Weed - vliv na dusi

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Weed - vliv na dusi

Příspěvekod Pete » 01 lis 2010, 03:01

Zajimal by me vas nazor na uzivany Marihuany, ne z stranky fyzicke, ale dusevni. Ma zlepsit vnimani energii, zlepsovat citeni emoci (proto i vetsi vcitovani do hudby, celkove audio - vizualnich veci, lepsi soucit s prirodou) zda to muze vest k castecnemu rozvoji, nebo to naopak muze rozvoj brzdit.

Taky by me zajimalo, jak by jste se staveli k Magovi, ktery uziva Marihuanu relaxacne (tim nemyslim na experimenty, ale v volnem case) . Samozrejme nesmi byt na tom zavisly a pri cviceni mit cistou hlavu.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Re: Weed - vliv na dusi

Příspěvekod Cagliostro » 01 lis 2010, 09:19

Zde budu negativní. Jakákoliv droga, i když ze strany duchovna, je nebezpečná. Dnes je (netýká se to pouze marihuany) často bohužel doporučována droga v nešťasných novodobých žaltářích, a dále i v tak zvaném šamanismu, který ja vpravdě obyčejným černým kouzelnictvým.
Droga sice může svou oběť poslat do astrálu, ale je to nerozumné a nebezpečné. Pomíjím účinky těchto látek na mysl, i když upozorńuji, že dlouhodobé braní těchto látek poškodí hermetický vývoj. Člověk stratí svůj čistý a nezklený rozum.
Atrál mů může ukázat larvy a fantomy, které ho budou pronásledovat.A to si je následně bude vsugerovávat v materiálním světě.

To byla řeč o ještě mírnějším dopadu drogy v magii. Další a následující sled událostí končívá často v psychiatrických léčebnách, a mnohdy i smrtí. Málokdo po tomto však získá zpátky v tomto životě svou jiskru.
Ego sum, qui sum!

martias
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
pohlaví:

Příspěvekod martias » 01 lis 2010, 16:17

"Málokdo po tomto však získá zpátky v tomto životě svou jiskru."

Jestli se mohu zeptat, tak co máš přesně máš na mysli touto větou? Na odpověď jsem opravdu zvědav :)

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 01 lis 2010, 16:20

1) Samozrejme, ze drogu jako prostredek napriklad k Astralu nemyslim, protoze jak si rekl, clovek pak na neho nemusi byt pripraven. Ale co napriklad k treningu Vizualizace/Hypnagogie/Vnimani energie pomoci Marihuany ci z ni vyrobeneho Hasise ? V tom pripade by neslo o nic nam neznameho, a nebezpecneho.

Pomíjím účinky těchto látek na mysl, i když upozorńuji, že dlouhodobé braní těchto látek poškodí hermetický vývoj, člověk stratí svůj čistý a nezklený rozum.

2) Byl bych velmi rad, kdyby jsi todle rozvedl, protoze to me na tom nejvic zajima. Tim dlouhodobe myslis zavislost ? Napriklad zrovna u te Marihuany, je dokazano ze kdyz clovek prestane alespon na 1-3 mesice, tak se i jeho mozek a pamet dostane do puvodniho stavu, respektive telo se umi vyporadat s latky obsazene v Marihuane, pokud mu dame cas tudiz nejsme na ni zavisli. Osobnost to zmeni ale urcite, ovsem to beru spis jako pozitivni vliv, alespon proto jakym zpusobem ovlivnuje osobnost obcasnych hulicu (vyvin emoci, vetsi klid, pozitivnejsi naladenost)

Tudiz bych byl rad, kdyby ses vyjadril specialne k Marihuane, kdyz u osobnosti pomaha s vyvinem emocni stranky, a jeji dopad na fyzicke telo a mozek je zvratny, respektive telo se s tim vyporada. A neprijde mi ze by mi ovlivnovala rozum, castecne ovlivnuje pri, a par dni po.
Ovsem muze tu byt dopad na astralni telo, propojeni astralniho tela s fyzickym.. proto se ptam.

3) Kdyz uz mluvis o ciste nezkalene mysli, co umele cukry ktere nas urcite hodne ovlivnuji ?

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 01 lis 2010, 16:26

martias píše:"Málokdo po tomto však získá zpátky v tomto životě svou jiskru."

Jestli se mohu zeptat, tak co máš přesně máš na mysli touto větou? Na odpověď jsem opravdu zvědav :)

Božskou jiskru, život ve smyslu toho, co se nazývá např. Bílá Magie. Nepokročí kupředu, ale naopak klesne do chaosu. Jiskra je cesta vzhůru k dokonalosti.

Jiskru jinak vysvětluje podrobněji z Českých spisovatelů Dr. Kefer, Pierre de Lasenic, Otakar Griese i Bardon atd., ze zahranič. spisovatelů postačí jmenovat S. de Guaitu. Proto myslím více tento pojem popisovat zde je netřeba.
Ego sum, qui sum!

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 01 lis 2010, 17:12

Pete píše:1)

1)Zde jde o jiné body
a)rasa
b)vývoj
c)kultůra
Přeženu-li to, co funguje u medicamana, kterej je z Ameriky u nějakého kmene indiánů, nebude gungovat u nás.

Již na přelomu 19. a 20. století také u tuzemských hermetiků byla pře, kde se dohadovaly o škodlivosti drog.

V některých dílách je sice lecjaká droga popsána, ovšem nejde-li o alchymii, jde o zvrhlou černou magii a ubohé sexuální zvrhlé fanatické hry.

2)Poškozeno bude vše. Nechci se rozepisovat o to, co už bylo mnohokrát popsáno, ale poškozuje to vliv nejen propojení těla-astrálu, ale poškozuje to i některé lidské orgány.

Závislost, to je už jiná záležitost.

Drogy do hermetismu zkrátka nepatří, to je bohužel fakt, který si někteří badatele neuvědomují.

Vzpomínám si na případ jisté francouzské sekty, která své členy ve 20-40. letech min. stol. lákala do svého jádra skvělým efektem, kde jakoby před zájemcy o vstup ožily mrtvolu, nechyly zmizet své členy před jejich zrakem apod. Dařilo se to do jisté doby, než vše prsklo díky trpělivosti jistého novináře. Bylo použito na několik desítek drog (kouřem z ohně, pláštěm namočeným v několika drogách atd.). Někdy i černá magie může být pomocí drog spíše směšnou fraškou...
Ego sum, qui sum!

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 01 lis 2010, 17:31

2)Poškozeno bude vše.Nechci se rozepisovat o to

Nemohl by si mi doporucit alespon nejakou literaturu jak drogy muzou ovlivnovat napriklad astralni telo, proste nejen z fyzickeho hlediska ?

Sice z hermetickeho hlediska by clovek nemel drogy brat ani v volnem case, ale furt je tu problem potravin. Kdyz se pod znackou BIO prodavaji potraviny s chemickym postrikem, vsude je nacpane co nejvice chemie, a taky hlavni droga Bily cukr na kterem jsme prakticky zavisli. Tak nevim zda se ma cenu vubec zaobirat skodlivosti Marihuany, kdyz dneska prakticky vsechny potraviny, nam muzou skodit mnohem vic

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 01 lis 2010, 22:45

Tématicky se v hermetismu a některými drogami a jeho problémem zabýval Jaroslav Hojka, Otakar Griese, František Kabelák, Karel Weinfurter i Lasenic aj. Vždy však jen částečně, neb drogy- byť byl s ním problém-ale ne tak důležitý, aby mu byla věnována samostatná studie.

Chce to důkladně prostudovat mnohou literatůra, a pokud se tímto chceš zabývat dopodrobna, jen Weinfurter o tom píše v 50% svých knih, a pokaýdé pouze okrajově.
Ego sum, qui sum!

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 02 lis 2010, 16:25

Pete píše:Zajimal by me vas nazor na uzivany Marihuany, ne z stranky fyzicke, ale dusevni.

ahoj Pete,
asi hodne zalezi na tom, co chces od hermetismu.. proc chces praktikovat magii? co pro tebe magie znamena?

treba pro me, je to oslava cloveka. jeho schopnosti, dovednosti, jeho bozskosti. je dokonaly. nepotrebuje zadne drogy, omamne latky, jine prostredky. vsechno je to jenom v jeho mysli.

opet opakuji co od magie ocekavas? jsi svobodny clovek, samozrejme muzes uzivat jakekoliv prostredky chces. nektere ti mohou prinest uspech, muzou ti treba pomoci uvolnit se, muzes se s nimi dostat to hlubokych meditaci, do hypnotickych tranzu... ale proc?

muze to vypadat ze brojim proti marihuane.. ja proti ni nic nemam.. je to droga zabavy a ikdyz konopi je leciva rostlina, do magie bych ji netahal..

uvedom si, co ti pak z magie zbude? nejaka oblouznena iluze. proc?

zalezi oporavdu na tom, proc to delas a ceho chces dosahnout. ja chci byt schopny v jakekoliv chvili a situaci mit pevnou a nezlomnou vuli. chci mit naprosto jako britvu ostrou mysl. chci byt schopny si uvedomit a predstavit cokoliv se mi zamane pomoci vlastni mysli... pokud budes do mysli vnaset drogu, stanes se slabym a "zavyslim" ...

nerikam ze je to spatne.. opet opakuji, pokud potrebujes "zazivat" stavy empatie, radosti, soucitu, pokud potrebujes podporit svou predstavivost, fantazii nebo chces prohloubit svou relaxaci a je to vse co chces, tak ok. ale daleko s tim podle me nedojdes..

je mozne ze jakmile se toho nabazis, tak zjistis ze pozivani techto "drog" pro tebe prichystalo stenu. urcitou hranici kterou nebudes moci nikdy prekrocit..dokud se jich nevzdas.. ale je mozne, ze tato hranice je hodne daleko a ze budes spokojeny s tim co lezi pred ni...
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 02 lis 2010, 20:09

Ahoj marvine, predem dekuji za vycerpavajici odpoved

Hermetismus je pro me srdecni zalezitost, od jakziva me zajimala filosofie, bohuzel neumela odpovedet na moje otazky. To se Magii a predevsim Hermetismu podarilo. Snazim se o promenu me osobnosti, objevovani a samozrejme o duchovni rozvoj. Schopnosti neberu jako cil, ale jako nastroj k dalsimu pochopeni a duchovnimu rozvoji.

Marihuanu jsem myslel pouze jako prostredek k lepsimu zvladnuti sebe sama (dobry sluha spatny pan) ne na trvale pozivani, ale na docasne experimenty, neco se diky toho priucit a pak dale pokracovat kompletne bez ni.

Hlavni duvod proc jsem zalozil toto tema nebylo "vyuziti Marihuany v magii" ale zajimalo me to, zda muze mit jeji uzivani negativni vliv na duchovni vyvin. Resim v sobe otazku, zda je ci neni prijatelne, ze nekdo kdo velkou cast sveho volneho casu venuje duchovnimu rozvoji, muze uzivat Marihuanu aniz by to melo nasledky. Studie rikaji ze na fyzicke telo neskodi (krome pameti, s cimz si telo poradi pokud ji clovek na nejakou dobu vysadi) a ani jsem zadne fyzicke problemy u sebe s uzitim Marihuany nepocitil. Zavisly na ni nejsem a neprichazi to u me ani v uvahu, dokonce jsem si to i odzkousel (odmitani, popr prestat na dobu nekolika mesicu). Dokonce jsem ani nepocituju ze by to muj rozum a usudek ovlivnovalo spatne, naopak to ma nektere dobre aspekty (a to nemyslim pri uzivani, ale mimo neho, jako by ho ucila zvladat lepe emoce a uzivat si malickosti, clovek je vyrovnanejsi i kdyz ji uz nekouri). Kdyz mi neskodi (alespon podle toho co vim) , a nejsem na ni zavisly, tak si rikam ze to je v pohode. Ale nevidim rizika z jine strany, napriklad jaky vliv to muze mit na propojeni tel. Proto to tu resim

balamunt
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod balamunt » 03 lis 2010, 11:05

Jestli je mariuhana nebo něco jiného pro tebe dobré nebo ne, na to ti nemůže odpovědět nikdo lépe než ty sám. Každý jsme jiný a každý máme své potřeby. Jestli máš z užívání mariuhany vnitřní dobrý pocit, pak je mariuhana pro tebe v této době vhodná. Možná tě někam nasměruju a pak tě přestane bavit. Třeba za půl roku se může situace zněnit. Mě např. drogy nic neříkají, nelákají mě, proto nejsou pro mě.

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 03 lis 2010, 17:06

Jasne, ze mi nikdo nerekne zda je pro me dobra nebo ne.

Zajimalo me zda je to z Hermetickeho hlediska prijatelne, a zda muze skodit i na urovni, kterou neovladam tudiz si nemuzu overit zda skodi.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 03 lis 2010, 19:15

Pete píše:neco se diky toho priucit

Ok to beru. Asi potrebujes mit s touto rostlinou mit nejakou spojitost ci propojenost. Ja treba tohle nechci a nepocituji ani zadnou potrebu.. Je mozne ze jsi s ni svazan vic nez myslis, proto te stale "laka" a stale ti chodi na mysli (jesli by se to nedalo nejak skloubit) ..

pete píše:Studie rikaji ze na fyzicke telo neskodi (krome pameti, s cimz si telo poradi pokud ji clovek na nejakou dobu vysadi)

Nevim, tomu bych neveril. Rozhodne chapu, ze to neni svinstvo ve stylu alkohol, tabak, nebo tvrde drogy, kazdopadne to na tvem fyzickem tele stopy zanechava. A prijde mi nelogicke nejakou dobu svemu telu "skodit" a pak to "napravovat" . Je to jako kupovani odpustku za hrichy.. clovek si rekne ..vpohode, muzu hresit, pachat zlo, pak to vykoupim..

Ale takle to nefunguje.. Opet muzu rict pouze vlastni zkusenost - kdyz vim, ze to pro telo neni dobre, neni to prirozene, tak ikdyz vim ze to neskodi tolik, tak rozhodne to nebudu dobrovolne podstupovat, abych pak musel resit a celit nasledkum (pamet apod)

Co se tyce astralniho telo, nejsem si jisty, ale i zde budou nasledky.

Shrnul bych to tak, ze hermetismus a magie hlavne je o ČISTOTĚ MYSLI.. pokud budes do mysli vnaset jakekoliv necistoty (nemusi to byt jenom marihuana a jine opojne latky) pujdes proti proudu. Cílem je koncentrace, soustredeni, uvedomeni - konopi ma spise opacny efekt, zapomeni, lhostejnost apod..

Ja ti rozumim o co ti jde. .chces to proste nejak skloubit, delat kompromisy, chces slyset, ze to neni az zase tak "spatne" .. ale bohuzel zde ti tohle asi nikdo nepovi..

Musis to vnimat sam.. zkus to resit logicky.. proto jsem se pro tebe ptal cim je pro tebe magie? Pokud je to cistota mysli, tak tam proste konopi nepatri..

Pete píše:Marihuanu jsem myslel pouze jako prostredek k lepsimu zvladnuti sebe sama

Zajimave..ale spis bych rekl ze je to kontraproduktivni.. marihuana jako takova sama zadny problem nikdy nevyresi.. mozna ti ulevi od bolesti (castecne reseni symptomu) ale skutecny problem nidky nezmizi.. A co budes delat az ji nebudes mit po ruce...? Chapu, vsichni rikaji, ze to neni na cely zivot, na dlouhodobe uzivani.. ale odpovez si sam.. jak dlouho ji jiz uzivas (cca - mylsim tim, ikdyz si das 1xjointa mesicne, tak pokud odmyslis tu pauzu, kdy jsi zkousel jak dlouho to vydrzis, tak jak dlouho vkuse) ...Rozumis, je tu stale s tebou, jsi k ni pripoutany, je to tva larva, emocionalni zavislost?

Jde o to osvobodit se od vsech "pokuseni" (to zni hloupe) ..byt nezavisly.. opet opakuji.. magie oslavuje cloveka - on je stredem vsech sil, ma v sobe potencial vsechno dokazat, ale bohuzel ma i slabosti a stale k necemu se pripoutava ...

Pete píše:Resim v sobe otazku, zda je ci neni prijatelne, ze nekdo kdo velkou cast sveho volneho casu venuje duchovnimu rozvoji, muze uzivat Marihuanu aniz by to melo nasledky.

Na to ti asi odpovi pouze tvuj vlastni pocit a cas.. klidne to zkus, pokud se ti to bude zdat ok. Ale asi bych ti to nedoporucil. Pokud posuzujes prijatelnost / neprijatelnost = to je pouze tvoje subjektivni rozhodnuti a posouzeni ... pro me a asi vetsinu lidi zde neprijatelne, je to blok, brzda, omezeni a zaslepeni - ale ty to muzes videt jinak.. jenom zkusenosti a vhled - pochopeni ti prozradi vic.-)

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 03 lis 2010, 20:02

Moc ti dekuju, tve prispevky mi pomohli hodne objasnit muj konflikt :) Jde videt, ze sis na tom opravdu dal zalezet :)

S tou cistou mysli.. prestal jsem pit i pivo, i kdyz mam na neho chut, nedam si ani jednu lahev, pac mam rad cistou mysl, s tou Marihuanou je to otazka 2 hodin, pak clovek sice ma nejake minimalni zmeny na sobe, ale pak vetsinou jdu hned spat respektive abych mel mysl znovu cistou.. ale to uz je moje vec na vyreseni

Dekuju i tobe Cagliostro, hlavne za doporucenou literaturu na toto tema a taky za snahu :)

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 03 lis 2010, 22:27

Ono podle meho po požití omamné látky zatemujici mysl neni mozno magii vubec provozovat.. Nejsem si jisty jakym zpusobme funguji medicinmani / šamani, a ikdyz to asi ma svuj efekt, tak je to celkem v rozporu s Mistrovym ucenim. ..

Tam se podle meho jedna spise o nejake vize, podnety a halucinace... ikdyz hluboke tranzy, behem niz šamani aplikuji, jim mozna dodavaji urcitou slozku vule nebo nevim..nejaky dalsi aspekt vedomi..tezko rict :-)

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”