Bardon a Weinfurter

Zde můžete přispívat svými zajímavostmi ze světa a práce F. Bardona

Moderátoři: Arex, uživatel1

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Bardon a Weinfurter

Příspěvekod Cagliostro » 12 črc 2010, 21:26

Zajímavou složkou je vztah přátelství mezi Bardonem a Weinfurterem, o kterém se moc nepíše. Zpočátku toto přátelství bylo spojené kladným vztahem, které však Weinfureter zneužil ke svému prospěchu, a později Bardona napadal (vlastně jako napadal Grieseho, Eliáše a jiné). Bardon mu měl prý poslat dopis, ve kterém Weinfuterovi píše že ho lituje a že ho osobně zklamal.
Ego sum, qui sum!

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Re: Bardon a Weinfurter

Příspěvekod Kenneth » 31 srp 2010, 00:38

Cagliostro píše:Zajímavou složkou je vztah přátelství mezi Bardonem a Weinfurterem, o kterém se moc nepíše. Zpočátku toto přátelství bylo spojené kladným vztahem, které však Weinfureter zneužil ke svému prospěchu, a později Bardona napadal (vlastně jako napadal Grieseho, Eliáše a jiné). Bardon mu měl prý poslat dopis, ve kterém Weinfuterovi píše že ho lituje a že ho osobně zklamal.

To je zajímavé. Můžeš mi dát prosím info, kde to najdu? Já četl jen cosi v Sanitrákově "Dějinách české mystiky", kde je to vše hodně pro-Weinfurterovské.

Díky
K.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 31 srp 2010, 08:48

Některé z těchto věcí najdeš na stránkách v Rakousku www.archivhermetischertexte.at, pod odkazem Franz Bardon (pokud to ještě pan Ogris neodstranil, dlouho jsem tam nebyl).
Ego sum, qui sum!

Kenneth
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Kenneth » 01 zář 2010, 00:45

Cagliostro píše:Některé z těchto věcí najdeš na stránkách v Rakousku http://www.archivhermetischertexte.at, pod odkazem Franz Bardon (pokud to ještě pan Ogris neodstranil, dlouho jsem tam nebyl).

Díky zkusím to projít. Nemá toho nového Stejnara náhodou někdo koupeného??

Zpět na “Zajímavosti”