Astrální putování

Uživatelský avatar
gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 400
Registrován: 04 říj 2010, 11:05
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 280×
Obdrženo poděkování: 443×
Kontaktovat uživatele:

Astrální putování

Příspěvekod gooolem » 18 led 2019, 21:07

Co kdyby se těla člověka, který provádí astrální výstup z těla, dotklo tělo zvířete? Třeba pes, či domácí kočka? Je to taky životu nebezpečné, jako dotek člověka?
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Uživatelský avatar
MDominik
jdu do sebe
jdu do sebe
Příspěvky: 38
Registrován: 13 pro 2016, 17:28
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 159×
Obdrženo poděkování: 69×

Re: Astrální putování

Příspěvekod MDominik » 18 led 2019, 22:32

A je doopravdy životu nebezpečné, když se dotkne takového těla jiný člověk?

Uživatelský avatar
mek onder
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 412
Registrován: 17 říj 2010, 22:52
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 255×
Obdrženo poděkování: 350×

Re: Astrální putování

Příspěvekod mek onder » 18 led 2019, 23:05

Pokud děláš opravdu astrální tak ano, i když záleží i na síle tvé matrice.. Je to tvá ochrana. Zvíře nemá takovou sílu, ale je třeba být i tak opatrný.Ať se daří. Mc
..všechny věci tady jsou skutečně jenom dočasné - pouze Duch je dokonalou podstatou. Nikde mimo tebe samotného není pro tebe cíle. Jediný smysl a cíl vlastního života je v rozpoznání vlastního životního úkolu, tj. ve vědomí vlastního živého poměru k Bohu.

Uživatelský avatar
Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Příspěvky: 343
Registrován: 26 zář 2010, 14:02
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 44×
Obdrženo poděkování: 147×

Re: Astrální putování

Příspěvekod Flox » 19 led 2019, 00:00

To mi připomělo text od Karla Goldamanna (doufám, že je jeho). Popisuje tam incident, který měl se psem.
Astrální putování, nebo-li putování duševní - neboť astrální tělo jest tím co egypťané nazývají ka a my duší lidskou(naproti tomu je duch ba)-. Říká se, že lidská duše je nesmrtelná, ale toť omyl. Nesmrtelný je pouze lidský duch. Duše je složena ze živlů a slouží jako schránka pro ducha. Oboje těla jsou uloženy v těle hmotném. Ale zpět ke skladbě duše. Vezměme za příklad, že zemřete. Tím se přeruší astrální páska, pojící tělo hmotné s duší a duchem. Načež se tyto dvě těla, ještě uložena v jedné schránce - v duši, neboť ta slouží jako obal duchu -, "vydají na cestu" do astrální sféry, ve skutečnosti tam jsou rovnou vtaženy, ale ještě než vstoupí do astrální sféry, nebo-li onoho světa, musí projít tím, co Bible nazývá Předpeklím. Je to místo, kde není ani světla ani tmy. To je místo kam se nejprve vydá ka i ba, aby došli světla onoho světa a tj. ten tunel, který popisuje většina lidí, kteří zažili klinickou smrt. Sám mohu potvrdit jejich zážitek, neboť jsem měl tu možnost se podívat a astrální sféru aniž bych musel zemřít klinicky, nebo vůbec. Dostal jsem se tam magickým zrcadlem o němž bude řeč později, až si vypěstujete astrální smysly. Tedy ba s ka se dostanou do předpeklí, kde se jim obyčejně promítne jejich život minulý a následně je jim umožněn vstup do brány Světla, jež je sic chladná, ale přesto hřeje, jde z ní strach, ale přesto do ní chcete a je vám dobře. Po vstupu ka s ba do Světla se octnou na onom světě, ale nemyslete si, že je to širá pláň, kde si každý může dělat co se mu zlíbí, ve skutečnosti jsou to širé pláně na sobě vrstvené, takže vzniká jakýsi poschoďový dům, a každé patro má jinou vibraci. Ka vstoupí rovnou do vibrace jeho duševní úrovně. Nemůže výš, neboť na tyto vibrace není zvyklá, ale může níž, neboť těmito vibracemi už prošla. Proto to jde nahoru tak ztuha, ale dolů se vezete.
Ale dost již prázdného tlachání, je na čase zjistit něco více.
První přípravné cvičení jest zrcadlo. Máte-li doma dosti velké zrcadlo posaďte se před něj a pozorujte se, zapamatujte si svou podobu a přemístěte do něj své vědomí, měli byste v zrcadlové podobě vydržet aspoň pět minut a musíte dokázat pozorovat své okolí z této posice. Učiňte tedy tak, pozorujte okolí po pět minut. Jestliže vám to nečiní potíže pak ulehněte na tvrdou podložku a opět si představte svá těla, tak jako při putování mentálním. Imaginujte jak se všechny pojítka, krom těch nejnutnějších, odpojují od těla astrálního, ale nikoli od ba, to musí zůstat připoutané k duši. Dále pak sugerujte, že vaše duše se může pohybovat jako vaše tělo hmotné a že postřehne a uslyší, jakožto i pocítí vše tak jako by to bylo tělo hmotné. Tuto větu musíte opakovat dokud jí nebudete naprosto prodchnuti a teprve pak vejděte svým vědomým do duše a vystupte z těla hmotného. První co se stane je, že nebudete moci dýchat, proto budou první cviky dechové. Soustřeďte se na to, jak vaše ka vdechuje vzduch(respektive pránu v něm, ale to nebudu zde rozebírat, neboť by vám to mělo být už naprosto jasné). Musíte to dokázat učinit automaticky, neboť budete potřebovat koncentraci jinde. Nepokračujte dokud nedokážete dýchat automaticky v astrálním těle - tedy tak jako to činíte v tělo hmotném -. Zároveň musíte dokázat vydržet mimo hmotné tělo po deset minut.
Dále pak pokračujete tím, že budete pozorovat své hmotné tělo a vnímejte jeho barvu, oblečení, polohu. Určitě zpozorujete, že nedýchá, a že barva je sinalá, jako u mrtvoly. I nelekejte se, neboť tj. normální průběh astrální vymístění, z odstavců výše uvedených by to mělo býti patrno a jasno.Opět jej pozorujte po deset minut a pak se pomalu počněte vzdalovat, ale opravdu pomalu. Jakýkoliv skok v dál by znamenal prudké vtažení ka zpět do těla a ohromnou bolest hlavy, která se spraví jedině spánkem(to totiž vaše astrální tělo špatně "zapadlo" do hmotného těla). A také vaše astrální páska se musí protáhnout, neboť byla uvyklá na krátkou vzdálenost mezi duší a tělem. Pomalu ji protahujte chozením po bytě a pozorováním okolí. Po dvou dnech pravidelného praktikování můžete přejít na větší vzdálenost. Navštivte opět vaše blízké a pozorujte jak to u nich vypadá a co dělají. I zde funguje kontrola imaginací(viz mentální putování). A posléze můžete navštívit i sféry vyšší(což ale nedoporučuji, k tomu je lepší využíti mentálního putování). Pokud dokážete toto pak jste dokončili výcvik astrálního putování.
Ale abyste měli možnost volby dávám vám i jinou možnost a to přes mentální putování. Praxe je podobná jako v první metodě jen se při vymísťování nevysune rovnou astrální tělo, ale jen tělo mentální, které svou vůlí vytáhne duši a spojí se s ní - to je nejtěžší - a pak se počne dýchat jako ve výše uvedené metodě atd.
Tedy - představte si svá těla, a přemístěte své vědomí do ba. Sugerujte, že je volné a že mu nic nebrání v pohybu, načež s ním vyjdete z těla, ale nesmíte se vzdálit. Jakmile se postavíte na nohy, tak pozorujte chvíli své tělo. Načež začnete svou vůlí působit na duši a tu přinutíte vstát z hmotného těla. Hned jak se toto stane musíte do něj vstoupit pomocí ba, neboť by se vrátila zpět do těla. Jak se navozuje páska mezi ba a ka? Inu, když vstoupíte do ka musíte svou imaginací z místa kde se nalézá pupek vyvést část světelného těla duše a část světelného těla ducha a tyto části spojit. To musí proběhnout velice rychle, proto si to dobře zapamatujte, ale samozřejmě je více způsobů, jenže mě se tento osvědčil nejvíce.
Když budete ve spojení s duší, pak tedy musíte započít s vědomím dýcháním, to musíte zvládnout bezpodmínečně, jinak se páska přeruší. Pokud vám to činí potíže vraťte se do prvního stupně k vědomému dýchání a to procvičte a teprve pak se vraťte k tomuto cvičení astrálního putování.
Jestliže ovládáte dýchání v astrálním těle pak opět pozorujte své tělo, rozhlížejte so po místnosti a choďte po ní, procházejte se po bytu a nakonec také navštivte své známé. Toto vše je co vám povím o astrálním putování, je sice pravdou, že při něm můžete působit mnohem silněji na tuto sféru, avšak je také mnohem větší nebezpečí úrazu, neboť stačí jen lehký dotek čehokoliv živého a můžete se rovnou vydat na astrální sféru. Mně samému se stalo, že jsem cvičil astrální vymístění a můj pes přiřítivše rýpnul do mně svým čumákem, což mě ihned vrátilo prudkým trhnutím do hmotného těla a já se probral, celý rozbolavělý. Tělo mne bolelo strašlivým způsobem a hlava jakbysmet. Srdce bilo na poplach a oči špatně viděli, až po chvíli se můj stav srovnal a "jen" mě bolelo tělo a hlava. Měl jsem velice štěstí, že to dopadlo takto, neboť jsem mohl být již po smrti...Od té doby se při praktikování této metody zamykám a zajišťuji si naprostý klid v místnosti i v nejbližším okolí. Také kontroluji, jestli nemám v pokoji hmyz, který by mě mohl také takto vyrušit. Proto nemám příliš v oblibě tuto techniku a raději používám mentální putování.


Ještě jeden zážitek, který někdo napsal kdysi na Multideník, který je nyní již zrušený. (GDPR :-D )
Astrálna rovina bytia…, Hovorím si, čo je to za nezmysel? Opäť nejaká záhadná forma viery, na základe ktorej prichádza nádej? Presviedčam sám seba úvahou typu: Človek je tvor natoľko inteligentný, až neprijíma možnosť definitívneho konca a najmä konca seba samého…

Navštívil som jednu internetovú stránku, ktorá bola venovaná tomuto výmyslu so zámienkou, že sa budem môcť trochu pobaviť nad hlúposťou ľudí. Zavítal som do sekcie, ktorá poukazovala na praktiky dosiahnutia AC. Z menšej časti ma zaujala časť meditácie, ovládania svojej mysle, čo by mi mohlo dopomôcť pri zvládaní každodenných stresových situácií. Začal som teda so študovaním teórie a nakoniec aj s jej realizáciou, čo bola doposiaľ moja najväčšia chyba a prehra v živote. Tréning ovládania mojich myšlienok bol na každodennom poriadku. Časom sa dostavili priam fascinujúce výsledky. No s nimi prišli aj tie negatívne, viac menej obťažujúceho charakteru. Vyvinula sa u mňa akási meditačná závislosť, ktorej abstinenčný príznak predstavoval nespavosť. Každý večer, vždy pred spaním, som musel " upratať " svoju myseľ. V opačnom prípade som sa mohol pripraviť na dlhé hodiny preležané na posteli v bdelom stave, čo sa opakovalo aj niekoľko dní po sebe, pri čom únava nezohrávala žiadnu úlohu. Trochu ma to vystrašilo, pretože som nedokázal nájsť cestu späť. Prišlo obdobie uvažovania, ktorého predmetom bola otázka: Čo s tým? Jej výsledkom bola prostá odpoveď: Prinieslo mi to celkového skvalitnenie života, tak prečo v tom nepokračovať? Každým dňom som sa do meditácií ponáral hlbšie a hlbšie. Ku koncu bolo ich výsledkom len vnímanie vlastného vedomia. Neuvedomoval som si nič. Ani len vlastné telo. Opäť prišlo čosi nové, divné, nepochopiteľné. A tým bol proces prebúdzania sa zo spánku. Mal presne opačný charakter ako proces zaspávania. Najprv prišlo uvedomenie a vnímanie vlastného vedomia. Postupne som mohol svoje telo priviesť k bdelému stavu, zapájať do činnosti svoje telesné zmysly, vnemy, pocity. Pokračovalo to niekoľko následujúcich dní. No jedno ráno bolo trochu iné. Neviem, ako to slovami presne popísať. Zistil som, že moje telo, to fyzické, sa nachádza v úplne inej polohe ako v tej, ktorú som si plne uvedomoval. Dosť ma to zaskočilo, čo odštartovalo čosi ešte viac divnejšie. Poloha, ktorú som vnímal, sa začala pomaly presúvať do polohy, v ktorej ležalo moje telo. Všetko bolo už takmer na svojom mieste, až na pravú ruku, ktorá sa nachádzala niekoľko centimetrov od svojej správnej polohy. A v tom mi to došlo! Nie som náhodou mimo vlastného fyzického tela? V inej dimenzií, na inej úrovni existencie? Pomyslím si… nie. Nechcem sa vrátiť späť. V tom som z celej sily vlastnej vôle trhol pravou rukou, ktorá ešte nebola celkom na mieste. Nasledoval ten najneuveriteľnejší zážitok môjho života, ktorý bohužiaľ predchádzal tomu najdesivejšiemu. Ruka mi preletela skrz nočný stolík, opierku postele a následne cez samotnú stenu. Keď dosiahla približne úroveň ľavej ruky, niekoľko krát som sa pretočil okolo vlastnej osi a skončil som vo vzduchu asi meter nad posteľou. Bol to ten najkrajší pocit, aký som kedy zažil. Akoby prestalo existovať všetko zlo, všetká bolesť, nepohodlie. Akoby som dýchal ten najčistejší vzduch. Zistil som, že v jednom okamihu vidím celú miestnosť. V tom som zazrel seba, ako ležím na posteli. Veľmi nepekne som sa preľakol a v jednom momente, ktorý trval príliš krátko na to, aby sa dal časovo vyjadriť, som zletel dole, naspať do svojho tela. Následný stav bol priam pekelný. Cítil som sa ako na smrteľnej posteli. Závrate, neznesiteľne bolesti, polovica tela ochrnutá, absolútne nehybná. Celý deň bol v znamení trávenia času na záchode. Miestami to vyzeralo, že v ňom skončia moje črevá, pľúca, žalúdok… Ďalšie tri dni hladovka a neskutočné depresie, strach a hrôza.

Dnes môžem povedať, že som na tom pomerne dobre. Dokonca pokračujem v tejto činnosti, ktorej hranice sa posunuli o kus ďalej. No vždy, keď dosiahnem stav, kedy mám pocit, že sa môžem vydať na cestu, zmocní sa ma strach a všetko je stratené.

Pokiaľ by mi niekto pred dvoma rokmi povedal niečo podobné tomu, čo som momentálne napísal, vysmial by som sa mu do tváre a poslal ho do blázinca. No teraz je všetko inak. Najhoršia je zmena mojej osobnosti. Každému by som vyhovel, s každým by som sa podelil aj o posledný cent. Ale ja nechcem! Desí ma to! Mám strach zo samého seba.

Chcel by som tým všetkým naznačiť, že pokiaľ človek v tejto oblasti nevie, čo robí, mal to nechať tak…

Prajem čo najmenej skúsenosti podobných tým mojím.

(http://web.archive.org/web/201011270742 ... -viac.html)

Zmiňuje se tam "Akoby som dýchal ten najčistejší vzduch." nejsem si jistý jestli to je myšlené doslova. Ale podle BKOZ je hlavní rozdíl mezi astrálním a mentálním cestování v dechu.

Jinak mentálním tělem lidi cestují skoro každý den, když spí. Kdyby se jejich snové pohyby projektovaly do fyzického, tak by všichni byly ráno domlácení o zdi, skříně a rámy postelí :-D
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

Uživatelský avatar
Lumpino
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 158
Registrován: 28 dub 2013, 08:32
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 39×

Re: Astrální putování

Příspěvekod Lumpino » 12 úno 2019, 19:19

Flox píše:
Jinak mentálním tělem lidi cestují skoro každý den, když spí. Kdyby se jejich snové pohyby projektovaly do fyzického, tak by všichni byly ráno domlácení o zdi, skříně a rámy postelí :-D


V occultním časopise Isis a paracelsia z rlet 1906/7 jsem zahlédl cosi o tom že ve spánku samovolně vystupuje astrální tělo. Tak nevím, názory se různí.

Uživatelský avatar
Eugen
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Příspěvky: 72
Registrován: 27 úno 2018, 15:15
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Poděkoval(a): 679×
Obdrženo poděkování: 34×

Re: Astrální putování

Příspěvekod Eugen » 12 úno 2019, 21:02

V occultním časopise Isis a paracelsia z rlet 1906/7 jsem zahlédl cosi o tom že ve spánku samovolně vystupuje astrální tělo. Tak nevím, názory se různí.[/quote]

pak, ale nezbývá tady již nic jiního, než si to vše ověřit praxí. :)
:akasha :ohen: :voda:

Uživatelský avatar
Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Příspěvky: 343
Registrován: 26 zář 2010, 14:02
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 44×
Obdrženo poděkování: 147×

Re: Astrální putování

Příspěvekod Flox » 12 úno 2019, 21:15

Lumpino píše:V occultním časopise Isis a paracelsia z rlet 1906/7 jsem zahlédl cosi o tom že ve spánku samovolně vystupuje astrální tělo. Tak nevím, názory se různí.


Spousta zdrojů astrální a mentální tělo nerozlišuje nebo v tom má guláš. Většinou astrálním tělem mají na mysli mentální tělo ale může to být i astrální. :-D V tomhle je BKOZ trochu výjimečná. Pokud by kdekoliv v tom časopise rozlišovali astrální a mentální tělo jako dvě různé věci, tak ano.
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

Uživatelský avatar
Lumpino
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 158
Registrován: 28 dub 2013, 08:32
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 39×

Re: Astrální putování

Příspěvekod Lumpino » 13 úno 2019, 15:55

Zda jde o vymístění astrálního či pouze mentálního těla se dá do jisté míry ověřit - samozřejmně pokud to člověk cvikem dobře ovládne - protože v případě vymístění astrálu může páchat Telekinezi. V případě pouze mentálního vymístění nikoliv.

Uživatelský avatar
gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 400
Registrován: 04 říj 2010, 11:05
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 280×
Obdrženo poděkování: 443×
Kontaktovat uživatele:

Re: Astrální putování

Příspěvekod gooolem » 23 kvě 2019, 17:46

K čemu je ve finále dobré, pro duchovní růst, vymisťování astrálního těla? Vždyť všude tam, kde může astrální tělo, může taky mentální tělo jako nic a má ještě daleko větší možnosti.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Uživatelský avatar
Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Příspěvky: 343
Registrován: 26 zář 2010, 14:02
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 44×
Obdrženo poděkování: 147×

Re: Astrální putování

Příspěvekod Flox » 23 kvě 2019, 21:28

V literatuře se uvádí, že astrálním tělem lze dělat pár věcí, které mentálním nelze. Praktické zkušenosti však nemám.
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

Uživatelský avatar
Inrise
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 458
Registrován: 08 dub 2015, 07:34
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 580×
Obdrženo poděkování: 167×

Re: Astrální putování

Příspěvekod Inrise » 23 kvě 2019, 23:15

gooolem píše:K čemu je ve finále dobré, pro duchovní růst, vymisťování astrálního těla? Vždyť všude tam, kde může astrální tělo, může taky mentální tělo jako nic a má ještě daleko větší možnosti.

slyšel jsem, že pociťovat v růstu pomáhá...
Je úsměvné domnívat se, že něco ovládáme, pokud neovládáme sami sebe...

Uživatelský avatar
zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 521
Registrován: 02 kvě 2013, 15:47
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 65×
Obdrženo poděkování: 181×

Re: Astrální putování

Příspěvekod zebyja » 24 kvě 2019, 12:20

Nesjem žádný velký astrální cestovatel, ale řekl bych že na cestě individuálního duchovního růstu je astrální cestování spíš podstatný jako důkaz sám sobě ohledně dokonalého (v případě dokonalého astráního cestování) ovládnutí astrálního těla. Pokud máme dobře zpracovanou jen mentální sféru, pak je to z pohledu FB určitá nerovnováha mezi, mentální, astrální a tělesnou úrovní. Rozhodně se dá zajímavých výsledků dostáhnout jen s pomocí mentálního cestování, ale schopnost astrálního cestování i tyto výsledky z mentálního cestování dostává blíže k hmotě a to má řekněme blahodárný vliv na okolí až lidstvo samotné.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..
_________________________________________________________
legenda pro mé příspěvky: offTopic, dodatek, předmět zprávy

Uživatelský avatar
led_darkshiner
jdu do sebe
jdu do sebe
Příspěvky: 44
Registrován: 28 pro 2018, 11:25
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 45×
Kontaktovat uživatele:

Re: Astrální putování

Příspěvekod led_darkshiner » 26 kvě 2019, 09:06

Ten příspěvek od "Floxe", ten z Multideníku. Pamatují si hodně let dozadu na své začátky. Mé první dojmy provázelo zvláštní brnění po návratu. Úplně na začátku jsem viděl ruku na jiném místě, než byla ta fyzická. Časem to ustalo. Dokonce i čas strávený mimo fyzické tělo se prodlužoval(až na několik hodin). S pár lidmi jsem mluvil a všichni chtěli vědět jak na to. Všem jsem odpověděl stejnou větou. Zní: "Zastavte myšlenku a potom se uvidí...", nesvedl to nikdo. Možná je to moc těžké nebo složité. Jestliže se s nějakým takovým problémem na začátku potkáte, je to podle mě jen proto, že vlákno samotné či magnetismus vázající vaše astrální a fyzické tělo není dostatečně procvičeno(obelstěno) a je na vás či se zleknout, či usilovat svou vlastní pílí k nějakému závěru. Jakmile to vše pominete, otevře se vám takřka jiný svět. Budete řešit co je tam, mlčet a hledat věci takřka k nenalezení. Je to boj o to, čeho jste hodni.
Teď si říkám, že to má mnohonásobný význam, ale má poslední dvě slova jsou opět "Zastavte myšlenku...".
Neexistuje nic, co by nešlo...

Obrázek

Uživatelský avatar
Lumpino
jedu jak drak
jedu jak drak
Příspěvky: 158
Registrován: 28 dub 2013, 08:32
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a):
Obdrženo poděkování: 39×

Re: Astrální putování

Příspěvekod Lumpino » 26 kvě 2019, 17:48

gooolem píše:K čemu je ve finále dobré, pro duchovní růst, vymisťování astrálního těla? Vždyť všude tam, kde může astrální tělo, může taky mentální tělo jako nic a má ještě daleko větší možnosti.


Záleží jaký má kdo cíl duchovního růstu. Lidé jsou různé a proto páchají takovou praxi z různých důvodů.
Když si probereme různé duchovní cesty tak jsou takoví kterým jakákoliv forma existence přijde jako utrpení a chtějí definitivní trvelý konec. Např. Buddhisti hinajanového směru a část mystiků.
Jsou lidičkové kteří chtějí vylepšení exisence - třeba cestou mezi vyšší bytůstky, viz nejen antická mystéria, nebo vytvářením nějakého nového ducuhovní těla, viz např. Tajemství zlatého květu v překladu Richarda Willhelma. Takže nejprve by si každý kdo hodlá páchat duchovní cestu, ať již podle Bardona nebo jakoukoliv jinou, měl by si rozmyslet kam chce dojít.
Třebas pokud by chtěl někdo v následujícím životě mezi bytůstky vyšší, tak se mu ono astrální může hodit, protože ony bytůstky bývají astrální.

Uživatelský avatar
led_darkshiner
jdu do sebe
jdu do sebe
Příspěvky: 44
Registrován: 28 pro 2018, 11:25
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 45×
Kontaktovat uživatele:

Re: Astrální putování

Příspěvekod led_darkshiner » 26 kvě 2019, 21:50

@Lumpino - souhlasím s komentářem, ale část "Třebas pokud by chtěl někdo v následujícím životě mezi bytůstky vyšší, tak se mu ono astrální může hodit, protože ony bytůstky bývají astrální." je pouhopouhé 1% Univerzální teorie né-li mnohem méně. Jestliže pomineme teorii, jak jsem jíž výše nabádal a nahlédneme na věc z hlediska praxe, dostávám se chtě nechtě znovu k větě "Je to boj o to, čeho jste hodni.". Tímto se tvůj seznam "ono astrální může hodit" rozrůstá na obrovskou knihu bez konce. Lze to chápat jako "Filosofické úvahy" Ludwiga Wittgensteina, které jsou uzavřeny námi samotnými. Čili konec té tlusté knihy budeš z hlediska pominuvší teorie vždy jen ty sám.
Neexistuje nic, co by nešlo...

Obrázek


Zpět na “Astrální úroveň - 9. stupeň”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů