Tetování

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Helena
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Žena
Poděkoval(a): 257×
Obdrženo poděkování: 57×

Tetování

Příspěvekod Helena » 15 led 2015, 14:43

Nevím, jak je tomu v jiných náboženstvím, ale v judaismu je tetování zakázáno. Narazila jsem na pěkné vysvětlení jednoho současného rabína, proč tomu tak je - že to umožňuje zlým silám přístup k člověku. (Jen mírně upraveno pro větší srozumitelnost, autor nemá dobrou češtinu, žije v zahraničí.)

Za prvé: tetováním se myslí pouze, pakliže vyryl a dal barvu, takže je to neměnné. Pakliže pouze vyryl a nedal barvu, není to zákaz Tóry, ale rabínský zákaz sebepoškozování, pakliže dal jen barvu bez vyrytí a ta se časem smyje, pakliže obsah obrázku není modloslužba nebo jiná nevhodná věc nebo symbol různých zlých skupin také to nevadí vůbec... Důvod zákazu je ten, že nám bylo dáno tělo, do kterého sestupuje duše za účelem nápravy. Jak známo tak síly zla samy nemohou udělat nic ,jen pouze parazitovat na tom, co již je ze strany dobra, proto je pro ně důležité spojení mezi tělem a jistými symboly modloslužebnými, i když tetování není za účelem modloslužby, tak spojením krve a barvy dané do těla, která tam nepatří dochází k nežádoucímu vlivu na otevření bran ze strany zla k nám a to samozřejmě nechceme.
Tiše sedím, nic nedělám, jaro přichází a tráva sama roste.

FTX

Re: Tetování

Příspěvekod FTX » 15 led 2015, 17:23

Mě osobně se tetování nelíbí.

Vladímír Franz třeba ze sebe udělal úplnou stvůru:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vladim%C3%ADr_Franz
Ale to vnímám jen jako věc estetickou. Pěkně vtipné je si vytetovat jméno své milé/milého a pak se s ní/ním rozejít. To se pak špatně vysvětluje. Jinak to zase tak zle nevidím, jako pan rabín.

A ještě poznamenávám, že spousta lidí si myslí, že jsou IN nebo COOL, když si nechají vytetovat magické symboly. To potom mohou být něčím ovlivněni a stát se něčí loutkou. A to škodí.

Ale něco podobného už jsem kdysi tady prodrbával v jiném vláknu o nežádoucích a skrytých symbolech v hudební produkci. -- NĚKDO TO SMAZAL --- pomóóc CENZURA!!!!

Helena
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 257×
Obdrženo poděkování: 57×

Příspěvekod Helena » 15 led 2015, 22:23

Mě se některé tetování líbí, ale z výše uvedených důvodů bych do toho nešla.
Tiše sedím, nic nedělám, jaro přichází a tráva sama roste.

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 222×
Obdrženo poděkování: 857×

Příspěvekod Kuato » 25 úno 2015, 13:38

Alicia píše:Za prvé: tetováním se myslí pouze, pakliže vyryl a dal barvu, takže je to neměnné. Pakliže pouze vyryl a nedal barvu, není to zákaz Tóry, ale rabínský zákaz sebepoškozování, pakliže dal jen barvu bez vyrytí a ta se časem smyje, pakliže obsah obrázku není modloslužba nebo jiná nevhodná věc nebo symbol různých zlých skupin také to nevadí vůbec... Důvod zákazu je ten, že nám bylo dáno tělo, do kterého sestupuje duše za účelem nápravy. Jak známo tak síly zla samy nemohou udělat nic ,jen pouze parazitovat na tom, co již je ze strany dobra, proto je pro ně důležité spojení mezi tělem a jistými symboly modloslužebnými, i když tetování není za účelem modloslužby, tak spojením krve a barvy dané do těla, která tam nepatří dochází k nežádoucímu vlivu na otevření bran ze strany zla k nám a to samozřejmě nechceme.

no tak ja bych do toho vubec netahal (imho zbytecne) moralizovani (dobro/zlo), ale proste si myslim, ze kazdy, kdo ma aspon zakladni zkusenosti se sigilarni magii chape vztah mezi symbolem a kvalitou/entitou, ktera je tim symbolem zachycena. myslim, ze i kdyz bychom si zvolili symbol, ktery nezachycuje zadnou nizsi nebo demonickou entitu, prece jen jak se clovek vyviji a tribi se jeho "vkus" a vnitrni rozhled a pochopeni, tak se diametralne promenuje jeho potreba upinat se vedomim na nejakou "strukturu" (vystihujici nejake kvality, entity, principy, vztahy mezi nimi, vztahy mezi nimi a svetem..). dokud pracuji se sigilem namalovanym na papire nebo vyrytym do kovu, vzdy muzu toto odlozit, nebo ritualne znicit a tim odstranit vliv, ktery mi treba nekdy muze az prilis prerustat do zivota, coz v pripade tetovani tak snadno nelze..

inkey
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod inkey » 27 úno 2015, 01:18

Spomenul som si na jeden pripad vojaka, už som si presne nepamätám, kde presne na tele mal tetovačku vysmiateho diabla. Vojak zahynul, dosť rýhlo TNT-čko ho roztrhalo na male kusky, ale na tej časti tela, kde bola tetovačka toho škaredeho uja :-) tak ten kusok tela bol nepoškodený. Mi to tak príde, že zlá energia sa zlou energiou neda zničiť.

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 222×
Obdrženo poděkování: 857×

Příspěvekod Kuato » 19 říj 2015, 10:28

Anton
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
Národnost: SK
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anton » 20 srp 2016, 07:23

Kedze som uz 6 rokov v UK,neda mi aby som sa ku tomuto nevyjadril.Pretoze mna aj kolegov "zaujal" miestny zvyk.Nizsia a stredna trieda tu ma tetovanie velmi v oblube.A zrejme sa vsetci drzia zasady,ze cim skaredsie,tym lepsie.Neprislusi mi niekoho hodnotit,ale aspon sem to pisem ako taku perlicku.
Maju po sebe otrasne cmaranice.Uroven asi ako III. napravno vychovna skupina.Len skaredsie.Kolega Anglican na otazku preco sa nechal tak potetovat odpovedal : Aby vsetci videli ze som English ked idem na dovolenku von z Anglicka....Velmi zaujimave vysvetlenie...Budiz...

AŠMüBafoBArdGoteZchA
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Poděkoval(a): 139×
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod AŠMüBafoBArdGoteZchA » 20 srp 2016, 12:38

Netreba sa asi pozerať len na to, že či to je niekde zakázané, ale aj prečo. Keď si vezmeme zložitosť organizmu je až vtipné ho ničiť takým primitívnym a neharmonickým s celkom. Zložitosť pokožky je úžasná a má viacej funkcií, ako si niekto možno myslí. Možno by mohol niekto poznamenať, ako on dokáže využívať svoju pokožku a možno sa niekomu odmyslí dať si tetovanie. Následky môžu byť asi rôzne, keďže aj tak väčšina ľudí nedokáže ovládať svoj potenciál. Sú samozrejme aj horšie prekážky na vzostupe, ako tetovanie... Osobne tetovanie by som neodporučil. Keď sa však aj primitívne zladí s harmonickým celkom, môže dávať zmysel.

Rota
jedu jak drak
jedu jak drak
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 88×
Obdrženo poděkování: 125×

Příspěvekod Rota » 20 srp 2016, 12:54

V některých kulturách má tetování své významné místo a smysl. I když u nás je to možná více módní záležitost.
Sama mám potetovanou celou spodní paži obrazem, který má pro mne hluboký význam, jedno malé za krkem.
Tetování má pro mne osobní smysl, stejně tak jako jeho zhotovení, takže nelituji a věřím, že nebudu litovat ani až zestárnu.
Důležité bylo také to, kdo ho vytvořil a tím do něj vložil svou energii. V mém případě veganka, duchovně založená bytost a dokonce velmi vzdělaná a inteligentní žena. Neházela bych všechny do jednoho pytle :-)

sida
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 10×
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod sida » 18 pro 2016, 12:00

Musím říct, že mám stejný názor jako Rota. Také mám pár tetování, od lidí kteří jsou mi blízcí, ať už je to sestra, partnerka a nebo dcera (potažmo já). Všechny obrazy pro mne mají hlubší význam a jsem za ně rád.

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”