Mentální úroveň

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Re: Mentální úroveň

Příspěvekod Pete » 20 lis 2010, 00:43

dik za upresneni balamunt, nebyl jsem si jisty zda to o cem jsem hovoril byl elemental nebo elementar tak jsem radsi psal pouze bytost :D

marvin
Administrátor
Administrátor
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 20 lis 2010, 10:26

Anubis píše:Teď jsem si uvědomil, že jsem mu asi dal vlastní individualitu v okamžiku, kdy jsem mu nechal volnost. V tu chvíli to možná přestala být jen představa. Takže všechno, co vytváříme pouze jako vizualizaci by mělo být plně pod naší kontrolou. Jinak řečeno vytvoříme pouze formu a její obsah je omezen naší vlastní podstatou.

Tohle s tím možná nesouvisí, ale Mistele píše ve svých článcích, že pokud evokujeme (to snad není tvůj případ), tak musíme být rozhodní. Musíme mít kontrolu a evokované bytosti jakoby rozkazovat. Musíme mít autoritu. Řícit co chceme, požádat ale rázně. Nikdy nesmíme "subjektu" nechat svobodu nebo volnost. Jde o to, že v ten moment přebírá iniciativu a dokáže nás zatáhnout do svého světa...podmanit si nás, ovládnout nás svými zákony..

Říkám, že to možná není tvůj případ, ale určitá analogie tu bude. Koncept vizualicí, pokud nám nejde o tiché pozorování, by měl asi vždy mít ráz vůle. Jak jsi napsal, měl by si mít kontrolu nad vlkem :-)
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Re: Ukončení „živé“ vizualizace

Příspěvekod Anubis » 20 lis 2010, 10:29

Arex píše:...

Pokud se to má takhle, tak úprava cvičení bude snadná. Děkuji za odpověď (viz soukromá zpráva).

marvin píše:...

Nevím co dělám, ale zkusím to zjistit... byl jak beránek.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 27 led 2011, 00:27

Osobně imaginuji i ve vytvořeném prostoru ( slunce svítí, krásně hřeje , ptáčci zpívají, potůček bublá-šumí...) . Dá se s tím krásně vyhrát. Pak se samozřjmě zaměřuji na objekt ( osoba , která hraje na klavír atd ) .
Imaginační cvičení třetího stupně jsou mnohem přirozenější a tím pádem zabavnějsí , než cvičení v druhém stupni. Tam to bylo takové bez "života" .

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 02 úno 2011, 17:33

Co se týče koncentrace, tak je nezbytně důležité pravidelně pročišťovat vědomí a to nejlépe hned po ránu. Pak si můžete být jisti , že vám půjde jakýkoliv koncentrační cvičení mnohem lépe.
Osobně to mám tak , že když ráno spočinu alespoň na 30 minut, tak pak během dne mohu kdykoliv zasednout a okmažitě cvičit, koncentraci pak udržím dostatečně dlouho.
Tímto vyplouvá napovrch to , že klíčem je pročištěné vědomí a především duševní rovnováha, v které by jsem se měli udržovat.
Sic realita je taková , že jsou dny , kdy to prostě nejde a to je potřeba změnit.

marvin
Administrátor
Administrátor
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 04 úno 2011, 11:52

Ano, souhlasím. Je hrozně důležité neznečišťovat mysl zbytečnostmi a věcmi které nesmyslně rozptylují..
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 27 úno 2011, 11:19

To ano, larvy jsou potvory. Jediná obrana-nechat je zničit.
Ego sum, qui sum!

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 28 úno 2011, 00:30

Je více způsobů,ale i více druhů zátěže(larev apod..)asi nejlepší na očistu je upravení své povahy,
svých povahových vlastností,nastolení živlové rovnováhy,zvyšování svých vibrací a neustálá bdělost a ostražitost pro její pružné udržování :) v akutních případech je třeba i rychlý a razantní zásah ale to je vždy individualní a osobité.. ;)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 28 úno 2011, 19:07

.. a účiné.
Ego sum, qui sum!

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 15 bře 2011, 20:32

Pokud někoho zajímá, jak to moje snažení s otevřenýma očima dopadlo, tak můžu říct, že nejlepších výsledků imaginace jsem dospěl bez jakéhokoliv citového zabarvení. Musel jsem taktéž zmenit postoj k vlastnímu pozorování. Je třeba říct, že nestačí koukat jen tak do prostoru (jak jsme v normálním životě zvyklí). Imaginaci lze stavět jen na homogenní ploše resp. v homogenním prostoru. Pokud se snažíme dívat na svět opravdově, tak první, co vidíme je mnohost a imaginovat v ní není dobré.

Ten kýžený prostor (plocha) je před námi, ale uvnitř je nám jasné, že je všude jen ne tady.

Ze začátku je třeba nacvičit mentální prázdnotu s otevřenýma očima. Někdy v září jsem pozoroval první úspěch. Mnohost se proměnila na smysluplné tvary, které nelze normálně pozorovat (myslím si ovšem, že např. malíři a grafici toto velmi dobře cítí). Z ničeho nic si všimnete, že jsou některé věci rovnoběžné, i když jste tak o nich nikdy nepřemýšleli, přírodní svah proti lesu ukazuje dokonalou křivku apod.

Nevýznamné zmizí a věci, které nám ukazují řád vystoupí ve formě kontrastního filtru (les ztmavne a svah se rozsvítí - všechno ostatní v tomto pohledu vědomí ignoruje).

Tehdy to byl pro moje vědomí vrchol a při každém pokusu jsem zažíval extázi. Tvořivá energie se pokaždé vybila a žil jsem obyčejně dál. Dodalo mi to mnoho sebevědomí, ale imaginovat s otevřenýma očima jsem vlastně neuměl (pokud to srovnám se zavřenýma očima).

Když jsem se po měsících této extáze vzdal, tak jsem před sebou konečně „uviděl“ nepopsané plátno. Tehdy mě ani nenapadlo, že to je k imaginaci dobré... myslel jsem, že to je nějaký vedlejší vývoj. Nebylo to tak a zde jsem to mohl využít v praxi.

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod mek onder » 15 bře 2011, 20:56

Trošku složitější postup :) ale je tvůj a důležité je,že se to podařilo dovést do procesu tvoření,což
vede k větší odpovědnosti za to ;) nazval bych to prostorem v prostoru(pro sebe :) ) Takže gratuluji a at´se daří Anubisi.
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 15 bře 2011, 21:05

mek onder píše:Trošku složitější postup :)

Bohužel nevěřím ničemu, kam údajně vede jednoduchá cesta. Na druhou stranu se tohoto souboru vlastností rád zbavím, až ucítím, že mám plnou ochranu.

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod mek onder » 15 bře 2011, 21:28

Anubis píše:

Bohužel nevěřím ničemu, kam údajně vede jednoduchá cesta. Na druhou stranu se tohoto souboru vlastností rád zbavím, až ucítím, že mám plnou ochranu.[/quote]

Vidím,že jsi na dobré cestě,máme se zbavovat omezení,technik a jen takový být,ze své
bezprostředné přirozenosti pravého Já.Jdeš poctivě a vypadá to,že problematiku chápeš,
a najdeš si i svůj projev svého magického Já.
At´se daří.
Mc ;)

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 15 bře 2011, 22:18

mek onder píše:...

Možná jsem to napsal špatně. Moje svědomí je přísný učitel, který na všechno dohlíží. Rozum se vždycky rozhodne, že je něco dostatečně procvičeno, ale záhy se ukáže, že to nebyla pravda, protože se nic nezměnilo a tudíž to nefunguje. Kdybych postupoval bez zjevných výsledků, tak bych tu knihu měl hotovou hned a mohl bych ji vyhodit.

Když jsem občas v životě zaujal postoj bezbřehého relativisty, tak jsem sice byl se vším hned hotov, ale výsledky nebyly žádné, protože jsem měl zatemněno, a to nedělalo někomu uvnitř dobře. Jsem bohužel tak hrubý, že pro mne jednodušší cesta není. Opravdu z celého srdce přeju všem, aby to měli snazší a tobě děkuji za pěkná slova.

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod mek onder » 15 bře 2011, 22:34

Svědomí a plné vědomí je nejlepší vedení,než to pojmenuješ duchovněji :)
Jdeš poctivě krok za krokem a máš na to,tak se drž.
Mc :)

Zpět na “Magický výcvik ducha - 3. stupeň”