Bardon a Weinfurter
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Bardon a Weinfurter
Zajímavou složkou je vztah přátelství mezi Bardonem a Weinfurterem, o kterém se moc nepíše. Zpočátku toto přátelství bylo spojené kladným vztahem, které však Weinfureter zneužil ke svému prospěchu, a později Bardona napadal (vlastně jako napadal Grieseho, Eliáše a jiné). Bardon mu měl prý poslat dopis, ve kterém Weinfuterovi píše že ho lituje a že ho osobně zklamal.
Ego sum, qui sum!
-
Kenneth
- jedu jak drak

- pohlaví: —
- Obdrženo poděkování: 1×
Re: Bardon a Weinfurter
Cagliostro píše:Zajímavou složkou je vztah přátelství mezi Bardonem a Weinfurterem, o kterém se moc nepíše. Zpočátku toto přátelství bylo spojené kladným vztahem, které však Weinfureter zneužil ke svému prospěchu, a později Bardona napadal (vlastně jako napadal Grieseho, Eliáše a jiné). Bardon mu měl prý poslat dopis, ve kterém Weinfuterovi píše že ho lituje a že ho osobně zklamal.
To je zajímavé. Můžeš mi dát prosím info, kde to najdu? Já četl jen cosi v Sanitrákově "Dějinách české mystiky", kde je to vše hodně pro-Weinfurterovské.
Díky
K.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Některé z těchto věcí najdeš na stránkách v Rakousku www.archivhermetischertexte.at, pod odkazem Franz Bardon (pokud to ještě pan Ogris neodstranil, dlouho jsem tam nebyl).
Ego sum, qui sum!
-
Kenneth
- jedu jak drak

- pohlaví: —
- Obdrženo poděkování: 1×
Cagliostro píše:Některé z těchto věcí najdeš na stránkách v Rakousku http://www.archivhermetischertexte.at, pod odkazem Franz Bardon (pokud to ještě pan Ogris neodstranil, dlouho jsem tam nebyl).
Díky zkusím to projít. Nemá toho nového Stejnara náhodou někdo koupeného??