Zpevnění svalů pomocí meditace?
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
- Helena
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Žena
- Poděkoval(a): 257×
- Obdrženo poděkování: 57×
Zpevnění svalů pomocí meditace?
Na idnes je tento krátký článek. Váš názor?
„Intenzivní myšlení na cvičení a představování si, že člověk cvičí, může mít stejné účinky na postavu jako skutečné cvičení,“ tvrdí autoři z Ohia v článku, který otiskl odborný časopis Journal of Neurophysiology. Vědci z Ohio University sestavili dva týmy zdravých osob, přičemž jedna skupina si krom posilování pravidelně každý den intenzivně představovala, že posiluje, zatímco druhá chodila do posilovny bez instrukcí. Po čtyřech týdnech byla první skupina mnohem silnější a měla více svaloviny než ta druhá. „Naše objevy dokazují, že tělo a mysl jsou mnohem propletenější, než jsme si mysleli,“ tvrdí vědci z Ohio University. Navíc ty osoby, které cvičily a provozovaly také imaginativní cvičení, měly mnohem silnější mozek, neboť u nich došlo k výraznějšímu posílení neuromuskulárních drah. Imaginativní cvičení by sice nemělo nahradit skutečný pohyb, který má blahodárný vliv také na srdce a cévy, ale může pomoci těm, kteří jsou dočasně nepohybliví či sportovat z nejrůznějších příčin nemohou.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/35736 ... pevni.html
„Intenzivní myšlení na cvičení a představování si, že člověk cvičí, může mít stejné účinky na postavu jako skutečné cvičení,“ tvrdí autoři z Ohia v článku, který otiskl odborný časopis Journal of Neurophysiology. Vědci z Ohio University sestavili dva týmy zdravých osob, přičemž jedna skupina si krom posilování pravidelně každý den intenzivně představovala, že posiluje, zatímco druhá chodila do posilovny bez instrukcí. Po čtyřech týdnech byla první skupina mnohem silnější a měla více svaloviny než ta druhá. „Naše objevy dokazují, že tělo a mysl jsou mnohem propletenější, než jsme si mysleli,“ tvrdí vědci z Ohio University. Navíc ty osoby, které cvičily a provozovaly také imaginativní cvičení, měly mnohem silnější mozek, neboť u nich došlo k výraznějšímu posílení neuromuskulárních drah. Imaginativní cvičení by sice nemělo nahradit skutečný pohyb, který má blahodárný vliv také na srdce a cévy, ale může pomoci těm, kteří jsou dočasně nepohybliví či sportovat z nejrůznějších příčin nemohou.
http://www.novinky.cz/zena/zdravi/35736 ... pevni.html
Tiše sedím, nic nedělám, jaro přichází a tráva sama roste.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 25×
- Obdrženo poděkování: 560×
Re: Zpevnění svalů pomocí meditace?
Do určité míry to funguje na funkci autosugesce. Má to limitové hranice.
BTV. Vědci z Ohio univerzity objevují Ameriku, totožné téma bylo úspěšně zkoumáno již na přelomu 19. století a počátku 20. století v Evropě.
BTV. Vědci z Ohio univerzity objevují Ameriku, totožné téma bylo úspěšně zkoumáno již na přelomu 19. století a počátku 20. století v Evropě.
Ego sum, qui sum!
- marvin
- Administrátor

- Poděkoval(a): 586×
- Obdrženo poděkování: 888×
- Kontaktovat uživatele:
Jasně proč ne. Když si přečteš Arnoldovu Encyklopedii kulturistiky, tak on tam píše několik sekcí věnovaných přímo jenom psychice, představám, sugescím. On byl vždy přesvědčený, že zvítězí a tak se to také stalo.
Ale předpokladem pro to, je stále jedna věc: Cvičit :) Bez toho to nepůjde. Sedět doma na koberci a meditovat ti asi spontánní růst svalů sám o sobě nezpůsobí. Určitě pomůže při cvičení, ale ne samostatně : )
Ale předpokladem pro to, je stále jedna věc: Cvičit :) Bez toho to nepůjde. Sedět doma na koberci a meditovat ti asi spontánní růst svalů sám o sobě nezpůsobí. Určitě pomůže při cvičení, ale ne samostatně : )
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

marvin píše:..
Heh, pobavil jsi mě. Ta představa, že by jen meditace sama o sobě takto fungovala: Budu třeba Stallone, Seagal atd. bez čehokoliv, jen na základě magie myšlenek :) To by bylo kulturistů a svalovců.
Ego sum, qui sum!
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak ono v teorii to vlastně funguje. I třeba za pomocí kabaly by to šlo. Ale tu představu bys musel oživit velice silným voltem nebo tam nalít obrovské množství energie, aby se realizovala. Což jsem zatím nikoho neviděl, kdo by to zvládl : ) Za to reálné je posilovat normálně, nebo se věnovat fyzičce a dávat do toho obrazy a představy. To funguje velice dobře
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

Samozřejmě, za určitých podmínek je to možné. Myslel jsem obyčejného domácího okultistu .) Z těch kdo disponoval takovou silou, o které hovoříš, není mi známo - ani na základě legend - že by energickou sílu použil k energie "svalů". Ostatně, nemá toho zapotřebí.
To, co psala Alice je ovšem dosažitelné snadno pro toho, kdo to praktikuje. Arnold z něj ovšem nebude, ledaže by se zavřel do posilovny.
To, co psala Alice je ovšem dosažitelné snadno pro toho, kdo to praktikuje. Arnold z něj ovšem nebude, ledaže by se zavřel do posilovny.
Ego sum, qui sum!
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak už jsou ty svátky.. to téma se prostě samo nabízí.. : )
- Helena
- mě už nikdo nezastaví

marvin píše:Tak už jsou ty svátky.. to téma se prostě samo nabízí.. : )
:-D :-D :-D
- Helena
- mě už nikdo nezastaví

Taky jsem si po přečtení nadpisu pomyslela, že bez cvičení to nepůjde. :-)
V joze se třeba taky doporučuje, aby v době nemoci člověk cvičil svojí běžnou sestavu alespoň v mysli v posteli.
V joze se třeba taky doporučuje, aby v době nemoci člověk cvičil svojí běžnou sestavu alespoň v mysli v posteli.
-
FTX
- není to jen autosugesce.Cagliostro
Tohle má docela snadné vysvětlení. Pokud si opravdu živě představuješ, jak třeba hraješ košíkovou, tak jsou skutečně fyzicky aktivovány příslušné partie svalů. Ale musíš mít takovou vizi abys v tom "lucidním snu" tu košíkovou dopravdy hrála.
Jinak pouhým sezením na fleku toho mnoho nenacvičíš.
A dříve nebo později ten balón fyzicky budeš potřebovat, jinak si natrénuješ něco, co funguje jen v té tvojí představě.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

FTX píše: není to jen autosugesce.
Pro zjednodušení konkrétního tématu stačí tohle přirovnání. Pokud myslíš konkrétně, zasahuje do mentální magie.
S Marvinem jsme se ovšem donesli i trochu jiné kategorie, kde hovoříme o vysokých hermeticích, kteří jdou spočítat na prstech možná i jedné ruky. Ale to je jiné, specifické téma. A pak jak jsem uvedl výše, nikdo z nich to stejně neučinil.
Bez sportu zázrak nikdo čekat nemůže.
Ego sum, qui sum!
-
FTX
Cagliostro píše:A pak jak jsem uvedl výše, nikdo z nich to stejně neučinil.
Bez sportu zázrak nikdo čekat nemůže.
Tomu, o čem píšeš, se říká zneužití magie. A ten kdo to umí to nikdy neudělá.
O jednom případu jsem kdesi četl - byl použit jistý lék k nadopování koňů a nekdo pak vydělal těžký prachy. Léčitel, co to vyrobil, ani netušil k čemu to bylo použito - ani ho to nenapadlo.
Každopádně jsem slyšel, že ten léčitel těžce onemocněl a nikdo mu nedokázal pomoci. Tím splatil daň za ono zneužití.
-- úmyslně nejsem konkrétní aby to někdo nezopakoval.
- Cagliostro
- mě už nikdo nezastaví

Zbytečně už slovíčkaříš, k čemu by to kdo dělal? Je to zbytečné polemizování... Pokud se případ, tebou zmíněný stal, je to to, co se statisticky v magii předpokládá, sám sobě katem se stane. nebo dostane pěkný karmický políček.
Ego sum, qui sum!
- marvin
- Administrátor

- Kontaktovat uživatele:
FTX píše:Tomu, o čem píšeš, se říká zneužití magie. A ten kdo to umí to nikdy neudělá.
Proč zneužití ? Máme volné ruce ke všemu co si zamaneme. Nemůžeš házet všechno do jednoho pytle a genericky říct, že ten kdo ovládl dokonale magii nebo jiné nauky tak nemůže tohle použít třeba k vlastní kutlivaci fyzické schránky.
Polde mě, pokud to dokáže, tak má na to plné právo.
Slovo "zneužití" je dost ošemetné. Záleží z jakého úhlu se na to budeš dívat. Pokud budeš srovnávat s řadově cvičícíma lidma v posilovně, tak jim to může přijít jako podvod. Oni trénují x hodin denně/týdně aby to nabrali přirozeně, kdežto tento náš (domělý) adept musí také strávit úměrně čas a nějak přijít k těm schopnostem. Nemá tedy právo to využít? A co když to využije k "dobru" ..resp. k nějakým prospěšným cílům?
-
FTX
marvin píše:FTX píše:Tomu, o čem píšeš, se říká zneužití magie. A ten kdo to umí to nikdy neudělá.
Proč zneužití ? Máme volné ruce ke všemu co si zamaneme.
Přeji sladké sny. A nenech se rušit.
Dám jeden příklad z Bible: Kristus věděl, že ho přibijí na kříž a nemohl s tím nic dělat. Dokonce podle Bible tam údajně zhybnotizoval dav prošel se a pak to zase zrušil.
(A někdo může tvrdit, že byl takový masochista, že se sebe potřeboval udělat mučedníka. Ale myslím, že je za tím něco hlubšího.)
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”