Slavnostní uvedení Khunrathova "Divadla věčné moudrosti"

Na tomto místě dávejte a pište podklady pro setkání a společnou práci

Moderátoři: Cagliostro, Anubis, Tomáš, Saila

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 177×
Obdrženo poděkování: 1116×

Slavnostní uvedení Khunrathova "Divadla věčné moudrosti"

Příspěvekod Arex » 24 zář 2017, 18:18

Přátelé,

nakladatelství Trigon vydalo díky podpoře Grantové agentury ČR objemný a v pravdě monumentální alchymický svazek Divadlo věčné moudrosti slavného lipského alchymisty, lékaře a paracelsiána Heinricha Khunratha (asi 1560-1605).

Součástí knihy jsou všechny Khunrathovy symbolické rytiny s podrobným českým překladem z latiny a němčiny (otištěné ve velkém formátu zhruba 300 × 290 milimetrů).

DSC_0002.JPG

DSC_0004.JPG

Tuto vyjímečnou knihu, jejíž část patrně vznikla v rudolfínské Praze a která je třetím známým překladem do češtiny (předchozí dva se ztratily) si můžete zakoupit zde: https://www.kosmas.cz/knihy/233658/diva ... khunratha/

Srdečně Vás zveme na slavnostní večer za osobní účasti našich předních znalců alchymie prof. Vladimíra Karpenka, dr. Iva Purše a Mgr. Martina Žemly! (Detaily viz níže.)

khunrath.jpg
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Re: Slavnostní uvedení Khunrathova "Divadla věčné moudrosti"

Příspěvekod Arex » 27 zář 2017, 08:01

Khunrathovský večírek se vydařil a byl hojně navštíven, později příchozí si neměli kam sednout, za což se omlouváme. Na jevišti i v publiku se sešla skutečná špička české alchymie.
A děkuji také pražské sekci Frabata za bohatou účast!

DSC_0027.JPG

Uvedení večera: Zuzana Zadrobílková, Martin Žemla, Ivo Purš

DSC_0014.JPG

Projekce: LL, Martin Žemla, Ivo Purš, Vladimír Karpenko

DSC_0018.jpg

Část publika
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

René de Froideau
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
Národnost: SK
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod René de Froideau » 10 lis 2017, 14:50

Arexi povedz Zuzke, že tá kniha je nádherná. Jednak spracovaním, ako to pojalo nakladateľstvo Trigon, a samozrejme a hlavne myšlienkovým obsahom.

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Arex » 10 lis 2017, 15:17

René: Vítej nám, rád Tě tu vidím! Vyřídím, jak se s ní uvidím!

Zpět na “Veřejná Komunita”