Ochrana
Moderátor: Cagliostro
Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
- Lumpino
- jedu jak drak

- pohlaví: Muž
- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 1×
- Obdrženo poděkování: 41×
Re: Ochrana
Myslím že jsou to celkem debaty "o ničem". Kdo má pocit "ohrožení temnými silami" kterého se nemůže zbavit tak může zkusit páchat meditaci třeba o některém z Božích jmen. Pak nemohou mít temné síly žádnou moc a muší ustoupit. A vůbec to nevybočuje z praxe Brány. Tu může provádět klidně dále.
-
Mat
- mé první příspěvky:)

- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 12×
Máš tam veľa otázok,v poriadku.
Ak si už raz na cestu vstúpil a je jedno akú,nie je návratu späť. Poznanie rozozvučí struny tvojej duše a do nevedomia sa už vrátiť nedá. Ak sa o to budeš pokúšať pôjdeš proti sebe samému. Ak si aj skĺzol a išiel po nesprávnej ceste,všetko sa dá napraviť aj keď by to trvalo roky. Prečítaj si Milarepu. Bez lásky,cností,sebakontroly a "brúsenia" charakteru sa ďalej nepohneš. Neviem čím si prešiel,som tu len od dnes. Bezbreho nasledovať svoje "nezriadené" túžby vždy prináša svoju daň a to ponúka temnota. Na začiatku sa ti to zdá slobodné ale potom prídu "platby" a tie nie sú malé. Tak to proste je,či sa ti to páči alebo nie :-)
V konečnom dôsledku ťa to zviaže ešte viac ako pred tým. Cieľ si musíš nájsť sám ale ak sa vyberieš ďalej,daj pozor na zámery srdca. Moje boli získať schopnosti a dopadol som zle.
Ja si z náboženstiev beriem to čo je pre mňa dobré a študujem ďalšie veci.
Svet nie je podstatný,je v stave akom je. Musíš nájsť to dobré v sebe a potom ho budeš vidieť aj vonku.
Mne pomohla vždy duchovná prax,meditácie,modlitby a duchovní pomocníci.
Žiadna temná sila nie je tvoj pomocník. Ich úloha je ťa od dobrého,tvojej duše a Vyššej sily odviesť.
S tou ignoráciou ti poradil dobre. Čo nebudeš posilovať,to stratí silu... choď cvičiť,choď medzi priateľov,ži "obyčajný" a uzemni sa poriadne...
Ak si už raz na cestu vstúpil a je jedno akú,nie je návratu späť. Poznanie rozozvučí struny tvojej duše a do nevedomia sa už vrátiť nedá. Ak sa o to budeš pokúšať pôjdeš proti sebe samému. Ak si aj skĺzol a išiel po nesprávnej ceste,všetko sa dá napraviť aj keď by to trvalo roky. Prečítaj si Milarepu. Bez lásky,cností,sebakontroly a "brúsenia" charakteru sa ďalej nepohneš. Neviem čím si prešiel,som tu len od dnes. Bezbreho nasledovať svoje "nezriadené" túžby vždy prináša svoju daň a to ponúka temnota. Na začiatku sa ti to zdá slobodné ale potom prídu "platby" a tie nie sú malé. Tak to proste je,či sa ti to páči alebo nie :-)
V konečnom dôsledku ťa to zviaže ešte viac ako pred tým. Cieľ si musíš nájsť sám ale ak sa vyberieš ďalej,daj pozor na zámery srdca. Moje boli získať schopnosti a dopadol som zle.
Ja si z náboženstiev beriem to čo je pre mňa dobré a študujem ďalšie veci.
Svet nie je podstatný,je v stave akom je. Musíš nájsť to dobré v sebe a potom ho budeš vidieť aj vonku.
Mne pomohla vždy duchovná prax,meditácie,modlitby a duchovní pomocníci.
Žiadna temná sila nie je tvoj pomocník. Ich úloha je ťa od dobrého,tvojej duše a Vyššej sily odviesť.
S tou ignoráciou ti poradil dobre. Čo nebudeš posilovať,to stratí silu... choď cvičiť,choď medzi priateľov,ži "obyčajný" a uzemni sa poriadne...
- Arex
- mě už nikdo nezastaví

- Poděkoval(a): 177×
- Obdrženo poděkování: 1116×
Cor Leonis: Nepotřebuješ o změně mluvit, ale udělat ji. :-)
„Srdce, buď statečné a spěj vpřed!“, tak volají všichni, kdož jsou sklíčeni smrtelností. Tak zní heslo zasvěcenců zanícených touhou po Absolutnu a stoupajících po žebříku Poznání. Ale až v soutěsce mezi obočím rozzáří se Světlo jako plamen blesku!
-
Mat
- mé první příspěvky:)

- Národnost: SK
- Poděkoval(a): 3×
- Obdrženo poděkování: 12×
Ešte jedna vec,samozrejme sa všetkého "tienistého" zbav. Začni prosiť Archanjela Michaela o pomoc,kúp si krížik na krk a daj si ho posvätiť kňazovi. Mne pomohol ruženec a kostol. Robil som za 20 rokov s rôznymi energiami a rádmi anjelov a zažil kadečo ale ruženec je najsilnejšia modlitba ktorú som pocítil. Mysel si ladíš na dobré veci,prečistí ta a ochráni...nie som žiadny ortodoxný kresťan,idem cestou gnostickej mystiky takže používam to,čo mi pomáha...
- gooolem
- mě už nikdo nezastaví

- Národnost: ČR
- Poděkoval(a): 285×
- Obdrženo poděkování: 455×
- Kontaktovat uživatele:
Roc Leonis, to o ceste mistru uz zni jinak a osobne nejsem proti. Ze zkusenosti vim, ze pokud se clovek rozhodne jit vyvojove nekam, tak mu zivot do cesty postavi jiste nejake prekazky, vetsi ci mensi. Muzou to byt fyzicke komplikace, rodinne neshody, nebo myslenky, ktere ho od jeho umyslu mohou odvratit. Ale nebyva to vzdy pravidlem, nekdo postupuje po ceste hladce.
Samozrejme te tu nikdo nelame k tomu, abys opustil, jak ty rikas, temnotu a jeji svobodu a uzivani si. Uzivej vseho, co ti zivot nabizi, sexu, piti, majetku, jidla. V tom pripade ale nepocitej se svobodou, jelikoz vse vyse uvedene ti totiz bude poutat dusi. Je to tva volba. Stary zakon by nastolil poradek? Ano, byl lidem dan pro tvrdost jejich srdci. A co takhle vzit v uvahu Novy zakon, kde je laska, odpusteni a milosrdenstvi? NZ ten stary nerusi, ale naplnuje, ale to je jina kapitola.
Jako blbecek ve svetlem skoncis, pokud budes svou cestu ke Svetlu vnucovat ostatnim a budes ji davat okazale najevo ruznym barevnym oblecenim a vystrednostmi atd. Pokud ji uchovas ve svem nitru a budes ji peclive sledovat, bude naplnena. Samozrejme jde kazdy za svetlem.
Pokud si myslis, ze ten, kdo jde cestou svetla, neni k sobe uprimny, tak to se neda nic delat. ;-)
Samozrejme te tu nikdo nelame k tomu, abys opustil, jak ty rikas, temnotu a jeji svobodu a uzivani si. Uzivej vseho, co ti zivot nabizi, sexu, piti, majetku, jidla. V tom pripade ale nepocitej se svobodou, jelikoz vse vyse uvedene ti totiz bude poutat dusi. Je to tva volba. Stary zakon by nastolil poradek? Ano, byl lidem dan pro tvrdost jejich srdci. A co takhle vzit v uvahu Novy zakon, kde je laska, odpusteni a milosrdenstvi? NZ ten stary nerusi, ale naplnuje, ale to je jina kapitola.
Jako blbecek ve svetlem skoncis, pokud budes svou cestu ke Svetlu vnucovat ostatnim a budes ji davat okazale najevo ruznym barevnym oblecenim a vystrednostmi atd. Pokud ji uchovas ve svem nitru a budes ji peclive sledovat, bude naplnena. Samozrejme jde kazdy za svetlem.
Pokud si myslis, ze ten, kdo jde cestou svetla, neni k sobe uprimny, tak to se neda nic delat. ;-)
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.
Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”