Pôvodné semiačka

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
AŠMüBafoBArdGoteZchA
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 139×
Obdrženo poděkování:

Pôvodné semiačka

Příspěvekod AŠMüBafoBArdGoteZchA » 12 led 2016, 00:20

Napíšte, ak chcete nejaké zaujímavé info o pôvodných semiačkách.
V poslednom čase ma prekrotne napadá myšlienka, kde by sa dali zohnať pôvodné najlepšie nešľachtené odrody rastlín, nemodifikované. S pôvodného zdroja je asi veľmi dobrý zdroj nejaký starší les. Možno nejaké záhrady, kde majú svoje pôvodné odrody. Plus možno nejaká banka na semiačka. Ako však rozoznať pôvodné? Kde by ste hľadali Vy? Pripadne, ak chcete môžte uviesť aj nejaké konkrétne miesta.
Prajem úspech :akasha

majstro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 74×
Obdrženo poděkování: 31×
Kontaktovat uživatele:

Re: Pôvodné semiačka

Příspěvekod majstro » 12 led 2016, 11:43

Ahoj, uplne nerozumim tvoji slovenstine, ale asi myslis seminka rostlin. Existuji semenne banky, dokonce i v ceske republice, ktere se zabyvaji sberem, a zachovanim odrud urcitych rostlin, plodin. Vetsinou ty co nejsou modifikovane pro aktualni bussiness, nezdegenerovane, obsahuji hodne mineralu, vitaminu. Kdysi jsem se tim zabyval, jen to musim pohledat. Aktualne si nepamatuju z hlavy, jak se ty banky jmenuji. Vecer pohledam....

AŠMüBafoBArdGoteZchA
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod AŠMüBafoBArdGoteZchA » 12 led 2016, 23:46

Á super, to by bolo fajn. Samozrejme tie semínka, ako si to vystihol myslím. Ono sa to zdá, ale príroda je machr Alchymista a dokonca mnohým skrytý ;). Osobne zvažujem koncept o vrátení super prírodného veku. Byť zvrchovaním vládcom vo svojej veľkej záhrade. Ide s tým zaujimavá myšlienka jedz, ako dýchaš. To znamená prirodzene.

majstro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 74×
Obdrženo poděkování: 31×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod majstro » 13 led 2016, 00:21

Toto sem mel na mysli: http://www.gengel.webzdarma.cz/
Pak sem jeste nasel jeden zajimavy link http://www.stareodrudy.org/stare-odrudy.html
V jednom dokumentu sem si vzpomel na francouzkou semenou banku, myslim ze se ten film jmenoval mysli globalne, jednej lokalne a zminovali tam myslim tuto banku: http://www.kokopelli-seed-foundation.com/. Myslim, ze zasilaji do zahranici, ale jsou to jen rajcata :-), coz mit vlastni rajcata je lahoda. Neni nad domaci ovoce a zeleninu.

Vice me tedka nenapada, ale verim tomu, ze tech semennych bank bude kupa po cele evrope, ktere se snazi udrzovat puvodni, silne a odolne odrudy, coz je vlastne opak toho co dela Monsanto na pozadi, ze skupuje celosvetove semenne banky a dava zemedelcum k dispozici slabe a spatne odrudy, nejlepe slechtene na jednu sezonu. Dalsi jedna z taktik NWO, jak dostat jidelnicek obyvatelstva pod svou kontrolu.

AŠMüBafoBArdGoteZchA
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod AŠMüBafoBArdGoteZchA » 13 led 2016, 02:21

Ďakujem za poslané linky. Je pre mňa, ťažké hovoriť a myslieť na globálne ciele, ale človek musí začať od seba. Uvidí sa, čo sa všetko môže uskutočniť, aby sa zredukovalo utrpenie. Samozrejme predpokladám, že nad tým všetkým bdie veľa silno pôsobiacich duchov. Prajem nám úspech, aby všetko prospešne zapadlo. :) Čo sa nebude dať, to sa nebude dať :zeme:

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”