ČAKRY

Základ studia
Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 414×
Obdrženo poděkování: 13×

Re: ČAKRY

Příspěvekod Baleriond » 13 pro 2025, 12:17

Činím šalamounské rozhodnutí jako nerozhodná ryba a zajímalo by mě mám na mantry 60 minut vkuse. Cvičili by jste 3x čakry po 20 minutách, nebo 2x čakry po 30 minutách případně celou 1 hodinu jen jednu čakru?? Chtěl bych je po týdnu posouvat/měnit. Logika velí, že více procvičených cviků je lépe ne? Jinak pocitově se mi zdá, že na čakru 20-25 minut je dostatečně dlouhá doba, ale možná se pletu. Kdo poradí dostane na nejhodnotnější příspěvky 10x smile xD
Pokud vás něco zajímá ptejte se...

"Nechť nás provází síla"

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 246×

Příspěvekod zebyja » 13 pro 2025, 13:48

Já bych cvičil každé cvičení vždy všechny čakry. A to buď stejně dlouho a nebo pokud bych v tom měl už dobrý základ podle pozorování, můžeš-li se na to spolehnout/jsi-li dostatečně uzeměnný.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod Baleriond » 15 pro 2025, 00:50

Tak nakonec prodýchávám 20 minut jednu čakru a pak se posouvám na další. Každý týden mám jiný kvůli směnám tak by to na střídání po týdnu nebylo idealní. Cvičím ideálně max. 3 za sebou v leže celkem 60 minut. Chtěl bych dosáhnout ideálně 4 opakování v pracovní den takže to bude asi hard výzva pro mě...xD

"Nechť nás provází síla"

Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod Baleriond » 25 pro 2025, 01:05

K těm čakrám/mantrám nemáte ještě někdo prosím nějakou zajímavou knihu k těm dvoum co jsem zminoval? Něco kde by to bylo vysvětleno třeba trochu jinak?
Našel jsem si podle knihobota (napsal/zaškrtl jsem čakry/mantry) seznam podle hodnocení tak ted bych potřeboval jen nějakou doporučit at můžu objednat. Může být určitě i mimo tenhle seznam... xD
Seznam knih podle hodnocení:

https://knihobot.cz/p/stitky/cakry_mant ... c#g-158426

"Nechť nás provází síla"

Murphy
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Poděkoval(a): 28×
Obdrženo poděkování: 12×

Příspěvekod Murphy » 25 pro 2025, 22:36

Popis čaker a praktiky pro jejich prodýchávání je také v díle duchovního mistra Jiřího Vacka. V praxi se prodýchává v rámci vnitřní pranajámy celé tělo včetně čaker. Celá pranajáma trvá 1 hodinu a každá čakra se prodýchává cca 5 minut. Na stránkách "pratelejirihovacka" je myslím k objednání základní dílo Královská jóga, kde je popsán postup, návod "jak na to". Je možné objednat i audio záznam. Myslím, že to je velmi kvalitní dílo ta Královská jóga. Přeci jenom ta Evolova kniha je kniha o tantře, což je trochu specifický druh jógy a sádhany.

Baleriond
jdu do sebe
jdu do sebe

Příspěvekod Baleriond » 05 led 2026, 10:29

Nějaký názor proč to říkají tak rychle a často? A může to být efektivnější jako tradiční "pomalé" prodýchávání čaker a nedají se takhle náhodou čakry spálit? Aj si říkám jestli to není nějaký důsledek toho, že se doba zrychluje a jsou kladeny větší požadavky všude, tak jestli to není šance jak zrychlit svůj duchovní vývoj very fast prodýcháváním. Některé ty very fast mantry mají miliony odběratelů a zhlédnutí. Musím se jinak přiznat, že mě to přijde i zajímavější než klasické pomalé prodýchávání. Snad to, ale není nic proti ničemu, že bych měl něco proti tradičnímu prodýchávání. Jen, že takové "rytmické" rychlé prodýchávání čaker může přitáhnout i třeba mladší publikum k čakrám.

https://www.youtube.com/watch?v=wdUkEZh ... 7Q&index=3

https://www.youtube.com/watch?v=QHzOCRf ... rt_radio=1

"Nechť nás provází síla"

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 246×

Příspěvekod zebyja » 05 led 2026, 16:31

S každým spravným vyslovením té mantry aktivuješ vlnu energie. Začínáš pomalu, soustředíš se, ladíš se na každou slabiku, snažíš se to vyslovit správně a cítit jak v sobě aktivuješ energii té slabiky, posloupnost těch aktivací je pak mantra, nebo formule kabaly, chceš-li. Když se naučíš aktivovat během mantry celou posloupnost, ucítíš tu vlnu kterou to aktivuje. Není to nějak super silné, ale citelné. Jak mantru opakuješ a s každou mantrou aktivuješ tu vlnu, tak se to v Tobě kupí a mění Tě to. Když už víš jak mantru správně vyslovit, aby jsi tu vlnu aktivoval pokaždé, tak není důvod nezrychlit, dokud udržíš tempo a nekazíš aktivaci stejné energie.

Pokud jedeš rychle a daří se Ti např. v polovině případů aktivovat předepsanou mantru a v druhé polovině třeba vynecháš jednu ze slabik, kvůli tempu, tak jsi ale aktivoval jinou vlnu, někdy to spolu rezonuje a je v pohodě si z toho udělat beat, ale u některých manter stačí jedna chyba a celé to kupení se vyruší a jedeš od znova.

Někdo mi kdysi ukazoval nějakou knihu manter a byli rozdělené podle obtížnosti. Ty obtížné jsou právě Ty náchylnosti na tuto chybu při praxi. Bohužel, uz nevím co to bylo za knihu. Nicméně pokud někde uvidíš obtížnost nebo pokročilost, je možné, že je to dané těmito náchylnostmi k chybě.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

Zpět na “Teorie”