Zdravím astrální cestovatele.
Když jsem poprvé vstoupil do astrálního těla, bylo naprosto jasné, že to umím z minulých inkarnací a dostal jsem důrazné varovné poučení - ( jaké? -to zde nejsem ochoten psát veřejně :-)) Ale každý to má jinak. Jak píše led_darkshiner : . . . "Zastavte myšlenku a potom se uvidí..."Je to boj o to, čeho jste hodni.". . . Tato slova tesat do kamene.
( Nedůležitá poznámka: led_darkshiner píše : . . . “ Zkoušel jsi někdy astrální cestování ze snu? Posaď své tělo na pařez a opusť ho“. . . - Z lucidního snu to není problém :-))
gooolem píše: . . . “K čemu je ve finále dobré, pro duchovní růst, vymisťování astrálního těla? Vždyť všude tam, kde může astrální tělo, může taky mentální tělo jako nic a má ještě daleko větší možnosti“.
Bravo gooolem – podtrhuji.
Astrální putování
- mek onder
- mě už nikdo nezastaví
- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 255×
- Obdrženo poděkování: 350×
Re: Astrální putování
Je to pro fyzické působení na místě kde fyzicky nejsi,s astrálním tělem si více pamatuješ a více to tam vnímáš smysly, které si bereš na astr.put.sebou..máš možnost tam více působit tím co jsi si vycvičil v astrále ..
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.
- led_darkshiner
- jdu do sebe
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 21×
- Obdrženo poděkování: 45×
- Kontaktovat uživatele:
mek onder píše:Je to pro fyzické působení na místě kde fyzicky nejsi,s astrálním tělem si více pamatuješ a více to tam vnímáš smysly, které si bereš na astr.put.sebou..máš možnost tam více působit tím co jsi si vycvičil v astrále ..
Zapomněl jsi něco dodat. V astrálních rovinách se vše vnímá více proto, protože je tvá mysl odlehčena od smyslů jako je cit, čich atd. Ale to samé jde a tady v hrubohmotném světě. Pokud jsme se dostali až sem do devátého stupně(jestli se nemýlím), musí být pro nás takřka samozřejmostí nejen astrální cestování, ale změna nejen vnímání, ale i způsobu vnímání. Jestliže ve svých smyslech vyvoláte obrácený efekt a potlačíte vědomě své smysly a získanou energii vložíte do "aktivního" vnímání, výsledkem musí být vzpomínka, ke které se můžete vrátit jak pocitem, tak obrazem či zvukem. Pouze tak se lze vrátit mnoho let dozadu a vše doslova prožit tak, jakoby to bylo včera. Tím nechci nic rozporovat, pouze jsem chtěl sdělit svou zkušenost. Apropo, velice dobrý nástroj na to jak se smířit se svou minulostí, ať už je jakákoli.
Neexistuje nic, co by nešlo...

- MDominik
- jdu do sebe
- Poděkoval(a): 156×
- Obdrženo poděkování: 62×
led_darkshiner píše:V astrálních rovinách se vše vnímá více proto, protože je tvá mysl odlehčena od smyslů jako je cit, čich atd.
A jsi si jistý, že při astrálním cestování je mysl odlehčena od smyslů jako je cit, čich atd.?
- led_darkshiner
- jdu do sebe
- Kontaktovat uživatele:
@MDominik - Ale to se mě ptáš, jestli lze astrálně cestovat s fyzickým tělem. Toto si musíš zodpovědět sám.

- ikarkar
- jedu jak drak
- Poděkoval(a): 57×
- Obdrženo poděkování: 287×
mek onder píše:Je to pro fyzické působení na místě kde fyzicky nejsi,s astrálním tělem si více pamatuješ a více to tam vnímáš smysly, které si bereš na astr.put.sebou..máš možnost tam více působit tím co jsi si vycvičil v astrále ..
Poznámka:
Tento příspěvek je faktum - přesně umístněná odpověď (o které těžko diskutovat), pokud by byla odpovědí na jednoduchou otázku: „“K čemu je ve finále dobré, pro duchovní růst, vymisťování astrálního těla?“ Mám však za to, že Gooolem tuto otázku vložil do poněkud širšího kontextu.
Mě, (v souvislosti s výše uvedeným „působením“) napadlo, že by, pro každého cestovatele do astrálních plání, mohlo být užitečné oprášit své vědomosti o působnosti 6. Hermetického zákona. …“Mistři nemohou uniknout kauzalitě vyšších úrovní, . . . . . musí se řídit vyššími zákony, aby mohli -s l o u ž i t - na vyšších úrovních a vládnout na materiální.“ - Kybalion
Moudrý nebojuje a nesoupeří, a proto není na světě nikdo, kdo by se odvážil s ním měřit.
- led_darkshiner
- jdu do sebe
- Kontaktovat uživatele:
@MDominik - myslím, že si rozumíme. Dotkni se něčeho bez fyzického těla a pochopíš.

- Anubis
- mě už nikdo nezastaví
- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 59×
led_darkshiner píše:mek onder píše:Je to pro fyzické působení na místě kde fyzicky nejsi,s astrálním tělem si více pamatuješ a více to tam vnímáš smysly, které si bereš na astr.put.sebou..máš možnost tam více působit tím co jsi si vycvičil v astrále ..
Zapomněl jsi něco dodat. V astrálních rovinách se vše vnímá více proto, protože je tvá mysl odlehčena od smyslů jako je cit, čich atd...
Tohle jsem si taky dlouho myslel, ale bohužel šlo o nevyvinutou ádžňu. Mek připomíná praktický/magický důvod, ale pro mě byl důležitější fakt, že neschopnost vymístit všechny smysly je vlastně duchovní překážka, kdy není možno dosáhnout Samádhi.
Jemné smysly se totiž dají vyvíjet až ve chvíli, kdy neexistuje závislost na smyslech hrubých, tedy dokážeš nad nimi mít plnou moc. Vzhledem k tomu, že jsme ve světě nejvíce odkázáni na zrak (mluví se o 85 % vnímání reality), tak je nejsnazší se ho díky dennodennímu zahlcení vizuálními počitky vzdát a první kontakty s astrální sférou tak bývají vizuální. Proto možná dochází k častým/zbytečným diskusím o tom, co je mentální a co už astrální cestování.
Jemné smysly se totiž dají vyvíjet až ve chvíli, kdy neexistuje závislost na smyslech hrubých, tedy dokážeš nad nimi mít plnou moc. Vzhledem k tomu, že jsme ve světě nejvíce odkázáni na zrak (mluví se o 85 % vnímání reality), tak je nejsnazší se ho díky dennodennímu zahlcení vizuálními počitky vzdát a první kontakty s astrální sférou tak bývají vizuální. Proto možná dochází k častým/zbytečným diskusím o tom, co je mentální a co už astrální cestování.
Zpět na “Astrální úroveň - 9. stupeň”