Film Frabato?

Zde můžete přispívat svými zajímavostmi ze světa a práce F. Bardona

Moderátoři: Arex, uživatel1

Taios
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
pohlaví: Muž
Obdrženo poděkování:

Film Frabato?

Příspěvekod Taios » 19 lis 2014, 13:56

Ahojte, odkedy som precital knihu Frabato, stale mam pocit, ze by to bol krasny film. Dnes ked takmer kazdy tyzden vyjde nejaky novy misticky alebo scifi, mal by miesto aj sikovno spraveny film podla knihy Frabato. Aky je Vas nazor? Mate napad kto by s tym napadom vedel neco spravit? :)

beo
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 54×

Re: Film Frabato?

Příspěvekod beo » 20 lis 2014, 12:56

Cesta kterou nám předal Franta je hodně specifická, počet příznivců co se vydají s upřímnou touhou touto cestou není mnoho, cesta je to totiž náročná - není pro každého. I z těch mnoha povolaných zbude jen několik vyvolených a Ti většinou nemají zájem o popularitu. Filmovat by se mělo dílo autora určené pro širokou veřejnost - Millman, Coelho, Bach. Ale rozumím tvému nadšení!
"Duchu Boží, dej nám sílu růst, tak jako strom, Tvojí mocí v dobrém růst, své dary daruj nám...."

Adam
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 488×
Obdrženo poděkování: 362×

Příspěvekod Adam » 20 lis 2014, 14:49

Nápad pěkný, ale aby to mělo nějakou výpovědní a třeba i uměleckou hodnotu, musel by za tím být profi tým a spousta peněz. Pochybuji, že se zrealizuje. To spíš nějaký ten dokument o fb (někde se tu o tom diskutovalo), to se dá dělat dost nízkonákladově a stačí na to i úroveň "zkušený amatér" - tedy nějaký dokumentarista s citem a znalostí, jak to skládat, koho vyzpovídat, jak to nasvítit, atd. atd. Ale i tohle je práce třeba na rok - intenzivní. Dokážu si představit, že bych šel do takového týmu a na něčem se podílel, ale momentálně se mi spíš stále víc svazují ruce povinnostmi a prací.
Tož tak - za mě.
Adam
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí... :akasha

marvin
Administrátor
Administrátor
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 20 lis 2014, 16:46

myslím, že akčních fantasy žánrů je tu dost pro inspiraci ne ? :) to spíš fakt dokument jako životopis
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Taios
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Taios » 21 lis 2014, 15:44

Vďaka za doterajšie príspevky, určite máte pravdu aj s tým že to neni pre každého, aj v tom máte pravdu že možno dokument by bol lepší.
Zas práve na trhu je X filmov kde ľudí, ktorí hľadajú niečo, práve domiešajú s týmito filmami, a na trhu spirituálnych vedomostí je tiež veľký boj rôznych vedomostí ...s tým nechcem povedať, že jeden je lepší ako ten druhý ale mne sa zdá že Brána je tak čistá a od základu pekne postavená že práve ktokoľvek /samozrejme s rôznym času tréningu/ sa vie dostať kam tam treba a neblúdi sa zbytočne. Ja ešte tak pomaly začínam ovládať 1.stupeň, je možné že by sa vedel spýtať na to niekto priamo od p. Bardona alebo niekoho z 4.dimenzie? :)

inkey
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod inkey » 21 lis 2014, 20:52

Film sa zamieta :-)

FTX

Neberte Taiosovi jeho sen

Příspěvekod FTX » 07 pro 2014, 19:40

Proč bys to zamítl? Pokud má Taios sen o zfilmování Frabata, na takovém snu nemusí být nic špatného. Ale asi do toho bude muset vložit značnou část sebe. Třeba studovat FAMU a začít se o Bardona a jeho život více zajímat, sbírat různé střípky a z nich poskládat scénář takový, aby oslovil i běžného diváka. Otázka je, jak dlouho ti tvé nadšení vydrží a jestli po pár měsících z toho nevyztřízlivíš. Třeba při konfrontaci se cvičením, které odolává zvládnutí několik let k takovému vystřízlivění často dojde. A nebo zjistíš, že Brána pro tebe není vhodná.

Akorát hrozí, že to, co je možné nafilmovat, může naprosto zkreslit a pokroutit původní Bardonův záměr ve snaze učinit film divácky atraktivním uděláš z Bardona monstrum.

Jinak mě to připadá jako ztráta času, ale pro jiného to může být velmi přínosné si splnit svůj sen. Mnohé dnešní filmy mají daleko stupidnější zápletku. A ty dovezené z USA zase v sobě obsahují příliš mnoho bojůvek a šarvátek jako např. i Šifra mistra Leonarda.
Naposledy upravil(a) FTX dne 10 pro 2014, 10:27, celkem upraveno 1 x.

Taios
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Taios » 09 pro 2014, 18:56

Diky FTX :)
Kazdopadne neni jedno jak sa natoci ten film, Jak som videl niekolko filmov, tak vzdy sa to pokruti, hlavne ked to ide z usa.
Inak Frabato som cital pred rokom a ked som ho docital hned ma koplo ze ake pekne by to bolo vo filme,...mozno preto lebo kukam moc scifi a vsetko co len spada trochu do tejto oblasti, ale samozrejme je to len zabava.
Ked nebude film, nic sa nedeje, kto chce najde Bardona inak :)

palmidar
jdu do sebe
jdu do sebe
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod palmidar » 09 led 2015, 02:20

Kdysi dávno jsem nad tím taky uvažoval, že by se z toho dal udělat perfektní film. Scénář by podle knihy neblo těžké udělat.

AŠMüBafoBArdGoteZchA
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Poděkoval(a): 139×
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod AŠMüBafoBArdGoteZchA » 13 led 2016, 05:43

http://frabato.cz/viewtopic.php?f=4&t=126
Otevřený dopis pro Marii Pravicovou od Mistra F.B. píše:Samozřejmě je možné, že tě mezitím pan Qu kontaktoval a že seš s ním již dohodnuta. Kromě toho, ohledně filmových práv na moji novelu Frabato, bylo by dobré kdyby jsi s ním mohla probrat všechny tyto věci, protože více hlav víc ví.

Je možné, že sa nad touto myšlienkou stále niekto zamýšľa. Trebars bližší okruh, ktorý viac vie. Propagovať to verejnosti?
:zeme:

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 13 led 2016, 09:03

myslím, že už ne. Nevypadá, že by se s tím někdo zabýval :)

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 13 led 2016, 15:49

Jsou lidi kteří zájem mají,dokonce i z bližší rodiny ale spíše vzpomínky a životopis ;-) Ať se daří.Mc:)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

majstro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 74×
Obdrženo poděkování: 31×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod majstro » 13 led 2016, 16:00

Znam jednoho cloveka od nas z prace, co se ucastnil nataceni flimu. Ale nevim z jake pozice. Zkusim se ho poptat. Treba by se to mohlo casem hodit.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 13 led 2016, 16:30

Naposledy jsem o tom bavil s uživatelem Kenneth, ale to je určitě 2-3 roky zpět. Ten k tomu něco připravoval, nějaké filmování, a nebo něco s tím spojeného, ale detaily už si nevybavuji..

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 13 led 2016, 16:36

marvin píše:...

Vzpomínám, sešlo z toho.

BTV. Nedávno jsem zaslechl, že se někdo v Německu chce pustit do natočení tohoto filmu z prvky akčního filmu. Asi moderní pojetí.
Ego sum, qui sum!

Zpět na “Zajímavosti”