam přiřazeno ke každému živlu cca 10 vlastností ( samozřejmě se dá zhruba odvodit co k čemu patří) ale chtěl bych to udělat správně.. i když v tomto případě osobní poznatek co je špatně a vrácení se zpět může mít hlubší smysl též..
Pokud by byl někdo ochoten mi v tomto pomoc tak děkuji
- majstro
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 75×
- Obdrženo poděkování: 33×
- Kontaktovat uživatele:
Elochai píše:Dobrý den, není někde tabulka co přiřadit k kterému živlu ? Jsem totálně n začátku a vím jak to mistr v bráně napsal,ale je tam přiřazeno ke každému živlu cca 10 vlastností ( samozřejmě se dá zhruba odvodit co k čemu patří) ale chtěl bych to udělat správně.. i když v tomto případě osobní poznatek co je špatně a vrácení se zpět může mít hlubší smysl též..
Ahoj... porid si knizku Pomucka k introspekci - od Frantisek Bardon a Josef Drabek.
Ta knizka je defakto cela o tom na co se ptas a je to IMHO to nejdulezitejsi z magicke praxe ;-).
Odkaz treba tady : https://www.megaknihy.cz/hermetismus/657782-pomucka-k-introspekci.html?
-
Elochai

- Facebook: Neuzuvam
- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 1×
- Kontaktovat uživatele:
Pro uživatele majstro
Děkuji za dobrý tip. Megaknihy mám rád a náhodou tam mám v košíku pár knih tak tuhle jsem tam ihned přihodil . Vypadá to , že je to přesně co potřebuji.
Přeji Vám hezký den
Elochai
Děkuji za dobrý tip. Megaknihy mám rád a náhodou tam mám v košíku pár knih tak tuhle jsem tam ihned přihodil . Vypadá to , že je to přesně co potřebuji.
Přeji Vám hezký den
Elochai