Pokud Vám vadí současná politika a chcete to napravit
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
-
FTX
Pokud Vám vadí současná politika a chcete to napravit
V diskusi s Toth-Amonem jsme nakousli téma politiky.
Náhodou jsem narazil na jedno pojednání od W.Mistelleho a zkusím ho volně parafrázovat.
Každý, kdo prošel pár prvních lekcí Brány by měl umět místnost impregnovat jakýmkoliv živlem nebo i jen představou.
Zkuste impregnovat pooslaneckou sněmovnu tím, že: "Chcete Spravedlnost, jen Spravedlnost a nic jiného než Spravedlnost."
Každopádně poslanci jsou placeni za to aby pracovali pro ostatní a pokud to myslí upřímě tak by jim tato idea měla jen pomoci v jejich práci. I když by byla Vaše představa jen slabá, kdyby to udělalo třeba 20 lidí, tak by bylo ve sněmovně dost "horko".
Sněmovna je virtuálně vidět a tak by neměl být problém udělat podobné cvičení. Ostatně se tím jen zdokonalíte ve cvičení Brány. A ještě uděláte něco užitečného ;).
http://www.psp.cz/docs/virtual/
-----------------
Jen pro upřesnění popíši určité typy postojů:
A, Pokud se pokusíte někoho trestat za to, co udělal, padáte pod jeho úroveň a karmicky se s ním spojujete. Projevem vaší nejvyšší pokory by mělo být přenechání veškerého trestání Bohu a nestarat se o to.
B, Pokud by jste někomu i třeba telepaticky sdělovali, že pokazil, co mohl, tak padáte z úrovně "anděla strážného" do podřadné pozice duchovního průvodce.
C, A ta třetí možnost je, že jen nezaujatě pozorujete to, čím se naši politici zase obohatili na náš účet http://www.novinky.cz/domaci/356161-vladni-koalice-rozdala-na-odmenach-pres-200-milionu-vic-nez-rusnokuv-kabinet.html a třeba se jich telepaticky tážete: "Jestli je to skutečně učinilo šťastnými?" "Jak svým činem obohatili náš národ?" ....
-------------------
A tohle je tak jednoduché, že by to mohl zvládnout každý kdo se alespoň trochu snažil něco z Brány cvičit. Nemůžete si stěžovat, že jste úplně bezmocní a že Vám nikdo nedal inspiraci, jak situaci zlepšit.
Náhodou jsem narazil na jedno pojednání od W.Mistelleho a zkusím ho volně parafrázovat.
Každý, kdo prošel pár prvních lekcí Brány by měl umět místnost impregnovat jakýmkoliv živlem nebo i jen představou.
Zkuste impregnovat pooslaneckou sněmovnu tím, že: "Chcete Spravedlnost, jen Spravedlnost a nic jiného než Spravedlnost."
Každopádně poslanci jsou placeni za to aby pracovali pro ostatní a pokud to myslí upřímě tak by jim tato idea měla jen pomoci v jejich práci. I když by byla Vaše představa jen slabá, kdyby to udělalo třeba 20 lidí, tak by bylo ve sněmovně dost "horko".
Sněmovna je virtuálně vidět a tak by neměl být problém udělat podobné cvičení. Ostatně se tím jen zdokonalíte ve cvičení Brány. A ještě uděláte něco užitečného ;).
http://www.psp.cz/docs/virtual/
-----------------
Jen pro upřesnění popíši určité typy postojů:
A, Pokud se pokusíte někoho trestat za to, co udělal, padáte pod jeho úroveň a karmicky se s ním spojujete. Projevem vaší nejvyšší pokory by mělo být přenechání veškerého trestání Bohu a nestarat se o to.
B, Pokud by jste někomu i třeba telepaticky sdělovali, že pokazil, co mohl, tak padáte z úrovně "anděla strážného" do podřadné pozice duchovního průvodce.
C, A ta třetí možnost je, že jen nezaujatě pozorujete to, čím se naši politici zase obohatili na náš účet http://www.novinky.cz/domaci/356161-vladni-koalice-rozdala-na-odmenach-pres-200-milionu-vic-nez-rusnokuv-kabinet.html a třeba se jich telepaticky tážete: "Jestli je to skutečně učinilo šťastnými?" "Jak svým činem obohatili náš národ?" ....
-------------------
A tohle je tak jednoduché, že by to mohl zvládnout každý kdo se alespoň trochu snažil něco z Brány cvičit. Nemůžete si stěžovat, že jste úplně bezmocní a že Vám nikdo nedal inspiraci, jak situaci zlepšit.
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 64×
Re: Pokud Vám vadí současná politika a chccete to napravit
FTX píše:... Zkuste impregnovat pooslaneckou sněmovnu tím, že: "Chcete Spravedlnost, jen Spravedlnost a nic jiného než Spravedlnost."...
Tyhle romantické a z části naivní představy jsou často způsobeny velmi neosobním přístupem k tomu, co chceme ovlivňovat. Když se podívám do sněmovny, potažmo na politiky, tak vidím, že ty hodnoty, které tě zajímají (spravedlnost, morálka atp.) mají vzhledem k lidstvu na normální, možná i nadprůměrné úrovni. To, co jim dává právo rozhodovat, je jejich životaschopnost, která dá celému procesu drive a vyživuje ho. Aby politici byli schopni pracovat, tak musí mezi těmito veličinami udržovat rovnováhu a to většinou cítí nebo vědí sami.
Impregnováním těchto jistě vznosných ideí v nich potlačuješ část lidství. To bys zjistil, až kdybys byl přímo na místě. Také by sis jistě v jejich přítomnosti uvědomil, že je tam mnoho lidí, jejichž presence je tak silná, že tě možná i odzbrojí. Byl jsi někdy s „velkým člověkem“?
Virtuální soudy na dálku jsou dnes velmi populární, ale ukazují jen část reality. Je to dětský pohled, který nechce pro zamilované detaily vidět větší obraz. Tohle konání je nepřirozené a příroda jej za žádnou cenu nepodpoří.
Impregnováním těchto jistě vznosných ideí v nich potlačuješ část lidství. To bys zjistil, až kdybys byl přímo na místě. Také by sis jistě v jejich přítomnosti uvědomil, že je tam mnoho lidí, jejichž presence je tak silná, že tě možná i odzbrojí. Byl jsi někdy s „velkým člověkem“?
Virtuální soudy na dálku jsou dnes velmi populární, ale ukazují jen část reality. Je to dětský pohled, který nechce pro zamilované detaily vidět větší obraz. Tohle konání je nepřirozené a příroda jej za žádnou cenu nepodpoří.
-
FTX
1, Nikoho nesoudím a pokud jsi nabyl z mého textu opačný názor, tak jsi to vůbec nepochopil.
2, Nikoho nenutím, aby něco podobného dělal. Právě naopak.
3, To jsem nevymyslel já, ale William Mistelle! Můžeš si o něm myslet, že je naivní, dětinský a nepřirozený a ty jsi ho přerostl, já ti to neberu.
4, Tohle, co navrhuje nikomu neublíží.
5, Příště ať si nikdo nestěžuje, že žádnou šanci nedostal něco změnit. Dostal, ale utopil ji v pochybnostech.
2, Nikoho nenutím, aby něco podobného dělal. Právě naopak.
3, To jsem nevymyslel já, ale William Mistelle! Můžeš si o něm myslet, že je naivní, dětinský a nepřirozený a ty jsi ho přerostl, já ti to neberu.
William Mistele April 13 2014· Edited ·
Franz Bardon describes how a well trained magician can charge a room with energy. This can he done to enhance health, to assist meditation, to insure good vibrations or protection. It can also be done in such a way so that anyone with bad intentions upon entering the room immediately wants to get out as fast as he can.
Now wouldn't it be nice if the entire White House and Congress and also the Supreme Court buildings were supercharged with "Justice and only justice shall thou pursue" and also "a truth only zone--only truth may be spoken here." Then liars and those who abuse power--most lobbyists too--would feel so uncomfortable being there that they would never ever want to enter much less work in those places of government. Let them find work elsewhere.
4, Tohle, co navrhuje nikomu neublíží.
5, Příště ať si nikdo nestěžuje, že žádnou šanci nedostal něco změnit. Dostal, ale utopil ji v pochybnostech.
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

FTX píše:1, Nikoho nesoudím a pokud jsi nabyl z mého textu opačný názor, tak jsi to vůbec nepochopil.
Neumím si to vyložit jinak, než že jsi chtěl impregnovat místnost svou vizí spravedlnosti. Zdá se ti, že k tobě byl život nespravedlivý?
FTX píše:2, Nikoho nenutím, aby něco podobného dělal. Právě naopak.
Pokud tedy měl tvůj příspěvek ostatní odradit, tak jsem to nepochopil. Omlouvám se.
FTX píše:3, To jsem nevymyslel já, ale William Mistelle! Můžeš si o něm myslet, že je naivní, dětinský a nepřirozený a ty jsi ho přerostl, já ti to neberu.
Neschovávej se za něho, když jeho ideje reprezentuješ. Připadá mi jako velký snílek, snad mu to nebude překážet v postupu.
-
FTX
Ten paskvil, co vytváří naši poslanci, mi skutečně nepřipadá spravedlivý. Půjčím někomu pračku a tu mi zabaví exekutor přesto, že nikomu jsem nic nedlužil. Protože účtenku nemám, tak to nedokážu. Vzhledem ke zbytkové ceně použité pračky ani nemám sílu se tomu věnovat.Anubis píše:Neumím si to vyložit jinak, než že jsi chtěl impregnovat místnost svou vizí spravedlnosti. Zdá se ti, že k tobě byl život nespravedlivý?
Další příklad je, že zaplatíš řemeslníkovi zálohu, on ti dá účtenku a pak se na tebe vykašle. A pak zjistíš, že částka do 5000Kč je nevymahatelná a musel bys do toho nainvestovat desítky tísíc a najmout si právníka. To se mi stalo již 2x!
To jsou jen dva letmé a křiklavé příklady z mého života. A to jsem na tom ještě velmi dobře. Pokud samozřejmě jen medituješ někde ve věži, tak takové věci k tobě ani nedorazí.
Hlavně jsem chtěl pomoci, aby si lidé neublížili daleko škodlivějšími technikami s nedohlédnutelnými negativními následky.Anubis píše:FTX píše:2, Nikoho nenutím, aby něco podobného dělal. Právě naopak.
Pokud tedy měl tvůj příspěvek ostatní odradit, tak jsem to nepochopil. Omlouvám se.
K této popisované impregnaci místnosti bych se klidně připojil.
To podstatné, na co jsem reagoval, bylo z tohoto příspěvku smazáno:
http://www.frabato.cz/viewtopic.php?f=52&t=720&start=75#p14451
Možná snílek je. Sám o tom píše, že by měl člověk snít sen o tom, co chce a o budoucnosti celého lidstva. Ale některé sny se mu daří měnit na realitu - to se musí uznat.Anubis píše:Neschovávej se za něho, když jeho ideje reprezentuješ. Připadá mi jako velký snílek, snad mu to nebude překážet v postupu.
Pokud my nebudeme snít sen o spravedlivé společnosti, tak ti, co si přejí se obohatit na úkor ostatních a rozvrat ve společnosti a války za účelem zisku takový svůj sen ať vědomě či nevědomě sní také.
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

FTX píše:... To jsou jen dva letmé a křiklavé příklady z mého života. A to jsem na tom ještě velmi dobře...
Ano, něco takového jsem předpokládal. Pokud jsou tohle tvoje motivy k praktikování magie, tak mi přijdou dosti nízké. Vypadá to, že jsi moc zaměřený do světa a ten tě zahlcuje. Čtení tvých důvodů mi evokuje hemžení brouků někde na smětišti. A nabádání ostatních lidí (bez toho aniž bys je znal osobně) k impregnaci čehokoliv je jasná bulvarizace magických činností. Mistelleho čte, předpokládám, více lidí než tebe, takže za to ponese zodpovědnost nejspíš on.
Já ty „chyby“ vidím taky, ale vím, že rychlé změny vedou v materiálním světě k deformacím. To se týká samozřejmě i politiky.
Já ty „chyby“ vidím taky, ale vím, že rychlé změny vedou v materiálním světě k deformacím. To se týká samozřejmě i politiky.
FTX píše:Možná snílek je. Sám o tom píše, že by měl člověk snít sen o tom, co chce a o budoucnosti celého lidstva. Ale některé sny se mu daří měnit na realitu - to se musí uznat.
Máme nějaké příklady? Tohle je těžké hodnotit, protože např. existuje siddhi, pomocí které vidíme jaké události jdou do projevu. Tvorba reality tady může být snadno zaměněna s proroctvím.
Neříkám, že snít je špatné, ale tato „činnost“ by si neměla nárokovat víc místa než je zdravé.
Neříkám, že snít je špatné, ale tato „činnost“ by si neměla nárokovat víc místa než je zdravé.
-
Thoth-Amon
- jdu do sebe

- pohlaví: —
- Obdrženo poděkování: 9×
Anubis píše: Když se podívám do sněmovny, potažmo na politiky, tak vidím, že ty hodnoty, které tě zajímají (spravedlnost, morálka atp.) mají vzhledem k lidstvu na normální, možná i nadprůměrné úrovni...
Virtuální soudy na dálku jsou dnes velmi populární, ale ukazují jen část reality. Je to dětský pohled, který nechce pro zamilované detaily vidět větší obraz. Tohle konání je nepřirozené a příroda jej za žádnou cenu nepodpoří.[/blok]
Anubisi jestli jsem někdy viděl pohromadě velkou kupu naivity, tak v Tvém příspěvku. Elity dnes jako ČR (z poslední doby nejnověji i výsledek úmyslného rozbití ČSR v zájmu větších mocností a mafií) prakticky nemáme. Kefer tvrdil, že tyto skutečné elity je možné v budoucnu vytvořit výukou a výcvikem v duchu hermetismu (ne tedy současného katolictví, jak se nám po 1989 snaží i z ciziny vnutit stará šlechta-a dostávají zatím úspěšně nám všem kradené stamiliardy. Toto katolictví je ovšem dobré i pro postkomunistické oligarchy, protože umožňuje držet lidi v nejhlubším otroctví).
FTX: Impregnovat to spravedlností je podle mne problematické (každý z těch co by imaginoval by ji měl trochu jinou, mnohdy naprosto konformní v duchu současnosti a ovlivňoval by to tedy svým směrem, čímž by nakonec současný bordel jen upevňoval), neboť již Kefer psal v Theurgii:
Člověk, dovolávající se zákonů a chtějící je
zakusiti, bude jimi rozdrcen.
Člověk mění vírou, vedenou myšlenkou, svou
vůli ve fascinaci, která není z tohoto světa a
tvoří sobě a svým konům světy své víry.
Mnohem lepší mi přijde věřit (magicky) v lepší budoucnost této země a imaginovat si ideálně ráj (tedy žádní exekutoři, každý občan milionář atd.) v prostoru české kotliny s realizovanými Bohy (co zvládli kompletně Bardona včetně kabaly atd.), kteří zde mají žít. Přičemž že ta Sněmovna jako završení vůle nás všech má jen jít k tomuto cíli a podporovat ho. Tedy vlastně je nesoudit každý vlastní "spravedlností", ale intenzivně se za ně modlit v teurgickém duchu!
Tedy naprostý souhlas s tímto:
FTX píše:
Možná snílek je. Sám o tom píše, že by měl člověk snít sen o tom, co chce a o budoucnosti celého lidstva.
FTX píše:Pokud my nebudeme snít sen o spravedlivé společnosti, tak ti, co si přejí se obohatit na úkor ostatních a rozvrat ve společnosti a války za účelem zisku takový svůj sen ať vědomě či nevědomě sní také.
A nakonec pro Anubise z Léviho Knihy zasvěcení, kterou Kefer přeložil a asi se tím taky dost řídil. Podle mne to taky skvěle vystihuje celý vývoj naší země od 1938 (s krátkým obdobím naděje 1945, 1968, 1989):
A ničí-li zlí dobré,
pak je to chyba dobrých, kteří nedovedou státi pevně, aby panovali.
Zdají-li se zlí býti na světě silnějšími než dobří, pak jest tomu tak jedině proto, že zlí
dovedou činiti zlo, kdežto dobří neumí činiti dobro.
Zlí jsou pozorni a jednají, zatím co dobří se spokojují s vírou a modlitbou.
Blázni se pokládají za mučedníky.
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

Thoth-Amon píše:Anubisi jestli jsem někdy viděl pohromadě velkou kupu naivity, tak v Tvém příspěvku. Elity dnes jako ČR (z poslední doby nejnověji i výsledek úmyslného rozbití ČSR v zájmu větších mocností a mafií) prakticky nemáme. Kefer tvrdil, že tyto skutečné elity je možné v budoucnu vytvořit výukou a výcvikem v duchu hermetismu (ne tedy současného katolictví, jak se nám po 1989 snaží i z ciziny vnutit stará šlechta-a dostávají zatím úspěšně nám všem kradené stamiliardy. Toto katolictví je ovšem dobré i pro postkomunistické oligarchy, protože umožňuje držet lidi v nejhlubším otroctví).
„Věci“ se mají uchopit tak jak jsou a má se s nimi pracovat i v nedokonalém stavu. Mluvíte o elitách, ideálním stavu, který s trochou snahy dokáže vymyslet kdokoliv. Realizace už je horší a důkazem je i to, že musíte citovat člověka, který žil někdy před sto lety a od té doby se nic takového nepovedlo...
Oceňuji Vaši loajalitu ke starým mistrům, ale to co popisujete dále je ještě moc daleko a je třeba pracovat s tím, co je k dispozici nyní. I s těmi lidmi, kterými asi opovhujete. Elita, kterou si představoval Kefer nemůže být umístěna do téhle úrovně evoluce.
Oceňuji Vaši loajalitu ke starým mistrům, ale to co popisujete dále je ještě moc daleko a je třeba pracovat s tím, co je k dispozici nyní. I s těmi lidmi, kterými asi opovhujete. Elita, kterou si představoval Kefer nemůže být umístěna do téhle úrovně evoluce.
A ničí-li zlí dobré,
pak je to chyba dobrých, kteří nedovedou státi pevně, aby panovali.
Zdají-li se zlí býti na světě silnějšími než dobří, pak jest tomu tak jedině proto, že zlí
dovedou činiti zlo, kdežto dobří neumí činiti dobro.
Zlí jsou pozorni a jednají, zatím co dobří se spokojují s vírou a modlitbou.
Blázni se pokládají za mučedníky.
Ano, a ti slabí dobří jsou přesně ta generace virtuálních přechytralých soudců, kteří krátí čas tím, že onanují na sociálních sítích. Ty jsem myslel hned na začátku. Z mého pohledu se takhle brzo dobro a zlo vymění. Proto tyhle termíny ani nepoužívám. To, co je dlouho pasivní nemůže být kladné.
-
Thoth-Amon
- jdu do sebe

Anubis píše:
Oceňuji Vaši loajalitu ke starým mistrům, ale to co popisujete dále je ještě moc daleko a je třeba pracovat s tím, co je k dispozici nyní. I s těmi lidmi, kterými asi opovhujete. Elita, kterou si představoval Kefer nemůže být umístěna do téhle úrovně evoluce.[/blok]
Proč daleko? Záleží to vždy a jen na nás. Člověk by se měl pokoušet o dobré věci i když hrozí, že narazí na překážky. Ale proč to vzdávat bez pokusu? Jednou jsem řekl jednomu mistru bojových umění, který mi ukazoval jistou techniku: "Mistře, to je opravdu vynikající technika, za 10 let to jistě budu umět skvěle."
A on mi na to řekl větu, která mi v hlavě rezonuje dodnes:
"Ty blbče, proč to chceš umět za 10 let, když to můžeš umět už dneska!"
Já nikým neopovrhuji! Podle mne spíše opovrhujete lidmi Vy, když píšete, že je třeba "pracovat s tím, co je k dispozici nyní". Jak víte, že mezi námi nejsou ty duše starých mistrů, jak víte, že mezi námi v Čechách nespí duše Bohů jiných galaxií...A jen by stačilo, v duchu Meyrinkovy Zelené tváře, aby si možná i pod vlivem jiného a snad jen menšího spáče řekli - Teď bdím!
Citace z Meyrinka - Zelená tvář, str. 154 (vydání u Kočího, 1925):
Buď bdělý při všem, co děláš! Nevěř, že už bdíš. Ne, spíš a sníš. Pevně se postav, soustřeď se a přinuť na jeden jediný okamžik k pocitu, který ti proběhne celým tělem: 'Teď bdím!'
Jestliže se ti podaří to pocítit, pak také okamžitě poznáš, že stav, v němž ses právě ještě nacházel, ti nyní bude připadat jako obluzení a polospánek.
To je první váhavý krok na dlouhé, dlouhé pouti z poddanství k všemohoucnosti.
a str. 191:
Opravdově nesmrtelným jest pouze probuzený člověk. Slunce i bohové zajdou,- on sám zůstává a může dokázat vše, co chce. Nad ním není boha. Ne nadarmo nazývá se naše cesta - cestou pohanskou. Co zbožný člověk považuje za Boha, jest pouze stavem, kterého by mohl dosíci, kdyby byl schopen, věřiti sám v sebe, - takto však ve své nevyléčitelné slepotě staví si hráze, které se neodvažuje přeskočit, - tvoří si obraz, aby se k němu modlil, místo aby se v něj proměnil. Chceš-li se modliti, modli se k svému neviditelnému Já, jest to jediný Bůh, který modlitby vyslyší. Ostatní bohové podávají ti kameny místo chleba.
Nešťastní, kteří modlí se k bůžku a jichž prosba je vyslyšena, ztrácejí tím své Já, neboť nebudou nikdy schopni věřiti, že to byli oni sami, kteří sebe vyslyšeli.
Zjeví-li se v tobě tvé neviditelné Já jako podstata, poznáš to z toho, že vrhá stín. Také já jsem dříve nevěděl, kdo jsem, až jsem spatřil své tělo jako stín.
Svítí ona doba, ve které lidstvo bude vrhati svítící stíny a ne již černé skvrny hanby na zem jako dosud a nové hvězdy vycházejí. Přispěj i ty k tomu, aby nastalo světlo!
Ne že elita nemůže být umístěna do této úrovně evoluce, ale úroveň evoluce je určena úrovní naší elity (či elitnosti každého z nás). Tuto starou okultní a hermetickou pravdu Kefer pochopil! Člověk jako Bůh či ďábel určuje to, zda se naše okolí mění v Ráj nebo peklo! A proto je tak zásadní studium a cvičení hermetismu, když české dějiny a úroveň prostředí, kde žijeme, tvoříme my velikostí našich duchů!
- Anubis
- mě už nikdo nezastaví

Thoth-Amon píše:...
Tohle mě nebaví, obracíte vše tak, abych vypadal jako duchovní zpátečník. Bůh ví, že jsem se snažil kráčet dopředu, jak nejlépe to šlo, ale díky tomu jsem poznal i hranice člověčenství a získal tak ohleduplnost k přirozenému rozvoji.
Vaše historka se senseiem by měla smysl, kdyby Kefer nebo někdo podobný do té elity patřil. A tím si bohužel nejsem jistý. Jeho bytost se mi jeví spíš jako hříčka přírody v kladném smyslu, která zasvítila a bude se opakovat jen zřídka. A protože vidím za jeho schopnostmi přírodu, tak si myslím, že není jej možné následovat formou výchovy elit.
Vaše historka se senseiem by měla smysl, kdyby Kefer nebo někdo podobný do té elity patřil. A tím si bohužel nejsem jistý. Jeho bytost se mi jeví spíš jako hříčka přírody v kladném smyslu, která zasvítila a bude se opakovat jen zřídka. A protože vidím za jeho schopnostmi přírodu, tak si myslím, že není jej možné následovat formou výchovy elit.
Thoth-Amon píše:Já nikým neopovrhuji! Podle mne spíše opovrhujete lidmi Vy, když píšete, že je třeba "pracovat s tím, co je k dispozici nyní"
Tak to není, jsem nucen popisovat okamžitý stav, takže musím uvažovat s časovým zkreslením pravdy. Protože příroda směřuje k dokonalosti, tak je její aktuální stav dokonalý jen relativně a to se týče i mikrokosmu, který se postupně vyvíjí. Ten vývoj je samozřejmě důsledkem práce a přítomnosti všech těch géniů a bohů, které jste zmínil. Bez nich by ta evoluce nebyla možná. Je mi líto, že někdo, kdo rád cituje Léviho mi nerozumí.
- Arex
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 177×
- Obdrženo poděkování: 1116×
Thoth-Amon píše:Elity dnes jako ČR (z poslední doby nejnověji i výsledek úmyslného rozbití ČSR v zájmu větších mocností a mafií) prakticky nemáme. Kefer tvrdil, že tyto skutečné elity je možné v budoucnu vytvořit výukou a výcvikem v duchu hermetismu (ne tedy současného katolictví, jak se nám po 1989 snaží i z ciziny vnutit stará šlechta-a dostávají zatím úspěšně nám všem kradené stamiliardy. Toto katolictví je ovšem dobré i pro postkomunistické oligarchy, protože umožňuje držet lidi v nejhlubším otroctví).
Thoth-Amon: Politiku Vám rád nechám, ale naopak Tě opakovaně upozorňuji, a to nahlas, že Tvá osobní ideologie a názory dr. Jana Kefera nejsou totožné. Vidím, že jsi celkem militantní evangelík, to je i Tvůj názor, na který máš plné právo; ale dr. Kefer nic takového nebyl. Když dovolíš, cituji:
V magii nemá úspěch ten, kdo není členem nějakého náboženství. Totéž říkají i rituály černomagické, že lidé, kteří nejsou příslušníky nějaké víry, nemají úspěch. Vždy je výhodnější spojiti se se silou, která je tu vytvořená, než pracovati s nějakou novou. Kdo je třeba věřícím katolíkem, posiluje tím toho egregora. Já si vždycky vyžádám pavézu katolické církve. Dobré je počkat na den, kdy se slouží památka nějakého anděla, ne-li, tedy dáti sloužiti ve 3-4 kostelích mše k andělům strážným. Přednáška z 1. 7. 1940.
Dr. Kefer nebyl evangelík, ale universalista, jemu nešlo o náboženství, ale o pojetí a sílu kultu. Chápal sílu naprosto pragmaticky, chtěl ji využít tam, kde byla. Náboženská konfese nositelů této síly mu byla lhostejná. V jeho Přednáškách je na to celá řada dokladů. Proto tam najdeš drtivou kritiku i velkou oslavu katolické církve - musíš sledovat, proč to píše.
To náboženství, které nemá rituál, je mrtvé. Čím bohatší je rituál, tím více podněcuje součinnost věřících a tím větší kvality náboženské vzbuzuje. Psychologicky daleko více působí katolická pobožnost než protestantská. Přednáška z 10. 10. 1938.
",Na počátku bylo slovo, slovo bylo u Boha a Bůh byl slovo!‘ Skrze slovo chápeme Boha. Kristus ukázal lidem Boha. Katolicismus dělali velmi chytří theurgové, praktiky znalí." Přednáška ze 7. 8. 1938
A konečně ten nejlepší citát, který mi přijde jako by na míru této diskusi:
"Zasvěcenec tu kreslí všechny symboly vysoké theurgie, které již jednak byly zapomenuty, jednak profanovány kněžstvem jeho epochy. Víte sami, když začnete vykládati krásy katolického kultu, přímo žasnete, jak mělce si počínají naši [tj. Českoslovenští, doplnil Arex] kněží. Prostě nemohu pochopiti, jak někdo nemůže býti křesťanem, když se to správně pojme. Není pravda, že jsou lidé ateisté. Nechápete jak kněží, kteří mají v rukách duše dětí, duše osadníků, kněží, kteří se těší při hlásání slova božího té největší svobodě, jak nemohou dokázati, aby lidé byli křesťany. Ze vznešených symbolů se staly modly, lidé nechápou cele symbol. (Modlitba k srdci Ježíšovu). Stejně tak klaní se politice, jako ten Egypťan klaněl se býku Apisovi. Vždycky však vystoupí nějaký zasvěcenec a ukáže skutečně správnou cestu. Nikdy jsem nedostal napomenutí s hlediska církve katolické, ačkoliv jsem vykládal velmi odvážně." Přednáška z 11. 10. 1939.
I když samozřejmě vnímám rozdíl mezi katolíky z konce 30. let 20. století a dnešními katolíky, vážně bys proti této skupině, kterou z nějakého důvodu nemusíš, používat zrovna dr. Kefera. Jinak se budeš prostě blamovat. A abych Ti pro příště pomohl k přesnosti, tak sem ty citáty dávám veřejně. :-)
A nejde jen o nějaké citáty. Když se podíváš, jaké prameny dr. Jan Kefer používal, překládal (Joseph von Görres! Eliphas Lévi!) a citoval v přednáškách či publikoval v Logosu (modlitby Tomáše Akvinského), bude o jeho osobní konfesi brzy jasno. Jenže on uměl jednu kouzelnou věc, rozeznávat mezi vírou a náboženstvím. Pevně věřil, ale náboženství nebral vážně, nevěřil pohansky všem jeho vrtochům. Myslím, že se tím dá dobře vysvětlit, proč mluvil tak jak mluvil.
Víš, že mi to i s odstupem 75 let přijde lepší ten ten politický "býk Apis"?
Naposledy upravil(a) Arex dne 20 pro 2014, 18:43, celkem upraveno 1 x.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!
-
FTX
A víte, co je Vaším výsledkem Vaší diskuse?
Jen tuna "prázdných" slov a naprostá neschopnost cokoliv i jednoduchého prakticky učinit.
AMEN
AMEN
-
Thoth-Amon
- jdu do sebe

Arex píše:
Thoth-Amon: Politiku Vám rád nechám, ale naopak Tě opakovaně upozorňuji, a to nahlas, že Tvá osobní ideologie a názory dr. Jana Kefera nejsou totožné. Vidím, že jsi celkem militantní evangelík, to je i Tvůj názor, na který máš plné právo; ale dr. Kefer nic takového nebyl. Když dovolíš, cituji:
V magii nemá úspěch ten, kdo není členem nějakého náboženství. Totéž říkají i rituály černomagické, že lidé, kteří nejsou příslušníky nějaké víry, nemají úspěch. Vždy je výhodnější spojiti se se silou, která je tu vytvořená, než pracovati s nějakou novou. Kdo je třeba věřícím katolíkem, posiluje tím toho egregora. Já si vždycky vyžádám pavézu katolické církve. Dobré je počkat na den, kdy se slouží památka nějakého anděla, ne-li, tedy dáti sloužiti ve 3-4 kostelích mše k andělům strážným. Přednáška z 1. 7. 1940.
I když samozřejmě vnímám rozdíl mezi katolíky z konce 30. let 20. století a dnešními katolíky, vážně bys proti této skupině, kterou z nějakého důvodu nemusíš, používat zrovna dr. Kefera. Jinak se budeš prostě blamovat. A abych Ti pro příště pomohl k přesnosti, tak sem ty citáty dávám veřejně. :-)
Arexi pod militantního evangelíka mne tedy nikdy nikdo nezařadil :-) Rozhodně nejsem členem žádné podobné konfese. Já bych rozlišoval, že někdo použije v duchu Kefera pro nějakou operaci katolického egregora (včetně chaosmága), ale rozhodně by ho nikdo neměl v žádném případě v současné situaci Českého státu posilovat svou činností. Je to boj proti smyslu českých dějin a uráží to památku všech těch pronásledovaných, upálených a jinak zničených jak mágů, tak i dalších kouzelníků a čarodějů, husitů i českých bratří, obrozenců, legionářů, Masaryka atd., kteří budovali cestu k 1. Československé republice (na kterou se po 1989 bohužel nepodařilo navázat). Přece tady nechceme novou dobu temna (1620-1918), kterou se zde jisté profeudální síly snaží velmi intenzivně zavést. Jako pavézu si mohu použít i pro něco tibetské dordže či katolické modlitby, ale člověk by si měl od toho držet zásadní odstup. Jako když použiješ baterii z obchodu, ale sám ji vlastní silou nenabíjíš.
Arex píše: I když samozřejmě vnímám rozdíl mezi katolíky z konce 30. let 20. století a dnešními katolíky, vážně bys proti této skupině, kterou z nějakého důvodu nemusíš, používat zrovna dr. Kefera. Jinak se budeš prostě blamovat. A abych Ti pro příště pomohl k přesnosti, tak sem ty citáty dávám veřejně. :-)
Ale to, že Kefera proti této skupině použít mohu jen ukazuje, že jeho cesta již v mnohém směřovala k něčemu naprosto novému mimo vliv Vatikánu. I ten Lévi psal, že už tam mnohé z významu symbolů atd. zapomněli a neznají ani biskupové. To, že Kefer ještě z hlediska tradice zůstal v některých věcech jako Levi v katolické minulosti je spojeno s dobou, kdy žili a to okolí i nauky z kterých vycházeli v nich byly příliš silné (přece jen např. Lévi byl z chudé rodiny a moc možností jak získat vzdělání mimo pro něj jak později vzpomínal naprosto depresivní katolický seminář nebylo. Stejně tak evidentně do podobného prostředí příliš tahali Kefera, že dětství strávil v Rakousku-Uhersku. Taky píše o snech(k magii) dětství, které vycházely ze Starého a Nového zákona, dnes máš milión jiných možností - od Arabely po Faista). Tak si z toho katolictví vzali to nejlepší, ale byli stále více mimo jeho strukturu. Cítili dobro, skryté v podstatě křesťanství (což když si porovnáš v Novém zákoně jak žil Kristus a apoštolové je něco úplně jiného než katolická církev), ale to je i ve spoustě jiných nauk. Nemohli udělat deset kroků najednou, k něčemu dedukcemi a vývojem docházíme až dnes a to i díky zkušenostem z vývoje 20. století a osudů a konců všech těch, kteří jsou dnes považováni za největší vzory v těchto naukách u nás (Kefer, Bardon, Griese (pohřeb a nepohřeb jeho i jeho ženy), Kabelák, Lasenic atd.).
Doporučuji vřele k tomuto tématu skvělou přednášku Petra Kalače Boj světla s temnotou! Hádej, kdo je tam světlo a kdo temnota. Myslím, to tam říká jasně.
https://www.youtube.com/watch?v=kfN7fNyB2SA
Naposledy upravil(a) Thoth-Amon dne 20 pro 2014, 20:43, celkem upraveno 3 x.
- Arex
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 177×
- Obdrženo poděkování: 1116×
No, čtu to přímo tady (znovu cituji Tvůj identický text:
Tohle vlákno mi přijde bláznivé a nechávám ho rád ostatním; přijďte a pobavte se.
Thoth-Amon píše:Elity dnes jako ČR (z poslední doby nejnověji i výsledek úmyslného rozbití ČSR v zájmu větších mocností a mafií) prakticky nemáme. Kefer tvrdil, že tyto skutečné elity je možné v budoucnu vytvořit výukou a výcvikem v duchu hermetismu (ne tedy současného katolictví, jak se nám po 1989 snaží i z ciziny vnutit stará šlechta-a dostávají zatím úspěšně nám všem kradené stamiliardy. Toto katolictví je ovšem dobré i pro postkomunistické oligarchy, protože umožňuje držet lidi v nejhlubším otroctví).
Tohle vlákno mi přijde bláznivé a nechávám ho rád ostatním; přijďte a pobavte se.
Naposledy upravil(a) Arex dne 20 pro 2014, 19:36, celkem upraveno 1 x.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Thoth-Amon píše:
. Přece tady nechceme novou dobu temna (1620-1918), kterou se zde jisté profeudální síly snaží velmi
Při vší úctě, pane, přeci nechcete říct, že doba Josefa II. byla dobou temna. U nás netekla krev, jako ve Francii. Byl to zdatný panovník a církev z něj měla dlouho oprávněně noční můru. Leopold taky ještě dobrý a pak ještě pár panovníků, včetně Karla I., který by jistě byl nadějnější než T. G. M.
Dobou temna můžeme označit i knížetem Václavem nebo Karlem IV., kdy se z Čechů stává národ chudáků a z církve se stává to, co v zahraničí později jeden rod jistých bankéřů.
Ego sum, qui sum!
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”