Fyzická úroveň

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
pohlaví: Muž
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 64×

Re: Fyzická úroveň

Příspěvekod Anubis » 16 bře 2011, 18:37

patanjali píše:...

Dobře řečeno... Jde vidět, že jsme si v mnohém podobní. Taky moc nerozumím obřadům a pomůckám. Pracuju jen s tím, co mám k dispozici za jakýchkoliv podmínek (vlastní tělo). Cokoliv mimo mě může být špatně odhadnuto a pracovat s tím je zatím dost riskantní (nenutí mě k tomu ani rozum, a to je co říct). Sám jsem poznal, že to, co na mně zdánlivě nepůsobilo před 5 lety mi teď rozhazuje svou podstatou mé vlastní vnitřní uspořádání apod.

Když už nic, tak mi imaginace pomohla osvětlit právě procesy, které se kolem mě dějí v nevědomí. Mohl jsem je tak uchopit a pracovat s nimi. Např. pomocí snů přesně vidím, kde je problém a když se přede mě postaví nějaká entita, tak vím kdo a proč tu je. Buď hned, nebo po probuzení. Ale je možné, že člověk s vyvinutější intuicí nepotřebuje vidět a poznává nějak jinak. Moje elementární bytost byla ale silně ohnivá (asi z poloviny místo čtvrtiny) a je pro mě lepší čelit věcem tváří v tvář... i když to asi víc bolí.

Zapřít svůj počáteční stav nejde, i když k tomu vyvážení temperamentu svádí.
Naposledy upravil(a) Anubis dne 19 bře 2011, 02:59, celkem upraveno 1 x.

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 17 bře 2011, 00:08

patanjali píše:Skoro bych rekl, ze se jedna o nabeh na exteriorizaci, alespon tak jsem to vyhodnotil na sobe. Delam uz leta pranajamu (v podstate obdoba cviceni z BKOZ..) a zacaly se u me casem objevovat podobne stavy jako popisujes ty. Tj. spontalni bdelost na prechodu spanku a bdeni, jde v podstate o trans (telo tuhe, mysl bdela..) a smysly aktivni - videni skrze zavrene oci, sluchove halucinace (?) atd.
Kdyz jsem o tom mluvil s jednim vidoucim, tak mi rikal ze dochazi ke zvysene aktivite prvni a druhe cakry resp. rozfazovani fyzickeho a eterickeho tela. V podstate by to odpovidalo teorii Roberta Bruce v "Astral dynamics". Tj presun vedomi do energetickeho tela (resp. eterickeho) a teprve pak je mozna projekce ven bud do real-time zony anebo jinam..

Urcite by me ale zajimala vase interpretace - mek oder?

Podle všech příznaků jde o exteriorizaci (vymístění)smyslů popř. těla,což je doprovázeno zvýšenou aktivitou matrice a okolí 2 čakry(1-3).Propojení bývá do té astrální úrovně,která je příslušna vývojovému stupni daného člověka,takže vnímá svou úroven,popř.dle svého naladění,zvuky,barvy,tvary,vjemy..apod.Stává se to u zvýšení hladiny energie hlavně ve vnitřních částech těla.Většinou je to samovolné,až časem při vyrovnání živlů se to stane obvyklostí a může se to více využívat vědoměji :) Naučit se vědomě ovládat éterické tělo je dobrý základ pro další rozvoj.
At´se daří.
Mc ;)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

ptak.sedivak
mé první příspěvky:)
mé první příspěvky:)
pohlaví:

Příspěvekod ptak.sedivak » 25 bře 2011, 13:47

Co by jste si mysleli o stranovem usporadani el/mag energie u pravaka a levaka? Bardon to zminuje jen na jednom miste. Me prijde ze je toho vic a nevim presne kde je - podle ceho hranice, ktera by rikala co je dane pravo/levo rukosti/polovanim a co ostatnim obecne platnym a danym stranovym rozdelenim (napr. srdce).

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 09 dub 2011, 16:29

ptak.sedivak píše:Co by jste si mysleli o stranovem usporadani el/mag energie u pravaka a levaka?

Nad tím jsem taky přemýšlel. Možná by nějaký levák mohl zkusit můj postup a napsat sem. Já to bohužel u sebe nemám jak vyzkoušet. Teoreticky by vnitřky měly zůstat stejné (u orgánů se neposuzuje pravá a levá strana).

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 15 dub 2011, 13:36

Při prodýchávání orgánů se mi často opakuje tenhle scénář. Může mi to někdo potvrdit?

1) orgán se nejdřív ozve svými hranicemi (ucítím přesně kde je, i když o anatomii nemám moc ponětí)
2) na jazyku se objeví specifická chuť (u každého orgánu jiná)
3) vědomí se přenese někam jinam (možná dovnitř) a mám pocit, jak kdybych volně levitoval uprostřed nového prostoru
4) do těla proudí nekonečná energie, kterou snad tělo není schopno pojmout

Výjimka je pohlaví, jehož prodýchávání jsem shledal nebezpečným. Při každém pokusu jsem zatím dostal šlehu a nepokročil jsem k žádnému z předešlých bodů (jako u ostatních orgánů).

V místnosti, zdá se, vzroste elektrické napětí, což provází nesnesitelný pískot a pak dostanu ránu, která se zastaví až v hlavě v podobě světla. Jak to jde odspoda nahoru přes hrudní kost, tak ta se jakoby rozžhaví.

Cagliostro
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 25×
Obdrženo poděkování: 560×

Příspěvekod Cagliostro » 15 dub 2011, 13:55

I když tohle není zrovna moje teritorium, myslím že jde o správný směr, který by se ale měl dělat na "více vzduchu", třeba, i když ne přímo v přírodě, tak u trochu více vyvětraného prostoru.
Ego sum, qui sum!

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 15 dub 2011, 15:14

Anubis píše:..

Sexuální energie je obtížně zvladatelnou.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 15 dub 2011, 15:38

Cagliostro píše:I když tohle není zrovna moje teritorium, myslím že jde o správný směr, který by se ale měl dělat na "více vzduchu", třeba, i když ne přímo v přírodě, tak u trochu více vyvětraného prostoru.

Teď si opravdu připadám jako hlupák. To mě nenapadlo.

ekeaze píše:Sexuální energie je obtížně zvladatelnou.

Podle mnohých jde transformovat, ale nevidím tu průnik s cvičením orgánů. Jak této znalosti využít ve vztahu s tímto cvičením. Jde odpouštět energii zespod směrem nahoru, ale tady se jedná o konkrétní orgán, z kterého není možno při cvičení „vystoupit“. Ta proměna se děje až na jiných místech resp. v jiných sférách. Je to něco jako vlézt do pekla a začít tam sadit lilie.

Ondra
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 32×

Příspěvekod Ondra » 15 dub 2011, 15:55

jj, důležité je ji umět transformovat.

Dle mého názoru, když ten určitý orgán/centrum prodýcháváš životní energií , tak tím to centrum aktivuješ.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 15 dub 2011, 16:00

ekeaze píše:...

A závěr je jaký? Mám to zkoušet dál s tím, že mi jednou nevydrží srdce? :)

Teď jsem si vzpomněl na cvik z 5 tibeťanů, byl to šestý tibeťan určený pro starší lidi, kteří chtějí uklidnit sexuální energii. Možná by se to hodilo předtím praktikovat. Z pohledu Jiřího Wolkera jsem takřka nad hrobem, takže to asi vyzkouším.

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 15 dub 2011, 23:35

Konečně jsem narazil na nějaké vodítko, kdyby se to ještě někomu stalo. Minařík nezklamal.

Řekl jsem dříve, že usměrněné myšlení působí na buňky fyzické bytnosti tak, že jejich lymfa, která je nositelem živočišných tendencí, mizí následkem odpařování. To také vzbuzuje dojem, že v těle vzniká "voda, která nemáčí". To se označuje jako "mystický křest vodou", o němž se často mluví mezi mystiky. Když je tato voda (lymfa) odpařena do té míry, že je cítit převahu "sucha", znamená to, že se tělesné buňky začínají deformovat. To se jeví především v tom, že v těle vznikají bolesti. To je tzv. "křest krví". Když mysticky se soustřeďující člověk dosáhne tohoto křtu, má začít v pravém psychologickém momentu "ozdravovat" protoplazmu buněk silou nebo kvalitou dechu, k níž se má člověk propracovat silou připomínek, týkajících se žádoucích kvalit dechu. To je velmi snadné. Na prvním stupni se má člověk totiž opírat pouze o pocity, které vzbuzuje dech, vstupující do plic při dýchání. A tohoto "dechu" se má člověk mocí připomínek chopit a silou usměrněného myšlení jej odevzdávat tělu.

Takže mě čekají ještě bolesti, ale aspoň trochu vím, na čem jsem. Navíc to řeší i můj relativně dlouhodobý problém nepravidelného dechu v denním žití. Je třeba dýchat vědomě, jinak nebudu dýchat vůbec (znáte ten vtip s policajtem u holiče?). To znamená konec automatizace!

Arex
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 177×
Obdrženo poděkování: 1116×

Příspěvekod Arex » 16 dub 2011, 13:01

Anubis: Bravo, jsem rád, že jsi to vyřešil. Protože to asi zaujme více lidí, doplňuji zdroj, odkud cituješ: K. Minařík: Malý mystický slovník naučný, s. 165, heslo Chemie.
Pokud jde o pojem "vody, které nemáčí", tak ho dále rozvíjí textík Geneze v Drahokamech 2.
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 30 dub 2011, 12:15

To cvičení orgánů je pro mě opravdu velký test. Začaly se mi chvilkově vracet vlastnosti, kterých už jsem se dávno zbavil. Včera jsem byl tak bezradný, že jsem si začal rvát vlasy. Mám pocit, že chci vstoupit někam, kde je požadována absolutní čistota. Kdybych to měl připodobnit k józe, tak je to jako rozbít si nos před Anahatou.

Naštěstí se mi v noci podařilo střemhlav skočit do podvědomí a dostal jsem se až ke své vnitřní gorile, která začla mít lidské sklony a nechala se zavřít do pokoje, který nejčastěji používám jako výchozí bod v nevědomí. Snad sama pozná, proč to tam mám rád...

Anubis
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a):

Příspěvekod Anubis » 30 kvě 2011, 19:23

Píše se, že by cvičení na kupení životní síly nemělo trvat více než 20 minut. Jaká je minimální prodleva mezi cvičeními. Budu mít několik volných dnů a potřeboval bych cvičit celý den. Těch 20 minut mě hodně omezuje...

mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 256×
Obdrženo poděkování: 352×

Příspěvekod mek onder » 30 kvě 2011, 23:35

Prodleva závisí na tvé odolnosti nerv.systému,regenerační schopnosti a zdravém úsudku.Dobrý min.čas je cca 30min.,kdy je možno cvičit něco co nenamáhá nerv.systém..,+vycházky,příroda,čtení aj...20 min.je v BOZ proto,aby si nikdo neublížil.Je to na tobě ;)
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Zpět na “Magický výcvik těla - 3. stupeň”