Vplyv farieb na telo, dušu a ducha.
-
- už jsem tu něco zanechal
- pohlaví: Muž
- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 49×
- Obdrženo poděkování: 12×
Vplyv farieb na telo, dušu a ducha.
Vedel by mi niekto povedať ako vplyvaju jednotlive farby na ludske telo, dušu a ducha ? Pokial možno aj ako sa to dá upotrebiť. Ďakujem :)
- ikarkar
- jedu jak drak
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 54×
- Obdrženo poděkování: 284×
Re: Vplyv farieb na telo, dušu a ducha.
Chariel:
Protože barvy mají určitou svoji vlnovou délku (v nm), můžeš využít celé Newtonovo spektrum a pomocí vizualizace jednotlivých barev působit na fyzické i astrální tělo (čistit příslušné části těla).
Pokud nemáš při koncentraci problém vidět nad „hlavou“ zvolenou barvu, tak ji jednoduše pošli výdechem do příslušné čakry, jak píše Helena (ale raději o ní nepřemýšlej :-)). Pokud ti to moc nejde, doporučuji cvičit, když je na obloze duha (můžeš nabírat nádechem skutečnou sluneční energii rozkládanou do barev při projekci na vodní živel).
Spektrum.
Červená ~ 625–800 nm, oranžová ~ 590–625 nm, žlutá ~ 565–590 nm, zelená ~ 520–565 nm, tyrkysová ~ 500–520 nm, modrá ~ 430–500 nm, fialová (purpurová) ~ 400–430 nm.
Protože barvy mají určitou svoji vlnovou délku (v nm), můžeš využít celé Newtonovo spektrum a pomocí vizualizace jednotlivých barev působit na fyzické i astrální tělo (čistit příslušné části těla).
Pokud nemáš při koncentraci problém vidět nad „hlavou“ zvolenou barvu, tak ji jednoduše pošli výdechem do příslušné čakry, jak píše Helena (ale raději o ní nepřemýšlej :-)). Pokud ti to moc nejde, doporučuji cvičit, když je na obloze duha (můžeš nabírat nádechem skutečnou sluneční energii rozkládanou do barev při projekci na vodní živel).
Spektrum.
Červená ~ 625–800 nm, oranžová ~ 590–625 nm, žlutá ~ 565–590 nm, zelená ~ 520–565 nm, tyrkysová ~ 500–520 nm, modrá ~ 430–500 nm, fialová (purpurová) ~ 400–430 nm.
Moudrý nebojuje a nesoupeří, a proto není na světě nikdo, kdo by se odvážil s ním měřit.
-
- už jsem tu něco zanechal
- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 49×
- Obdrženo poděkování: 12×
Velmi si mi pomohol. Nevedel by si mi ešte povedať ako sa rozdeluje vplyv farieb resp. nm, popripade, kde by som sa o tom v magickej literature dočítal ? Momentalne viem len, že červena pôsobi na vôlu a odvahu, zatial čo zelena na pozitivitu.
- ikarkar
- jedu jak drak
Ahoj.
Já teorii tolik nepraktikuji. Možná by nebylo od věci, prostudovat si hned vedlejší vlákno „ČAKRY“ v této sekci. Jsou tam kvalitní příspěvky.
Já teorii tolik nepraktikuji. Možná by nebylo od věci, prostudovat si hned vedlejší vlákno „ČAKRY“ v této sekci. Jsou tam kvalitní příspěvky.
Moudrý nebojuje a nesoupeří, a proto není na světě nikdo, kdo by se odvážil s ním měřit.
- Inrise
- mě už nikdo nezastaví
- Poděkoval(a): 568×
- Obdrženo poděkování: 160×
- ikarkar
- jedu jak drak
Inrise píše:https://vesmir.cz/cz/on-line-clanky/2019/02/duhova-anabaze-cesta-barev-do-fyziky-psychiky.html
Ať se daří!
Pěkné.
Věčné soupeření lidí mezi hmotou a duchem, přírodou a vědou, citem a rozumem, altruismem a sobectvím, láskou a nenávistí, . . . . . ., . Obsáhnout je třeba obojí a spočinout v jejich středu. Tento boj a soupeření je jen marným plýtváním energií, jak dokonale objasňuje čtvrtý hermetický zákon – zákon polarity.
. . . . .“vše má dva póly, dva extrémy, jež se odlišují pouze svou intenzitou. Stejný zákon se projevuje v případě světla a tmy, jež jsou vyjádřením stejného úkazu a liší se pouze svou silou. Kde končí tma a začíná světlo? Stejný zákon působí i na duševní úrovni.“ . . . . . (Kybalion)