Neroztřízeno (zatím)

marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Neroztřízeno (zatím)

Příspěvekod marvin » 16 čer 2009, 16:33

Zde prosím úvádějte své poznámky, komentáře a dotazy k astrálním cvičením pro druhý stupeň.
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Re: Astrální úroveň

Příspěvekod Anubis » 19 zář 2009, 19:40

Navážu tedy na první stupeň. Všechno zlé bylo k něčemu dobré a jak jsem pochopil, mág musí být trochu herec, což jsem zjistil při popírání mého bazálního bodu. Těch mnoho let, kdy jsem tápal ve tmě a dělal ze sebe něco, čím jsem nebyl jsem si vlastně automaticky vytvořil nové vlastnosti opačných živlů (s tím, že jsem se nesnažil vytvářet negativní vlastnosti) a snažil se je vyvažovat. Přičemž mi pořád přebývaly nějaké negativní vlastnosti živlu, ke kterému jsem už neměl žádný vztah a nakonec jsem zjistil, že právě ten chudý a negativní živel byla moje podstata (úsměv), kterou jsem kdysi zavrhl. Pak se v mém životě událo několik zajímavých věci, při kterých jsem si to hodně rychle uvědomil a naráz jsem v +- vyváženém stavu a hlavně pozitivním. Zase bych chtěl trochu upozornit na jógu, která tomu velmi pomohla (v ní se dají totiž určité asány rozdělit také podle živlů - pokud se navíc dělají ve vhodnou dobu). Byla to samozřejmě jen dílčí pomoc, velkou roli zde hráli i lidé, které jsem nečekaně potkal.

Kar_
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
pohlaví:

Příspěvekod Kar_ » 28 pro 2009, 20:22

Zdravím,

může mi prosím někdo vysvětlit pojem živlová rovnováha?
Trochu tápu co se tím přesně myslí, zda-li vyrovnanost v každém živlu zvlášť nebo ve všech živlech dohromady, či něco jiného.
Vyčíslím si hodnoty v negativním a pozitivním zrcadle pro každý živel zvlášť. A vyrovnanost znamená, že
1) hodnota pro živel ohně v negativním zrcadle se bude rovnat hodnotě v pozitivním zrcadle. To samé pro vodu, vzduch a zemi.
2) hodnoty pro negativní zrcadlo mají být stejné a pro pozitivní taktéž.
3) něco jiného.

děkuji předem

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 28 pro 2009, 20:58

Kar_ píše:Zdravím,...

Ahoj, v prvé řadě by měly být odstraněny všechny negativní vlastnosti. Černé zrcadlo by tedy mělo zůstat prázdné. Kdyby nedošlo nejdříve k duševnímu zušlechtění, tak bys zbytečně vyvažoval dvakrát. Živlová rovnováha se dá posuzovat kvantitativně i kvalitativně. F. Bardon zde myslel spíš na kvantitu, tedy počet vlastností. Pokud jich ale nenajdeš tak moc (stovky), tak je dle mého lepší přidat každé vlastnosti určitou váhu. Víš, že tě v nějakém smyslu ovlivňuje více určitý živel apod. Ty vlastnosti si tedy nejsou rovné (co se týče kvality). Po očištění se teoreticky můžeš vydat dvěma směry:

a) všem vlastnostem dát stejnou hodnotu. Čili nakonec bys měl mít v každém sloupci např. 30 vlastností.

b) podle uvážení zvolit každé vlastnosti jinou váhu. Zde záleží na tvé rozlišovací schopnosti. Pokud tedy rozeznáš např. dva stavy (silnou a slabou vlastnost), tak můžeš dát silným vlastnostem násobič 2 a slabým 1. Poté bude jedna silná vlastnost dávat takovou váhu jako dvě slabé.

Pro obě varianty platí, že je černé zrcadlo prázdné a indiferentní sloupec bílého zrcadla také.

Pozn.: Ještě bych chtěl dodat, už jsem to někde psal, že při velkém množství vlastností (desítky a více) člověk začne ztrácet nadhled a může se stát, že se zastaví v nějaké oblasti, kterou zkoumá a ta ho pak může omezovat v dalším postupu. Proto je dobré si pohlídat nejsilnější vlastnosti všech živlů a snažit se udělat rovnováhu mezi nimi (slabší vlastnosti se poté podřídí/dotvoří/ztratí).

branok
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod branok » 29 pro 2009, 18:19

Zdravim chcel by som sa opytat ohladne vytvorenia zivlovej rovnovahy . existuju cvicenia zivlovej rovnovahy v ceremonialnej magii . Zaujimalo by ma ci je mozne vytvorit dannu rovnovahu ktora je potrebna v nasej sustave pomocou cviceni ceremonialnej magie alebo ci sa mam striktne drzat pokynov FB. Dakujem

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 29 pro 2009, 18:54

branok píše:...

Nemám s ceremoniální magií zkušenosti, ale řekl bych, že by jí měl předcházet určitý stupeň zasvěcení. Podle jakého autora jsi to chtěl provádět? Jedná se při tom ceremoniálu určitě o duševní změnu jedince? Nejsou zde živly asociovány s něčím jiným?

branok
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod branok » 30 pro 2009, 19:36

Zdravim te. No pokial som to spravne pochopil tak vyrovnanie neg. vlastnosti je dolezite koli dalsiemu postupu a to hlavne pri zivlovom dychaniu kde vznika prirodzena disharmonia v organizme. Co ma za nasledok zintenzivnenie tych emocii a vlastnosti ktore koresponduju s dannym prvkom s ktorym prave cvicim. Pokial mam nevyrovnanu povahu a zacnem cvicit zivlove vstrebavanie je asi viac nez pravdepodobne ze to moze mat neblahy nasledok na zdravie a osobu... Tak si myslim ze zivlova rovnovaha je vlastne priprava a podmienka na to aby som zivlove dychanie ustal a aby sa mi nic zle nestalo ak sa nemilim :?: No a objavil som cvicenie zo smeru GD cvicenie vyvazovanie zivlov ktore je v podstate jednoduche bezpecne moze ho pouzivat kazdy bez rozdielu ktorym smerom kraca a hlavne je pre zaciatocnikov . Nekladie si ziadne podmienky predbezneho treningu a ma sa cvicit cely zivot . Nehladam nahradu za cvicenia FB skor naopak hladam moznisti ako co naj zvladnut kazdy stupen vopred velmi dakujem za vas nazor :)

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 30 pro 2009, 20:06

branok píše:...

Ano, vypadá to, že jsi to pochopil zcela správně. Už jsem slyšel mnoho metod, ale GD cvičení mi nic neříká. Podle tvého výkladu se to jeví nezávadně. Věřím, že každému vyhovuje něco jiného a některé jiné metody mohou s Bránou fungovat synergicky. Pokud tedy sleduješ pořád stejný cíl, tak bych v tom neviděl problém.

branok
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod branok » 30 pro 2009, 22:43

dakujem ti za tvoj nazor no cas ukaze co bude . To GD znamena smer Golden Dawn zlaty usvit tam som nasiel to cvicenie . tak dik zatial

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 27 říj 2010, 00:55

No,Badonovi žáci měli ještě takovou tabulku,kde měli uvedené 10 základních důležitých živlových vlastností aktivních a jím odpovídajících 10 základních živlových vlastností negativních,pro každý živel zvláště. ....Tyto základní negativní vlastnosti 1.stupně zde uvedené musí každý žák magie ovládati a musí je,pokud je má,vymýtiti ze své povahy,charakteru a nahraditi je jejich opačnými vlastnostmi aktivními,které si musí v sobě co nejlépe a nejúčiněji vypěstovati.
K ovládnutí zmíněných negativních vlastností a k vypěstovaní jim odpovídajících aktivních vlastností,které tvoří hlavní pilíře naší povahy,charakteru,přejeme Vám všem našim milým bratrům a sestrám mnoho zdaru a úspěchů ! .... konec citátu... ;)
Tak ať se daří!
Mc :)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

McKnight
mé první příspěvky:)

Příspěvekod McKnight » 01 lis 2010, 20:36

Ahoj
A kde by se ta tabulka dala sehnat ?

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod mek onder » 02 lis 2010, 00:38

McKnight píše:Příspěvek od McKnight » 01 lis 2010, 20:36

Můžeme to probrat,je to pro žáky a né sběratele:-)ג
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

McKnight

Příspěvekod McKnight » 10 lis 2010, 20:05

Jasně, myslel jsem to pro praxi ne do šuplíku.
Introspekce je důležitá a je třeba ji provádět neustále. Budu rád za výklad jak tu tabulku používat.
Myslím si že v tomhle ohledu každá pomůcka hodně pomůže, a pokud je to přímo od Bardona ...

Budu rád za radu jak tabulku používat, vidím že jsi spíše praktik a budu vděčný za radu.

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod mek onder » 01 bře 2011, 22:01

Tak tu tabulku tady přepíšu,nebo najdu místo kde by to patřilo víc a dám vědět :)
I s návodem jak to použít,ale to je taky na člověku,který to chce používat.. ;)
Dobrý je i ten způsob který popisuje A.Zadák v Zdroji autorit.

At´se daří.
Mc :)

kedrigern
jedu jak drak
jedu jak drak
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 30×

Příspěvekod kedrigern » 12 kvě 2011, 22:07

Měl bych nějaké dotazy k vyrovnávání charakteru.

Mě vychází v mém astrálním zrcadle velmi výrazný přebytek vody a země oproti ohni a vzduchu. U ohně mám zcela prázdnou skupinu nejintenzivněších vlastností (jak pozitivních tak negativních) a u vzduchu ji mám u negativních také úplně prázdnou a u pozitivních tam mám jednu vlastnost.

Podle zadáka by se pro mě mělo hodit zbavování se vlastností transmutací a distancováním se od nich. Co si mám pod tím ale představit? Navíc to nic neříká o tom, jak posílit dobré vlastnosti.

Také mě například nenapadá, jak posilovat dobré vlastnosti, kde mám například brát energii na nadšení.

Může jedna špatná vlastnost pomáhat k potlačování jiných špatných vlastností? Mě například připadá, že za minimální výskyt zlosti, mstivosti, náhlého vzkypění, nenávisti, hádalosti, podrážděnosti, vášnivosti vděčím lhostejnosti. Když se budu snažit lhostejnost potlačit, tak se bojím, že se u mne zesílí ty vlastnosti, které lhostejnost pohlcuje.

U magického vývinu se zdůrazňuje mlčení. Proč je tedy málomluvnost řazena do negativních vlastností?
May the Awareness be with you. Kedrigern z Hor Tichého Hromu

Zpět na “Magický výcvik duše - 2. stupeň”