Podívej, tak ještě jednou:
Co se týče názoru, ten by měl být jasný. Pokud něco nevím, tak to nebudu dělat. Názor se může měnit, ale měl by být vždy rozhodný. Nemělo by se ti stát, že k tobě někdo přijde, nabídne ti LSD a ty řekneš "nevím, můj názor je zatím koncepčně proměnlivý.." Já v tomhle mám jasno a proto jasně říkám ne.
Podívej se na první příspěvek v tomhle vlákně, jak lidi pak dopadnou. A upozorňuji, že to není první a bohužel asi ani poslední takový případ. Nebo si přečti tohle
viewtopic.php?p=23126#p23126 - tam přesně vidíš, jak to ty lidi ovlivňuje a oni si to vůbec nepřipouští.
Já rozumím tomu, že to nevyhnutelně do světa spagyrie patří, že tam tyto látky "přirozeně" vznikají a ty jako průzkumník vesmíru se s nimi dostáváš do styku. Já ti to neubírám.
Co se týče čertů, bubáků a připravenosti na všechno - vím, že tihle strašáci existují, ale jak jsem napsal, viděl jsem už několik (bez urážky) "trosek lidí" a je to pro mě docela dost jasný argument, k čemu tyhle věci vedou. Lidi jsou svobodní a můžou si dělat co chtějí, můžou si prozkoumávat své vnitřní vesmíry a používat k tomu jaké látky chtějí, ale nakonec si za to nesou vlastní zodpovědnost a musí být připravení přijmout za to následky.
Může to znít, že všechno očerňuji, straším lidi a házím to všechno do jednoho pytle, ale na rovinu - stojí tohle někomu za to? Domnělý dotek s "božským vědomím", náhlé stavy osvícení, prozření a porozumění, které vychází z nějaké drogy? (droga - původní význam slova, ne fet)
Co z toho pak máš? Cítíš se jako lepší člověk? Pomůže ti to v něčem? V reálném světě? Můžeš pak chodit a nabízet lidem tohle "lepší" řešení?
Zatím mě nikdo nepřesvědčil a neukázal důvod, proč tyhle věci dělat. A dělat je jenom proto, abych si dokázal, že obsáhnu všechno, že se nebojím žádného poznání.. opravdu???