Darování krve

Absolutně volné téma

Moderátor: Cagliostro

Pravidla fóra
Zde nechávám prostor na všechna témata, která se nevlezou do výše uvedených kategorií. Mám zde jenom prosbu, pokud se rozhodnete pro založení nového příspěvku, prosím zkuste popřemýšlet jestli není vhodnější umístění již do hotových kategorií. Nechci zase vyvořit nepříjemný škatulkovací systém, jde mi pouze o to, aby se zde třeba neobjevovaly dotazy na cvičení brány z prvního stupně apod.
Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 46×
Obdrženo poděkování: 154×

Darování krve

Příspěvekod Flox » 04 zář 2019, 12:14

Říkal jsem si, že bych mohl darovat krev. Někomu to může zachránit život a mě to nic moc nestojí. Jen mě napadá otázka... krev je fluidický kondenzátor a používá, když je třeba vytvořit vazbu na toho člověka. Pokud daruji krev a ta bude použita v někom mě neznámém, je možné, že mě to přes tu vazbu bude nějak negativně ovlivňovat?
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

MDominik
jdu do sebe
jdu do sebe
Poděkoval(a): 159×
Obdrženo poděkování: 69×

Re: Darování krve

Příspěvekod MDominik » 04 zář 2019, 13:07

Od jisté doby u mě nejde krev odebrat. Dával jsem krev celkem pravidelně, ale jeden den se na mě vystřídaly všechny sestřičky a krev prostě netekla, i když k tomu nebyl objektivní důvod. Tak mi doporučily, abych již nechodil. Tento stav trvá do dnes i při normálním odběru na kontrole (někdy musím přijít i 3x v týdnu, než se to podaří. Ale teď to může být i důvod zdravotní, tělesná schránka chřadne, nebo i psychický. Tenkrát jsem to připisoval magii, ale jen Bůh ví, jak to vlastně doopravdy je.

led_darkshiner
jdu do sebe
jdu do sebe
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 46×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod led_darkshiner » 04 zář 2019, 16:56

@MDominik - Podle mě to může být jen psychika. Před 5 lety se mi podařilo při krájení zelí zapíchnout do ruky nůž tak 3 cm hluboko. Okamžitě jsem vzal hromadu ubrousku a dal jsem to na ránu, kde jsem viděl pěkně do hloubky. Potom jsem sedl do auta a jel jsem na pohotovost. Zhruba za cca 20 minut se mi na to dívala sestřička a říká: "Vždyť vám vůbec neteče krev!!!". Já na to jen, že pevně doufám, že mi tu díru do ruky zašijí. Krvácet to začalo až po 2-3 hodinách. Z fyzického hlediska to moc nechápu, ale hold náš mozek dokáže věci a jestli dokáže i zadržet každou kapku krve, tak klobouk dolů. Co když jen neznáme své záchranné mechanizmy našeho fyzického těla? Tyto věci se nikde neučí a to je škoda, protože potom jen koukáme a nejde nám to na rozum(v lepším případě tomu říkáme zázrak). Protože to není ani pilulka, ani včelička...
Neexistuje nic, co by nešlo...

Obrázek

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 222×
Obdrženo poděkování: 857×

Příspěvekod Kuato » 04 zář 2019, 20:52

Flox píše:Říkal jsem si, že bych mohl darovat krev. Někomu to může zachránit život a mě to nic moc nestojí. Jen mě napadá otázka... krev je fluidický kondenzátor a používá, když je třeba vytvořit vazbu na toho člověka. Pokud daruji krev a ta bude použita v někom mě neznámém, je možné, že mě to přes tu vazbu bude nějak negativně ovlivňovat?

jak se to vezme - muze a nemusi Te to ovlivnovat (jako darce). spis ale ne. jako magik (byt student) a mlady clovek mas nadprumerne silnou vitalitu, takze to vetsinou preboucha vliv prijemce, tedy spis tam bude slaby tok od Tebe k nemu. co je ale dulezitejsi je kouknout se lip jak funguje cely ten mechanismus darcovstvi - spolecnost, jejiz jsme soucasti, je na urcite urovni jeden organismus, ktery sam sobe darovava krev. bere z mist, kde je prebytek a dava tam, kde je potreba. je to vzajemna pomoc a starani se o sebe. jednou das Ty druhym, jindy druzi Tobe. navic se na to da divat tak, ze kazdy z nas v minulosti poustel zilou druhym lidem a bral jim i zivot. ted muzes symbolicky krev darovat, abys zivot zachranil. je to symbolicke gesto, ale s velkou hodnotou (kdyz si to nepokazis nevhodnym uvazovanim), protoze dobrovolne a zadarmo darujes krev neznamemu darci - Buh rozhodne, komu je tim pomozeno. Ty jen davas, protoze je to potreba a spravne - s timto pristupem konat "dobro" je nejhodnotnejsi a tady je takto darovana vlastni krev.. kdo ma tu moznost, je to zpusob, kterak si v prubehu let odcinit nejeden vroubek, ktery by jinymi zpusoby ocistit bolelo.

zebyja
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 84×
Obdrženo poděkování: 226×

Příspěvekod zebyja » 09 zář 2019, 09:24

Obávám se, že toto je obtížné zjistit. Problém je v tom, že příjemce neznáš. Odpověď by se dala zjistit debatou s lidmi, kteří darovali krev na místě a člověka znali a byli s ním později v kontaktu.

Nicméně krev se často dává v podobnost se spermatem. Jakoby to byla stejné kategorie/liga. Tady je to pak snadnější vypozorovat, proto že k přenosu dochází při pohlavním styku. Nadruhou stranu se tam také dějí další věci na vyšších úrovních, tak že se rozhodně nedá říct, že to bude fungovat stejně jako u darování krve. Jsme tedy zpět u darování na místě a následného pozorování.

Celý systém teď funguje na dobrovolnosti. Což je podle mě z pohledu univerzálních zákonů zásadní. Pokud se toto změní byl bych opatrný. Aktuálně dárce nejsem z podobných obav. Pravděpodobně ale bez proudění energie mezi Vámi jako je to při pohlavním styku se přenese jen fyzická část; jsou to ale jen mé dohady.
Inteligentní člověk umí řešit problémy, genius jim umí předcházet..

Tomáš
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Poděkoval(a): 93×
Obdrženo poděkování: 43×

Příspěvekod Tomáš » 10 zář 2019, 06:44

Chodím darovat krev a podle mě jsou tyhle obavy jednak liché a druhak sobecké. Chceš pomáhat? Potom se neohlížej na sebe. Nechceš? Proč nad tím přemýšlíš? :-)
Hospodin je tvůj ochránce, Hospodin je ti stínem po pravici.

Flox
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 46×
Obdrženo poděkování: 154×

Příspěvekod Flox » 10 zář 2019, 12:44

Tomáš píše:Chodím darovat krev a podle mě jsou tyhle obavy jednak liché a druhak sobecké. Chceš pomáhat? Potom se neohlížej na sebe. Nechceš? Proč nad tím přemýšlíš? :-)

Protože chci porozumět svým činům a jejich důsledkům.
Lidé si myslí, že svobodný člověk dělá to, co dělat chce. Ale doopravdy svobodný člověk nemusí dělat to, co chce. Není otrokem žádostivosti svého ega být "lepší" než jiní :smich:

Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Poděkoval(a): 222×
Obdrženo poděkování: 857×

Příspěvekod Kuato » 11 zář 2019, 15:27

zebyja píše:ad darovani krve jako sex

já si nemyslím, že by se tohle dalo moc připodobňovat. ber jen, že při sexuálním aktu, pokud se děje při vědomí obou subjektů, tak krom fyzických částic, které přecházejí mezi těly obou partnerů (a jejichž množství může být minimalizováno při použití třeba kondomu) dochází i k aktivacím pudových (zřídka i nadvědomých) složek, projekcích vzájemných představ (kteréhož mechanismu se vědomě využívá při invokačních i evokačních praxích, jinak je to málo vědomá a řízená činnost), nárůstu emocí a vzrůstu citu mezi milenci (vyjímkou jsou psychopati a prostituti/prostitutky). takže obrovský balík energie na různých úrovních, který u dárcovství krve chybí. z určitého pohledu je to též mnohem přirozenější a běžnější činnost, než nechat si pouštět žilou, což už má dost blízko k sebepoškozování, takže tam pudovou podporu nenajdeš - je to mnohem víc akt vůle a rozumu. nevím, zda bych totiž "puzení k altruismu" zařadil mezi "pudy".

a pro pobavení přikládám jeden vtip, který potvrzuje moji teorii o nárůstu citu mezi milenci:
vyleze nalitý chlap z hospody a křivým krokem si to rázuje domů, když tu se mu zachce hrozně chcát. přirázuje si to k nejbližšímu plotu a dírou prostrčí pinďoura a začne močit. jenže v zahradě z druhé strany se nachází koza, kterou proud moči zaujme a začne ho i s pinďourem olizovat. chlap to zpozoruje a začne na kozu křičet "fuj koza, běž pryč!...no tak koza, nechaj toho...kozenkaa..."

Obrázek

led_darkshiner
jdu do sebe
jdu do sebe
Poděkoval(a): 21×
Obdrženo poděkování: 46×
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod led_darkshiner » 12 zář 2019, 19:58

Jen dodám: Milan Nakonečný - Lexikon Magie strana 144/Krev - Krev je pojítko mezi fyzickým tělem a astrálem. Proto při krveprolití vzniká prudký astrální vir. To by mohlo být vysvětlení pro naši přítomnost na takovýchto místech. Chtělo by to asi nějakou praxi.
Neexistuje nic, co by nešlo...

Obrázek

Oglimios

Příspěvekod Oglimios » 20 zář 2019, 15:13

Přijde mi že úplně oddělujeme hmotné astrální a duchovní od sebe a hodnotíte to jen z jednoho úhlu pohledu. Jak můžete třeba srovnávat darování krve s krveprolitím, krveprolití je přeci neuvěřitelně prosycené vsemi živli, člověk když se dostane jen na místo kde přednedávnem nastalo nebo se zrovna děje je konfrontován s takovými emocemi ktere často způsobí i trvalou změnu v jeho psychice. Jak tohle můžete srovnávat s darováním krve. FLOX daruj krev jak chceš, pokud krev vědomě něčím neimpregnujes tak je to prostě půl litru kapaliny která bude fungovat podle toho jak krev funguje a plnit její funkci i v jiném člověku.

Oglimios

Příspěvekod Oglimios » 20 zář 2019, 15:53

Zas ale aby to nebylo špatně pochopeno, das ze sebe půl litru kapaliny která je zásadní pro fungování tvého těla, cos se rovná takové malé autonehodě nebo boji při kterém Stratis tolik krve, s tím rozdílem že tě neboli zlomený nos od airbagu a šrámy na těle ale prostě jen přijdeš o půl litru něčeho co potřebuješ a něčeho co i tělo má v zásobě těch půl litru pro tyto případy a takovéto to pro tebe bude mít i následky. Neni na to ale potřeba přijít nějako duchovně, stačí si najít literaturu která o tom pojednává a která není vůbec duchovní. Sám pro sebe si ale můžeš vyzkoušet jak odběr krve ovlivnil tvé jiné duchovní a duševní dovednosti :-) stejně tak jak si ale tělo krev poté doplní není to nic trvalého, trvale budou jen tvé zkušenosti, nabyté na vlastní kůži a ne z duchovních knizek, které ti způsobují akorát rozkol... Víš článek co jsem nechal v zkušenosti zacatecnika

Zpět na “Obecná (Nezařazená) diskuze”