Egyptská ozdravná cvičení od Bardona

Zde můžete přispívat svými zajímavostmi ze světa a práce F. Bardona

Moderátoři: Arex, uživatel1

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 285×
Obdrženo poděkování: 455×
Kontaktovat uživatele:

Re: Egyptská ozdravná cvičení od Bardona

Příspěvekod gooolem » 16 čer 2015, 20:29

Arex: tak to je nadhera :-)
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Maromadus
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Poděkoval(a):

Příspěvekod Maromadus » 17 čer 2015, 16:37

Arexi: Opravdu velké díky. Už se těším ,až budou v prodeji.
Všechno, co přijmete bezvýhradně, vám přinese klid, dokonce i přijetí skutečnosti, že něco přijmout nemůžete a že se něčemu bráníte.
s pozdravem
מארומאדוס

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 177×
Obdrženo poděkování: 1116×

Příspěvekod Arex » 17 čer 2015, 16:59

Adam, Goolem, Maromadus: Děkuji, pánové. Ale myslím, že bychom hlavně měli být vděční té generaci před námi, která dovedla mlčet a svou diskrétností ochránila hermetické rukopisy (tady mluvím hlavně o Pomůcce k instrospekci). Bez ní bychom se neměli na co těšit a s čím pracovat.

Já mám na tom jenom dílčí zásluhu; hlavně že se rukopisy našly (a převážnou většinu jich darovala jedna hermetická rodina, kterou si netroufám jmenovat), že je někdo naskenoval (viď, pane M.) - a teď už se k nám dostanou.

Těšte se, já se také těším. :akasha
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 17 čer 2015, 20:23

Znám člověka z Opavska, který Lumíru Bardonovi poskytl, spíše vrátil, nějaké rukopisy jeho otce. K němu se dostaly nějak přes jeho rodinu, která je dostala od člověka u kterého je Mistr schoval před STB, nebo tak nějak to bylo. Ten známý ovšem nepořídil žádné kopie, takže nevíme už co v nich bylo, ale dostaly se tam, kam měly. Ten známý říkal, že to bylo stejně nesrozumitelné, pro normálního čtenáře a většinou v němčině. On sám Bardona obdivuje, ale nepraktikuje...paradoxně mne k praxi právě on před lety přivedl :-). To jen tak pro zajímavost...

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Arex » 17 čer 2015, 21:26

Gooolem: Mám podobnou zkušenost z jiných hermetických kruhů. Ony se ty nejtajenější rukopisy nakonec většinou dobře čtou hlavně specializovaným znalcům, protože byly pro specializované napsány, nebo jsou to fragmenty, které bez znalosti kontextu těžko domyslíš.

Ale protože dělám redakce hermetických knih, myslím, že jsem vypozoroval, jak to funguje. Pokud v sobě vzbudíš vnitřní sílu, přijde k tobě nevydaný rukopis (třeba xerox). Pokud s ním nic neděláš, tím to také skončí. Ale pokud ho zkusíš prostudovat, a nejen to, zrealizovat na všech třech úrovních, roztočíš tím astrální vír, který způsobí další zajímavé "náhody". Pokud to děláš dlouho a šikovně, Tvá vnitřní síla nabývá na působení a stává se stvořitelskou silou. A tato Tebou vzbuzená síla pátrá jako inteligentní pohnutka v množině toho, co je sice možné, ale co už není příliš pravděpodobné - např. že někdo otevře plechovou krabici na půdě a najde v ní další nezveřejněnou knihu. A protože zná jediného blázna do magie, což jsi Ty, tak Ti ji dá. :-)

Píšu to schválně úsměvně, ale úsměvné to není. Prostě síla, kterou generuješ, použije nejvhodnější příležitost, aby s vhodné látky "zhmotnila" poztrácené věci, knihy, atd. - A protože všechno musí vypadat přirozeně, samosebou se taková kniha nezjeví v plamenech na Tvém stole, ale najde se "přirozeně".

Tohle už je zásah do hmotného světa a to zásah velký, protože tím tu nauku dostáváš zpátky mezi živé lidi a dáváš ji dál.

Analogicky to funguje se zveřejněním takových knih. Pokud je možné takovou věc vydat a uděláš to, přijde druhá, o které bys nevěřil či ani nevíš, že existuje.

:-) Jo, těch německých věcí existuje zjevně mnoho, ale do rukou se mi také nedostaly.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gooolem » 18 čer 2015, 08:13

Arex: ano ano, a tak se dějí zázraky :-) :-)

Saila
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 112×
Obdrženo poděkování: 69×

Příspěvekod Saila » 18 čer 2015, 14:19

Díky Lukáši to jsem potřebovala slyšet:-)
All izz well :-)

Sen
jdu do sebe
jdu do sebe
Poděkoval(a): 219×
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Sen » 20 čer 2015, 18:26

Arexi,
děkuji Ti za ediční práci, ať ještě mnoho knih nalezneš a třeba i nějakou napíšeš. :-)
Moc a moc se těším na vydání...:-)

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Příspěvekod Arex » 20 čer 2015, 19:51

:-) Mám z Vás respekt, přátelé, ale pamatujte, že správná kniha se alespoň 3x opozdí, než je vydána - jednou z viny redaktora (už se stalo), jednou z viny nakladatele a jednou z vyšší moci. Tak snad se do Vánoc dočkáme.

Maromadus
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Poděkoval(a):

Příspěvekod Maromadus » 23 čer 2015, 07:58

Už vím co si budu přát pod stromeček. :oko:
Všechno, co přijmete bezvýhradně, vám přinese klid, dokonce i přijetí skutečnosti, že něco přijmout nemůžete a že se něčemu bráníte.
s pozdravem
מארומאדוס

Zpět na “Zajímavosti”