Tarot - malá arkána a živly

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 18×

Re: Tarot - malá arkána a živly

Příspěvekod team72 » 24 kvě 2014, 22:26

Ohladne zivlov v malej arkane.
Badon pise spravane. Zial tarot je vec k comu malokto rozumie, a momentalne trch je presiceno s roznymi verziami tarotu.
Mala arkana je radena: ohen, voda, vzduch, zem.
Malu arkanu uvadza arkana Univerzum, kde vidime 4 cheruby ich 4 tvare, teda 4 zivly. Problem je ze malokto vie ako to ma byt spravne.

Palica bol a je vzdy symbolom vzduchu: Papez ma velku pastiersku palicu.

Avsak vzduch na mentalnej urovni plodi ohen astralu a z toho je ten zmatok.

Zial, tarot co je bezne dostupne (myslim aj A.Crowley Tarot) , je pomerne daleko od pravdy.

Barez
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Barez » 03 čer 2014, 16:52

Team72: Mohl bys, prosím, rozvést v čem je Crowleyho tarot daleko od pravdy? Dostalo se mi do ruky už hodně balíčků od různých autorů, ale Crowleyho mi dává smysl jednoznačně nejvíc...

Co se týče holí, hůl pro mě je, byla a bude symbol ohně, ještě dalece třebas před bájí o Prometheovi atp. Na druhou stranu polemika ohledně velekněze (papeže) se mi taky zdá vcelku na místě, mohl bys to, pěkně prosím taky rozvést, konkrétně spojení karty velekněze a vzdušného živlu? :)
" Vzhledem k tomu, že celý vesmír má duševní podstatu, je poměrně jasné, že jej lze ovládat pouze mentálně." -Kybalion

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 04 čer 2014, 16:31

Barez píše:...

obávám se , že Team72 ti nic nevysvětlí, stejně tak, jako je to v jiných jeho postech.

Barez
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Národnost: ČR
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Barez » 07 čer 2014, 19:53

Ondra píše:

1000x "ne" pro mě neznamená že 1001 nemůže být "ano", leč děkuji mnohokrát za tento empirický postřeh :)
" Vzhledem k tomu, že celý vesmír má duševní podstatu, je poměrně jasné, že jej lze ovládat pouze mentálně." -Kybalion

team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):

Příspěvekod team72 » 23 čer 2014, 02:25

Barez píše:Team72: Mohl bys, prosím, rozvést v čem je Crowleyho tarot daleko od pravdy? Dostalo se mi do ruky už hodně balíčků od různých autorů, ale Crowleyho mi dává smysl jednoznačně nejvíc...

Co se týče holí, hůl pro mě je, byla a bude symbol ohně, ještě dalece třebas před bájí o Prometheovi atp. Na druhou stranu polemika ohledně velekněze (papeže) se mi taky zdá vcelku na místě, mohl bys to, pěkně prosím taky rozvést, konkrétně spojení karty velekněze a vzdušného živlu? :)

Velknaz je ucitel , uctel je vzduch - duch - intelekt - palica.

Ohladne tej druhej casti:
Ani neviem kde mam zacat, je toho pomerne vela.

1. Crowley tarot , radenie pismen a planet nepodporuje ziadbna kabalisticka skola
2. Neapolske usporiadanie je ponekud nezmysel.
3. Preco je Kozoroh karta Diabol? Existuje snad nejake znamenie ktore je Diabol?
4. Ku karte Univerzum nie je mozne priradit ziadnu planetu, lebo ako nazov hovori je to cely Univerzum, a tradicne zobrazenie karty, tancujuca naha zena , nema nic saturnskeho.
atd.

V skutocnosti kazda arkana reprezentuje jednu dualitu.

Avsak existuje velmi vela paralelov hlavne s knihou zjavenia. Iba jednu popisem, ale je toho fakt velmi vela: Kralovna, 3. tarotova karta tradicne je znazornena ako zena , okolo hlavy 12 hviezd (korunu z dvanactich hviezd) pod nohama Luna a je odena do slnka. Presne tak ako je to Zjavenie 12:1 a spavne ktomu Bardon priradil celu kabalu, lebo na pociatku bolo Slovo .... a zivot bolo svetlom ludi. Zena tu repzenetuje princip zivota (tehotna a porodi) - proti nej bojuje Satan - a odosiel viest vojnu proti semene tej zeny.

Potom cela struktura Tarotu je nasledujuca :
2
2*10
4*4
4*10
Tarot zacina s dokonalou jednotou a ztoho sa zrodi dualita (jin-jang), to jest Blazon a Univerzum je symbolom vsech dualit (Svaty duch - Stvoreny svet)
Potom je tu 10*2 , desat dimenzii po dvoch kartach, vsimni si napr. podobnost Zamilovani a Diabol, skutocne tieto dva karty tvoria jednu dualitu. Prilozil som obrazok.

Kazda karta ma svoj par v tarote. Takze Velka arkana ma v skutocnosti iba 10 energii lebo 2 karty tvoria jednu dualitu (protiklad)
Mag - Vzkriesenie
Velknazka -Slnko
Kralovna- Mesiac
Kral - Hviezda
Papez -Veza
Zamilovani -Diabol
Voz - Miernost
Pravda - Smrt
Pustovnik - Obesenec
Kolo - Magicka sila

Aby som vysvetlil vsetky tie duality, tak to je dost obsiahle.

Ked uz clovek pochopi duality, tak moze ist na trojite usporiadanie , co vyzera podobne ako strom zivota.
Ked aj cez to sa dostene niekto, tak treba pochopit stvorite usporiadanie, lebo dvorne karty nie je mozne pochopit bez toho. 4*4=16, 4 tvare cherubov. Ktomu moze pomoct I-Ting, lebo podstate ma rovnake usporiadanie 64 -32- 16 - 8 , vychadza z 8 trigramov.

Takze je toho fakt velmi vela.
Napisal som o tom jednu celu knihu ale v madarstine.
Dufam, ze vam tolko postaci na meditaciu a nakopnutie.
Prosim, ak je mozne, nerozvijejte tu hned debatu o tom co a preco, najpr nechte to ulozit v hlave, skuste a meditujete , potom piste. Mne to trvalo 10 rokov.

Ondra píše:

obávám se , že Team72 ti nic nevysvětlí, stejně tak, jako je to v jiných jeho postech.

No neviem v mojich postech co nie je vysvetlene? - ale nevadi, aspon mne to vyprovokovalo nieco napisat. Nenapisal som vysvetlenie, lebo je toho velmi vela.
Barez píše:Team72: Mohl bys, prosím, rozvést v čem je Crowleyho tarot daleko od pravdy? Dostalo se mi do ruky už hodně balíčků od různých autorů, ale Crowleyho mi dává smysl jednoznačně nejvíc...

Velknaz je ucitel , uctel je vzduch - duch - intelekt - palica.
Přílohy
Kralovna.png
Kralovna.png (61.46 KiB) Zobrazeno 3816 x
Dualita.png
Dualita.png (158.24 KiB) Zobrazeno 3817 x
Devil.png
Devil.png (123.9 KiB) Zobrazeno 3818 x
Naposledy upravil(a) team72 dne 25 čer 2014, 01:10, celkem upraveno 8 x.

team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):

Příspěvekod team72 » 18 led 2016, 01:21

Tu http://www.tarot.72.sk nájdete podrobný popis. Slovenčine je iba zhrnutie.
Môžete použiť automatický preklad s Chrom prehliadačom od Google - žiaľ kvalita automatického prekladu je veľmi slabá.

LINK: http://www.tarot.72.sk

team72
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
pohlaví:
Poděkoval(a):

Příspěvekod team72 » 20 úno 2016, 04:43

Otazka: 7. prednosta mesacnej sfery Emrudue, jeho znak treba kreslit 7 fazy mesiaca, alebo 7 den od novy? Recnicka otazka, ale mozno niekomu pomoze.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”