Optická imaginace

Agalandis
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 27×
Obdrženo poděkování: 13×

Re: Optická imaginace

Příspěvekod Agalandis » 17 dub 2023, 08:37

Děkuji všem za sdílení svých zkušeností. Začínám s vizualizací v hlavě se zavřenýma očima. Ten předmět mám vidět zavřenými oči před sebou plasticky nebo stačí na něj vyvolat vzpomínku a vidět ho ve vzpomínce? Je to rozdíl, jak jsem zjistil. Ono je taky možné, že to začne vidět ho ve vzpomínce a časem bude plastičtější. Stále mluvím o cvičení, kdy jsou ještě zavřené oči. Děkuji.
Východní Čechy. Rád se s někým sejdu :)

Chariel
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Národnost: SK
Poděkoval(a): 58×

Příspěvekod Chariel » 22 říj 2023, 00:15

Agalandis píše:Děkuji všem za sdílení svých zkušeností. Začínám s vizualizací v hlavě se zavřenýma očima. Ten předmět mám vidět zavřenými oči před sebou plasticky nebo stačí na něj vyvolat vzpomínku a vidět ho ve vzpomínce? Je to rozdíl, jak jsem zjistil. Ono je taky možné, že to začne vidět ho ve vzpomínce a časem bude plastičtější. Stále mluvím o cvičení, kdy jsou ještě zavřené oči. Děkuji.

Tiež by ma zaujimalo :D. Akorat to skúšam na štýl pokus/omyl, ale hoci predstava predmetu s pamäťou súvisí, keby išlo len o vyvolanie a držanie spomienky, Bardon by to tak uviedol. Tu ide o kreatívnu imagináciu. Preto predpokladám, že pamäť tu hrá vedlajšiu rolu. Skôr predstava a zámer. Ak máte niekto nejakú radu, ako sa podarilo vám prekonať toto cvičenie (so zavretymi očami), alebo odpoveď na otazku pamäť VS predstava, budem rád.

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 44×
Obdrženo poděkování: 148×

Příspěvekod Flox » 22 říj 2023, 09:47

Přijde mi, že v Bráně jde hodně o kontrolu. I pokud by v tomhle cvičení stačilo oživit vzpomínku, tak v dalších stupních si stejně musíš imaginovat věci, na které vzpomínky nemáš, takže později by ses tomu nevyhnul.
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

Chariel
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Poděkoval(a): 58×

Příspěvekod Chariel » 26 říj 2023, 10:01

Zamýšlal som sa, nad tým čo spomínal Dr. M.K. a Rawn Clark. Zdá sa, že prázdnota mysli na 10-15min pred imagináciou je nevyhnutná (precvičiť-nemusi byť dokonale zvladnuta, proste najlepšie ako sa dá) (alebo aspoň do začiatku). Obaja totiž prazdbotu mysli spomínajú pred koncentračnými cvičeniami. Má niekto skúsenosť s týmto súvisiacu, alebo niečo k tomu dodať ?

DuhA
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
pohlaví: Žena
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod DuhA » 08 úno 2024, 17:08

Moze byt ze prazdnota mysli umoznuje prijat viac zivotnej sily ,kedze myslenie ju zerie. A imaginacia ide lepsie ked mame plnu nadrž.

Inrise
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 168×

Příspěvekod Inrise » 13 říj 2024, 22:58

Možná je to i o tom v jaké hloubce ponoření jsou myšlenky, mentální hluk a fascinace vnitřním monologem jsou jako opona v divadelním sále... Až když po třetím zvonění zhasnou světla a sál se utiší, světlo pozornosti se soustředí na jevišti a hra začíná:)
Je úsměvné domnívat se, že něco ovládáme, pokud neovládáme sami sebe...

Zpět na “Mentální úroveň - 2. stupeň”