Fyzická úroveň

marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Fyzická úroveň

Příspěvekod marvin » 16 čer 2009, 16:35

Zde prosím úvádějte své poznámky, komentáře a dotazy k fyzickým cvičením pro třetí stupeň.
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Re: Fyzická úroveň

Příspěvekod Anubis » 28 lis 2009, 10:59

Ze začátku by se mohl jeden domnívat, že dýchání póry je velmi jednoduché cvičení, které si stačí jen představit. Ovšem to je velký omyl a pokud si jej neuvědomíme včas, můžeme se potýkat s nedostatkem energie. Dýchání póry a nasávání životní energie není zařazeno v hmotné sekci jen tak. Toto cvičení jde cítit, a to tak intenzivně, že to dokáže jednoho překvapit. Pokud půjdeme do detailů, tak hmotný přístup do našeho těla se nemusí realizovat jen pomocí pórů, ale všech děr, kterých je nespočet. Kvalitativně totiž vyvažují hmotné body, ze kterých je stvořeno naše tělo. Nejvíce je cítit přicházející energie při styku s naší kůží. Tato silueta, kterou vytváří naše tělo, vlastně ukazuje hmotné hranice našeho malého vesmíru a ty díry fungují jako malé brány. Možná někomu pomůže vizualizace, kterou jsem si nevymyslel, ale z pocitů se dá odvodit. Na celé tělo jsou připojeny „kornouty“, jejichž jeden konec jde do jednoho bodu (brány) a druhý má nekonečný průměr. Takto napíchaný mikrokosmos je připraven k přijímání energie. Nádech začíná v nekonečnu (počátek všech kornoutů) a nyní se vědomí jakoby rozštípí a prochází těmito kuželovými stěnami do těla. Rychlost je obrovská, takže nezaznamenáme žádnou odezvu a při nádechu už cítíme, jak se jakoby každá díra vyplňuje (jde už o cit, vizuálně je to nepředstavitelné), může se zdát, že se díry zvětšují, ale to není možné kvůli struktuře těla (jsou jen bohatší a jsme v nich vědomě). Takto uloženou energii můžeme nyní používat. Někoho možná pobaví, že dýchají i oči. Jak už je řečeno v knize, toto cvičení je vhodné pro doplnění energie po náročné koncentraci. Lze ho používat i před, uvádím pro ty, kteří jsou raději předpřipraveni.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 31 říj 2010, 22:53

Okultní anatomie lidského těla

Při tělesném cvičení III. stupně začne žák objevovat své elektromagnetické (EM) pole, které je z části popsané v teoretické kapitole Brány. Informace o něm získáváme např. ve snech, kde nejspíše začneme EM pole ovládat dřív než ve hmotné sféře (s vědomím ve hmotě). Určité ideje je také možné získat v „bdělém“ stavu. Informace mají charakter podle živlu, který v nás vládne. U těch, kdo praktikují pečlivě, by to mělo přicházet všemi smysly. Z hlediska vizuálního se před námi objevují obrazy, kde dominuje světlo a tma. Akusticky to mohou být dva paralelní zvuky, které jsou diametrálně odlišné a z hlediska pocitového můžeme být vrženi do světa, kde pozorujeme v tmávém prostředí nějaký zdroj světla a jeho působení na nás. Elektrické fluidum využívá póry jako zřídla a magnetické fluidum jako nory, neutrální princip se stará, aby určité póry zůstaly neobsazeny. Pocitově pak cítíme z elektrického fluida pálení, štípání apod. u magnetického potom mocné vtahování, které nám dál vyvolává pocit bočního posunování. Zatímco magnetické fluidum se jeví ze silového hlediska konstantní po tělesných plochách, tak elektrické jakoby vyhledává konce údů, výběžků apod., tam se shromažďuje - v těch místech je nejsilnější.

Než popíšu části těla je třeba upozornit na pár věcí. Tak předně, na pozorování fluid je důležité do těla dostat pránu (životní energii), díky tomu zaktivizujeme zření. Nyní je možné toky různě měnit, ale to není našim úkolem. Tělo je ve stavu, kdy „vdechlo“ energii a jsme tedy v aktivním meditativním stavu. Nyní je třeba se vzdát těla a pozorovat ho jako někdo jiný. Přebytečná energie se z těla začne vytrácet a celý systém se dostává do zaběhnutého (pasivního) stavu a právě při tomto procesu se nám na určitou dobu podaří sledovat (vyciťovat) štěpení této energie na určitá fluida a jejich obsazování tělesných ploch. Toky fluid se řídí podle přísných geometrických pravidel - pomyslnými výslednicemi jsou zde neutrální plochy, které jsou v ideálním případě rovnoběžné a dělí každou tělesnou část na levou a pravou. Vnitřní části těla korespondují s vládnoucími živly (Hlava - oheň, elektrické fluidum; hrudník - vzduch, neutrál; břicho - voda, magnetické fluidum; tělo jako celek - země, elektromagnetické fluidum). Pokud člověk nemá správné držení těla, tak nedochází k dokonalé distribuci fluid (příroda si najde alternativní cestu sama) a nešťastlivec se potýká se zdravotními problémy.

Zkusím teď více specifikovat popis v Bráně, protože není úplně jednoznačný. Porovnávat budu se zkušenostmi se svým tělem.

HLAVA

Brada je silně elektrická a fluidum směrem ke krku oslabuje - u krku je potom neutrální. Nejsilnější elektrické fluidum je na levé lícní kosti. Nejzazší bod přední části hlavy je pravá lícní kost, zde se skokově mění fluidum z elektrického na magnetické. Spodní část přední části hlavy je výraznější než vrchní část (od nosu nahoru). Čelo jsem shledal velmi málo elektrické, spíše neutrální (to samé temeno hlavy).

OČI

Na oči se přenáší poměrně velká část elektrického fluida. Pravá a levá strana je dost zavádějící, spíš bych řekl pár milimetrů od víčka (dovnitř i ven na povrch oka). Je tedy zjevné, že zadní „kulový vrchlík“ je větší než přední.

UŠI

Levé ucho je elektrické z profilového pohledu a mírně magnetické ze strany přilehlé k hlavě - pravé přesně naopak. Přední a zadní částí je zde myšlen pravděpodobně Helix (nosná část ucha, která končí u lalůčku) - ten je totiž na hraně neutrální.

ÚSTA A JAZYK

Ústa jsou mírně elektrická a hlavně neutrální. Ústní dutina je magnetická a směrem k hltanu je čím dál více neutrální. Jazyk je neutrální ze stran a zespod, pokud leží volně, tak vrchní strana má tendenci být magnetická (kopíruje obrys dutiny ústní). Při pozvednutí jazyka se zavřenou pusou je celý neutrální. Při otevření úst nebo vysunutí jazyka se stává špička elektrickou.

KRK

Tady jsem v rozporu s vnitřkem, přišel mi neutrální. Doufám, že to nevěstí nějakou nemoc.

HRUDNÍK

Pravá a levá strana jsou plochy pod pažemi.

RUCE

Jsou párové, stejně jako uši a nohy. Takže levé strany rukou jsou elektrické a pravé magnetické. Jsou zde myšleny i paže (fluidum se nemění od ramen až po konce dlaní). Levou a pravou stranu poznáme tak, že si lehneme na záda a ruce položíme přirozeně na hrany - tak najdeme i neutrální plochu paží. U nohou rovinu najdeme ještě snadněji.

MUŽSKÝ POHLAVNÍ ÚD

Je neutrální a uvnitř magnetický. Podle úrovně prokrvení roste i síla elektrického fluida, které se shromažďuje v žaludu. Tím je tedy myšlena ta přední část, která není na(ne)štěstí přední vždy.

ŽENSKÉ POHLAVNÍ ÚSTROJÍ

Tady jsem s vlastní zkušeností krátký, ale analogicky bych řekl, že přední částí je myšlen poševní vchod, zadní bude děložní hrdlo.

POSLEDNÍ OBRATEL PÁTEŘE A KONEČNÍK

Zde patří i hýždě (neutrální). O magnetický vnitřek se stará konečník (celá střeva jsou magnetického rázu).

Pokud přijdu na nějaký omyl, či něco nového, tak budu aktualizovat. Dle mého se s těmito údaji žádná díra do léčitelského světa neudělá. Vidíme, že jsou zde popsány většinou části statického charakteru, takže jde jen o urychlení procesu léčení jednoduchých nemocí, hojení ran apod. Lepší je tyto věci brát jen jako informaci a naučit se léčit pomocí životní síly v základní formě (jedině tak je nejspíš možné léčit oblasti dynamického charakteru - vnitřní orgány). Všechny výhody a nevýhody jsou naznačeny v knize, takže nebudu plýtvat místem.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 15 bře 2011, 19:01

Může mi někdo potvrdit excentrické smyslové anomálie, které se vyskytují po dýchání v jednotlivých orgánech? Od doby, kdy tohle cvičení dělám se občas stane, že moje tělo(?) špatně vyhodnotí, co se „doopravdy“ děje. Jde například o:

posunutí zraku mimo tělo - to je pak nuceno mrkat, ale je to zbytečné, protože oči jsou fyzicky zavřené nebo

posunutí sluchu do té míry, že se tělo(?) lekne přítomnosti někoho jiného, ale reaguje vlastně samo na sebe atd.

Tyto úkazy se dějí jen na začátku spánku, kdy už tělo několik desítek minut spí a vědomí začne oslabovat. Aby se to nestávalo, tak by teoreticky stačilo držet vědomí celou noc, ale to by musel být mistrovský počin.

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 15 bře 2011, 22:03

To vše se může dít,je dobré pak udělat bud´magnetické tahy na vyrovnání,
nebo živlové vyrovnání dýcháním - hlava ohenˇ,hrud´vzduch..atd..to určitě znáš..,
i trochu fyz.aktivity to docela srovná.. Až se to pak budeš učit vědomě,tato zkušenost
se může hodit ;)
At´se daří
Mc :)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 15 bře 2011, 22:33

mek onder píše:...

To jsem rád, že to není anomálie, dík za reakci. Kdyby se to ovšem samovolně stávalo ve dne, tak bych si připadal nemocný. Spíš se mi zdá, že jsem zachytil nějaký přirozený noční proces. V tu chvíli je těžké něco dělat, protože vědomí je zrovna oslabené a když si toho všimne, tak zalarmuje celé tělo (které je polomrtvé). Pak dojde k sjednocení a probuzení a není po těch jevech ani památky. I kdybych udělal nějakou rovnováhu, tak stejně zas půjdu spát, dostanu se za bod, kde tělo „zkamení“ a teoreticky jsem svědkem toho samého a nebo ztratím vědomí ještě dřív.

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod mek onder » 15 bře 2011, 22:43

Anubis píše:...

Myslel jsem tu úpravu(mag.tahy..atd.)po dýchání orgány ;) ,aby se to nemuselo vyrovnávat v
noci samo,bez tvé plné vědomé přítomnosti.. ;)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 15 bře 2011, 22:45

Tobě se to vymísťování smyslů zdá jako vyrovnávání? To je zajímavé, o tom jsem nepřemýšlel.

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod mek onder » 15 bře 2011, 22:50

Anubis píše:...

Je to z energetizované a jde to tam,kam to patří..,očima toho dost odchází,smysly všeobecně,dle jejich oživení..a průchodnosti.. ;)

patanjali
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod patanjali » 16 bře 2011, 10:53

Anubis píše:

To jsem rád, že to není anomálie, dík za reakci. Kdyby se to ovšem samovolně stávalo ve dne, tak bych si připadal nemocný. Spíš se mi zdá, že jsem zachytil nějaký přirozený noční proces. V tu chvíli je těžké něco dělat, protože vědomí je zrovna oslabené a když si toho všimne, tak zalarmuje celé tělo (které je polomrtvé). Pak dojde k sjednocení a probuzení a není po těch jevech ani památky. I kdybych udělal nějakou rovnováhu, tak stejně zas půjdu spát, dostanu se za bod, kde tělo „zkamení“ a teoreticky jsem svědkem toho samého a nebo ztratím vědomí ještě dřív.

Skoro bych rekl, ze se jedna o nabeh na exteriorizaci, alespon tak jsem to vyhodnotil na sobe. Delam uz leta pranajamu (v podstate obdoba cviceni z BKOZ..) a zacaly se u me casem objevovat podobne stavy jako popisujes ty. Tj. spontalni bdelost na prechodu spanku a bdeni, jde v podstate o trans (telo tuhe, mysl bdela..) a smysly aktivni - videni skrze zavrene oci, sluchove halucinace (?) atd. Parkrat pak i spontalni vymisteni z tela a pohyb v prostoru.
Dost jsem to zkoumal neb jsem zpocatku nemel nikoho s kym to konzultovat (a de facto me to casem navedlo prave na Bardona...).
Kdyz jsem o tom mluvil s jednim vidoucim, tak mi rikal ze dochazi ke zvysene aktivite prvni a druhe cakry resp. rozfazovani fyzickeho a eterickeho tela. V podstate by to odpovidalo teorii Roberta Bruce v "Astral dynamics". Tj presun vedomi do energetickeho tela (resp. eterickeho) a teprve pak je mozna projekce ven bud do real-time zony anebo jinam..

Urcite by me ale zajimala vase interpretace - mek oder?

Pravda, ty vjemy v tranzu nebyvaly tedy uplne prijemne,ale casem to vicemene odeznelo a dneska je to vsechno plynulejsi. Zpravidla cvicim mezi 3-5am, pak se jdu dospat a behem toho se pak spontanne dejou nejruznejsi veci podobneho razu..

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 16 bře 2011, 12:04

patanjali píše:sluchove halucinace (?)

To je s největší pravděpodobností hlas přírody. Je to výsledek cvičení dharany, tady ji dle mého zastupuje mentální cvičení 2. a 3. stupně. Pokud se totiž povede dokonalá imaginace, tak zákonitě vede k prázdnotě. Ze začátku se to zdá jako neúspěch v imaginaci, ale časem jsem pochopil, že to co tu imaginaci nahradilo je kvalitnější (nenahradila ji jiná myšlenka ani vědomí nepolevilo, spíše naopak). Když se na to člověk začne soustředit, tak uslyší ty hlasy. Někdy jsou podobné lidským, jindy je to jen pulsace, hřmění apod.

Je to podobné, jako když novorozenec poslouchá rozhovor svých rodičů...

patanjali
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod patanjali » 16 bře 2011, 12:43

Anubis píše:
patanjali píše:sluchove halucinace (?)

To je s největší pravděpodobností hlas přírody. Je to výsledek cvičení dharany, tady ji dle mého zastupuje mentální cvičení 2. a 3. stupně. Pokud se totiž povede dokonalá imaginace, tak zákonitě vede k prázdnotě. Ze začátku se to zdá jako neúspěch v imaginaci, ale časem jsem pochopil, že to co tu imaginaci nahradilo je kvalitnější (nenahradila ji jiná myšlenka ani vědomí nepolevilo, spíše naopak). Když se na to člověk začne soustředit, tak uslyší ty hlasy. Někdy jsou podobné lidským, jindy je to jen pulsace, hřmění apod.

Aha, takhle mě nikdy nenapadlo na to nahlížet ... Popravdě zatím jsem nikdy imaginaci nedělal, vždycky jsem se zaměřoval spíš na prázdnotu za udržení bdělého vědomí a imaginaci jsem vnímal něco jako "magickou nadstavbu" nad tou "mystickou prázdnotou", jakkoliv nesrozumitelně to asi vyzní..
Zkrátka jsem myslel, že imaginace = udržet předmět ve vědomí "stůj co stůj"..
Ty se na to díváš jakoby z druhé strany, tj. dokonalá imaginace vedoucí k prázdnotě. Ono je to možná jedno z jaké strany se to bere. Spíš jde asi o to vědět co chci zrovna cvičit, zda-li prázdnotu anebo imaginaci... ?? nevím
No asi bych měl s tou imaginací začít, koneckonců tohle je diskuse ke 3. stupni :)

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 16 bře 2011, 12:49

patanjali píše:Popravdě zatím jsem nikdy imaginaci nedělal, vždycky jsem se zaměřoval spíš na prázdnotu za udržení bdělého vědomí a imaginaci jsem vnímal něco jako "magickou nadstavbu" nad tou "mystickou prázdnotou", jakkoliv nesrozumitelně to asi vyzní..

Ne ne, říkáš to úplně přesně, jak jsem se na to díval i já. Jógu jsem poznal o 5 a více let dřív než hermetismus. A snažil jsem se uvnitř přijít na to, co všechno mají společné, protože některé věci byly zjevné ihned.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 16 bře 2011, 16:57

patanjali píše:No asi bych měl s tou imaginací začít, koneckonců tohle je diskuse ke 3. stupni :)

Musel jsem odejít, tak jsem to rozdělil na dvě zprávy. Je na tobě, čeho chceš dosáhnout. Z hlediska mystického teoreticky není třeba umět imaginovat. Jsi toho živým důkazem, když ses dostal až na vrchol dhárany.

Když jsem si uvědomil sílu imaginace, tak teď ani nejsem schopen říct, jestli ji vůbec potřebuju. Mágové chtějí dění ovládat, a to pomocí imaginace jde, ale nejsem si jistý, jestli na světě vůbec najdu okamžik, kdy bude třeba ji využít. A to i přes to, že mě svět, jak ho dnes vidím, irituje. Jakmile se zaměřím na nějaký problém a chci ho změnit, tak mi svědomí řekne, že je to malichernost (i když se třeba jedná o problém velké části Země).

Je ale taky jisté, že ještě nemám potřebný nadhled a možná přijde doba, kdy bude důležité projevit se pomocí imaginace. Pokud se rozhodneš ji cvičit, tak bych řekl, že ti půjde rychle. V případě dvojrozměrných vizualizací použiješ prázdnotu jako pozadí a v prostoru imaginaci vložíš dovnitř prázdna. Neměl by to být problém.

patanjali
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod patanjali » 16 bře 2011, 17:36

Anubis píše:
patanjali píše:No asi bych měl s tou imaginací začít, koneckonců tohle je diskuse ke 3. stupni :)

Musel jsem odejít, tak jsem to rozdělil na dvě zprávy. Je na tobě, čeho chceš dosáhnout. Z hlediska mystického teoreticky není třeba umět imaginovat.

To je právě to, že já už si dnes nejsem tak úplně jistý, že lze udělat ostrou hraniční čáru mezi mystikou a magií.. Možná když je člověk čistý bhakta anebo džňánajógin, tak se lecčemus vyhne a jde přímo na vrchol, jenže ...

Dělal jsem několik let třeba buddhistickou vipassanu, která by měla být de facto čistě džňáninskou metodou, ale třeba po intenzivních zásedech se děly nejrůznější věci kolem mě, kterým jsem nerozuměl a na které hledám odpověď dodnes..
nejen vipassana, totéž sebedotazování resp. átmavičára, prostě bez širšího porozumění si myslím, že je to někdy běh na ostří nože (zvlášť když má člověk tendenci tlačit na pilu :)

Vždycky jsem se spíš snažil nejrůznějším fenoménům a tzv. "siddhi" vyhýbat, abych jakože "neztrácel čas" a nebudoval ego, jenže i při domněle mystických technikách se stávají věci, v kterých je dobré se umět zorientovat, nemluvě o psychospirituálních krizích atd. Platí dvojnásob ve chvíli, kdy člověk nemá po ruce nějakého osvíceného mystika, který dokáže vše objasnit ...

Prostě v zájmu zachování duševního zdraví jsem vyhodnotil, že není od věci zorientovat se i v hermetismu. To asi i vysvětluje, proč mě osobně třeba vždycky docela "seděl" Minařík, tam to také není jen a pouze mystika, však víš..
Samozřejmě věnovat se magii bez jakéhosi mystického náhledu vidím také jako značně ošemetné. Jedno ruku v ruce s druhým a to se mi právě na Bardonovi líbí, že to tam takhle je..

Kdybych to měl sám pro sebe zjednodušit, tak mystiku vnímám jako hledání odpovědi na otázku "Co jsem?" a magii jako odpověď "jak ta mája "kolem" funguje?" :) Uplatňovat svoji vůli všude možně, evokovat a vůbec dělat nějakou obřadní magii, to v tuhle chvíli necítím ...

A koneckonců, jako absolutno mě zajímá jak si sám se sebou hraju :)
díky

Zpět na “Magický výcvik těla - 3. stupeň”