"Zkušenosti" začátečníka

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
marvin
Administrátor
Administrátor
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 586×
Obdrženo poděkování: 888×
Kontaktovat uživatele:

Re: "Zkušenosti" začátečníka

Příspěvekod marvin » 30 srp 2009, 12:48

Karthamo píše:Akorát mě trochu netěší, když si vzpomenu na Mistrovo úvodní slovo k Bráně: ...nechť si každý slíbí, že bude cvičit pravidelně.... Tak to asi nepůjde

hele ono se to taky dá brát tak, že musíš zachovat určitou pravidelnost i s těmi přestávkami.. že prostě setrváš, vytrváš a budeš stále pokračovat..ikdyž ne v kuse.. třeba je možné že jednou se dostaneš do stavu, kdy cvičíš pravidelně každý den několik let v kuse..nebo po zbytek života... ale jinak myslím že se spíš k tomu snažíme všichni přiblížit... protože každý z nás má nějaké překážky kt. mu brání cvičit...
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

katnel
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
pohlaví:

Příspěvekod katnel » 01 zář 2009, 19:45

Zdravim. Vidim, ze nie som sam, co ma prestavky v cviceni. Prazdniny skoncili a zacina novy skolsky rok, takze aj cvicit by sa zislo, opat :-). Vela zdaru.
Ma tu niekto univerzalny liek proti lenivosti? :lol:

Karthamo
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
pohlaví:

Příspěvekod Karthamo » 02 zář 2009, 12:27

katnel píše:Zdravim. Vidim, ze nie som sam, co ma prestavky v cviceni. Prazdniny skoncili a zacina novy skolsky rok, takze aj cvicit by sa zislo, opat :-). Vela zdaru.
Ma tu niekto univerzalny liek proti lenivosti? :lol:

Tak to ti může vřele doporučit Bachovy květové esence, kombinaci OLIVE a HORNBEAM (oliva a habr), kdyžtak koukni na http://eshop.oneba.cz/esence/ :idea:

Santo
trochu se tu rozkoukávám
trochu se tu rozkoukávám
pohlaví:
Obdrženo poděkování:

Příspěvekod Santo » 14 zář 2009, 23:59

Zdravíčko přátelé,mágové.
Osobně si myslím že každý kdo cvičí bránu již nějakou dobu,jedno jestli s pauzami ale pokaždé se vrátí a pokračuje tak již dosáhl možná víc než si myslí.
Brána vám dá pevný základ a řád kde se nebudete ztrácet.Moje počátky kdy sem se začínal zajímat od duchovno,respektive kdy sem narazil na astrální cestování v nějakejch 17 letech za 5let sbírání kusých informací a cvičení,přez výuku u pochybných mistrů mi nedaly tolik co půl roku cvičení 1.stupně brány.A musim říct že ten vzestup na sobě hodně vidim.Nejsem moc daleko od zvládnutí 1. stupně ale příjde mi že je to spíš prozřetelnost,která určuje rychlost vývinu,ne já sám a ta rychlost je asi správná.
Osobně si moc vážim každýho kdo se vydal na cestu projít bránou k opravdovému zasvědcení,neboť vím že by to špatnej člověk nikdy neudělal,tuhle šanci mají jen čistý duše.
Docela by mě ale zajímalo jak rychlej by byl vzestup,kdyby sme my všichni byli mniši v klášteře,kde by se pravidelně pod dozorem mistra 10 stupně každý den cvičila brána,bez rušivých vlivů civilizace.I když klášter určitě neni to pravý,není možno cvičit 100ky či desítky žáků,druidové si vždy vybírali pár svěřenců a to z jakýchkoliv vrstev lidu,to je asi nejlepší možnost.
My máme ale to štěstí že brána je dokonale napsaná a vpodstatě s námi může mistr komunikovat skrze tento "svatý text".

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 15 zář 2009, 08:53

ahoj santo.. je zajimave ze tohle pises..mam na to stejny nazor a stejne pocity..cviceni samo o sobe ti dava mnohem vic. ta meditace strasne zbystruje mysl..a ikdyz pak prestanes a das si pauzu na nejaky cas tak citis ze uz jsi jiny..ze si uvedomujes spoustu veci, kt. si driv vubec nevidel. a dalsi co je super co pises je to, ze brana ti dava urcity zaklad necoho v zivote co je pevne. ja jsem driv byl hodne emocionalne zavisly na praci,pratelych,pritelkyni,rodine apod. pokazde kdyz jsem o neco z toho prisel tak jsem byl naprosto zdrceny a rikal jsem si ze nic nemam. na rozdil od toho branu a cviceni/duchovni vzestup tu mas porad. je to neco o co nemuzes prijit, k cemu se muzes vzdycky vratit, co ti dodava pocit stability.. nevim jak to rict. osobne je to pro me neco, co tu pro mne vzdy bude a nemuze mne sklamat:-)
taky souhlasim s tou rychlosti, ze ikdyz se snazis sebevic tak to nejde rychleji, porad na neco narazis a nedokazes to uspisit nijak.. takze je nejlepsi byt v zivote uvolneny a porad se pripravovat na to ze prijde chvile kdy opet budes v kuse trenovat prirozene bezproblemu.-)
a jeste jedna vec,jak pises mistr 10teho stupne trenuje vice zaku v klastere..jak jsem uz kdesi napsal tak v americe jisty Fra Veos (Chris Murphy) kt. podle meho ma zvladnute vsechny dila (min.branu celou) tak ten i se svym pritelem (ted nevim jak se jmenuje) vede nejakou skolu Mistrova uceni. Nepatral jsem po tom dal, ale v jeho komentarich a prispevcich se o tom obcas zminuje..musi to byt super.-)

Aurumi
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Aurumi » 24 zář 2009, 12:43

Zajímavé že mi v poslední době nejde moc pozorovat myšlenky, začal jsem znovu cvicit tratak, poněvadž se snažim vyvinout bdělost podle tibetské nauky i ve spánku a tratak je jeden z prostředků jak toho dosáhnout. Chris Murphy o něm píše v souvislosti s druhým stupněm. Já ho cvičil už v minulosti a výsledky takového cvičení jsou celkem silné, po tomto cvičení nemám problém s pozorováním myšlenek což je zajímavé. Jinak ja mam dost blízko i k tibetskému buddhismu a Bardonův systém má blízko k tantrickým učením jejichž vyvrcholením je splinutí s božstvem a jeho kvalitami.

Lussac
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod Lussac » 08 lis 2009, 21:29

Zdravím Vás,přátelé!
Chtěl bych se s Vámi podělit o mé zkušenosti s cvičením,jež jsem z přestávkami provozoval v letech 2001-2005,a snad i poprosit o radu,co dál.
Nejdřív něco na úvod.
K Bardonovi mě přivedl můj vzácný přítel,léčitel a "osobní guru",jehož rodinu jsme s manželkou navštěvovali.Knihy mne velmi zaujaly a po jejich zakoupení jsem začal se cvičením.
Nebyl jsem úplný začátečník,zabýval jsem se předtím trochu buddhismem a meditací.
První stupen jsem zvládl poměrně rychle,i když jsem se snažil o naprosté zvládnutí cvičení a
opakoval je k dokonalosti.Byl jsem nadšen,viděl jsem na sobě,jak se měním k lepšímu a začal pozorovat počínající schopnosti.
Z druhým stupněm nastaly trochu potíže a začaly se množit pauzy ve cvičení,které byly způsobené
životem hudebníka-sice šumaře,ale blízkost alkoholu na akcích mařila pak snahy magické.
Nicméně silou vůle jsem se snažil tyto negativní věci potlačovat a po vytvoření magických zrcadel
viděl,že živel ohně,obsažený v alkoholu,je při současném provozování cvičení velmi nebezpečný.
Po zvládnutí autosugescí,jenž mi dělaly velké problémy,jsem měl i druhý stupen zvládnutý a schopnosti narůstaly.Skutečně i tyto první dva stupně,pokud jsou provedeny poctivě a vydřené bojem se sebou samým,dokáží změnit život. Toto mohu říci po čtyřech letech necvičení,kdy mám stále vůli na to,okamžitě přestat kouřit,nebo pít alkohol.(nyní nekouřím)
Mě se ale postavila do cesty horší věc.
Po návštěvě u přítele jsem zjistil,že Bardona zavrhl,i když byl podle mě hodně vysoko,což jsem pozoroval.
Půjčil mi knihu Ve světle pravdy,Poselství Grálu,jež mě nejprve nezaujala,ale posléze nahlodala i moji víru v Bardonovu soustavu,a začal jsem se zabývat jejím studiem a cvičení opustil.
Ale po čase jsem zjistil,že se počínají vracet mé buddhistické kořeny,a po shlédnutí dokumentu
Sarvamangalam,jsem pocítil staré známé teplo východních nauk,ze kterých vychází i Bardon,a které jsem v Grálu postrádal. Jenže jsou tam věci,které jsem nemohl opustit a kompromis nebyl možný.
Výsledkem bylo nejdříve děsivé rozpolcení,které pak přešlo v duchovní prázdnotu a ponoření do
alko-muzikálních tenat.
Po tragické smrti našeho kytaristy,kterého jsem měl za bratra,sem se rozhodl,že se musím
dát vnitřně dopořádku a tudíž vyřešit i problém Víry.
Vrátil jsem se k Poselství Grálu jako čtenář a nalezl tam opět mnoho pozitivního,jen to
"východní teplo" tam není. Našel jsem i oba magické deníky,dohromady na 700 stran!
Byla by škoda,aby tato práce přišla vniveč,myslím že bych byl schopen navázat i na cvičení 2.
stupně,jen si nejsem jistý,jestli nemusím nejdřív odhodit to Poselství Grálu. Srdce mi říká,že ne,ale bojím se psychických reakcí při samotném cvičení.
Tak bych Vás přátelé chtěl poprosit o radu,jaký na to máte názor.

L.S.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Příspěvekod Anubis » 15 lis 2009, 10:58

Lussac píše:Zdravím Vás,přátelé!
...

Přesně vím o čem mluvíš, to východní „teplo“ cítím taky. Poselství Grálu neznám, ale zažil jsem podobnou zkušenost, když jsem vyhledával rosenkruciánské kořeny (novodobé řády apod.). Časem jsem zjistil, že všechno, co nahlodává k opuštění jakékoliv víry v „něco“ není univerzální a já jsem se snažil vždy o tuto cestu. Jak už víme, víra by se měla ověřovat, ale když ji nějaká kniha utne, tak potom není ani víry ani obsáhnutí rozumem. Proto je hodně těžké je psát, je jich jen málo, které nejsou agresivní vůči ostatním učením. Tu agresivitu pociťuju právě jako chlad. Ke knize se může dostat takřka každý a to je problém. Bardon píše o duchovnu stručně, obyčejně a nepoužívá zbytečné kudrlinky, které odvádí od pravdy, proto by se dalo říct, že např. „Brána k opravdovému zasvěcení“ je univerzální.

P.S.: Pokud máme duchovního učitele, který je v nejvyšších stavech, tak už neplatí to, co jsem psal výše. Ten člověk nás totiž „vidí“ a může okamžitě říct čeho se máme držet a na co máme zapomenout.

Lussac
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod Lussac » 19 lis 2009, 22:58

Ahoj Anubis,

Víru nelze utnout žádným způsobem.Lze ji pouze pootočit jiným směrem,který se jeví jako přímější cesta ke světlu,i když toto "pootočení" nemusí být vždy správné,záleží na tom,jak říkáš,obsáhnutí rozumem.Jenže toto "obsáhnutí" znamená mnohaleté studium,a tam je jádro mého problému.
Já jsem neztratil víru v Univerzálního Boha,jen nevím,kterou cestou se mám dát,jestli cestou Bardonova magického zasvěcení,nebo cestou Abd ru shinovou(Poselství Grálu),držící se pozemského údělu člověka,jeho naplnění a povznesení ke světlu.
FB byl nepochybně vysoký zasvěcenec,Poselství Grálu rovněž nesepsal běžný pozemštan,není to možné.
FB uznává Ježíše jako "VELIKÉHO MISTRA KŘESTANSTVÍ",Abd ru shin píše o kabalistech coby šarlatánech,páchajících nezměrné škody. To je to,co mě od toho odrazuje.
Ale jak jsem již psal,jsou tam věci,s nimiž se neztotožnit nelze.
Zkusím najít kompromis-rovnováhu,myslím,že je to možné,když Cesta je jen Jedna.
Zdraví L.S.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 20 lis 2009, 14:50

Lussac píše:Víru nelze utnout žádným způsobem...

Špatně jsem se vyjádřil, nemyslel jsem obecnou víru, ale tu konkrétní v něco, nebo v někoho, kdo se dá pochopit rozumem (člověk, kniha apod.) -> a taková víra (v materiálnu obsažitelná) se utnout dá. Pokusím se sehnat nějaké knihy od hnutí grálu, abych věděl o čem je řeč. Ale jak už jsem říkal, připomíná mi to ty rádoby rosenkruciánské lóže, které ve svých příručkách a knihách už od začátku haní různé druhy spiritismu, léčitelství, magie apod. Když jsem se dočetl, že jakékoliv cvičení (např. mentální) vede k posílení ega a tudíž nemá nic společného se svatou vědou (slovo magie nepoužívali, kvůli profánnosti), tak jsem opravdu nepochopil, jakým způsobem se k tomu transcendentnu dostávají. V knihách nějsou žádné praktické pokyny, to značí, že chceš-li něco poznat, tak se musíš přidat. A to jsem nechtěl, není mi to blízké.

Edit: Tak jsem si našel pár kapitol Poselství grálu a je to ideově jako přes kopírák s tím, co jsem četl já. Je to pro mě agresivní čtení, které sice předkládá nástin pravdy, ale opomíná cestu, jak se k tomuto dostat. Podobné sekty na internetu očerňovaly Bardona za luciferiánství. Jen by mě zajímalo, jak tyto spolky vznikají. Někdo se nejspíš dostane k vědění, na které sám nedosahuje a příjde mu jako jediné správné a pak z toho udělá tohle... Člověk musí dostat pár ran, to je zkušenost. Věty o ubohých lidech a slepých duchovědcích jsou smutné. Jak říkám, může to být pravdivé, ale tu knihu nesepsal nikdo, kdo to prožil - vypadalo by to, podle mě, jinak.

Lussac
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
pohlaví:

Příspěvekod Lussac » 28 lis 2009, 20:10

Ahoj Anubis,
já jsem při prvním setkání s Poselstvím Grálu měl rovněž veskrz negativní pocity. Ale pak při dalším studiu-bezmála dva roky-jsem tam nacházel velké pravdy,myslím,že bys byl rovněž překvapen,co se tam skrývá.Je to rozsáhlá bichle,bezmála 1000stran a materiál dost těžký.
O sektu se nejedná-pomineme-li skupinu kolem Jana Dvorského,což je velmi nebezpečný blázen,od něhož se skuteční přívrženci tohoto hnutí rozhodně distancují-je to volné sdružení lidí,uznávající
tuto knihu a vůči okolí naprosto neagresivní.
Ale nebudu Tě s tím unavovat,jde mi o jinou věc,a to,že se mi nepodařilo nikde nic nalézt o autorovi-Oskar Bernhard-neboli Abd ru shin,který se v knize stylizuje do Syna Člověka,neboli Parsifala,
jež má za úkol dát poslední šanci lidstvu k probuzení a to tak,že je třeba žít podle odkazu bible a Ježíše,a tím předejít věčnému zatracení v duchovní smrti.
To,že jsem nenašel nic,co by vyvrátilo autorova tvrzení,mě stále znepokojuje.
Kdybys na něco někde narazil,dej mi prosím vědět...

Zdraví L.S.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 28 lis 2009, 20:49

Lussac píše:...

Ahoj, pokud na něco narazím, tak určitě napíšu, ale nebudu to vyhledávat. Jak jsem říkal, pravdy tam nejspíše jsou, ale já si je předříkávat nebudu. A studium kvant stránek mi nikdy žádnou moudrost nepřineslo. Mě zajímá praxe, jak můžu pomoct a jak mám žít. Bibli jsem nikdy nepřečetl, vnitřní jazyk ke mně mluví jasněji, nepotřebuju dešifrovat skrytý význam slov a ztrácet čas s knihama. Ty pravdy tam jsou, ale přišel na ně někdo skrz moudrost a tudíž i zkušenost a praxi. Pokud ti někdo předloží snůšku dogmat, tak je špatný učitel. Bible je jen kniha, nebude tu věčně, možná už se „píše“ nová a vždycky bude pocházet z univerzálních zákonů, které si může každý ověřit sám. Tohle strašení lidí věčným zatracením apod. vzniká opět ze strachu, že bude mít ta určitá církev apod. málo lidí (je to takový záchvěv před smrtí, protože hmotné není věčné a exoterní učení je hmotné stejně jako, s prominutím, pohádka o Ježíši). Řekl bych, že to nebude trvat dlouho a pohneme se celá civilizace z hlediska náboženství. Nefandím si, že by se objevilo naráz nějaké velké množství mystiků, ale víra bude obyčejným (západním) lidem předkládána jinak (lépe).

Za tu sektu se omlouvám, nemyslím to hanlivě. Ten význam beru jako odloučenou skupinu od hlavních proudů, která o sobě dává vědět a bere takřka kohokoliv (po úspěšné kosmetické úpravě mozku).

ufik
jdu do sebe
jdu do sebe
pohlaví:

Příspěvekod ufik » 29 lis 2009, 00:55

Ahoj všichni,

tak jsem konečně dospěla až sem. Už chápu vše a omlouvám se za zbytečné dotazy v bloku - 1 stupeň.
Jen bych chtěla něco také o sobě.
Také jsem prošla vším možným v životě - včetně drog, alkoholu, útěků z domova, experimentováním se vším, co mi přišlo do cesty. Pamatuji si, že jsem ve 14 letech vášnívě četla Timothy Learyho a porádala doma seance s halucinogenních hub, které jsem sama trhala v obrovském množství v lese. Byla jsem si 100% jistá, že trhám správné houby ( a přitom bylo podobných hub - jedovatých v lese dostatek :D ).
No ale to vše bylo jen proto, abych si opověděla na otázku - kdo jsem to "já". Nešlo mi o to jen tak se bavit. Bohužel jsem nevěděla, že existuje taková literatura atd.

Polovina mé rodina byla fanaticky věřící a druhá ateistická. Nemůžu tedy tvrdit, že by mě někdo navedl na tu správnou cestu. Na tu jsem si musela dlouze přicházet.

To je fuk, co se mělo stát, to se stalo.

Tím vším jsem chtěla říct, že pro mě je důležitá víra, která pramení z čistého srdce a lásky.
Dlouho jsem měla pocit, že jsem špatná, když nechci chodit každou neděli do kostela, ke zpovědi a pravidelně se houfovat a znechuceně poslouchat výklad kněze.
Také mi bylo vytýkáno, že když se zajímám o astrologii, že je to hřích, že je hřích téměř vše, co mě láká.
Uvědomila jsem si po letech hledání víry a pravdy. Že Bůh je v nás, v našem srdci a naleznu ho jedině sama v sobě. Tak jak mluví E. Tomáš a Míla.
Trvalo mi to opravdo dlouho, proto jsem experimentovala, cvičila také Sylvovu metodu, dělala autohypnózu, sugesti a já nevím co.
Jen k tomuto okamžiku, že pravé království nalezneme sami v sobě.
Jsem za to strašně šťastná a už neřeším, zda budhismus, hinduismus, konfucionismus nebo zda mám být radějí evangelik, nebo přeci jen katolik či grálista.
Nepotřebuji se shlukovat a davově se nechat ovlivňovat.
Moje srdce a mysl jsou mým útočištěm a mé tělo, mým chrámem.

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 29 lis 2009, 20:26

Anubis píše:...

Mám na to naprosto stejný názor...samotnou knihu Grálu jsem nikdy nečetl a jsem rád a nemám potřebu ji nějak zkoumat.. Je docela možné, že nabourává Mistrovo schéma..nebo jeho systém apod.. za tu dobu, co hledám informace o F.Bardonovi, jsem narazil na spoustu lidí co mě odrazovali.. ať už z jednoho nebo z druhého důvoud.. buďto mě prostě zastrašovali blázinci (jakože věřím, že se tam mohlo dostat i několik jedinců praktikujících některé z Mistrových děl), ale nevěřím, že se tam automaticky dostane každý, kdo je trochu duševně zdravý..nebo dělá věci s rozumem, opatrně a vědomě..

Někteří jednoduše psali, že to nefunguje - ale to prostě nebyli dost vytrvalý, nebo tam byl jiný problém..

Ale hlavní důvod, proč už nemám potřebu nějak podrobovat tento systém skepsi, je ten, že mi prostě vyhovuje, sedí, že mám pocit naprosté logiky a smyslu..

Ono bude vždycky existovat něco jiného, co bude jiným lidem sedět a je to vpořádku.. (viz jiná fóra) ..

Ale já jsem tuhle internetovou diskuzi otevřel pro lidi, kteří se snaží následovat systém a cestu Mistra Frabata...

Tímhle nechcu zakazovat různé příspěvky, které budou zpochybňovat to nebo ono z Bardonova díla, jenom jsem chtěl, aby se to tu moc neřešilo..

Naprosto souhlasím s tím, že poznání by mělo vycházet z praxe - proto mi tak vyhovuje tento systém.. studovat moudro z 1000stránkového díla, kde budu muset každé slovo 100x převracet (ať už bibli nebo Grál) -- to prostě není nic pro mě.. aby jsi po desítkách let teoretického výzkumu zjistil, že to bylo k ničemu... v tom nevidím význam.. Řekl bych, že už po pár letech, ne-li měsích praxe už třeba Brány zjistíš, že jsi na správné cestě... anebo alespoň zjistíš, jestli ti vyhovuje nebo ne...

Jinak co se týče Ježíše.. řekl bych, že to byl opravdový Světec, učený muž perfektně znalý univerzálních zákonů... a řekl bych, že i on chtěl své poznání sdělit jednoduše, logicky, prostě:-)

marvin
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod marvin » 29 lis 2009, 20:28

ufik píše:...

ahoj ufiku, díky za příspěvek.. dívám se, že se to téma dost zašmodrchává.. přemýšlím, jestli to nepřetrhnu a nepřesunu nikam jinam..

jinak obdivuji tvoji otevřenost.. opravdu zajímavé zkušenosti.. řekl bych, že lidé co se rozhodnou pro nějakou tu hermetiku vždy mají nějakou bujnou minulost a že jsou vždy "nějak" jiní než ostatní:-)

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”