Tutanchamon

Moderátoři: Cagliostro, Anubis

Hermetik
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Kleba faraona

Příspěvekod Hermetik » 15 dub 2011, 12:07

Ta idea vývozu esoteriky z Egypta přes Mojžíše aspol. pochází z dvacátých let 20. stol, tedy těsně po založení AMORCu. Začíná poté, co Carter a Carnarvon otevřeli Tutanchamonovu hrobku a našli v ní svitky, které popisovali historii kolem Exodu. Když to přečetli, zpanikařili a prohlásili, že se spletli a že to byli faraonovi ponožky (!!!!). (BTW lord Carnarvon byl zetěm Alfreda Rothschilda), jenže jeden z těch (jméno mi vypadlo) kteří byli u "otevření" (spíše u vyloupení a znovuuzavření) hrobky byl manželem sekretářky Sigmunda Freuda a díky tomu S.F. napsal sou poslední knihu "Mojžíš a monoteismus", kde ledacos vykecal, za což byl po zásluze inhumován po banální operaci zubu. Stejně zázračně fungovala tzv. "Kletba faraonů", která spolehlivě zlikvidovala všechny svědky, jediný Carter pochopil, že "mlčeti je nejen zlato ale i život", z čehož si uhnal mírnou paranoiu. Nicméně džin byl venku z lahve a tato idea se usadila i v učení AMORCu, kdy Amenhotep-Achnaton vysílá Mojžíše na misi atd. atd. - Ono to zřejmě bylo daleko dramatičtější a z pohledu magie dost ostrá magická bitva (viz. ohnivé sloupy, rozevření moře, kobylky, tma, změna NIlu v krev.... atd., téma na holyúdský triler), ovšem nový bůh nastupujícího věku Berana převálcoval starý egyptský egregor - no Achnaton věděl, co dělá, když chtěl reformu, ale komu není rady, tomu není pomoci.
Právě odkaz na tuto alternativní historii Exodu je na AMORCu to nejzajímavější.
Nevím, co o tom věděl H.S. Lewis, jak to souvisí s OTO apod., ale AMORC zřejmě přežil hlavně díky tomu, že z rosikruciánství usilovně vytlačuje křesťanskou podstatu, což nahrává silám, které jdou křesťanské esoterice po krku a snaží se jí vytlačit ze hry vším, co je po ruce: newage gulášem počínaje popkabalou konče. - No nakonec prožíváme celkem "zajímavé časy". "Apocalypse now!"

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Tutanchamon

Příspěvekod Cagliostro » 15 dub 2011, 12:31

Hermetik píše:Ta idea vývozu esoteriky z Egypta přes Mojžíše aspol. pochází z dvacátých let 20. stol, tedy těsně po založení AMORCu. Začíná poté, co Carter a Carnarvon otevřeli Tutanchamonovu hrobku a našli v ní svitky, které popisovali historii kolem Exodu. Když to přečetli, zpanikařili a prohlásili, že se spletli a že to byli faraonovi ponožky (!!!!). (BTW lord Carnarvon byl zetěm Alfreda Rothschilda), jenže jeden z těch (jméno mi vypadlo) kteří byli u "otevření" (spíše u vyloupení a znovuuzavření) hrobky byl manželem sekretářky Sigmunda Freuda a díky tomu S.F. napsal sou poslední knihu "Mojžíš a monoteismus", kde ledacos vykecal, za což byl po zásluze inhumován po banální operaci zubu.

To je myšleno vážně? Zas to jméno Rotshild! tOHLE JSEM NEVĚDĚL,ALE DÁLE TO PROKAZUJE ZNÁMÉ ZEDNÁŘSTVÍ.
Nicméně Mojžíš nebyl žádné neviňátko, byl to nebezpení egregor, nad kterým byla vyslovena věčná kletba (podobně jako nad Ahasverem)...
Ego sum, qui sum!

Hermetik
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Tutanchamon

Příspěvekod Hermetik » 15 dub 2011, 13:23

To je myšleno vážně? Zas to jméno Rotshild! tOHLE JSEM NEVĚDĚL,ALE DÁLE TO PROKAZUJE ZNÁMÉ ZEDNÁŘSTVÍ.
Nicméně Mojžíš nebyl žádné neviňátko, byl to nebezpení egregor, nad kterým byla vyslovena věčná kletba (podobně jako nad Ahasverem)...

To je myšleno zcela vážně, vše je z literatury s vynecháním spousty pikantních detailů.
viz např.:
Collins a kol., A.: Tutanchamon - Zamlčená pravda o biblickém exodu
Volvox Globator
http://www.volvox.cz/knihy/mimo/mimo.php#tutanchamon
citace: "Tutanchamonovu hrobku objevil britský archeolog Howard Carter roku 1922, s některými z dokumentů, jež zde nalezl, ale odmítal veřejnost seznámit. Lord Carnarvon, který Carterův výzkum financoval, si od něj tyto papyry vyžádal k soukromému studiu, několik měsíců poté však ve věku 57 let náhle zemřel. Spolu s ním ze světa odešlo také přísně střežené tajemství; které mohlo zničit nejen Carnarvonovu pověst coby čestného, všemi respektovaného anglického aristokrata, ale i renomé Howarda Cartera, na něhož teď všichni pohlíželi jako na nejslavnějšího egyptologa všech dob. Tajemství, jež možná přispělo k lordově předčasné smrti. Před světem utajené papyry obsahovaly úplně jiné vylíčení příběhu Exodu, než jak jej známe z biblického podání. Kdyby se tehdy, v době, kdy mezinárodní média věnovala nálezům a odhalením spojeným s královskou hrobkou mimořádnou pozornost, dostala taková informace na veřejnost, nejenže by způsobila politický a náboženský skandál, ale nejspíš by i navždy změnila tvář světa. Z angličtiny přeložila Alice Chocholoušková. 424 str., brož., obrazová příloha"

Hermetik
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

P.S.

Příspěvekod Hermetik » 15 dub 2011, 13:29

Trochu slabší argumentace, pokulhává ale zajímavé informace:
http://www.cez-okno.net/clanok/tutancha ... nda-freuda

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Tutanchamon

Příspěvekod Cagliostro » 15 dub 2011, 13:30

Tak jde tedy o to, zda lord Carnarvon zemřel na obětí kletby mrtvého faraona (Dr. Eliáš by asi spíše řekl kletby kněze), nebo kletby živého člověka.
Ego sum, qui sum!

Hermetik
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Tutanchamon

Příspěvekod Hermetik » 15 dub 2011, 13:34

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Tutanchamon

Příspěvekod Cagliostro » 15 dub 2011, 13:35

Hermetik píše:Trochu slabší argumentace, pokulhává ale zajímavé informace:

Taky si vzpomínám na legendu, kterou často vykládá pan záhadolog Vašíček, že Tutanchamon je žena a jiná legenda, svého času publikována v 90. letech v časopise Květy, , že Tutanchamonovo děti jsou mimozemšťané. Nevzpomenu si však, kdo to stvořil.
Ego sum, qui sum!

Hermetik
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Tutanchamon

Příspěvekod Hermetik » 15 dub 2011, 14:50

Cagliostro píše:Tak jde tedy o to, zda lord Carnarvon zemřel na obětí kletby mrtvého faraona (Dr. Eliáš by asi spíše řekl kletby kněze), nebo kletby živého člověka.

Kletbu faraonů bych nepodceňoval, možná jí však někdo pomohl nebo se stal rukou, která ji vykonala. U dalších může jít o směs obojího. Navíc se připojuje i kletba Rothschildů, která praví, že zemře každý, kdo se jim pokusí majetek vzít nebo z něj těžit, což Carnarvon prováděl velmi okázale. Kombinace těchto tří faktorů by porazila slona, natož lorda...

Hermetik
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Tutanchamon

Příspěvekod Hermetik » 15 dub 2011, 14:51

Cagliostro píše:
Hermetik píše:Trochu slabší argumentace, pokulhává ale zajímavé informace:

Taky si vzpomínám na legendu, kterou často vykládá pan záhadolog Vašíček, že Tutanchamon je žena a jiná legenda, svého času publikována v 90. letech v časopise Květy, , že Tutanchamonovo děti jsou mimozemšťané. Nevzpomenu si však, kdo to stvořil.

Ufffffffffffffffff .........

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Tutanchamon

Příspěvekod Cagliostro » 15 dub 2011, 15:10

Hermetik píše:
Kletbu faraonů bych nepodceňoval, možná jí však někdo pomohl nebo se stal rukou, která ji vykonala. U dalších může jít o směs obojího. Navíc se připojuje i kletba Rothschildů, která praví, že zemře každý, kdo se jim pokusí majetek vzít nebo z něj těžit, což Carnarvon prováděl velmi okázale. Kombinace těchto tří faktorů by porazila slona, natož lorda...

A stejně tak, i když jsem přesvědčen o tom, že kletba existuje, že musela u pana objevitele stát celá armáda ochrany, mimo tzv. Atlanťanu-prstenu.
Ego sum, qui sum!

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Tutanchamon

Příspěvekod Cagliostro » 15 dub 2011, 15:13

Hermetik píše:
Ufffffffffffffffff .........

Proto se odděluje hermetismus, záhadologie a i historie. Dr. Havase taky nemusim, na druhou stranu pořad lepší nějakej odborník, než žádnej odborník.
Ego sum, qui sum!

Hermetik
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Tutanchamon

Příspěvekod Hermetik » 15 dub 2011, 15:20

Cagliostro píše:
Hermetik píše:

A stejně tak, i když jsem přesvědčen o tom, že kletba existuje, že musela u pana objevitele stát celá armáda ochrany, mimo tzv. Atlanťanu-prstenu.

Podle mého zcela osobního názoru ho k hrobce nepřivedla náhoda ani domorodí informátoři ale kvalitní informace od tchána a u téhož také zmizela celá Tutanchamonova knihovna (a je tam dodnes). Je to horký materiál a jejich pojistka, kdyby si konkurence chtěla vyskakovat. Mám pocit, že R-ové se obávali, že hrobku v nejbližší době najdou nepovolané ruce tak tam raději poslali zeťáka, aby vše včas uklidil, jenže ten, když zjistil, jak velké je to sousto (možná to nevěděli ani sami R.), tak chtěl víc pro sebe a už to bylo .... ????

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Tutanchamon

Příspěvekod Cagliostro » 15 dub 2011, 15:27

R-ové taky jednou ve 30. letech oslovily jistého Českého malíře a spiritistu s nabýdkou, že ho "udělají" pokud vstoupí k nim do "tajné loge". Dotyčný malíř v tu chvíli vyskočil, zakoulel očima, a tato cená společnost ho už neviděla. Malíř později vzpomínal, jak se ho pokoušeli zdiskreditovat, že je odmítl.
Ego sum, qui sum!

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví

Tutanchamon

Příspěvekod Cagliostro » 15 dub 2011, 21:12

Další problém u zednářství byl ten, že se to hodilo a taky přitom nehodilo za minulých režimů. Vzpomeneme-li Josefa II., Leopolda II., tedy dobu Rakousko-Uherska, kdy prý sami vladaři jimi byli, a reakce Josefa II., který je nechal upravit, jistě věděl, co dělá.
Dále I. republika, kdy většina politiků jimi měla být, a "nosilo se to".
Následná okupace nacistů, a hojná protizednářská opatření a další režim, který to oddělal definitivně.

Stále však jsem přesvědčen, (a asi již uzavírám "šatnu zednářů"), že šlo jen o jeden mystický fenomen, který neměl žádný rodokmen. Jen svůj sen, který byl vpravdě, noční chabou můrou bez života.
Ego sum, qui sum!

Pete
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 34×
Kontaktovat uživatele:

Tutanchamon

Příspěvekod Pete » 16 dub 2011, 11:32

Cagliostro a co rad Skull and Bones (do ktereho mel taky udajne patril Bush a dalsi politici) co se delo v tomdle radu ? Nejaky odnos zednaru, kteri chteli ovlivnit politickou situaci ?

Zpět na “Archiv, neaktivní témata..”