Zpevnění svalů pomocí meditace?

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Re: Zpevnění svalů pomocí meditace?

Příspěvekod marvin » 29 pro 2014, 20:33

Nebuď takový dogmatik. Proč děláš impregnace? Není to také zneužití? Co když si tím přivodíš třeba zdraví?? No co pak ?? :)

Hele já chápu kam tím míříš. Že není dobré švindlovat a zneužívat věci. Ale jak jsme napsali výše:

1.) normální člověk nedosáhne jenom tak úrovně, kde se fyzicky dokázal na hmotné úrovni zrealizovat tak, aby mu narostla hned svalová hmota.. to se tak snadno nestane..

2.) není všechno umění hned zneužití, nebo podvod, nebo cesta do pekla.

Díváš se na všechno příliš černobíle. Máš pocit, že když si někdo něco hned přičaruje, tak je to hned zneužití a zatracení. Ale ve skutečnosti tyto projevy jsou samy o sobě neutrální. Nemůžeš je posoudit objektivně, protože vidíš jenom subjektivní dopady. Ale nevíš, co všechno to udělá.

Já neříkám, že je správně studovat kabalu, aby sis písmenkovou kombinací udělal bicepsy jako Arnold. Ale říkám, že považovat všechno za černou magii a zneužití prostě není ideální.
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 29 pro 2014, 23:32

Tak tak, Marvin to napsal dostatečně.
Přílohy
popeye.jpg
Ego sum, qui sum!

Thoth-Amon
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Thoth-Amon » 30 pro 2014, 01:11

marvin píše:
Proč zneužití ? Máme volné ruce ke všemu co si zamaneme. Nemůžeš házet všechno do jednoho pytle a genericky říct, že ten kdo ovládl dokonale magii nebo jiné nauky tak nemůže tohle použít třeba k vlastní kutlivaci fyzické schránky.

Podle mě, pokud to dokáže, tak má na to plné právo.

Slovo "zneužití" je dost ošemetné. Záleží z jakého úhlu se na to budeš dívat. Pokud budeš srovnávat s řadově cvičícíma lidma v posilovně, tak jim to může přijít jako podvod. Oni trénují x hodin denně/týdně aby to nabrali přirozeně, kdežto tento náš (domělý) adept musí také strávit úměrně čas a nějak přijít k těm schopnostem. Nemá tedy právo to využít? A co když to využije k "dobru" ..resp. k nějakým prospěšným cílům?

Naprostý souhlas. Taky kdyby Kefer konal přesně jako Kristus ve svém tehdejším údajném pobytu na zemi, tak by taky nebojoval "mečem" a nechal by se zlikvidovat bez nějakých magických pokusů stát před Německem zachránit. A i o Kristu někteří na základě Bible tvrdí, že jeho další příchod už bude s mečem...Získáš li schopnosti něco činit, je na Tobě jak pochopíš vesmír či Boha že to máš či můžeš činit.

Prostě jak píše i Bardon v té části o tom jak se stavět k náboženství. To, že nějaké náboženství říká o Bohu něco (a navíc i v tom křesťanství jinak Ti to podají katolíci, jinak pravoslavní, jinak jehovisti atd.) neznamená, že to postihuje celou Boží existenci a jeho názory na vše. Nakonec vše může být zcela jinak, něž jak se nám v ČR v 21. století oficiálním a propagovaným mainstreamem o Bohu a jeho zákonech tvrdí.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 30 pro 2014, 10:35

Thot-Amon:

Trochu jste odbočil, nicméně jste nastolil stále aktuální téma, které je ve více sekcí.
Nedá mi to, abych nereagoval.
O Kristu eventuálně o bibli existuje tolik výkladů, teď nepočítám ani apokryfy, že si z toho každý může vybrat.

ovšem plést do všeho dra Kefera. Kefer nebyl žádným kulturistou, nicméně byl to výborný hermetik. Neustále se vrací téma jeho magických útoků. Už když jsme tu před nějakým rokem načali toto téma, hájil jsem téze, že jeho magické útoky byl odvážný čin. Nevím, jak se k tomu třeba staví současná Univerzalia, respektive pan Kováč, byť zde na fóru vystupoval, k tomuto tématu se mám dojem nikterak nevyjádřil. Prostě ale útok proběhl a není třeba mu je filozoficky vyvracet co by, pokud by je nedělal. Je to stejná téze, jako kdo by žil, kdyby Smíchovský neudával atd.

Z Krista je v poslední době metla Čechů. A je skutečně jedno, jmenuje-li se to katolicismus či jinak. Ostatně, slyšel jsem, že současná KDU zvažuje povinné náboženství pro školy (!). Pokud se tak stane, je to úpadek demokratické státnosti a nezávislosti.

Kristus byl sice jedním z mnoha reformátorů, ale je zbytečně přeceňován. Někdo může sice doutnat, nicméně spáchal svou smrt dobrovolně. Kefer do jisté míry se mohl zachránit, pokud by se stal Němcem, leč to je špatné přirovnání. Navíc ta jeho smrt.

Jak říkal Petr Klíma Toušek v parafrázích slov: katolictví je stejně židovství, a větší okultní efekt už mají opravdu i ty umělé modly starých bohů!
Ego sum, qui sum!

Thoth-Amon
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Thoth-Amon » 30 pro 2014, 13:48

Cagliostro píše:
Z Krista je v poslední době metla Čechů. A je skutečně jedno, jmenuje-li se to katolicismus či jinak. Ostatně, slyšel jsem, že současná KDU zvažuje povinné náboženství pro školy (!). Pokud se tak stane, je to úpadek demokratické státnosti a nezávislosti.

Nemyslím, že je problém v Kristu. Problém je, že současné katolictví nemá s Kristem prakticky nic společného. Je to jako dát do láhve od vynikajícího starého vína z počátku 1. století, jehož cena na trhu by byla milión dolarů bahenní vodu a prodávat to jako to víno. Je to prostě jen zneužití značky Ježíše Krista k mocenskému ovládání prostodušších lidí (bohužel se mezi nimi najdou i ti, co se považují za vzdělance).

Ano, budou nám to katolictví cpát do škol a začnou přes střední až klidně k mateřským - otroky je nejlepší vychovávat od dětství. Ale nevěřím, že jim tento národ dá mnoho času, dříve nebo později zase o všechnu moc u nás přijdou.

Právě že "cpát Kefera" na otázku zpevnění svalů pomocí meditace je v rámci vývoje diskuse aktuální - on přece taky psal, že ovládli li jsme páru atd., jsou to síly jako ten anděl a máme tedy na to právo to používat. A jestliže si kabalisticky dokážeš vytvořit větší svaly např. kabalistickým vyslovením jména anděla dotyčné síly a stáhnout ji (a pak těmito svaly např. sám převrátit německý tank :oko: ) - myslím by s tím Kefer neměl problém.

Další podrobnosti nechci psát do fóra, však se někdy potkáme a se to probere.

FTX

Příspěvekod FTX » 31 pro 2014, 15:38

Víte, ono je nejdůležitější najít ten důvod PROČ to chcete dělat.

A, Pokud to chcete jako rekonvalescenci po nějaké nemoci, tak ten důvod by byl přijatelný.

B, Pokud chcete vypadat jako Švarcenegr a nebo chcete vydělat peníze, tak máte pravděpodobně bloky na 1. čakře.

C, Pokud si myslíte, že tím oslníte slečny, tak máte zase pro změnu bloky na 2. čakře.

I materialistická medicína uznává, že příliš velké svaly mnoho neznamenají. Lepší je pružnost a pohyblivost kloubů a šlach, která Vám vydrží až do pozdního věku. Kulturisti jakmile přestanou cvičit, tak jsou vyřízení. A ani v boji nejsou velké svaly vždy výhodou.

A protože to tady neumíme, tak v diskusi jen kalíme vodu a mlátíme prázdnou slámu.

Thoth-Amon píše:Nemyslím, že je problém v Kristu. Problém je, že současné katolictví nemá s Kristem prakticky nic společného. Je to jako dát do láhve od vynikajícího starého vína z počátku 1. století, jehož cena na trhu by byla milión dolarů bahenní vodu a prodávat to jako to víno. Je to prostě jen zneužití značky Ježíše Krista k mocenskému ovládání prostodušších lidí (bohužel se mezi nimi najdou i ti, co se považují za vzdělance).

souhlas.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Cagliostro » 31 pro 2014, 15:43

FTX píše: A ani v boji nejsou velké svaly vždy výhodou.

Psalo se, kdysi, že i Arnold s tím měl problém při Barbaru Conanovi. Měl tak velké svaly, že mu to nedovolovalo používat ani meč. Musel trochu splasknout.
Ego sum, qui sum!

Tomáš
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 93×
Obdrženo poděkování: 43×

Příspěvekod Tomáš » 31 pro 2014, 18:09

Jak by taky neměl problém. Pro takové svaly by potřeboval 20 litrů krve a objem plic také alespoň dvacítku. Vždyť si to konec konců může zkusit každý sám na sobě.

Ke zlepšování těla pomocí imaginace. Když to pomohlo lidem ve výzkumném týmu, tak proč by to nepomohlo nám, kteří jsme na tom po téhle stránce jistě trochu lépe než oni.

Využít to? Jsou efektivnější věci, které posílí tělo než cvičení v posilovně.

Sayōnara :zeme:
Hospodin je tvůj ochránce, Hospodin je ti stínem po pravici.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 31 pro 2014, 21:36

FTX píše:Víte, ono je nejdůležitější najít ten důvod PROČ to chcete dělat.

vždyť ti to celou dobu píšu :) nemyslím si, že by tě za to někdo bez soudu trestal. že by jsi dostal hned za uši, jenom proto, že jsi něco udělal..

záleží na více okolnostech. Pokud je to tvá danost a pro něco nebo někoho to potřebuješ, tak je to správně : )

svět prostě není tak úplně černobílý a většina věcí je hodně relativních :)

FTX

Příspěvekod FTX » 01 led 2015, 14:00

Marvine,

marvin píše:vždyť ti to celou dobu píšu :) nemyslím si, že by tě za to někdo bez soudu trestal. že by jsi dostal hned za uši, jenom proto, že jsi něco udělal..

Podle stylizace textu mohu z 99% odhadnout, že ten účel není až tak skvělý. V 1. přispěvku od Alicie bylo přání poměrně čisté.

Abych to ukázal v pravém světle, tak ukáži ten samý problém z ženského světa. Dříve jsem netušil, že většina žen nedokáže přijnout své tělo tak jak je v tomto okamžiku. A myslí sí, že pokud budou mít třeba větší ňadra, tak to teprve bude to správné. A jsou ochotny někdy i riskovat zdraví i život při plastické operaci, protože se jim zdají jejich kopečky jaksi nedofouknuté.

A ty mamutí svaly je zase nějaká forma nepřijetí mužského těla. Ono je nám to notně podsouváno ze sdělovacích prostředků a většina lidí ani nětuší, že jsou takto manipulováni a jejich mysl jemně směrována chybným směrem. Tím je myšleno směrem do otroctví ve hmotě.

Důležité je dokázat přijmout stav takový jaký je teď a tady bez výhrad.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 01 led 2015, 14:22

FXT :Mimochodem, hlavně že ty dokážeš přijmout věci , stavy, takový jaký jsou :) když neustále vidíš věci v negativním smyslu a rozhoduješ co je a není špatně. Když by jsi to přijmul, tak by jsi nehodnotil, bez jakékoliv impulsivity.

Šťastný nový rok všem :)

FTX

Příspěvekod FTX » 01 led 2015, 14:38

Ondra píše:FXT :Mimochodem, hlavně že ty dokážeš přijmout věci , stavy, takový jaký jsou :) když neustále vidíš věci v negativním smyslu a rozhoduješ co je a není špatně. Když by jsi to přijmul, tak by jsi nehodnotil, bez jakékoliv impulsivity.
Šťastný nový rok všem :)

Já si nějaké impulsivity nejsem vědom. Možná to tak pro tebe vypadá. Každý máme určité ego, jak jsme byli v tomto světě vychováni a jak se projevujeme. Pak by zbyla jen možnost se nevyjadřovat vůbec. Můžeme soukromě rozebrat cokoliv, co ti připadalo impulzivní.

Pokud je na dálnici na 12km hluboká díra ve vozovce tak to není ani dobře ani špatně. Ale pokud tam chcete jet, tak mi připadá vhodné na díru upozornit. Není to dobré ani špatné pokud do ní spadnete. Takže tak.

Helena
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 257×
Obdrženo poděkování: 57×

Příspěvekod Helena » 01 led 2015, 14:39

FTX píše:Marvine,

Abych to ukázal v pravém světle, tak ukáži ten samý problém z ženského světa. Dříve jsem netušil, že většina žen nedokáže přijnout své tělo tak jak je v tomto okamžiku. A myslí sí, že pokud budou mít třeba větší ňadra, tak to teprve bude to správné. A jsou ochotny někdy i riskovat zdraví i život při plastické operaci, protože se jim zdají jejich kopečky jaksi nedofouknuté.

A ty mamutí svaly je zase nějaká forma nepřijetí mužského těla. Ono je nám to notně podsouváno ze sdělovacích prostředků a většina lidí ani nětuší, že jsou takto manipulováni a jejich mysl jemně směrována chybným směrem. Tím je myšleno směrem do otroctví ve hmotě.

S tím se nedá než souhlasit. Spousta žen si myslí, že když změní své tělo, získají lásku. Ve skutečnosti by stačilo změnit svojí mysl. Píšu "stačilo", ale ono to je docela těžké.

BTW mě jako ženě se kulturisti vůbec nelíbí. Je dobře, když o sebe muž pečuje, ale pokud je vidět každý sval, působí to na mě jako učebnice anatomie, nikoliv eroticky přitažlivě. Mnohem přitažlivější je štíhlý muž s rovným držením těla a normálními, v optimálním případě mírně vypracovanými, svaly.
Tiše sedím, nic nedělám, jaro přichází a tráva sama roste.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 01 led 2015, 16:12

FTX : Ať si každý dělá to, co ho činí šťastným, šťastnějším :)

víc se k tomuto tématu vyjadřovat nehodlám, ikdyž to nutkání mám.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 01 led 2015, 16:13

S těma svalama je to takové ošemetné. Pravá síla není ve vyrýsovanosti. Veskutečnosti kulturisti jako takoví nemají největší sílu.. tak jako vzpěrači, zápasníci nebo třeba železní muži.. akorát s tělem zachází jako modeláři a ikdyž to působí někdy "přitažlivě" tak je to velice náročné udržet, "vypěstovat" a vůbec s tím zacházet : )

Pro srovnání dávám dva příklady do přílohy. Jeden je z výcviku vězně, kde se Paul Wade rozepisuje o kalistenice, kde jde o opravdou sílu a ukazuje modely antických siláků a pak pro srovnání pár rysů kulturistiky vs strongman.

Upřímně řečeno účelem má být vždy přiměřenost, rovnováha a střídmost. Ochablý osláblý člověk není stejně tak dobře jako hromada masy svalů, nadopovaných vším možným. Lidé jsou na obou stranách neohrabaní, pomalí a bez funkční energetiky.

Ideálem je být v kondici, cítit se fit, být schopný fyzické práce, vytrvalosti, bez jakýchkoliv extrémností : )
Přílohy
Convict Conditioning - Paul Wade.jpg
10649530_10152738980881840_8883910810330631838_n.jpg

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”