Magická strava
-
Chariel
- už jsem tu něco zanechal

- pohlaví: Muž
- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 59×
- Obdrženo poděkování: 14×
Magická strava
Zdravím :). Rád by som sa s vami poradil ohladom stravy z hermetického hladiska. Ako každý z nás dobre vie, jedlo a pitie sú zhmotnené živly. Napadlo ma teda, či by vyváženie živlov v strave mohlo dopomôcť našej živlovej rovnováhe a zároveň s tým samozrejme priniesť benefity v rámci našej praxe. Vieme že aj z chemického hladiska sa v strave nachádzajú látky, ktoré sú napríklad ohnivého typu. Zároveň vieme že voda od istého stupňa ohriatia stráca svoju svoju schopnosť magnetizmu, čo popisuje Bardon už v začiatkoch praxe brány. Z toho som usúdil, že aj teplota stravy a pitia ovplyvňuje žovel ktorý sa v nej nachádza a môže k nemu pridať ďalší. Zaujímalo by ma, či sa niekto do tohoto rozdelenia stravy z pohladu živlov vyzná, poprípade aj s rozdielmi v teplote a či by mohol poradiť?
- Inrise
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 595×
- Obdrženo poděkování: 172×
Re: Magická strava
Krásná inspirace:)
Možná by jako pomůcka mohlo sloužit jak na živly a pokrm nahlíží ájurvéda...
Namátkou jsem našel například https://www.akka-ajurveda.cz/stravovani_podle_ajurvedy
Inspirace může být i v makrobiotice či v jiných systémech, ale nejlepší jistě bude vlastní zkušenost a rozvoj vnímání kvality a kvantity...
Děkuji za inspiraci:)
Možná by jako pomůcka mohlo sloužit jak na živly a pokrm nahlíží ájurvéda...
Namátkou jsem našel například https://www.akka-ajurveda.cz/stravovani_podle_ajurvedy
Inspirace může být i v makrobiotice či v jiných systémech, ale nejlepší jistě bude vlastní zkušenost a rozvoj vnímání kvality a kvantity...
Děkuji za inspiraci:)
Je úsměvné domnívat se, že něco ovládáme, pokud neovládáme sami sebe...
- zebyja
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 84×
- Obdrženo poděkování: 226×
Lidi většinou jedí cukry/tuky. To je první věc co je třeba odbourat, proto že to jsou jídla ze stresu/hladu, něco je důležitější než strava a tak se tělo dostane k cukru/tuku.
Když si jídlo vydobude opět svou prioritu, tak je třeba jíst podle chutí. Buď vím na co mám chuť a nebo jdu do krámu a jako pomatenec to tam hledám. Někdy i na ten tuk mám chuť, tak si udělám většinou lososa.
Když se přistihnu, že už několik dní po sobě jim pořád to samé(aniž bych se k tomu vyloženě předem rozhodl, tak nad tím uvažuji a většinou to nabourám.
Pokud mě zajímá jaký má jídlo vliv na cvičení, tak to prostě pozoruji. Však vím co jsem jedl a co jsem cvičil.
Zkoušel jsem různé diety, časem jsem dospěl k tomuto.
Když si jídlo vydobude opět svou prioritu, tak je třeba jíst podle chutí. Buď vím na co mám chuť a nebo jdu do krámu a jako pomatenec to tam hledám. Někdy i na ten tuk mám chuť, tak si udělám většinou lososa.
Když se přistihnu, že už několik dní po sobě jim pořád to samé(aniž bych se k tomu vyloženě předem rozhodl, tak nad tím uvažuji a většinou to nabourám.
Pokud mě zajímá jaký má jídlo vliv na cvičení, tak to prostě pozoruji. Však vím co jsem jedl a co jsem cvičil.
Zkoušel jsem různé diety, časem jsem dospěl k tomuto.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..
-
Chariel
- už jsem tu něco zanechal

- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 59×
- Obdrženo poděkování: 14×
Ďakujem za zverejnenie tvojej skusenosti. Mne však ide skôr o štúdium z pohladu hermetizmu. Podobne ako máme chemické tabulky H²O a ďalšie. Myslím, že ak by sa nám podarilo odhaliť mysterium aká látka/zložka prilieha akému živlu/ živlom, dokážeme omnoho efektívnejšie liečiť choroby, živlovú rovnováhu a tým samozrejme aj úspešnosť v cvičení. Možno by bolo vhodné aby sme sa skupinovo pokúsili toto mystérium odhaliť s pomocou chemikov, biologov a zverejnených štúdií. Už predsa vieme, že niektore chemicke latky su pripisovane napriklad živlu ohňa iné zasa vode atd.. Nešli by sme teda úplne na slepo.