Chi energie, Jin a Jang

Zde můžete přispívat svými zajímavostmi ze světa a práce F. Bardona

Moderátoři: Arex, uživatel1

marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Chi energie, Jin a Jang

Příspěvekod marvin » 19 lis 2010, 15:47

Tak nad timhle prispevkem jsem docela dlouho vahal nez jsem ho sem dal. Po shlednuti nasledujiciho videa, by mohlo mnoho zaku zacit prahnout po moci a po nizkych cilech. Clovek, ktery demonstruje, toho dosahl po 18letech meditaci a mentalni discipliny.. je to uceni, ktere mu odkazali jeho predci a ktere se ucil v jeho "sektě" ...

Kdyztak mrknete na to a reknete, co si o tom myslite :-)

Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Re: Chi energie, Jin a Jang

Příspěvekod Cagliostro » 19 lis 2010, 19:02

To co předvedl potvrzuje sice okultismus, ale skeptikům by to jistě nestačilo...

Nevím, ale s tímhle bych před kamery rozhodně nelezl. Právě že ukazuje prvky, které by leckdo mohl zneužít.
Ego sum, qui sum!

balamunt
jedu jak drak
jedu jak drak
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod balamunt » 19 lis 2010, 22:11

Veškeré zázraky, velké i malé by se měly dát provét práci s živly. Na konci 6 stupně Brány by měl Mág právě dokonale zvládnout živly. Bardon dokonce uvádí tu záležitost, že zhuštěním živlu ohně vně sebe do malé kuličky se dá způsobit jiskra a fyzický oheň - tak jak zapaluje ten člověk papír (pokud to video není podvrh). Zhuštěním živlu země v těle by se mělo dosáhnout nezranitelnosti, možná neprostupnosti - tak jak ten člověk zastaví střelu z pušky apod. Samozřejmě by se to mělo chápat jako vedlejší produkt duchovního růstu člověka.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 19 lis 2010, 23:29

Cagliostro píše:Nevím, ale s tímhle bych před kamery rozhodně nelezl. Právě že ukazuje prvky, které by leckdo mohl zneužít.

No prave, pokud si nekdo da tu praci a shledne cele to video i s komentarem, tak tam uvidi, jak nekolikrat se tomu akterovi zjevi mistr a varujeho.. resp. mu narizuje a prikazuje, aby s tim predvadenim skoncil. A po poslednim nataceni uz se nepodari nikomu s nim navazat kontakt..

Ja bych nerekl ze jde o okultismus. je to spise vychodni nauka o jing a jang energiich.. on popisuje jak se naucil oddelit tyto energie, a pomoci vule pri jejich spojeni produkuje ty elektricke (energicke) vyboje.

to zapaleni neni podle meho ani tak zhusteni zivlu ohne, ale spise prace s elektrickym fluidem..

porad se v tech jeho technikach snazim nalezt nejakou analogii s Bardonovym systemem, ale moc mi to nesedei.. chybi nejaky klic, ktere by to cele spojil a vyjadril..oboji funguje, jak ctyrpolovy magnet (zivly) tak jing + jang / pozitivni a negativni princip.... oboje jsou zakladni vesmirne zakony ...

co se tyce zneuziti, nemyslim, ze by jentak nekdo byl schopny praktikovat to co on. spise je problem, ze ukazuje mistrovske prvky, ktere NEJSOU cilem jeho nauky.. jsou to vedlejsi produkty a pokud se nedko zameri pouze na dosazeni techto schopnosti, podle me se nikam nedostane...

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 20 lis 2010, 10:27

Fluidy se dají shovat do kolonky okultismu, ale teď k trochu jiné věci.

Říkáš že chybí nějaká spojitost s učením Bardona, ono zde je bach soudil více otázek k zmíněnému videu. Její aktér určitě zde "dole" měl úplně jinou karmu a osud, než Bardon.
Tím je také způsobeno, že má úplně jinou cestu, včetně způsobu magie (a vší s tím spojené), než praktikoval Bardon.
To není jen u Bardona a umíněného aktéra, ale i každého jednotlive, včetně kultůr, ras a národů.

Proto je i tak velký rozdíl mezi kupříkladu Bardonem a Kabelákem, Lasenicem a Keferem, Eliášem či Haunerem. Je to opravdu širší spektrum okultního fenomenu. Proto jako takové u nás Jin-Jang nemá žádnou velkou sílu. Naopak v Číně by se zase neuplatnil Egyptský rit Eset a Osirida (chrámové magie) atd.

Navíc je to propojené i karmou jedinců, proto některé oslovuje jen Bardon, a jiný si z toho vezme pouze to, co potřebuje.

O zneužití bych se však obával i zde, ale jsem přesvědčen, že velký pokus o zneužitý kýmkoliv by bylo z hora nemilosrdně vščas zastaveno a potrestáno. Přestože svět je jakási anarchie, má to malou pojistku.
Ego sum, qui sum!

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 20 lis 2010, 10:38

Cagliostro píše: Proto jako takové u nás Jin-Jang nemá žádnou velkou sílu. Naopak v Číně by se zase neuplatnil Egyptský rit Eset a Osirida (chrámové magie) atd.

..zajímavé..

Mám pocit, že i Mistr Bardon čerpal víceméně z východních nauk a zdrojů. Myslim, že i v románu Zanoni jsou zmínky a vzýchodních technikách.. Já bych prostě řekl, že to má jeden společný základ, jeden prapůvodní styčný bod. Ta imaginace + vůle, zárověn s meditací, to je pod všemi systémy. Já mám pocit, že geologický rozdíl v systémech je pouze v té formě ideí. Každý si to představuje nějak jinak. Vytváří si vlastní pravidla, jakoby napasuje na universální systém svou korunku, která mu sedí a odpovída. Ale vesměs si systémy neodporují, doplňují se.. jenom jak jsi napsal, mají jiné kulturní zázemí...

Je pravda, že každý adept je potom ovlivněn karmicky a praktuje většinou to, co je mu nejbližší..S tím souhlasím..

To s tím chaosem (anarchií) je také výstižné. Myslím, že není tak jednoduché ovládnout z ničehonic mocné síly a pak s nimi jakoby nic páchat zlo.. Božská prozřetelnost by tu měla fungovat jako jakýsi princip, který by tomu měl zabraňovat :-)

btw: přemýšlím spíš otom, jak jě možné, že se magie dostává do rukou i opravdu zkaženým a zvráceným lidem. Jak je možné, že tomu Prozřetelnost nezabraňuje a zlo (pokud věříme v dualismus.-) nabývá takových sil ??? - todle je pouze offtopic :-)

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 20 lis 2010, 10:49

Myslím že základ bys původně 1, ale stratil se díky různému dělení ras a kontinentů, ke kterému asi založíme jiné téma ;)

To se zlem v magii je prý také pro to, aby se dobro ještě více snažilo, a za druhé aby zlo jednou zahodilo tuto roušku a dalo se na dobro. Zda to bude v magii někdy...toť otázka.
Ego sum, qui sum!

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 20 lis 2010, 16:06

Rekl bych ze hodne vysoka Magie se s spatnymi umysly neda praktikovat. Protoze musi ovladnout dokonale svoje emoce, tak treba casem pochopi, ze jeho cile jsou zbytecne, prece na sobe pracujeme kazdy den a kazdy den se neco noveho ucime.

Bardon v evokaci popisuje, ze ten kdo se upise do paktu bude pak jako otrok po sve smrti pracovat pro tu bytost. Ale az si odpracuje to, co podle smlouvy ma (coz muze byt dlouha doba velmi, kdyz vezmeme ze v siri te bytosti, pusobi cas jinak) tak se mu vrati jeho Bozska stranka v podobe svedomi, a muze odejit konecne a znovu se reinkarnovat. V dalsim zivote ma byt o hodne odolnejsi a je minimalni sance, ze by ho dale tahly neciste umysly.

David Icke popisuje, ze kdyz se zacal zajimat o duchovni zivot, tak zacal mit same problemy dokonce i s rodinou atd. Ale rikal, ze je to normalni, ze je to dokonce dulezite, aby jsme si o to vice vazili dobra a byli vice odolni vuci spatnym vecem

EDIT: jinak souhlasim s marvinem, vsechny cesty maji to jadro stejne, akorat jinak pojmenovana a jina ideologie. Jak psal Bardon, ze by jsme meli vyznavat Univerzalni nabozenstvi, resp z kazdeho nabozenstvi si vzit to dobre. Tak stejne to chapu i u okultismu.

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 46×
Obdrženo poděkování: 154×

Příspěvekod Flox » 21 lis 2010, 14:45

marvin píše:
btw: přemýšlím spíš otom, jak jě možné, že se magie dostává do rukou i opravdu zkaženým a zvráceným lidem. Jak je možné, že tomu Prozřetelnost nezabraňuje a zlo (pokud věříme v dualismus.-) nabývá takových sil ??? - todle je pouze offtopic :-)

Slyšel jsem, že "temní" dají-li se tak nazvat jsou dlouho dlouho imuní na karmu no a po nějaký delší době bum.. a všechno si to "vyžerou". Myslím že je to tak, protože oni si zvolili tuto nedobrou cestu ještě před tím než se narodili a je to tedy jejich plánem. Díky tomu jim Prozřetelnost nezabraňuje páchat zlo. Nakonec si uvědomí svoje chyby a rychle se vydají lepším "směrem". "Ze dna se nejlíp odráží"
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 21 lis 2010, 17:20

Pete píše:Rekl bych ze hodne vysoka Magie se s spatnymi umysly neda praktikovat. Protoze musi ovladnout dokonale svoje emoce, tak treba casem pochopi, ze jeho cile jsou zbytecne, prece na sobe pracujeme kazdy den a kazdy den se neco noveho ucime.

No ..v tom je prave rozpor..magie jako takove se da "provozovat" s jakymikoliv umysly. Sve emoce dokazi kontrolovat i naprosti zvrhlici. Lide, kteri jsou patologicky bez svedomi, vpodstate zadne emoce neprozivaji. Mysl maji naprosto cistou, pouze dokazi konat vselijake skutky s neuveritelnou koncentraci. Nekteri dokazi sve plany uskutecnovat s dlouholetymi plany a konat presne sve ukrutnosti. K magii jim tohle nebrani. Tady spis musi fungovat ona Bozska prozretelnost, ktera zasahne a znemozni jim praktikovani..

I tak existuji cerni magove a cerne loze, jakoz i vyznavaci temnych sil...

Flox píše:Slyšel jsem, že "temní" dají-li se tak nazvat jsou dlouho dlouho imuní na karmu no a po nějaký delší době bum.. a všechno si to "vyžerou".

Já osobně o karmickém zákonu nepochybuji. Četl jsem, že svoboda jedince je zaručena universálním vesmírným zákonem. Tedy jestli někdo chce páchat zlo, má tuto volnost. Karma si ho stejně vždy najde, ať už v tomto, nebo příštím životě. Pouze nám se může zdát, že projevy konání zla jsou nepotrestány, ale myslím, že se jim to pokaždé zůčtuje..

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Pete » 21 lis 2010, 17:39

Neresil bych cerne magy.. kdysi jsem mel tu potrebu, ted nemam. Demony beru jako neutralni, nikoliv zle bytosti, ktere delaji to, k cemu byly stvoreny, prece jsou pro chod dualniho sveta duleziti. To same cerni magove, pro ktere to muze byt nakonec velmi uzitecna skusenost, kvuli ktere se vydaji jinym smerem.

dar
jedu jak drak
jedu jak drak
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod dar » 05 pro 2010, 17:42

Kdyz uz tady je "DJ - Dynamo Jack", tak v nasich koncinach je urcite skupine dobre znam sensei Yamaue - clen japonskeho cisarskeho dvora a shaolinsky mnich, ktery s Ki a zivly pracuje hodne zajimave.

Na netu najdete spoustu videi. Pro pochybovace.. Yamaue je min. jednou do roka v CR na seminari, kdo neveri, klidne si ho muze zkusit nazivo :D :D
Třetí oko není prdel, zkuste ho aspoň občas použít.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 05 pro 2010, 18:29

Jsem nadseny...muzes mi dat vedet az bude zase v Ceske repubilce? Rad bych to videl na vlastni oci...

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 28 pro 2010, 13:17

Na tohle je opravdu většina asiatů mistrem. Neslyšel jsem, že by to jiný národ uměl tak dokonale.
Ego sum, qui sum!

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 28 pro 2010, 13:51

Řekl bych, že je to tradicí. A tím, že většina těch technik má původ právě tam. U nás je to vpodstatě vždy jenom sprostředkované..

Zpět na “Zajímavosti”