Bolesti hlavy ?
Moderátor: zebyja
- marvin
- Administrátor
- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 554×
- Obdrženo poděkování: 736×
- Kontaktovat uživatele:
Bolesti hlavy ?
Tak, když už jsem v tom, rád bych také otevřel jedno nové vlákno...
Máte někdo táke problémy s bolestí hlavy? Většinou po delších, intenzivních meditacích se u mě dostavuje bolest hlavy.. řekl bych, že je to pochopitelné.. při koncentracích se jednak v mozku hromadí daleko víc krve, ale hlavně tama proudí mnohem více energie...
Pomáhá mi po těchto mentálních cvičeních cvičit potom fyzicky.. ať už jogu, tai-či nebo prostě jakýkoliv jiný pohyb...
Osobně jsem vypozoroval, že se bolesti zmenšují jak postupuji ve výcviku.. řekl bych, že si prostě tělo musí zvykat na větší proudění energie.. je to asi jako ve sportu.. netrenovany novaček bude po sprintu vyžízený a druhý den nebude moci chodit.. pokud ovšem setrvá a bude pokračovat pravidelně, bolest ho přejde - svaly si zvyknou ...
Co si o tom myslíte vy?
Máte někdo táke problémy s bolestí hlavy? Většinou po delších, intenzivních meditacích se u mě dostavuje bolest hlavy.. řekl bych, že je to pochopitelné.. při koncentracích se jednak v mozku hromadí daleko víc krve, ale hlavně tama proudí mnohem více energie...
Pomáhá mi po těchto mentálních cvičeních cvičit potom fyzicky.. ať už jogu, tai-či nebo prostě jakýkoliv jiný pohyb...
Osobně jsem vypozoroval, že se bolesti zmenšují jak postupuji ve výcviku.. řekl bych, že si prostě tělo musí zvykat na větší proudění energie.. je to asi jako ve sportu.. netrenovany novaček bude po sprintu vyžízený a druhý den nebude moci chodit.. pokud ovšem setrvá a bude pokračovat pravidelně, bolest ho přejde - svaly si zvyknou ...
Co si o tom myslíte vy?
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví
- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 59×
Re: Bolesti hlavy ?
Vyplývá z nedostatečného ovládání energií. Hodně lidí si myslí, že se všechny tyto věci musí odehrávat v hlavě podle analogie s vnímáním vnějšího světa. Živlová rovnováha, o kterou se snažíme je příbuzná k jogínskému cvičení čaker (do určitého stupně). Moderní člověk přetěžuje hlavu a kvůli tomu oslabuje ostatní centra (vždycky je „síla“ jednoho na úkor druhého). Do jisté míry to souvisí s přenášením vědomí do koruny nebo k srdci (při cvičení). Tzn. ven z těla resp. do jeho energetického středu. Srdeční centrum spojuje nejvyšší i nejnižší a proto je nejméně závadné zde zavádět energii (ihned se dokáže distribuovat rovnoměrně nahoru a dolů). Uvidíš sám, jak tlak (u mě to bylo hlavně v okolí spánkové kosti) začne klesat a rozplývat se, chce to trošičku praxe.
pozn.: Mezi očima, kde normálně vědomí sídlí si ale trochu energie nech jinak s velkou pravděpodobností usneš.
pozn.: Mezi očima, kde normálně vědomí sídlí si ale trochu energie nech jinak s velkou pravděpodobností usneš.

- marvin
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Takže pokud jsem to dobře pochopil, tak je dobré lépe si zorganizovat distribuci energie v čakrách? Jakoby snažit se přenést nebo přesměrovat ji z vrchní korunní čakry níže, řekněme do srdeční?
Máš nějaké praktické rady jak to provádět?.-)
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví
marvin píše:Takže pokud jsem to dobře pochopil, tak je dobré lépe si zorganizovat distribuci energie v čakrách? Jakoby snažit se přenést nebo přesměrovat ji z vrchní korunní čakry níže, řekněme do srdeční?
Jj, ale není třeba se na to nějak moc soustředit. Tu distribuci jsem připomněl jen aby se člověk nebál přetížení tohoto centra (samozřejmě to lze, ale ze všech center snese nejvíc). Vědomí není zvyklé se pohybovat v korunní čakře, toto přenesení se hodí při hlubokých meditacích, kde je třeba vyvolat „převrat“. Je zvyklé na adžnu a ta, když se přetěžuje, tak začnou píchat spánky a často se bolest rozroste po celé hlavě. Pamatuju si, jak jsem se snažil po škole o mentální cviky a prakticky okamžitě jsem vytuhl a nebo zažíval strašné bolesti (než jsem si zvykl na systém vš a zařazení cvičení do normálního života). Praktická rada je, že kde si myslíš, že se svým vědomím jsi, tam se také nacházíš... takže nic zvláštního (i když je to rada nad zlato, kterou ovšem nemám ze své hlavy). Je to jako kdybys byl naplněný až po temeno hlavy vodou a někdo ti dole vytáhl špunt. Ta klesající hladina jde cvičení od cvičení více cítit. S tím, že když dosáhne srdce, tak o ní jakoby přestáváš vědět a je možno ucítit teplo, které se line od středu do všech směrů.
- team72
- už jsem tu něco zanechal
- pohlaví: —
- Poděkoval(a): 6×
- Obdrženo poděkování: 17×
Masaz pomaha - energia sa moze zaseknut a potom svaly tvrdnu - zial potom nezbyva nic ine, iba to rozmasirovat alebo rozcvicit. Tak zaseknuta energia a tvrdnute svaly mozu vyvolat bolesti hlavy.
-
- už jsem tu něco zanechal
- pohlaví: —
- Obdrženo poděkování: 3×
William Mistelle o tom píše také, že měl bolestí hlavy proto, že byl mentálně napřed oproti fyzickému....
- kedrigern
- jedu jak drak
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 27×
Objevil jsem toto fórum a veice se mi líbí. Jsem začátečník, bohužel to vypadá, že asi "věčný začátečník", takže zkušenostmi moc přizpívat nemohu, maximálně dotazy, které možná mohou být někdy trochu provokativní. Zpět k tématu.
Bolesti hlavy mám bohužel při cvičeních také a je to jedna z věcí, která přizpívá k mé stagnaci. Jakmile se začnu vedomě sousřeďovat na dýchání, ani nemusím měnit jeho frkvenci (a pokus se ho snažím zkidnit, tak se to ještě posiluje), tak mě začne bolet čelo mezi obočím. Někdy to je plošné (cca několik málo cm2) a někdy bodové. Když se bolest snažím ignorovat tak vzrůstá, až cvičení radši vzdám. Důvod vzdání není v tom, že bych už bolest nesnesl, ale že se bojím, že ten tlak není jen psychycký, ale že může být i skutečný a že by mi mohla v hlavě prasknout třeba nějaká céva. Bohužel stále jsem nepřišel na nic účiného, jak se toho zbavit.
Nevíte prosím někdo, jak proti tomuto bojovat?
Děkuji.
Bolesti hlavy mám bohužel při cvičeních také a je to jedna z věcí, která přizpívá k mé stagnaci. Jakmile se začnu vedomě sousřeďovat na dýchání, ani nemusím měnit jeho frkvenci (a pokus se ho snažím zkidnit, tak se to ještě posiluje), tak mě začne bolet čelo mezi obočím. Někdy to je plošné (cca několik málo cm2) a někdy bodové. Když se bolest snažím ignorovat tak vzrůstá, až cvičení radši vzdám. Důvod vzdání není v tom, že bych už bolest nesnesl, ale že se bojím, že ten tlak není jen psychycký, ale že může být i skutečný a že by mi mohla v hlavě prasknout třeba nějaká céva. Bohužel stále jsem nepřišel na nic účiného, jak se toho zbavit.
Nevíte prosím někdo, jak proti tomuto bojovat?
Děkuji.
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví
kedrigern píše:Nevíte prosím někdo, jak proti tomuto bojovat?
Vítám Tě na fóru.
Možná je to právě kvůli tomu, že se snažíš bojovat. A vypadá to, že dokonce na více frontách naráz. Nevím, u kterého cvičení jsi skončil, ale možná jsi podcenil cvičení pozorovatele myšlenek. Pokud z tohoto boje uděláme hru, tak to v praxi vypadá následovně. Tvůj normální stav je stav s myšlenkami, když ho personifikujeme, tak jde o malé dítě, které Tě (když se od něj oddělíš, což je cílem prvních cvičení) nabádá ke hrám, u kterých se často mění motiv a pravidla. Pokud na tuto hru přistoupíš, tak se s ním sjednotíš a cvičení končí. Pokud mu chceš vnutit jiný vzor, jak to děti často dělají, tak musíš vymyslet lepší hru, jenže ono na to reaguje a tak to jde do nekonečna, protože inteligencí jsou si rovny. Potom Tě napadne spásná myšlenka všechno to ignorovat, jenže na poli si už hrajou nejméně dvě děti a ignorují Tě taky protože si mají s kým hrát. Ty v tu chvíli můžeš odejít a nebo se k nim přidat a sestoupit tak na jejich úroveň. Z toho vyplývá jediné. Nechat jen originál (1. dítě) a jen si před něj sednout a čumět do blba (na něj). Druhé ho provokuje víc než kdybys odvrátil zrak, obíhalo by Tě a stále by si vynucovalo pozornost. Pokud mu nepodlehneš a budeš se na něj stále nehnutě dívat tak věř, že ho to dříve nebo později omrzí. Nezapomeň, že s nárustem počtu činitelů (personifikovaných osob) roste i napětí a tedy bolest. Koncentrace je vzdávání se idejí ne jejich rozvíjení.
Možná je to právě kvůli tomu, že se snažíš bojovat. A vypadá to, že dokonce na více frontách naráz. Nevím, u kterého cvičení jsi skončil, ale možná jsi podcenil cvičení pozorovatele myšlenek. Pokud z tohoto boje uděláme hru, tak to v praxi vypadá následovně. Tvůj normální stav je stav s myšlenkami, když ho personifikujeme, tak jde o malé dítě, které Tě (když se od něj oddělíš, což je cílem prvních cvičení) nabádá ke hrám, u kterých se často mění motiv a pravidla. Pokud na tuto hru přistoupíš, tak se s ním sjednotíš a cvičení končí. Pokud mu chceš vnutit jiný vzor, jak to děti často dělají, tak musíš vymyslet lepší hru, jenže ono na to reaguje a tak to jde do nekonečna, protože inteligencí jsou si rovny. Potom Tě napadne spásná myšlenka všechno to ignorovat, jenže na poli si už hrajou nejméně dvě děti a ignorují Tě taky protože si mají s kým hrát. Ty v tu chvíli můžeš odejít a nebo se k nim přidat a sestoupit tak na jejich úroveň. Z toho vyplývá jediné. Nechat jen originál (1. dítě) a jen si před něj sednout a čumět do blba (na něj). Druhé ho provokuje víc než kdybys odvrátil zrak, obíhalo by Tě a stále by si vynucovalo pozornost. Pokud mu nepodlehneš a budeš se na něj stále nehnutě dívat tak věř, že ho to dříve nebo později omrzí. Nezapomeň, že s nárustem počtu činitelů (personifikovaných osob) roste i napětí a tedy bolest. Koncentrace je vzdávání se idejí ne jejich rozvíjení.
- marvin
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
kedrigern píše:...
taky tě vítám..
takže, souhlasím s tím co řekl anubis - jenom to opět vyjádřil hodně barvitě a kulantně:-) Co se týče bolesti - přepětí - je to způsobené hromaděním energie. Zkus si trochu pročíst sekci Willa Misteleho nebo jiných autorů. Problém je opravdu v tom, že se "příliš" snažíš.A možná jsi taky postoupil příliš rychle. Základ meditace je naprosté uvolnění. A to doslova. Nemůžeš meditovat, pokud jsi ve stresu,v napětí, pokud tě bolí břicho nebo jiná část. Meditace není jako jiná práce..
V podstatě se MUSÍŠ naučit meditovat. Provádět cviky uvolněně. Mě hodně pomohla jóga.. ať už začneš třeba s tibeťany nebo jenom protahovaní apod, fyzicka aktivita tě bude stavět do harmonie. Nemůžeš cvičit pouze KONCENTRACI bez RELAXACE.to bude uvádět tvé tělo do disbalancu a disharmonie.. a potom se ti budou hromadit v různých částech energie, které musí plynout..
Potom, až budeš pokročilejší, budeš dokázat snést i větší množství energie na jednom místě, ale tvůj energetický systém na to musí být připraven..
Dále jsem zjistil, že je dobré hodně ubrat, začít od píky, jenom pozorovat, sedět uvolněně, vnímat energii v těle... a jakoby už se přes den připravovat na meditaci.. věnovat tomu více času.. pokud tě v práci celý den něco ztresuje nebo rozčiluje a ty to potlačuješ, pak si to přineseš domů, tak opět nevytváříš moc dobré podmínky pro meditaci..
Taky jsem si uvědomil, že před 50 leti byla úplně jiná doba. Nebylo všude tolik informací, tolik hluku, tolik útoků na smysly.. mentalita byla o hodně klidnější a vyrovnanější (myslím u všeobecného člověka). .. dnes, kdy sedíš celý den před PC, nebo jsi v neustálém tlaku, je tvůj mozek nucen pracovat na daleko větší obrátky a záběr.. a pokud si neudržuješ "mentální čistotu" pokud si mysl celý den zapráskáváš třeba "bulvárem" (nemyslím konkrétně tebe), je pro tebe nesmírně těžké sklidnit mysl a meditovat..
no snad jsem ti trochu poradil.. hlavně zpomal, sklidni mysl, tělo, snaž se o balanc a harmonii, musíš být neutrální a hlavně UVOLNĚNÝ ...dokud nebudeš, tak nic nedělěj..
nepřepínej se ..a to nikdy.. nestojí to za to.. škody, kt. se tím způsobí jsou zbytečné..naprosto..
samozřejmě aby jsi udělal pokrok, tak občas třeba na minutu nebo tak přidej koncentrace, kdy cítíš, že je to namáhavé, ale pak se uvolni a relaxuj..chápes?

hodně zdaru
- kedrigern
- jedu jak drak
Díky oběma za odpověď, ale marvinova odpověď je pro mne srozumetelnější.
Jenže meditace i uvolnění začínají zklidněním dechu. Abych mohl dech zklidnit, musím na něj myslet. Když na dýchání začnu myslet, už jsem na něj zkoncentrovaný a začne to. Jestliže by mi měla pomoct relaxace, pak bych potřeboval nějakou relaxační techniku, která nepracuje s dechem a není na něm nijak závislá. Co se týká jógy, tak ta mi připadá příliš statická, takže jsem se už před nějakou dobou rozhodl pro tai-či, které od té doby cvičím.
marvin píše:V podstatě se MUSÍŠ naučit meditovat. Provádět cviky uvolněně. Mě hodně pomohla jóga.. ať už začneš třeba s tibeťany nebo jenom protahovaní apod, fyzicka aktivita tě bude stavět do harmonie. Nemůžeš cvičit pouze KONCENTRACI bez RELAXACE.to bude uvádět tvé tělo do disbalancu a disharmonie.. a potom se ti budou hromadit v různých částech energie, které musí plynout..
Jenže meditace i uvolnění začínají zklidněním dechu. Abych mohl dech zklidnit, musím na něj myslet. Když na dýchání začnu myslet, už jsem na něj zkoncentrovaný a začne to. Jestliže by mi měla pomoct relaxace, pak bych potřeboval nějakou relaxační techniku, která nepracuje s dechem a není na něm nijak závislá. Co se týká jógy, tak ta mi připadá příliš statická, takže jsem se už před nějakou dobou rozhodl pro tai-či, které od té doby cvičím.
- marvin
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
kedrigern píše:Jenže meditace i uvolnění začínají zklidněním dechu. Abych mohl dech zklidnit, musím na něj myslet.
hmm to bych tak uplne nesouhlasil.. je hodně rozdíl mezi myslet a pozorovat.. a navíc..nemusíš se soustredit na dech, respektive nemusis se soustredit na nic..
relaxace, uvolneni - je opakem koncentrace, tzn zacatek meditace by mel byt "odprostit se" od vseho..nechat vsechno byt, plnyout, uvolnit mysl.. doslova nemyslet na nic..
nech myslenky plynout, sed jenom tak volne..dychej uvolnene, nesoustred se na nic..
zjistil sem, ze v zavislosti na tom, jaky jsem mel den a pripravu, se dokazu zklidnit za ruznou dobu.. nekdy treba po 5min nekdy az po 10 min..
uvolneni poznas.. cele telo jakoby ztezkne a ty ho prestanes vnimat..mas pocit jakoby si byl schopny prociti kazdou cast tela.. pak si teprve schopny hlubsiho uvolenni...
samozrejme ke cviceni pozorovani myslenek nepotrebujes hlubokou meditaci, ta spociva spise v uvolnenem pasivnim vnimani... ale pro meditace je to dobre..
v tomto stavu pak nemas tlak v hlave, jsi uvolneny..
kedrigern píše:tai-či, které od té doby cvičím.
taiči je naprosto vyborne.. nechapu proc mas problemy s uvolnenim.. ikdyz.. me nekdy po taici zbyva hodne energie..respektive, jsem jakoby hodne vybuzeny ikdyz bych mel byt sklidneny.. je mozne ze ti tai-ci aktivuje energeticky system a ty mas potom problem s nahromadenou energii..
ja osobne kdyz jsem myval velke bolesti hlavy tak sem prestal..treba na tyden.. a ten jsem se snazil mit co nejklidnejsi, uvolneny, zadny stresy.. pak pomalu zacit znova, klidne, a soustredeni pridavat postupne..treba kazde rano 5min apod..
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví
kedrigern píše:Jenže meditace i uvolnění začínají zklidněním dechu.
Nesnaž se s ním nic dělat. Zklidnění dechu je až výsledek koncentrace. Ten stav se při dobré koncentraci sám v sobě prohloubí a dech se zklidní automaticky. Vždycky se v magii snaž hýbat s tím, co je za oponou a ne s tím, co je před. Dýchej úplně normálně jak jsi zvyklý, neznásilňuj to.
kedrigern píše:Co se týká jógy, tak ta mi připadá příliš statická...
Pokud jde o jógu, která se zabývá tělesnými pozicemi (v nejvyšší míře hatha), tak její vrchol spočívá právě v sestavách dynamických. Statická je jen když se jednotlivé pozice učíš (nebo při nich medituješ). Pokud si ji trošku prostuduješ, tak narazíš na pozice, ze kterých se dá krásně přecházet do dalších v poměrně rychlém tempu.
- kedrigern
- jedu jak drak
marvin píše: uvolneni poznas.. cele telo jakoby ztezkne a ty ho prestanes vnimat..mas pocit jakoby si byl schopny prociti kazdou cast tela.. pak si teprve schopny hlubsiho uvolenni....
Někdy skončím při pokusech o uvolnění ve stavu, kdy cítím, jak se mi s každým úderem srdce zachvěje celé tělo, ale to musím při tom ležet.
marvin píše: .. me nekdy po taici zbyva hodne energie..respektive, jsem jakoby hodne vybuzeny ikdyz bych mel byt sklidneny.. je mozne ze ti tai-ci aktivuje energeticky system a ty mas potom problem s nahromadenou energii..
Ano, tai-či probouzí energii, proto by se například nemělo cvičit před spaním.
Anubis píše:Pokud jde o jógu, která se zabývá tělesnými pozicemi (v nejvyšší míře hatha), tak její vrchol spočívá právě v sestavách dynamických. Statická je jen když se jednotlivé pozice učíš (nebo při nich medituješ). Pokud si ji trošku prostuduješ, tak narazíš na pozice, ze kterých se dá krásně přecházet do dalších v poměrně rychlém tempu.
Tak podrobně jsem se o jógu nezajímal, ale tai-či mě baví, takže nemám důvod měnit.
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví
marvin píše:relaxace, uvolneni - je opakem koncentrace
Na tohle bych si dával pozor, i když jsi to možná myslel správně. Všechny různé magické a mystické postupy, které za něco stály se slovu relaxace spíše vyhýbají. Ono je totiž dost zavádějící. Je to kámen, na kterém se má stavět a jde o zklidněný stav hmotné části člověka, aby se vědomí mohlo soustředit dovnitř. Všechno ostatní není relaxace taková, jakou potřebujeme. Kdyby na začátku každé zasvěcovací soustavy byla napsaná relaxace, tak co si potom žák o takovém systému může pomyslet? Hodně žvástů o relaxaci je v nových (spíše západních) knížkách, které píšou lidi, kteří tomu moc nerozumí a jejich jedinou modlou je vědomí překryté černým suknem. Ano, potřebují vypnout protože jsou přepracovaní atd., jenže duchovní člověk chce práci započít a ne skončit.
Relaxace = kontrola myšlenek v Bráně.
To odevzdání, o kterém jsi psal je kontemplace. To si může mág dovolit, až když dosáhne takových stavů, které pro něj nebudou škodlivé (ve chvíli kdy se otevře světu). Když se otevřeš dříve, tak je vysoká šance, že nasaješ temnotu, která uvnitř tebe bude fungovat jako jed. A proti tomu má samozřejmě Bardon ve své soustavě protiopatření.
Takže pozor na kombinování čehokoliv s Bránou! Chce to velmi kritický pohled.
Relaxace = kontrola myšlenek v Bráně.
To odevzdání, o kterém jsi psal je kontemplace. To si může mág dovolit, až když dosáhne takových stavů, které pro něj nebudou škodlivé (ve chvíli kdy se otevře světu). Když se otevřeš dříve, tak je vysoká šance, že nasaješ temnotu, která uvnitř tebe bude fungovat jako jed. A proti tomu má samozřejmě Bardon ve své soustavě protiopatření.
Takže pozor na kombinování čehokoliv s Bránou! Chce to velmi kritický pohled.
- marvin
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ano tak nejak jsem to myslel ..respektive, relaxace tela je dulezita.. podle me se nemuzes poradne soustredit, kdyz si napjaty nebo pod tlakem.. tim sem myslel to telesne uvolneni..
a pro kontrolu myslenek potrebujes prejit do pasivniho uvolneneho stavu mysli.. pokud se zacnes moc koncentrovat, tak to myslenky akorat vyvolava...
je mi jasne ze slovo relaxace bude asi zavadejici..uz kvuli sprofanovanosti v mediich a jinych systemech. ja si moc dobre uvedomuji ze koncentrace je dulezita, stejne jako vule, ale spis jsem chtel pripomenout slova E.Steinara a W.Misteleho, kteri radi vzdy vyvazovat koncentraci a vuli relaxaci - respektive - uvolnenim energie..
s tou kontemplaci ..chapu, ale myslim si ze pokud vedome kontrolujes co prijmas, tak ti to nemuze uskodit.. otazkou potom je jak vedome veci prijmas, pokud se ti neco propasuje do podvedomi, tak to asi neni OK..
osobne nekdy zazivam velke navaly energie, obcas trochu agrese a zloby.. nevim jesli je to onema koncentracema a posilovanim vule - coz je v jistem slova smyslu potlacovani nezadoucich myslenek, nebo je to jina presmerovana energie.. vzdy se snazim sklidnit a vystopovat pricinu.. obcas je to frustrace a stres z prace kterou si donesu domu, obcas neco jineho.. vetsinou mi na to pomahaji konicky nebo jine presmerovani pozornosti (vybiti energie)
vzdy se snazim kontrolovat a vnimat sve telo a jeho signaly.. pokud se nekde bere a hromadi energie, snazim se ji uvolnovat a pomahat volne proudit.. je pak zajimave jake jsou vazby mezi onim fyzcikym a mentalnim telem ..resp. jak jedno ovlivnuje druhe -- mysl pusobi na telo a naopak telo na mysl ... a cilem je to sladit do harmonie = obcas docela tvrdy orisek
a pro kontrolu myslenek potrebujes prejit do pasivniho uvolneneho stavu mysli.. pokud se zacnes moc koncentrovat, tak to myslenky akorat vyvolava...
je mi jasne ze slovo relaxace bude asi zavadejici..uz kvuli sprofanovanosti v mediich a jinych systemech. ja si moc dobre uvedomuji ze koncentrace je dulezita, stejne jako vule, ale spis jsem chtel pripomenout slova E.Steinara a W.Misteleho, kteri radi vzdy vyvazovat koncentraci a vuli relaxaci - respektive - uvolnenim energie..
s tou kontemplaci ..chapu, ale myslim si ze pokud vedome kontrolujes co prijmas, tak ti to nemuze uskodit.. otazkou potom je jak vedome veci prijmas, pokud se ti neco propasuje do podvedomi, tak to asi neni OK..
osobne nekdy zazivam velke navaly energie, obcas trochu agrese a zloby.. nevim jesli je to onema koncentracema a posilovanim vule - coz je v jistem slova smyslu potlacovani nezadoucich myslenek, nebo je to jina presmerovana energie.. vzdy se snazim sklidnit a vystopovat pricinu.. obcas je to frustrace a stres z prace kterou si donesu domu, obcas neco jineho.. vetsinou mi na to pomahaji konicky nebo jine presmerovani pozornosti (vybiti energie)
vzdy se snazim kontrolovat a vnimat sve telo a jeho signaly.. pokud se nekde bere a hromadi energie, snazim se ji uvolnovat a pomahat volne proudit.. je pak zajimave jake jsou vazby mezi onim fyzcikym a mentalnim telem ..resp. jak jedno ovlivnuje druhe -- mysl pusobi na telo a naopak telo na mysl ... a cilem je to sladit do harmonie = obcas docela tvrdy orisek

Zpět na “Magický výcvik ducha - 1. stupeň”