a nebo to muzete vzit i podle cinsky mediciny kdy treba lusteniny by se dali zaradit k zemi palivy a koreneny jidlo k ohni apod... nebo treba kdyz jidlo upecete tak se stane vice ohnivym...sama se v tom az tak nevyznam, spis se ridim tim na co dostanu chut a pak jak to ukuchtit...
myslim si ze to je nejlepsi zpusob... ovsem je treba si davat pozor jak uz psal zebyja na ovlivnovani... treba dostanu chut na knedlo vepro tak si zkusim vydedukovat na co v tom jidle mam primarni chut... na knedliky asi ne:-D na tucny veprovy asi taky ne vzdycky to vyhraje zeli... pak si predstavim to zeli uvareny tak jak se podava k jidlo, tohle ale mym chutovym bunkam taky nesedi, pak si predstavim to krasny nalozeny kysany zelicko a vim ze mam chutna to kysany zeli... takze si usetrim cely knedlo vepro a dam si trochu zeli:-DD
ohledne tech zvykacek nevim nevim.... bud je tam aspartam (jakykoliv orbit apod.)nebo hromada cukru(hubba bubba) D
Živly v potravinách
Re: Živly v potravinách
Saila píše:...
s tou "představivostí" máš Sailo pravdu ...... je dobré si umět chut vybavit, stáva se že v obchodě jen vyvětrám a odcházím bez jídla (resp.zeleniny nebo ovoce) nic nesedne .. nebo mám chut na jednu konkrétn věc tu koupim a ničeho jiného si nevšimnu...
- kedrigern
- jedu jak drak
- Příspěvky: 148
- Registrován: 08 srp 2010, 19:41
- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 27×
Re: Živly v potravinách
Matně si vzpomínám, že jsem kdysi viděl v obchodě knihu s názvem "živly mezi námi". Autora si již nepamatuji. Tehdy jsem ještě chodil do školy a připadalo mi zbytečné za ni utrácet kapesné. Nyní jsem už o ní nic nikde nenašel.
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu
Re: Živly v potravinách
Pročetl jsem si to tady "letem světem", pak zadal do vyhledávače klíčová slova...a myslím, že tato kniha by mohla zodpovědět spoustu otázek...http://www.prozdravi.cz/tajemstvi-krve-vit-syrovy.html?gclid=CKqC1NLSr7wCFQQGwwodan4ApQ
Jinak, dle mého názoru je skutečně důležitá energetická povaha potravin-každý člověk je také z trochu jiného "těsta"....pak je určitě dobré připočíst si do jídelníčku i roční období, počasí a energetický výdej jedince...mít na paměti, že ajurvédská(vegetariánská) kuchyně je v podstatě tropická nebo subtropická s ohledem na tamní rostlinné zdroje a suroviny...
Jinak, dle mého názoru je skutečně důležitá energetická povaha potravin-každý člověk je také z trochu jiného "těsta"....pak je určitě dobré připočíst si do jídelníčku i roční období, počasí a energetický výdej jedince...mít na paměti, že ajurvédská(vegetariánská) kuchyně je v podstatě tropická nebo subtropická s ohledem na tamní rostlinné zdroje a suroviny...
Nejlépe ostatní učíte to, co sami nejvíce potřebujete naučit.
- Lumpino
- jedu jak drak
- Příspěvky: 158
- Registrován: 28 dub 2013, 08:32
- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 39×
Re: Živly v potravinách
Co se týká živlů v potravinách, myslím že něco lze brát třeba podle knihy Formulář vysoké magie od Piobba. A najde se i v jiné literatuře.
Abych uvedl příklad třeba rostliny zasvědcené planetám:
Mars:
Aron. Artičok (bodlák vlašský). Bazalka. Bob. Bodlák. Boryt. Bryonka. Chřest. Cibule. Černobýl. Česnek. Dřín. Hořčice. ............. a podobně.
Mars má vztah k živlu ohně. Takže rostliny které patří Marsu budou zároveň patřit i ohnivému živlu. Třeba tedy chřest, cibule, dřínky, česnek, hořčice .............. budou potraviny patřící ohnivému živlu.
Pokud si někdo myslí, že se mýlím, ať mne opraví.
Abych uvedl příklad třeba rostliny zasvědcené planetám:
Mars:
Aron. Artičok (bodlák vlašský). Bazalka. Bob. Bodlák. Boryt. Bryonka. Chřest. Cibule. Černobýl. Česnek. Dřín. Hořčice. ............. a podobně.
Mars má vztah k živlu ohně. Takže rostliny které patří Marsu budou zároveň patřit i ohnivému živlu. Třeba tedy chřest, cibule, dřínky, česnek, hořčice .............. budou potraviny patřící ohnivému živlu.
Pokud si někdo myslí, že se mýlím, ať mne opraví.
- Medicinman
- trochu se tu rozkoukávám
- Příspěvky: 1
- Registrován: 13 úno 2014, 01:25
- pohlaví: —
Re: Živly v potravinách
Pohodlně se usaď, zatemni okna, ztiš svoji mysl a představ si svoji potravinu, a pozoruj působení svých pocitů. zda vyvolává chlad, horkost atd. Podle toho pak si vytvoř tabulku živlů k dané potravině. Zelenina na tebe bude působit klidem a má to dočinění s živlem země. Maso bude zcela určitě oheń protože k získaní masa je nutnost smrti a neklid zvířete a boj o život je zde zřejmý. Sýr bude voda vychází z tekuté podstaty. Ovoce ti bude připomínat vítr v koruně stromů. A tak můžeš pokračovat dál.
-
- trochu se tu rozkoukávám
- Příspěvky: 4
- Registrován: 16 srp 2016, 01:50
- pohlaví: Žena
- Národnost: ČR
- Obdrženo poděkování: 1×
Jin jang
Potraviny jin/jang se pouzivaji ve Vztahu k rocnimu obdobi. Jednoduchy "recept" je kouknout se na zahradu Co práve roste a zapomenout na ipermarkety. Napr. ted rostou maliny , jahody a svestky, rajcata, okurky, fazolky a na podzim Jablka, dyne apod.
Tímto zpusobem se telo Samo zbavi toxinu a nevzniknou zadne alergie nebot minimálne po 3 mesících se vymaze pamet (reset) jednotlivych druhu potravin (ovoce a zeleniny...)
Navíc práve sklizená zelenina obsahuje nejvíce svetla a zivotni energie (která se meri v jednotce bovis )
Byla vydána i ceska kucharka s cinskym rozdelenim - zeme, kov...
Tímto zpusobem se telo Samo zbavi toxinu a nevzniknou zadne alergie nebot minimálne po 3 mesících se vymaze pamet (reset) jednotlivych druhu potravin (ovoce a zeleniny...)
Navíc práve sklizená zelenina obsahuje nejvíce svetla a zivotni energie (která se meri v jednotce bovis )
Byla vydána i ceska kucharka s cinskym rozdelenim - zeme, kov...
- Rota
- jedu jak drak
- Příspěvky: 180
- Registrován: 03 led 2015, 00:08
- pohlaví: Žena
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 88×
- Obdrženo poděkování: 124×
Re: Živly v potravinách
Myslím, že v zimě, kdy není možné přijímat sezóní ovoce a zeleninu, jen uskladněnou, mohou být vhodné ke konzumaci také luštěniny a v neposlední řadě mléčné produkty.
V Indii se například doporučuje, jako základ jídelníčku domácí jogurt, jehož výroba je velice snadná.
Jogurt bez konzervantů a různých přísad vydrží sice jen pět dní dobrý, ale jeho zdravé účinky pro tělo jsou nenahraditelné.
Například má antibiotické účinky, které ničí nakažlivé bakterie streptokoků a stafylokoků a tyfu.
Jogurt vyrábí mléčnou kyselinu, ničící bakterie, které vyvolávají hnití potravy v tlustém střevě.
Obsahuje bílkoviny, enzymy, minerály, vitamíny a také vitamín D a B12.
Výroba je lehká. Pro začátek bude potřeba kelímek bílého jogurtu z obchodu, pro další výrobu je dobré použít jogurtovou kulturu z domácího jogurtu. Když se zdá, že je kultura už slabá, koupí se opět jogurt v obchodě.
Já vyrábím z litru mléka na který používám zhruba polovinu kelímku jogurtu, může být i méně.
Mléko se uvede do varu, poté se rychle ochladí na takovou teplotu, kdy je ještě teplé, ale vydržíte v něm mít ponořený malíček tak 10 vteřin, bez popálení.
Poté se do mléka přimíchá jogurt ředěný teplým mlékem, hrnec se přikryje poklicí, já zabalim ještě do alobalu a termo deky, pro udržení teploty a nechá se v klidu stát 8hodin na teplem místě. S hrncem se nesmí hýbat ani se nesmí otevřít.
Po uvedené době se dá vychladit do lednice, pro zastavení procesu, kdy vlastně jogurtová bakterie pojídá mléčný cukr.
Jogurt je pro tělo lehce stravitelný, protože je natrávený vlastní bakterií.
Dá se ochutit dle vlastní fantazie.
V Indii se například doporučuje, jako základ jídelníčku domácí jogurt, jehož výroba je velice snadná.
Jogurt bez konzervantů a různých přísad vydrží sice jen pět dní dobrý, ale jeho zdravé účinky pro tělo jsou nenahraditelné.
Například má antibiotické účinky, které ničí nakažlivé bakterie streptokoků a stafylokoků a tyfu.
Jogurt vyrábí mléčnou kyselinu, ničící bakterie, které vyvolávají hnití potravy v tlustém střevě.
Obsahuje bílkoviny, enzymy, minerály, vitamíny a také vitamín D a B12.
Výroba je lehká. Pro začátek bude potřeba kelímek bílého jogurtu z obchodu, pro další výrobu je dobré použít jogurtovou kulturu z domácího jogurtu. Když se zdá, že je kultura už slabá, koupí se opět jogurt v obchodě.
Já vyrábím z litru mléka na který používám zhruba polovinu kelímku jogurtu, může být i méně.
Mléko se uvede do varu, poté se rychle ochladí na takovou teplotu, kdy je ještě teplé, ale vydržíte v něm mít ponořený malíček tak 10 vteřin, bez popálení.
Poté se do mléka přimíchá jogurt ředěný teplým mlékem, hrnec se přikryje poklicí, já zabalim ještě do alobalu a termo deky, pro udržení teploty a nechá se v klidu stát 8hodin na teplem místě. S hrncem se nesmí hýbat ani se nesmí otevřít.
Po uvedené době se dá vychladit do lednice, pro zastavení procesu, kdy vlastně jogurtová bakterie pojídá mléčný cukr.
Jogurt je pro tělo lehce stravitelný, protože je natrávený vlastní bakterií.
Dá se ochutit dle vlastní fantazie.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti