Fotografie ducha v oboře Hvězda

Zde můžete přispívat svými zajímavostmi ze světa a práce F. Bardona

Moderátoři: Arex, uživatel1

jakpro100
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 33×
Obdrženo poděkování: 71×

Fotografie ducha v oboře Hvězda

Příspěvekod jakpro100 » 25 lis 2020, 22:43

Nedá mi to spát a tak se podělím o jednu prazvláštní fotografii. Pravděpodobně jsem vyfotil ducha, nebo něco, co nění z tohoto světa. Rád bych znal váš názor, co by to mohlo být? Je to nějaká bytost, nebo co to zachycuje? Máte někdo zkušenost s něčím podobným? Mě se něco takového podařilo vyfotit poprvé v životě.
iž před pár týdny jsem byl fotit navečer v oboře Hvězda a podařilo se mi zachytit něco, co na fotografii nemohlo být. Na další fotografii stejného místa, pořízené jen o pár vteřin později, nic vidět není, krom cesty a lesa. Jakákoli rozumná vysvětlení, jako že by šlo o zvíře, mlhu, světélkující houby, nebo odraz blesku vylučuji, nic takového tam nebylo, ani žádná část mého oblečení se před objektiv nemohla dostat. A na snímku jsou vidět tak zřetelné tvary, že nemůže jít o nějakou náhodu či klam. Vprostřed jakási kupa, z níž dole vlevo vyčnívá jakýsi hrot, nahoře vpravo pak přesně vysoustružený předmět připomínající jezdec zipu. I když je blbost, jak by se zip z mé bundy dostal do záběru, zkontroloval jsem jej, vypadá úplně jinak.
Zkoušel jsem pak fotit různá další zákoutí, ale nic nezvyklého už se na snímku neobjevilo. Snímek s duchem jsem vyfotil náhle, bez přípravy, bez přemýšlení, najednou mě zaujal pohled na cestu vytáhl jsem foťák a zmáčkl spoušť dříve, než jsem čekal. Ani „duch“ to zřejmě nečekal, a proto se objevil. Je to v souladu s poznatky kvantové fyziky o chování částic.
Jak mohou optické přístroje, notabene digitální, zachytit něco, co není vidět, o tom jsem se nikde nic nedočetl. Pro mě je to opět jeden z důkazů, že „něco“ existuje. Budu rád za vaše postřehy.
V oboře Hvězda nedávno našli tělo Niny H., poblíž se rozhořely svíčky na památku obětí slavné výroční prohrané bitvy, celá oblast je považována zasvěcenci za okultní.
Přílohy
Hvezda_noc_03 podpis.jpg
„Duch“ v oboře Hvězda
Hvezda_noc_04.jpg
Totéž místo o pár vteřin později.

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 44×
Obdrženo poděkování: 148×

Re: Fotografie ducha v oboře Hvězda

Příspěvekod Flox » 26 lis 2020, 21:29

Podle metadat jsi to fotil:
s bleskem
expozice půl sekundy - což zřejmě znamená že cca 480ms se tam bude exponovat obraz kde může být něco mázlého a pak se ti tam 20ms bude exponovat ostrý obraz osvícený bleskem
Foceno 12.11.2020 17:58
Druhá fotka má stejné parametry, ale je focena o 30 sekund později.

Pokud by někdo fotil páru do pusy v listopadu s bleskem na krátkou vzdálenost, čekal bych že to bude vypadat přesně takhle.
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

jakpro100
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal

Příspěvekod jakpro100 » 27 lis 2020, 02:12

Promiň, Floxi, kdyby tam byla jen ta kupa, tak připustím, že šlo o nějaký odraz. Ale když si foto zvětšíš, uvvidíš vlevo dole zcela jasný hrot, jako tužka, z něhož něco vychází. A ta věc vpravo nahoře je zřetelný, vysoustružený tvar, který se v přírodě nevyskytuje.
Fotka není z listopadu, ale z konce října, datum je z překopírování do PC. Nebylo ani moc zima a nebyla mlha a neměl jsem páru u pusy :) Tohle všechno jsem vyloučil. Před objektivem, který jsem držel s rukama napřaženýma před sebou nebylo nic viditelného, ani bych tam snad nedofoukl :) Navíc je ta věc spíš dole u cesty a já měl hlavu nahoře.
Udělám experiment, jak to vypadá, když bych fotil, jak popisuješ, ale tohle není ten případ.

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel

Příspěvekod Flox » 27 lis 2020, 12:43

Ok díky za upřesnění. Můžeš prosím obtáhnout červenou místa kde vidíš ty úkazy? Mám problém to najít.
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

jakpro100
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal

Příspěvekod jakpro100 » 30 lis 2020, 22:16

Ok, obtáhnul jsem všechny viditelné prvky s pevnými tvary žlutě.
Hvezda_noc_03 obtah.jpg

Také jsem byl znovu fotit. Vyfotil jsem jak vypadá pára od pusy - a tu zachytit není vůbec jednoduché :)
Mám však hned několik nových fotek, na nichž jsou velice zajímavé věci, až je zpracuji, některé sem opět dám k posouzení.

led_darkshiner
jdu do sebe
jdu do sebe
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 46×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod led_darkshiner » 04 pro 2020, 12:48

@jakpro100 - Mě napadla jedna věc, podle úprav ve fotkách. Jestliže jde o ducha jak ses zmínil, musí být v tom místě zachytitelná nějaká energie(jestliže se nemýlím). Pakliže je v místě nějaká energie, měla by být zachycená digitálním snímačem a na povrch jí dostaneš při zpravování Camera Raw ve Photoshopu.. funkce Temperature. Tady je stupnice jak je to snímáno v Kelvinech: https://f64academy.com/fix-color-temper ... amera-raw/.

Ukázka je zde(použil jsem západ slunce versus mraky):
před přidáním temperature
http://photo.ledev.eu/wp-content/uploads/Clip_3.jpg
po
http://photo.ledev.eu/wp-content/uploads/Clip_4.jpg

Podle této věty "It is recorded in degrees Kelvin. It refers to the warmth or coolness of a scene." i ukázky by měla být zaznamenána teplota a to je vidět v rozdílu okrajů mraků a sněhu.

Čili jestli máš dostupný i RAW formát měl by si být onu energii zachytit, pokud to není kaz na fotografii.

A pokud je to tvůj dech a zachytil jsi i jeho teplotu, tak je asi tento pokus k ničemu(duch zůstane pořád duchem)...
Neexistuje nic, co by nešlo...

Obrázek

jakpro100
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal

Příspěvekod jakpro100 » 04 pro 2020, 23:10

Zdravím, tak předně než jsem dám další fotky, a abych zastavil spekulaci o zachycení páry z úst, dávám sem foto jak taková pára z úst vypadá. Chce to nezbytně i komentář. Vyfotit něco takového není vůbec snadné. Trvalo mi několik minut než se mi to podařilo :) Není to tak, že prostě dýcháte, pára doletí před objektiv a vy jí blýsknete. To se nepovede, pára se zchladí a zmizí dříve, než před objektiv doputuje, navíc stoupá vzhůru, šance, že by se dostala běžným způsobem do záběru, je opravdu minimální.
Musel jsem opravdu přiložit hubu těsně za fotoaparát, velmi prudce dýchat směrem před objektiv a ještě načasovat zmáčknutí spouště na vteřinu tak, abych nestiskl příliš brzy, kdy tam pára ještě není, ani příliš pozdě, kdy tam pára už není. Je to opravdu pár vteřin, kdy je to možné. A musíte opravdu silně dýchat s našpulenou pusou, opravdu těsně za fotoaparátem a opravdu směrem před objektiv, jinak se to nepovede a někdy stejně zachytíte jen malý kousek. Kdo nevěří, ať si to zkusí :)
Technicky to tedy vylučuji.
Vizuální dojem je trochu podobný, odraz se tvoří z jemných krupiček. Avšak pára drží celkem homogenní tvar, jaký bychom od aerosolu očekávali, netvoří žádné přesně ohraničené, a už vůbec ne hranaté tvary.
Je dobé si ty fotky prohlídnout a srovnat potom s dalšími.
Princip je pochopitelně podobný-odraze msvětla se něco zobrazí. Na první fotce „ducha“ však nic viditelného nebylo a už vůbec ne to, co tam je. Já fotím stak, že držím foťák rukama před tělem, daleko od pusy.
Jistě je možné uvážit , zda nejde o jiný zdroj, třeba pšouk nějakého ježka či veverky, ale opět technické možnosti zachycení něčeho takového, v takové velikosti, v přesný moment, a v těchto tvarech, to je spíše z říše fantazie.

par01.jpg
para02.jpg
para03.jpg
para04.jpg
para05.jpg
para06.jpg

jakpro100
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal

Příspěvekod jakpro100 » 04 pro 2020, 23:22

led_darkshiner píše:Čili jestli máš dostupný i RAW formát měl by si být onu energii zachytit, pokud to není kaz na fotografii.

A pokud je to tvůj dech a zachytil jsi i jeho teplotu, tak je asi tento pokus k ničemu(duch zůstane pořád duchem)...

Zdravím, ve photoshopu jsem si s tím trochu hrál, ale tuto funkci jsem ještě nezkoušel. Uvidím, jestli z toho něco vyleze.
Ale jak takto fotím více a více, tak lépe chápu jak taková fotka vzniká a co vlastně zachycuje. Není to nic viditelného smysly. Ale na principu odrazu světla, odraz světla oživuje vše, hmotné i astrální výjevy a bytosti, které jsou v našem světe neviditelné. Zachytí je v různém stádiu projevenosti, někdy jen jako shluk nezřetelné energie, někdy jako již formující se tvary (viz první snímek), někdy dokonce i docela zřetelné postavy a pod.
Připadá mi dobré si připomenout v této souvislosti, co psal Bardon k práci s magickým zrcadlem či magickou koulí. Je třeba ošálit lidské smysly. Postupným cvičením se začne vynořovat jakási neurčitá mlha, postupně začne adept vnímat jak z ní vystupují nějaké obrazy, které postupně začne vidět zcela jasně.
U fotografie nahrazuje oko čočka objektivu, zdroj světla z blesku obnaží i neviditelné výjevy. Jen je otázka, zda a nakolik záleží i na člověku, který drží fotoaparát a mačká spoušť, čím vším to může ovlivnit, zda se ty obrazy ukáží každému nebo za jakých podmínek, nebo zda některé dny či noci jsou k tomu vhodnější. Proč někdy na fotce je něco vidět, většinou však nic. Všímám si také, že na některých místech je toho více, na jiných skoro nic.
Tento víkend dám další foto, už nejde jen o 1 snímek a výjevy jsou opravdu neuvěřitelné. :)

Inrise
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 168×

Příspěvekod Inrise » 05 pro 2020, 16:29

No víš, i na těch "umělých" 3/6 tady výš, bych mohl říct že je cosi vidět... Ošálit smysly či onoho interpreta viděného, ale vím já co vidím? Víš co vidíš, cítíš to etc. ?
Je úsměvné domnívat se, že něco ovládáme, pokud neovládáme sami sebe...

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel

Příspěvekod Flox » 06 pro 2020, 00:14

Děkuji za pokusy s párou od úst.

Co se teploty a kelvinů týče, tak vás asi musím trochu zklamat. S Photoshopem dělám již asi 10 let v podstatě denně. Pomocí kelvinů/teploty se mění barevné tónování a to je asi tak vše. V klasických RAW souborech prostě není informace o těplotě. Tudíž 5000-5500K odkazuje na barvu resp. na bílé světlo. https://cs.wikipedia.org/wiki/Barevn%C3%A1_teplota

Když si porovnáš histogramy tak vidíš, že RGB kanály ve světelnosti která ma nejvíce pixelů se zdrcli k sobě. Tudíž všechny tři hodnoty RGB pro ty nejvyšší počty pixelů jsou přibližně stejné a tudíž výsledkem je šedá.

Dále je třeba zvážit, že za různých povětrnostních podmínek je různá vlhkost vzduchu, různá teplota a tudíž různý rosný bod. Někdy pár od pusy není vůbec. Někdy jak sám píšeš je jenom kousek od pusy. Někdy jí je tolik že není jasné zda jde pára od pusy anebo zda je dotyčný kuřák. Pokud pár dosáhne větších vzdáleností je dost možné, že vytvoří více trubuletní obrazce kde něco to bude více zhluklé a někde méně. https://cs.wikipedia.org/wiki/Rosn%C3%BD_bod

Také jsi sám napsal, že jsi tu fotku vyfoti znenadání, impulzivně. Možná jsi ten foťák držel trochu jinak než obvykle. Ale pokud tam oba chceme vidět to, co vidět chceme asi se nemá cenu přít. Ptal jsi se na názor a dostal jsi ho :-)

led_darkshiner
jdu do sebe
jdu do sebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod led_darkshiner » 08 pro 2020, 14:46

@Flox - To máš pravdu, měl jsem trošku času a toto mi vylezlo, když jsem pohnul křivkama(curves). Šlo mi asi o jedinou věc, jestli tam něco je nebo není. Kupodivu na tom co vidím, to začíná vypadat zajímavě:)))
Hvezda_noc_03 podpisss.jpg

Obrázek

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel

Příspěvekod Flox » 08 pro 2020, 20:13

Jo... hezky tam vylezli JPEG artefakty (čtverečky) u jednolitých ploch. Chtělo by to Raw. Hlavně pokud by tam bylo 16bitů na kanál :-)

jakpro100
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal

Příspěvekod jakpro100 » 09 pro 2020, 00:52

Inrise: Ano, avšak význam slova vidět lze tady chápat hned několika způsoby.
Patrně máš na mysli, že naše fantazie je schopná v každém obrazci neco uvidět, jsou na to i různá cvičení, která užívají hlavně národy dosud žijící v těsném sepětí s přírodou, ale myslím, že jsou užitečné pro každého. Třeba pozrovat mraky, větve stromů, skály, kameny, stopy v půdě apod, a vždy nám svým tvarem něco připomínají, nebo v nich dokážeme vidět něco konkrétního. Na podobném principu fungují i abstraktní obrazy. Tady vidět znamená všímat si i toho, co podle rozumu vidět, není, spojovat určitý charakteristický tvar s jinou známou věcí, která jej také obsahuje, coč naznačuje jejich příbuznost, každý tvar jmá nějaký univerzální význam.
To ale není problém který řeším na této fotce a dalších, které sem brzo šoupnu. Tu jde o to, že na snímku se objevilo něco, to tam očima nebylo vidět. Něco, co by tam podle smyslů vůbec nemělo být zachyceno. spíš mám za to, že je to jen technická záležitost, jak je možné, že světelný odraz odhalí i jemnohmotné věci. To, co běžně vidět není, najednou na těch fotkách vidět je. Při jejich výkladu je dobré naopak nenechat se strhnout fantazií, posuzovat je střízlivě.

Flox: chápu skepsi, není rozumné bez kritického prověření jen tak něčemu uvěřit. Ale že nemohlo jít o páru z úst jsem už vyzkoušel a vysvětlil dostatečně, je zkrátka téměř nemožné aby se dostala do záběru. K tomu jen doplním jeden poznatek, že v okamžiku focení člověk spíš podvědomně zadržuje dech, aby se mohl na záběr soustředit, a aby se mu netřásly ruce. Kdybych u toho funěl jako medvěd, tak dobrý snímek neudělá a myslím, že to tak má každý :)

led_darkshiner:Něco tam je, to je jisté:) Taky jsem si s tím hrál v Photoshopu, ale nějak jsem z toho nedokázal vymáčknout něco co by ten obraz nějak zpřesnilo, vylepšilo. Mám CS6, s Adobe pracuju už víc než 20 let, ale neznám všechny nové funkce, nemůžu najít, kde se spouští ta Camera Raw.

jakpro100
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal

Příspěvekod jakpro100 » 09 pro 2020, 01:51

Všechny vysvětlivky jsem již uvedl v předchozím příspěvku. Než sem dám další fotky, tak jen pár řádků.
Upřímně jsem z té první fotky byl hodně překvapený, myslel jsem na to ve dne v noci, co to je, proč se mi to zobrazilo atp. Když se mi jich podařilo podobných více, už mi to nepřipadá tak výjimečné. Po mnoha pokusech chápu trochu více jak takový snímek asi vzniká, co je k tomu třeba, jaké podmínky musí být splěny. I když mnoho otázek zůstává. Jakou roli v tom hraje energie místa, energie času-konkrétního dne či hodiny, interakce se mnou-proč se mi najednou daří je zachytit častěji. Na lov fotech „duchů“ jdu pochopitelně s tímto záměrem, ale fotím bez očekávání a bez chtění, buď tam něco bude, nebo ne.
Kladu si taky otázky, k čemu je to vlastně dobré, jak to může být užitečné a jak to souvisí s hermetikou, zda je v tom nějaké poselství, či jen náhodné zachycení něčeho.
Nemám zatím vyčerpávající odpovědi, jen je zjevné, že jde o způsob, jak zachytit jemnohmotný svět, zviditelnit něco, co není vidět, ale je to všude kolem. Že to funguje působením světla, které zjevně může za jistých podmínek odrážet jak hrubohmotné, tak jemnohmotné objekty. A také co na těch fotkách vlastně je, a proč se to takto nechá zviditelnit, komu ano a komu ne....
Fotil jsem ve hvězdě 28. 11. mezi 17. a 19. hod. Bylo jasno, žádný vítr, žádná mlha, žádný sníh ani déšť.
Zachytit něco výrazně zajímavého se podařilo tak na 25% fotek. Zachycené obrazy a výjevy jsou různého druhu, od pouhých světelných shluků, přes zhuštěné formace, formující se tvary až po obrazy docela zřetelné, na jedné jsou vidět dokonce postavy. Většinou jsem zachytil pro srovnání stejné místo ještě jednou s odstupem několika vteřin, kde nic zvláštního vidět není.
Dám sem jen ty nejzajímavější snímky, ale něco je vidět na všech a i ty „nezajímavé“ jsou důležité pro pochopení, jak takový snímek vzniká.
První série snímků je hodně zvláštní, tím co zachycuje i tím, že se obraz během tří minut měnil, než zmizel. Kdo se boj, ať se nekouká :)
Po té, co většina fotek vypadala nějak takto...
Hvezda_noc_30.jpg

...přišlo překvapení, když se na další objevilo toto:
Hvezda_noc_31.jpg

Celkem kompaktní světelná plocha nebo mnoho menších útvarů vyplňuje celý záběr a jde ještě dále za něj, je to všude. Že nejde o páru snad už připomínat nemusím, jak by snímek měl dle očekávání vypadat, je vidět na poslední fotce. Upozorním jen na to, že v pravé části jsou světelné body větší, hrubší, v levé jsou jemnější a tvoří již jednolitou plochu, vlevo nahoře se dokonce začínají formovat nějaké tvary. To není zdaleka všechno, na další fotce se obraz zcela proměnil:
Hvezda_noc_32.jpg

Obraz se zaostřil do již zřetelných tvarů. Tady už člověk musí být opatrný při výkladu, co vidí. Nakonec tam vidím opakující se tvar podobný tomu, jako na úplně prvním snímkutohoto vlákna. Lopatkovitý či sekyrkovitý tvar připomínající jezdec zipu, snad i s tou dírou uprostřed, na který navazuje nějaký nástavec, je to tam několikrát a je to opět přesný, zřetelný, hranatý tvar, to pára vytvořit neumí, pára vypadá jinak, viz fotky výše.. Co to je nevím, možná nějaký nástroj, nějaká součást postroje na koně, nebo něco úplně mimo náš svět, nevím v tuto chvíli.Třeba někdo bude vědět. Pravda, asi uprostřed je inverzně vidět i jakási hlava nějaké bytosti, ale tady nedám ruku do ohně za to, že nejde o fantazii.
S dalším snímkem stejnémo místa se obraz změnil jen na jakýsi světelný čverec...
Hvezda_noc_33.jpg

Čtverec pára opravdu neumí, pára dělá oblé tvary.
V dalším snímku se i čtverec začíná rozpouštět:
Hvezda_noc_34.jpg

A teprve potom se na fotce ukáže to, co jsem celou dobu viděl svýma očima – stromy a nad nimi obloha, nikde ani mrak, nic rušivého.
Hvezda_noc_35.jpg

Myslím, že to pro dnešek stačí:) Nevím, jestli k tomu bude mít někdo nějaký poznatek. Tak to alespoď dávám jako zajímavost.

led_darkshiner
jdu do sebe
jdu do sebe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod led_darkshiner » 09 pro 2020, 19:03

@jakpro100 - na tu třetí fotku jsem použil to samé co předtím(křivky). Potom jsem vytáhl tablet a obtáhl jsem s trochou fantazie obrys něčeho co by v tom mohlo být vidět(solidní démon).

Pouze křivky:
Hvezda_noc_3222.jpg

+obrys:
Hvezda_noc_3222x.jpg

Obrázek

Zpět na “Zajímavosti”