Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Moderátoři: Arex, Cagliostro

Uživatelský avatar
P.A.Semi
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Příspěvky: 18
Registrován: 08 led 2020, 11:47
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod P.A.Semi » 11 led 2020, 08:44

Adam píše:Příteli P.A.S., nezlob se, ale přijdeš mi jako ulítlý grafoman - a jak známo, produkty grafomanů nejsou použitelné, pouze zahlcují ostatní - zprostředkovaně se živí energií cizí pozornosti.

Omlouvám se, pokud vás tu tím ruším, kdyžtak to nečtěte, třeba si to teď nebo později přečte někdo jiný...

Můj táta je spisovatel, můj bratr je spisovatel a pedagog, mám v předcích aspoň dva další učitele, a tak jsem také třeba něco jako Spisovatel nebo samozvaný Pedagog...

Tvořím tu. (Jednou jsem takhle do Fóra napsal Knihu, v PDF má 246 stran, tady to bude jen středně dlouhý článek... Jenže tamta je 4D text a nedá se to prý normálně číst, ostatně je balená do "tapety" a teprve se to bude muset vybalit nějakým scriptem do stromečkové struktury... Nějakou shodou okolností jsem to psal loni na vánoce... Teď se to snažím strukturovat přijatelněji...)

Ohledně Energie - píšu teď asi dvacet hodin v kuse, a tohle přes hodinu k tomu, a myslím, že jsem si to po sobě přečetl víckrát dokola, než kolikrát si to tu za první týden přečtete vy všichni dohromady... Já se tu nepotřebuji "živit cizí pozorností", ale je potřeba něco sdělit a vykonat... A nepíšu to jenom vám tady, ale skrz vaše fórum to píšu Lidstvu. Myslím, že zatím nechápete, s jakými Energiemi tu pracuji a proč... Což bych vám nepsal, kdybyste tu nebyli také Mystikové...

Adam píše:Zde jsi na fóru, které se věnuje dílu Františka Bardona a navazující praxi. Jakým způsobem souvisí Tvé příspěvky s tématy zde probíranými? (A nepiš, že Bardon přece napsal Klíč k opravdové kabale...)

V sekci "kabala" byl předtím poslední příspěvek z roku 2017, tak jsem si mimo jiné říkal, že tam jiné diskusi moc překážet nebudu... Taky tu nesázím deset vláken každé zvlášť, abych tím slideoval všechny cizí příspěvky pryč z první stránky, ale píšu to celkem slušně do jednoho vlákna...

Mimo jiné jsem dostal doporučení: "Tohle forum je hlavně o Františku Bardonovi a magii. Včetně mystiky, včetně kabaly, včetně sfér a všemu co tam spadá."

Tohle moje Dílo se tu dá chápat jako tvůrčí čin Informační Magie, a snažím se to probrat z hlediska Mystiky. Z hlediska racionálního jsem to předtím probíral jinde, ale nestačilo to zatím...

Víte, co znamená ספר יצרה "Sefer Jecirah"? Dalo by se to přeložit i jako "Kniha Tvorby"...

Adam píše:Máš-li vážný zájem zde dlouhodobě pobývat...

Myslím, že ne... Tohle je časově omezený "Happening"... (mimo jiné to tímhle tempem dlouho nevydržím...)
Pak se uvidí...

Adam píše:s citem a pokorou, zkusit přispět svojí troškou do mlýna.


Snažím se... Boží Mlýny melou pomalu, ale jistě. Moje Karavana sem šla dlouho, ale už jsme dorazili...
O cit a pokoru se trochu snažím, jinde obvykle víc než zde, ale někdy to prostě jinak nejde...

Adam píše:S ideologickými bláboly zde neuspěješ.

Uvidíme... (A ovšem: Kde "zde"? Ale kdybyste byl trochu konkrétnější a napsal mi místo toho, co z toho vypadá jako horší "blábol" než zbytek, pomohlo by mi to víc...)

Pokud chcete zničit špatné Ideologie, je na to potřeba použít Ideologické Argumenty, to se jinak udělat nedá...

A i vám osobně nyní děkuji, díky tomu, že jsem to takhle vysvětlil, tak mi došlo, v jakém smyslu je míněno 19:20-21, ze kterého jsem měl předtím trochu strach. Ale teď mi připadá, že je to dost možná míněno především v rovině Ideologické (Archetypální) a ne v rovině Fyzické, a že hořet budou Ideologie, ale snad ne různá Království...

J16:11 "... a o soudu, že vládce tohoto světa je již odsouzen."
Vládce tohoto světa je Judaismus, a byl odsouzen k Zániku, a teď tu na tom (mimo jiné ale především) pracuji...

Řekněte si, že je to zajímavá Pohádka... (Není to Pohádka, je to Legendární...)

Tak když si tu celou dobu povídáte o té Magii atd, tak pro jednou snesete, když sem někdo přijde reálně čarovat... (Nejsou to čáry-máry, je to Síla Informací a Tvůrčí Čin...)

Ty první dva příspěvky za úvodem z toho plánuji přeložit do Angličtiny a přiložím je ke zprávě, kterou příští týden povezu Ajatoláhovi, když se na mě jeho novináři zřejmě vykašlali... Jak jsou teď naštvaní s tím Solejmánem (sluneční muž?), tak mi s tím třeba pomůžou, no je to určitě pro ně lepší nápad na odvetu, než někde střílet s raketama...

Nebo já už nevím, kde ještě bych měl hledat tu Princeznu, co je potřeba políbit, abyste se konečně probudili ze Spánku? Já už jsem vylezl i na České Nebe a políbil tam princeznu, co hrála svatého Václava, dostala na to i kytku růží a byla fakt ráda, protože si to zasloužila, hrála to pěkně...
Ale ovšem stejně to nepomohlo, ta pravá Šípková Růženka to taky nebyla...

Jen mě teď napadl asi dost blbý vtip - že na soudružku Lejnovou se radši vys... ehm, vynechám... To také není ta správná Šípková Růženka... A ta tam především nemá co dělat, Láska patří do Srdce a ne do Hlavy, ale s hezkou panenkou si lépe Loutkáři hrají...
Pro tyhle soudruhy z Babylónu mám jiný vzkaz:
Obrázek
(Víte, co ta vlajka znamená? A co tam na té správné vlajce není a proč? A aspoň se to takhle Piktogramem nemusí překládat do všech těch 28 jazyků...)
I to je takové Informační Kouzlo... Nebo spíš návod k zamyšlení...
(Mimo jiné je tu vhodné zmínit, že ten "srp a kladivo" pochází zřejmě z jedné knihy od Eliphas Levi, popisoval tam vlajku toho budoucího "království" s křížem a půlměsícem... Když se na ten Symbol podíváte, jen to trochu upravili a z toho Kříže sebrali špičku a prohlásili, že to je Kladivo... Nebo to byl Vizionář a jen trochu popletl, co v té své Vizi viděl? To vypadá o dost méně pravděpodobněji... A ovšem teď to zkouší znovu, a zase sem cpou půlměsíc, co sem nepatří, tentokrát zas v jiném smyslu...)
Ale na té vlajce jsem to myslel jakožto Evropský Svaz s nejvyšším Sovětem... Když "Soviet Union" bylo česky "Sovětský Svaz", tak analogicky "European Union" by se mělo česky říkat "Evropský Svaz", aby lidem došlo, že tam ta podobnost není nijak náhodná... A vlády nevolených Byrokratických Komisí a Sovětů jsme si už snad užili dost?
(Ale asi ten můj piktogram není přesný, v Zj16:19 radí rozpad na tři části, nemusí se to asi fragmentovat úplně? Třeba Sever, Jih a V4... Nordic union, Roman union, a Vysegrad nebo Slovanská Jednota... Já nevím... Jen uvažuji... Ostatně třeba Maďaři jsou také R1a Slovani, jen měli kdysi jinou šlechtu a zůstal jim její jazyk... Jenže na skutečnou demokracii je potřeba, aby si Vládcové a Lid navzájem dobře rozumněli... )
Nebo proč si to vlastně soudruzi připodobňovali dost neskrývaně k Babylonské věži, když museli vědět, jaká Symbolika a Proroctví, které je spíš Návod, se k ní váže?

(A ovšem vy už máte ráno, ale já mám ještě hodně pozdě večer, asi tu blábolím věci, co bych psát neměl... Třeba s těmi "ideologickými bláboly" máte nakonec pravdu? Uvidíme...)

Uživatelský avatar
Tomorex
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Příspěvky: 70
Registrován: 18 lis 2014, 10:50
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 103×
Obdrženo poděkování: 52×

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod Tomorex » 11 led 2020, 16:25

I kdyby se Evropské unii říkalo Evropský svaz, tak to nemění nic na tom že alespoň uznává lidská práva a svobodu a tedy přirovnávat Evropskou unii k Sovětskému svazu mi přijde jako bezpředmětné. Obzvlášť jenom kvůli nějakému volení. Navíc není pravda, že tam jsou politici nevoleni. Jsou voleni nepřímo, ale námi. My jsme si někoho zvolili a ten potom za nás bude rozhodovat v dalším volení.

Uživatelský avatar
gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 400
Registrován: 04 říj 2010, 11:05
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 280×
Obdrženo poděkování: 443×
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod gooolem » 11 led 2020, 16:31

P.A.Semi, jak myslis, ze tve obsahle texty pomahaji jedincum jdoucim po mysticke ceste?
Jinak ti dekuji za preklad jmen 12.kmenu.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Uživatelský avatar
jakpro100
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Příspěvky: 72
Registrován: 15 pro 2015, 12:07
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 33×
Obdrženo poděkování: 69×

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod jakpro100 » 11 led 2020, 18:04

P.A.Semi, jen pár doporučení - sepsal jsi tady, co jsi přečetl v jiných knihách. co takhle dát sem jen odkazy na prameny a k nim stručné své vlastní komentáře? Ostatně mnoho lidí tady je s kabalou obeznámeno a řekl bych, že mohou k tématu říci mnohem více, než ty, ale mlčí.
K tomu, co jsi jinde přečetl, přidáváš své sáhodlouhé názory, dohady a výklady, ovšem očividně tápeš, hledáš, názor není totéž, co vědění. Co takhle založit si svůj vlastní blog a své názory publikovat tam a sem dát maximálně odkaz na ně? Sáhodlouhé traktáty zde nikdo číst nebude. To je proti principu diskusního fóra Pokud by každý postupoval tak, jako ty, bylo by za chvíli fórum zahlceno banálními příspěvky, které nejen že druhým mnoho nepřinesou, ale znepřehlednily by zdejší fórum do neúnosné míry. Jsi příliš zaujat sám sebou. Chce to odstup. Tvé názory nejsou úhelným kamenem světa.
Nečetl jsem v žádném případě celý tvůj elaborát, jako asi nikdo, ale pár poznámek mohu učinit - pokud Sefiru Daát považuješ za něco, co do Stromu života nepatří, bylo tam nějak doplněno, a nedejbože se jedná o cosi satanského, nepochopil jsi nic o konstrukci Květu života a z ní vyplývajícího Stromu života. Daát tam logicky patří, jen se v určitých pramenech neuváděla, protože to byla Sefira tajná, související s magickou mocí na zemi, tarotovou kartou Mág a archetypem planety Pluto.
Dále každý, kdo alespoň drobně studoval nějaké texty ze semitských pramenů, pochopil, že je v žádném případě nelze překládat otrocky výraz za výraz. Semitské písmo vychází z obrazového jazyka a každé „slovo“ má tak celou kupu významů, konkrétní význam se pak odvozují až od kontextu. Otrocké překlady jsou tedy bezcenné a nadělaly již plno škody.
Děláš tedy chybu, když se příliš upínáš na konkrétní texty, které kdysi kdosi zapsal, nějaký polovzdělaný písmák je pak přeložil do řečtiny, další písmáci je přeložili do dalších jazyků a každý z nich nejen něco přeložil blbě, ale také si do textů něco přidávali. Lpět na tom, co je napsáno v nějakých jakože svatých textech se mi nejeví příliš dobré. Lpíš na konkrétním, racionálním jazyce a plaveš v různých textech a názorech jiných lidí, ale teprve s osvojením si obrazového jazyka, obrazového chápání je možné skutečně pochopit cosi z mystiky, magie a dalších okultních věd.
Jistěže je mnoho spolků a organizací, která tajná učení zneužívají pro uchvácení moci, to je známo, i Bardon o nich píše.
Ale dohadovat se o tom, co kdo řekl, napsal v, a co by to mohlo znamenat, mi nepřipadá příliš cenné, pokud se to nedá prakticky použít. Zajímavé j teprve, alespoň podle mě, zda něco funguje nebo nefunguje.

Uživatelský avatar
P.A.Semi
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Příspěvky: 18
Registrován: 08 led 2020, 11:47
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod P.A.Semi » 12 led 2020, 00:56

Jen jsem chtěl podotknout, že by mě mrzelo, kdybyste si mysleli, že vás tu chci urazit nebo zesměšnit nebo nějak napadat atd. Jsem vděčný za případné čtenáře i za každou případnou odpověď nebo polemiku, ovšem nečekejte, že udělám to, co očekáváte nebo požadujete, snažím se dělat to, co si myslím, že je potřeba...

Ve fóru u Pirátů jsem dostal upozornění, něco asi ve smyslu: "necpi nám sem magii a mystiku, nebo tě vyrazíme, tohle je seriózní fórum na politickou diskusi". U liberálních křesťanů (protože ti konzervativní nemají žádné fórum a jsou buď zalezlí v Palácích Zlých Oligarchů jako Facebook a Twitter, nebo nemarní svůj čas s počítači vůbec, ale to pak zas nemám, jak je Oslovit...) sice snesou nějakou mystiku, ale leccos ne... A tedy když jsem zde dostal doporučení, něco asi ve smyslu: "necpi nám sem nic jiného, než magii a mystiku", tak fajn, tohle mi nyní vyhovuje víc, pokusím se... (ale dole odpovídám i na politicko-ideologickou polemiku)

Ani vám toho Františka Bardona nechci nijak kritizovat nebo s jeho tezemi polemizovat. Myslím, že tu mezi svými knihami mám i dvě nebo tři od něj, (ostatně i ten název "Klíč k pravé kabale" je mi povědomý a buďto ji tu někde mám, nebo jsem ji alespoň v tom Dobrém Knihkupectví prolistoval), ale vybral jsem si tehdy jinou Cestu, asi jsem na tohle nebyl dost Čistý, vybral jsem si spíš Castanedu a pak Eliphas Levi a Jan Kefer mě poslali ke křesťanství, jakožto Dobré Magii s Trans-Substanciací, a v lecčems mě vychoval i T.Halík nebo Jeho Svatost Dalajláma, a svého nejmilejšího bratra jsem poslal k Antroposofii sbírkou Steinerových sešitů, které dostal tehdy s doporučením, ať si přečte, jak má vychovávat své děti... (Steiner je sice v teoretické rovině plný různých bludů a omylů, ale ty nejsou škodlivé a naopak jsou leckteré asi prospěšné, pěstuje tu okolo mě jedna Princezna u Antroposofovů samá Zlatá Jablka (podle ovoce se pozná strom) a má tu možná i Ptáka Ohniváka, nevím jistě... Ale "členem" ani tam nejsem, a ani se jim tu nedá vysvětlovat skoro nic, oni mají svou Cestu a třeba o Politiku se tu nezajímají naprosto vůbec...)

Na druhou stranu toho Bardona nemůžu teď ani doporučovat, protože si to už konkrétně nepamatuji, a nyní to číst nebudu, abych v tom kritizoval případné chyby - když se tu chystám Ničit Ideje, tak tohle zrovna teď ničit nechci, nemám důvod... Nebo Používat Legendy na adresování kolektivního podvědomí, tak ale F.Bardon v kolektivním podvědomí Společnosti nerezonuje a použít ho nelze. Jako se přítelkyně urazila, když jsem odmítnul Schliemana s tím, že si nechci zanášet hlavu Řeckou Mytologií, protože ta už v Lidu také nerezonuje (a tedy ji nelze použít na adresování symbolů do Kolektivního Vědomí širších vrstev) a tenhle pěkný Meč jsem tedy nechal viset na stěně...

Leckdo má nějakou Mystickou Cestu, ale je třeba i chápat, že ne pro každého je mystická cesta, také jsou rolníci a dělníci a umělci a technická inteligence (což jsou také "dělníci", ale pracují mozkem a ne svaly...) a krásné ženy (především ve smyslu "krásná psýché") to vše naplňují svým Citem, což je také důležité, atd atd...

Nad tímhle obrazem je zajímavé uvažovat:
Obrázek
Je to odkaz na 1K7:21, a ty sloupy reprezentují dva základní Sloupy Civilizace...

Vlevo je Technický Sloup בעז Boaz, to znamená "V moci, v síle", a reprezentuje to Technickou část Civilizace, a je tu znázorněn jako Černý, což je míněno zřejmě z hlediska osobního Duchovního Vývoje člověka.
Vpravo je Duchovní Sloup יכין Jachin, to znamená "Způsobí ustanovit", a reprezentuje Duchovní část Civilizace, a je tu znázorněn jako Bílý z hlediska osobního Duchovního Vývoje člověka.

Ale jsou potřeba oba ty sloupy ve Společnosti, a nemůžou všichni jenom Meditovat, také musí někdo reálně technicky Pracovat, ať už jako Dělníci, nebo jako Inteligence.

Název "způsobí ustanovit" je také podstatný pro správné pochopení, protože to vyjadřuje, že by Ideologie měly být nejprve promyšleny a Ustanoveny nejen ale především i z hlediska Duchovního, a ten druhý "v moci" to pak zase Vykonává...
(Někde jsem to už popisoval podrobněji, tady to stačí ve zkratce...)

K tomu obrázku ale ještě nutno dodat, že u Křesťanů nesmí být v žádném případě knězem Žena. Zdůvodňoval jsem to dost jinde, třeba i několika odkazy do Epištol, ale kdyžtak je můžu dohledat a uvést i zde... Podívejte se na zvhrlost církve ve Švédsku, jak to pak dopadá...

-----
Pokud mi chcete vyčítat, že sice magii a kabbalu ano, ale jedině podle Bardona, připomnělo mi to jeden vtip, ale nemůžu ho najít, abych ho citoval, tedy přesněji jediný relevantní odkaz v duckduckgo jsem našel své vlastní texty, kde to přibližně popisuji...
Je to o tom, jak jeden najde druhého, jak se chystá skočit z mostu, a začne ho chlácholit, a mezitím se zjistí, že oba patří ke stejné církvi nějakého Augsburského vyznání, a pořád do dalších podrobností "já taky", ale nakonec, když zjistí nějaký rozdíl v letopočtu nějakého ediktu, tak ho ještě strčí
(shodí) z toho mostu, protože to je nepřijatelná neshoda...

Kde jinde je tu nějaké pěkné, svobodné a otevřené Fórum, s přiměřeně inteligentními a slušnými lidmi, a kde jim "mystika" a "duchovno" "nesmrdí" jakožto " temný středověk" ? (samozřejmě z podstatné části neprávem...) Nebo přesněji, leccos v Historii zanesli různými bláboly a nesmysly, a ti dnešní Ateisté to pak hodí všechno do jednoho pytle a vyhodí na smetiště a myslí si, že zůstanou Duchovními Lidmi s nějakým skutečným Smyslem své existence...
Někde jinde to popisuji a varuji: Češi především ale i další, pozor, jdete do "Číny" a odtud do "Star Wars"... Oni si tam to duchovno vybagrovali násilím a zhurta, ale když ho zavrhnete pomalu ale stejně důkladně, skončíte tu jako oni tam, bezdušší lidé ovládaní technickou Totalitou, marnící svou lidskost s digitálními hračkami (to pak jste jen "měkká Periferie" svého "Digitála", sami se snižujete na tuhle úroveň...), bez jakéhokoliv Smyslu a Tradic a dobrých Rituálů...

To když si koupíte nějakou věc nebo hračku, třeba pěkný Mobil, tak jí pak sloužíte, věnujete jí svůj čas, který byste mohli věnovat něčemu lepšímu. Samozřejmě nelze pořád jenom pracovat, je také občas potřeba zábava a uvolňení, ale přesto lépe uvažujte o tom, čemu hodláte věnovat svou pozornost a čas... Vám se zdá, že je ten "předmět" pro vás darem, ale je to spíš dar pro toho výrobce a prodejce, že jste si to od něj vybrali a koupili... Tak si vybírejte lépe, čemu se budete věnovat a sloužit tomu svým časem a pozorností a duchovní energií...
Je třeba pamatovat, že Předměty nemají být nikdy Cílem, ale mohou být Prostředkem k něčemu lepšímu... Tak se ptejte, k čemu je vám daný předmět prostředkem...

Jakožto nejdůležitější část ve Starém Zákonu, kterou považuji za jádro nebo zkratka všech náboženství a duchovna a je tam na velmi čestném předním místě, je tato:
Gn4:2-9 píše:... a byl Duch pastýř oveček a Vlastnictví bylo sloužící půdě (~lidskosti?, =adámáh).
A bylo od konce dnů a přinesl Vlastnictví z plodů té půdy (~lidskosti?) dar (~oběť) pro Hospodina.
A Duch přinesl též on z prvorozených svých oveček a z jejich tuků (~z jejich vybraných částí) a
pohlédl (~a spasí!) Hospodin na Ducha a na jeho dar.
Ale na Vlastnictví a na jeho dar nepohlédl a vzplál (~rozzlobil se) (-pro?) Vlastnictví velmi a padly jeho tváře.
A řekl Hospodin k Vlastnictví: proč vzplál ‹+hněv› tobě a proč padly tvoje tváře?
Zdalipak ne (tedy "ano"), když způsobíš dobro (~budeš dělat dobro) pozvednout (~nést, ~důstojnost) a zda-li (tedy "ne") nezlepšíš (~nezpůsobíš dobro) otevřít hříchy ležícího a k tobě jeho touha a ty budeš vládnout v něm?

A mluvil Vlastnictví k Duchu, svému bratru , a bylo v jejich bytí v poli a povstal (~pozvedl se) Vlastnictví k Duchu (~k Marnosti?), svému bratru, a zabil jej.
A řekl Hospodin k Vlastnictví: Kde Duch, tvůj bratr? A řekl: nevěděl jsem ten (~zda) strážce mého bratra já.

Viz Gn4:2-9 a DL007 ...
Je dost evidentní, že to není žádná Historie, je to Archetyp a Podobenství a je neustále platné, tohle se děje často...

Takže bych k tomu dodal, že jsem Křesťan z Rozumu, protože je to Moudřejší a Prospěšnější pro Svět. Dobré Křesťanství nebo Duchovno je takové, které je v daném místě dosud Živé a lidé se mu věnují, a které vede lidi k větší Svatosti, a ne aby je podporovalo ve Zvrhlosti...

Máte Radost z toho, co Zpíváte ? Aspoň občas ? Mohou z toho mít Radost i Andělé ? Pokud ne, je mi vás líto, to je smutný osud...

-----
gooolem píše:jak myslis, ze tve obsahle texty pomahaji jedincum jdoucim po mysticke ceste?

Třeba aby poznali, co je evidentně nesprávné, i když to nějaká středověká nebo novodobá Propaganda malovala na růžovo...
Já vám nechci ani moc říkat: tohle je správné, a támhleto je správné, atd... Leccos bych neprávem vynechal, a lecccos je prostě správné a každý ať si vybere Dobře...

Já tady teď bojuju proti Judaismu (včetně třeba jeho neveřejných částí, tedy "Kabbaly") a proti různým jeho následkům, především...

Hlas varující na poušti...

-----
Tomorex píše:I kdyby se Evropské unii říkalo Evropský svaz, tak to nemění nic na tom že alespoň uznává lidská práva a svobodu...


Děkuji za věcnou a exemplární polemiku...

To se ovšem mýlíte...

Oni sice zbožštili Člověka a "lidská práva", ale zcela při tom pošlapali to podstatné, tedy Národy, a ničí a ignorují při tom Národní Práva.
Správně je to ale naopak, jsou především důležitá Národní Práva a mají mít přednost před Lidskými Právy, protože jakožto Národ jdeme do Budoucnosti společně a neseme při tom dědictví předků potomkům, a nemá nějaký drobný ani velký Kazisvět právo nám to libovolně kazit...

A jakou "Svobodu" máte na mysli?!

Jejich zákony o Hatespeech jsou drsný náhubek Cenzury, která je tu proti-ústavní.
Je ale třeba mít možnost otevřeně a jasně říct, že když je něco Hnusné a Škodlivé, tak je to Fuj ! Aby to především Mladí věděli a poznali to, co je Krásné a Prospěšné.

A také, když je někdo Cizák, tak není Našinec ! (en: "alien" vs. /ourguy/ - nevím přesně, jaký termín nejlépe odpovídá českému "našinec", které tu každý chápe a zná...)

Ukradli nám Internet a MEME s jejich "Copyright laws", jen bude chvíli trvat, než to sem probublá do zdejší legislativy. Pravdu nelze Vlastnit ! A je špatné ji zatajovat pomocí různých odporných záminek... Jejich legislativa o Cookies významně narušuje soukromí, narozdíl od cookies samotných, protože ten souhlas s používáním cookies se stahuje obvykle z jiného nějakého centralizovaného serveru, který si dělá "čárky", kdo všechno co čtete, asi jako Google-Analytics, a jestli je to "Human" nebo automatický script. Zlá a Zrádná legislativa to je, kterou to protlačili ! (A je to exemplární chucpe nebo drzost tvrdit, že to dělají kvůli ochraně soukromí...)

Šíří nám sem zvrhlost od Dobrých Řádů, naposled třeba pomocí pamfletu Istanbulská úmluva, vydaného na "zrcadlové" datum 11.05.2011 (což je také "aplikovaná numerologie", jak to sám také někdy používám, spíš si toho všimnu i jinde...) Rozebíral jsem její chyby zatím jen jako poznámky na papíru, ještě to třeba nějak sepíšu publikovatelně... (Ale zde z hlediska symboliky - žádné zrcadlo nebo identická rovnost, ale jin-jang, doplňující se poloviny... A pak také Rozum nad City, a naopak City nad Rozumem...)

A ovšem třeba v Německu mají dost politických vězňů svědomí, vězněných za revizionismus historických Lží. Nevím, jestli se našly jednotky nebo desítky odvážných. Ti ostatní radši drží hubu a krok a rochní si v ekonomickém blahobytu, zatímco je obluda Merkel s demokratickou podporou někde kolem 30% vede k Etnickému Kolapsu. Je tam na tom dobře vidět, kolik lidí si víc váží Dobrého Bydla, i když je vyváženo potenciálním Zničením jejich Dětí v dohledné budoucnosti...

A tenhle výčet špatností a omezování svobody postupující Byrokratické Totality by mohl pokračovat ještě dost...

Asi Migranty bych měl zmínit na prvním místě v pořadí podle nebezpečnosti, ale ty jsem zmínil už předtím...

Především nestačí dívat se na současný Stav, ale na současný Trend a extrapolovat ho, kam to vede... (znáte "Overtonovo okno"? To je taky taková zlá magie...)

Jinak jste totiž jak žáby v hrnci nebo padající z mrakodrapu, a říkáte si: "pořád to ještě celkem jde..." (nebo "zatím dobrý")

Tomorex píše:My jsme si někoho zvolili a ten potom za nás bude rozhodovat v dalším volení.


Je to velmi nepřímá demokracie. Ve skutečnosti ovšem rozhodují nikým nevolení Byrokraté, ještě chránění různými špatnými pravidly o své neodvolatelnosti, které třeba i sem k nám vydíráním vnutili.
A když něco Poslanci odmítnou, tak to Byrokraté mírně upraví a vrátí jim to zpátky a nakonec si stejně prosadí svou Vůli prosadit to, co si v Zákulisí vyjednali s Lobbyisty...

Někdo tu hlásal Demagogii, že když tam máme 3% svých českých poslanců a jednu vyvolenou soudružku v nejvyšším sovětu, tak vlastně rozhodujeme sami o sobě... To je ale evidentní nepravda, rozhodují o nás "demokraticky" především Němci a Francouzi, a pokud ti se o něčem dohodnou, třeba o zlé zbraňové legislativě, tak máme s naším českým názorem na věc smůlu.
Není špatné, když populace drží zbraně, viz třeba Švýcarsko. Problém nejsou zbraně, ale "ozbrojený negr nebo idiot nehledě na barvu kůže". A pokud tady u nás máme relativně inteligentní populaci téměř čistě evropského původu, tak nemáme ty problémy, které mají na Západě... Já jsem třeba osobně velmi rád, že zdejší cikánský lump, co mi sem chodí žebrat nebo jemně vydírat, není ozbrojen, protože ten zbrojní průkaz vyžaduje také nějaký posudek, že to není úchyl nebo lotr. A ovšem Mafiána nebo Teroristu stejně nějaká zbraňová legislativa nezastaví... Nedávno třeba ale v Texasu ukázali, jak je dobře, když jsou Dobří lidé ozbrojení a pohotoví, a to i v Kostele (West Freeway Church of Christ In White Settlement)... Za chíli dopadnete jako v Anglii, kde pak na seznamu "zbraní", zabavených při namátkové policejní razii, najdete i příborový nůž, nůžky nebo třeba i kovovou lžíci, fakt jsem to viděl na fotce...

-----
Já jsem to tu nechtěl zanášet politickými rozbory, i když i to umím...
To minule bylo Informační Kouzlo (a bylo by škoda, kdyby zapadlo jen proto, že je v "Knize", kterou jsem nevydal)...

A ovšem treba soudružku Lejnovou moc neznám, jen jsem slyšel, že zlikvidovala německou armádu a zanedbala obranu Evropy, tak byla za odměnu povýšena... Mně ale nešlo příliš o ni (stejně je tam jenom jako Maňásek Soudruhů Byrokratů v Pozadí), já jsem si jejím jménem Kopnul do Destrukce Patriarchátu, protože Patriarchát je Kolektivní Láska mužů k ženám a dětem, a nejlépe ty dobré ženy chrání, a ne, když na vrcholu v Hlavě stojí slabá žena nebo nedej-Bože snad hysterická ježibaba (jako třeba byla HRC) nebo vzteklá vopice (jako třeba Maxine Waters)...
A ovšem "spit-zen-kandidáten" alespoň nějak odpovídali Demokratické Volbě, ale oni si místo toho jakožto Politický Handl vybrali levicovou soudružku snad z nějaké obskurní minoritní frakce jen proto, aby dokázali to svoje marxistické rozbíjení Dobrých Řádů, třeba Patriarchátu, a vybrali ji tam tedy jen proto, co má Mezi Nohama, a ne proto, co má v Hlavě nebo jaká je to Vůdčí Osobnost... Pěkná sice je, (jako třeba i jedna děvka oligarchů a ziskovek, že, bratia...), ale volba Prezidenta není Přehlídka Krásy...

Když si to nyní ověřuji, tak ve Wikipedii pro jistotu vůbec neuvádějí, za jakou "Frakci" tam byla zvolena nebo kdo ji vlastně navrhnul, kdysi jsem zaslechl něco snad o Zelených?? (Dnes uvádí, že ji navrhla Komise. Tedy ji navrhli Byrokrati proti Parlamentu a proti Demokratické Volbě Stran...) Prý "Angela Merkel's CDU" ? Žena ve Vůdčí Pozici je marxistická zvůle a není to v žádném případě Konzervativní ani Křesťanské... Soudružka Stazi Merkel, bývalá agentka německé obdoby našeho STB, je tam jenom jako Had Jidáš v té "Křesťanské" straně, už jsem to psal na stránce, kde rozebírám Můj navrhovaný Upgrade Demokracie, který považuji za To "Království Bez Konce", za které jste se Modlili, ale je nutné pochopit, že skutečná dobrá Demokracie je možná pouze Regionálně, kdežto Soudruzi Byrokrati nejradši vládnou Velkým Říším ze Vzdálených Center... (je to marxismus nebo spíš trockismus a vyplývá to z Judaismu, to jejich usilování o sjednocenou světovládu...)

-----
S tím, že se v EU otevřeně přihlásili k legendě "Babylon" jsem myslel mimo jiné tohle:
Obrázek

Ale oni jsou také Nepřátelé Národů a snaží se nám zničit mezi-národní Diversitu postupnou Asimilací. Takže s tím "jedním jazykem" toho Babylonu to je velmi přiléhavé podobenství...

-----
jakpro100 píše:sepsal jsi tady, co jsi přečetl v jiných knihách. co takhle dát sem jen odkazy na prameny a k nim stručné své vlastní komentáře?


Dávám odkazy na prameny a komentáře jsou tak akorát, jak je potřeba. Nebo se omlouvám, kdybych to psal měsíc a ne týden a zvažoval lépe, jak to formulovat, mohlo by to být třeba stručnější a jasnější? Takhle to je místo toho poněkud Tvůrčí Chaos, ale aspoň to barevně odlišuji, co se banální okolo nebo co je jen vysvětlení, které by mohlo být třeba i na konci ve footnotes...

Kdybych sem psal, co jsem vymeditoval v lese (jako je třeba většina sekce "Dalších několik vět" včetně grafické přílohy, DL541-DL588), tak to může být blud nebo omyl, takže to radši dokládám přiměřenými odkazy na dostupné prameny, to je pak mnohem těžší to rozporovat...

Co nedokládám odkazem, je jen můj Názor... Co dokládám odkazem také vyjadřuje můj Názor, že je ten odkaz relevantní a přiměřeně spolehlivý...

jakpro100 píše:Ostatně mnoho lidí tady je s kabalou obeznámeno a řekl bych, že mohou k tématu říci mnohem více, než ty, ale mlčí.

To chápu, že nejsem vševědoucí. I chápu, proč se o mystických věcech obvykle nemluví veřejně.
Já tu ale píšu především věci, které ostatní třeba přehlédli (sem tam je to v tom textu roztroušené), a pak ale - dospěl jsem k názoru, že nastal čas něco říct dost otevřeně, také ale ne rozhodně všechno...

Takže když tu něco cituji, je to taková Destilace různých Esencí, co mi přišly zajímavé zmínit a není podle mě o nich mluveno dost...

Ale pokud tu budete mít někdo jiný zajímavý názor nebo odkaz na něco, co jsem přehlédl, velmi pravděpodobně to uvítám, třeba i jako námět k polemice...
("Dialog" jako metodu měl už Plato nebo Sokrates? Nevím přesně... Kázání neomylných tezí nebývá prospěšné, nebo alespoň ne v Primárním Výzkumu a ve sdělování jeho Plodů...)

jakpro100 píše:očividně tápeš, hledáš, názor není totéž, co vědění

Ano, tápu a hledám, to je nejlepší postup. Mám Informovaný Názor a neříkám, že to všechno vím, nebo že odlišný výklad není možný... Také je třeba vždy uvažovat, z jakého úhlu pohledu je to nazírání... Pravda nebo Skutečnost je téměř nekonečná do vzdálenosti i jemnosti a je na ni vždy více úhlů pohledu a každý z nich je nutně omezený perspektivou nazírajícího.

Takže já tu obvykle neříkám, i když to tak někdy vypadá, že něco tak jistě je a že to vím, ale že to z určitého úhlu pohledu nějak vypadá a že jste tuto perspektivu leckdo přehlédli... A dokládám to pokud možno odkazy na reprezentativní zdroje, ze kterých se to dá vyčíst...

jakpro100 píše:Co takhle založit si svůj vlastní blog a své názory publikovat tam a sem dát maximálně odkaz na ně?

Dělám to tu obráceně. Svůj "blog" sice mám a tam budu publikovat, i co jsem napsal tady, ale čtou to zatím převážně jen roboti a hackeři, a provozovatel mi tam neumožňuje použít "Let's encrypt" anonymní certifikát a tedy ani "https", takže prostor pro bezpečnou diskusi a fórum tam není...

A ovšem když vám sem dám jen odkaz na své Dílo, což tu často činím, tak se ale nenamáháte si to dojít přečíst... Takže sem občas z toho dávám přiměřené Zkratky, s odkazem na kompletní znění... Už jsem poněkud dost postoupil na to, abych mohl sám sebe citovat a dávat na to odkazy kódem...

A ovšem vám tu přijdu jako nováček, ale já jsem nejdřív několik hodně let pracoval a vzdělával se, a teď přišel čas rozdávat Plody...

Nebo to lze i chápat, že jsem byl Líný si postupně a dlouhodobě od nuly vybudovat čtenářskou základnu s nějakým seriózním blogem...? Já ale nejsem dobrý Žurnalista... A navíc to, čím se zabývám, je na téhle polokouli stejně většinou cenzurované, a na té druhé námi Evropany opovrhují... Já jsem musel nejdřív získat tak důraznou Argumentační Sílu, abych tu Cenzuru Prolomil - zatím ještě ne, ale to třeba přijde...

jakpro100 píše:Pokud by každý postupoval tak, jako ty, bylo by za chvíli fórum zahlceno banálními příspěvky, které nejen že druhým mnoho nepřinesou, ale znepřehlednily by zdejší fórum do neúnosné míry... fórum zahlceno banálními příspěvky ...

Těch pár set kilobajt mých textů to tu technicky vzato unese, kdyžtak si to potom někdy třeba přesuňte nebo smažte, třeba až tu neunesete počet čtenářů, kteří si to sem možná přijdou přečíst.
Sekce "kabala" nebyla nijak zahlcena a poslední příspěvek tam byl z roku 2017.

A ovšem, je mi nechutné být neskromný, ale já tu nejsem jako "každý"... A mé příspěvky nejsou "banální", vy jste to ještě nepoznal ?

Máte pravdu, že běžně se ve fórech "Tapetovat" nemá. A ovšem není to tu copypasta, tedy zneužití stroje proti lidem, ale je to tu originál, napsaný do fóra člověkem dalším lidem osobně...

Snažím se být ohleduplný a pokud vás Moje Vlákno v tomto Fóru nezajímá, tak ho nečtěte, já vám to tu nezapleveluji tu i tam nevyžádaně, opakovaně a otravně...

(Tohle že to je na části nebí "opakovaně", to jen postupně píšu článek a případně o tom diskutuji. Někde mi vyčítali "román na pokračování", tak tedy, je to "na pokračování"...)

jakpro100 píše:Chce to odstup. Tvé názory nejsou úhelným kamenem světa.

Mýlíte se, i když ta mylnost nevypadá pravděpodobně.

Ten "jeden kámen" (Ein stein), který stavitelé zavrhli, ale je hlavou úhlu, úhelným svorníkem klenby mezi pilíři Vědy a Víry (Mt21:42), jsem zmiňoval jinde, sem Fyziku nepletu, i když je v tom vědecký Důkaz Existence Boha (DL479)... Tohle ostatní jsou k tomu doprovodné texty...

A ovšem je to úhelný kámen v tom smyslu, že by se tady měla civilizace otočit do pravého úhlu a jít lepším směrem. Já chápu, že to nechápete a pochybujete o tom nyní...

Nevěřte mi, pochybujte, ale přesvědčím vás argumenty. Pokud vás a je argumenty nepřesvědčím, tak to byl omyl... Po částech nebo vcelku...

jakpro100 píše:pokud Sefiru Daát považuješ za něco, co do Stromu života nepatří, bylo tam nějak doplněno, a nedejbože se jedná o cosi satanského, nepochopil jsi nic o konstrukci Květu života a z ní vyplývajícího Stromu života

Mám pocit, že jsem to jasně dokázal citací Sefer Jecira.

Jistě si ale lze vybrat jakékoliv další zdůvodňování a obhajování, a ten strom by nemusel mít deset sefirot, ale třeba padesát a mohl by to být místo toho třeba distribuovaný Cloud... Teoreticky, ad absurdum...

jakpro100 píše:protože to byla Sefira tajná, související s magickou mocí na zemi, tarotovou kartou Mág a archetypem planety Pluto

Hm, a ještě mi pak zkuste tvrdit, že to nesouvisí s ničím ďábelským...

Ohledně "tajná" viz Mk4:21-23 o stavění svíce pod postel. Právě i na to "tajná" se někde snažím upozorňovat, že některé věci jsou tajné proto, že to jsou škodlivé plány... I když na druhou stranu zas jiné věci v mystice jsou neveřejné proto, že je to tak lepší...

Ta sefira Da'at tam vyjadřuje "tajné poznání", které tam není zjevně vidět a nevyplývá z moudrosti ani z rozumu, ale z בעל , Shora z Vyšší Autority, a lze místo něj dosadit libovolné jiné tajné poznání (sefiru), takže si ji mohou rabíni přiměřeně ohýbat podle svých záměrů. Ale ovšem to jejich "tajné poznání" bylo tajné proto, že v tom mají některé pro vás nebezpečné plány, třeba ti "Noahides" a Sanhedrin 56b v Talmudu... Takže některé "tajné poznání" bude velmi potřeba jim odtajnit, ať se ukáže, co tam ti šmejdi schovávali... Ale pak vám tam třeba v tom Da'at nechali prostor i pro nějakou kouzelnickou hračku, aby vám to jejich "tajné poznání" nevadilo...

Ohledně tarotu, viz, k čemu to používají ve velkém ! To jsou taky mágové, kteří na své hnusné magické činy neváhají vylévat krev někdy až milionů nevinných obětí.
Ohledně karty Mág - na Rider-waite kanonických kartách, víte, co těma rukama znázorňuje za magmatematické řešení, jež má pak znázorněné nad hlavou ? Pokud to víte, neříkejte to... Kdysi jsem dostal jednu nevyžádanou Lekci z Magické Matematiky - přijel takový Bard z Izraele někdy začátkem 90-tých let, dobrý přítel mého nejlepšího přítele tehdy, a na Karlově Mostě hrál na kytaru a skládal básně v hebrejštině a tak. Jednou mi přednášel v Rubínu asi dvě hodiny takovou zvláštní matematiku, popsal asi čtyři nebo pět listů A4 drobným písmem plné vzorečků, kde byly jen samé nuly a nekonečna, a různě se s nimi dělilo a dělal s nimi různé další nemožné operace, a byl takový veselý a hihňal se u toho, jak mu to jde... Jako student Matfyzu jsem si to sice poslechl (jiné přiměřené posluchače tam na to neměl), ale pochyboval jsem o tom a i jsem mu to říkal, že to je nesmysl... Až mnohem později mi z toho něco došlo... A až ještě později mi došlo, že mu tam v těch vzorečkách chyběly Jedničky, to nejde jenom s Nulami... A ovšem možná to byl zrovna on, kdo ve mně probudil zájem o tu hebrejštinu? Už jsem ho pak neviděl, ale nedávno jsem si ho dohledal na Netu... A ovšem jak hlásá nějaký comcomism, asi "objevil kolo", protože takhle u nás fungovalo Družstevnictví...

A Pluto symbolizuje Hádes, tedy Peklo... (Někde jinde vysvětluji 4D hypersféru a jeden směr ven a jeden dovnitř... Ale nemám na to autoritativní názor a i to jsem už zdůvodňoval, proč ne... Já spíš věřím na Ráj na Zemi, nebo na Peklo na Zemi, a nyní si vybíráte, kam pak dojdou vaše Děti, a o to je to větší zodpovědnost.) (Někdy tu žertuji, ale je to pravda, že tu s vámi mluvím z ουρανος, to znamená Nebesa, ale Uranus se prostě jmenuje můj počítač, ze kterého to píšu, nebo nyní na to mám virtuální pc, ale také spuštěné na Uranus... A nějakou shodou okolností se zdejší region jmenuje "Brána Českého Ráje" a to P. v mém jméně je jako "Petr", akorát tedy nejsem moc svatý, ale aspoň se snažím být aspoň o trochu svatější než předtím, to by měl dělat leckdo... A Past na Hackery mi tu topí ve skříni a jmenuje se Pluto, to znamená Hádes nebo-li Peklo, ale jmenuje se tak proto, že to je "malé štěně" a původně to měl být webserver "daleko" v nějakém hostingu... Nedávno jsem tam ulovil Velkou Rybu, když na moji chalupu zorganizovali DDOS attack z ddosguard.net, přes 70,000 požadavků za den, od Asie až po Francii z Cloudu a z distribuované sítě - zneužili na ten útok počítače svých zákazníků, které mají chránit... Když jsem jim vysvětlil jejich faux-pas emailem, že to je jenom horská chalupa a levný web-server za cca $80 a neobjednám si jejich ddos-guard služby na protection mé pasti na hackery, a ovšem také jsem jim sdělil, že to bude mít publicitu, tak toho nechali... Předtím ještě jednou z Cloudu Atman v Polsku, ale to jsem zrovna psal ty "informační bomby" ze srpna loni a neměl jsem čas se tu s těmi "vermin" zabývat... Já jsem se dost zabýval vědeckou astro-dynamikou a prostě jsou tu ty počítače pojmenované podle planet... Třeba kdysi na vscht, servery byly pojmenované podle květin nebo různých psychotropních kaktusů atd, tak já jsem měl na stole workstation "ganja"... Už je to dávno...) (já chápu, že nechápete, proč je tu tenhle odstavec takhle rozvedený, zatím to prosím ignorujte, nad tím bude čas přemýšlet potom...)

jakpro100 píše:každý, kdo alespoň drobně studoval nějaké texty ze semitských pramenů, pochopil, že je v žádném případě nelze překládat otrocky výraz za výraz.

Kdybyste nahlédl do mého překladu Bible, jistě byste ocenil, jak tam všechny ty výrazy uvádím za každým slovem v závorkách... Na té online verzi bible.pialpha.cz si můžete vlevo nahoře zakliknout [πα +] , bude to zobrazovat mnohem více alternativ... Jako reprezentativní ukázku viz třeba ten překlad Gn4 v DL410...

Jsem rád, že jste mě de-facto argumentačně podpořil, že to je ve studijní verzi potřeba rozvést takhle do dalších významů...

jakpro100 píše:Semitské písmo vychází z obrazového jazyka

Myslím, že se mýlíte. Troj-písmenný kód s 22 alternativami vychází z kódu DNA, a je to tam s dost strojovou logikou... Třeba dle mé exegeze, téměř vždy překládám ty časy minulý-budoucí tak, jak se to tam píše (samozřejmě s uvážením obracení času pomocí "wav consecutive"...), protože něco z toho jsou proroctví a ne historie. Rabíni a konvenční překlady ale tvrdí, že to je chaoticky libovolné, takže překládali někdy minulý čas místo budoucího a naopak...

A ovšem oni si některé ty významy vymýšleli podle potřeby, aby jim ten překlad vyšel, jak chtěli. Ale ta slova nebo jména jsou velmi logicky odvozená a dá se na správný význam ukázat, i když ve slovníku není nebo je tam špatně...

Ale jistě tedy proti současným jazykům, hebrejský text má vždy mnoho významů najednou...

Jak se tu snažím každému odpovědět podle potřeby, to akorát když mě někdo totálně znechutí svou podlostí a pýchou, tak už mu třeba neodpovím ani přiměřenou urážkou, jako třeba tenhle hnus jménem Cajthaml...
Ani bych to jméno neuváděl, ale já jsem ještě před časem při jednom virtuálním "odbíjení" (myšleno ve smyslu jako když zvoní zvony na věži...) na motiv jeho jména složil takovou básničku, aby to mělo smysl i rytmus, nebo je to spíš takové dvousečné kouzlo v hebrejštině:
  • המול עדה בא לערלה נפש לב עינים (zeit) עת
  • et (cajt) hámůl edáh bá, l'araláh nefeš, lab, einaim
    Což má zároveň tyhle dva významy:
  • Čas mluvit svědectví přišel, pro obřízku (clonu) duše, srdce, očí
  • Čas odstranit obřezávání přišel, pro obřízku (clonu) duše, srdce, očí
    (asi tam chybí "wav" jako "a", ale to by nemělo ten správný úderný rytmus...)
Takový hadí jazyk je to...
S tím, že zeit (cajt) je "čas" z němčiny i z jazyka jiddish, ale ne z hebrejštiny... Má ten chlap trochu smůlu, že ho musím jmenovat pro pochopení kontextu té básničky, neměl mě naštvat svým hnusným cancem zase i v tu Neděli po Soudném Dnu, ale on tam bodal i do dalších diskutujících, jednoho naivního mladíka tam nařknul jako "krystalicky čisté zlo" kvůli snad nějakému nevinnému blábolení, což mu ovšem tomu Cajthamlovi jen čouhal trám z oka... On je ale taky spíš jako reprezentativní ukázka zlého šmejda... (jsem zvědav, jestli mě bude chtít soudit za pomluvu?)

Pro jiné je to trochu ponaučení, že když zrovna Mě píšete něco do threadu, a pokud to píšete pod občanským jménem, tak sem nepište něco, za co byste se pak třeba styděli, kdyby si to někdo přečetl. A ovšem zde na fóru u Mystiků je více než logické, že tu asi nikdo pod občanským jménem stejně nediskutuje, neověřoval jsem si to... Ale to by mělo platit obecně, že když píšete něco online a ještě s vlastním jménem, tak nepíšete něco, za co byste se měli stydět...
A ovšem je ale poněkud smutně komické, jak v tom digi-koncentračním táboře na idnes mají na profilu vytetované číslo, spárované s doklady totožnosti s policejní precizností... (Sidor je Komik, a občas není na škodu něco odlehčit vtipem případně i "blbým", samozřejmě se tam nic nedá brát vážně, je to prostě Komik... Doufám, že si pro něj teď nepřijde Jestapo, když jsem ho tu takhle udal, to bych byl nerad... :vodnar: )

jakpro100 píše:Lpět na tom, co je napsáno v nějakých jakože svatých textech se mi nejeví příliš dobré

Což si myslím také a leccos vysvětluji i racionálně, ale je tu určitá nezanedbatelná skupina lidí, kteří to Písmo berou doslovně, i když ty překlady jsou špatné, a pokud jim to odporuje jejich čtení Písma, tak to úplně ignorují. Takže na tyhle se snažím mít Religiózní argumenty podložené Písmem, když jiné nejsou ochotni chápat a přijmout...

Pak ale také tu to Písmo (Bible atd) byl určitý záměr Andělů nebo Boha (nebo zas naopak Démonů a Ďábla v případě třeba Talmudu) sem na Práh Novověku něco donést, sice zabalené tak, aby tomu nerozumněli předčasně, ale aby to šlo vybalit, když nastal čas...

jakpro100 píše:Jistěže je mnoho spolků a organizací, která tajná učení zneužívají pro uchvácení moci

A přišel čas to těm nejhorším z nich nyní pokud možno odebrat, třeba rozebráním a anulováním jejich Tajemství nebo Zlých Informačních Kouzel, jako a především H-t...

Uživatelský avatar
P.A.Semi
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Příspěvky: 18
Registrován: 08 led 2020, 11:47
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - zvláštní zpráva z Ruska...

Příspěvekod P.A.Semi » 12 led 2020, 08:08

Tohle nebude o historické Kabbale nebo Mystice, tohle je velmi aktuální reálná "mystika"...

Nedávno poslali zprávu z RT, která je (na cca 70%) i o mně nebo pro mě... (Ale asi je to nefér, že to tady takhle prozradím? Nevím... Řeknete si, že jsem "Paranoidní"? Ne, to je omyl... Já tu uvádím reálné procento pravděpodobnosti a přiměřeně to zdůvodním a vysvětlím...)

Je tam sice nějaký "banální" článek pro normální čtenáře, ale podstatný je ten ilustrační "cover" obrázek, který v jiných Médiích nebyl, a také title a url. Tady to uvádím společně s mojí analýzou obsahu:
Obrázek
(čte se to uprostřed obrázek, pod ním url a rozpis, co tam čtu, a vpravo a pak vlevo pro kontext originál z Izaiáše, hebrejsky anglicky a dvakrát česky, barevně tam jsou zvýrazněná slova z toho obrázku, ta zaostřená jsou podbarvená sytěji, a kde nelze podbarvit význam v původním překladu, je uveden mimo v červeném rámečku...)

Kdybyste to chtěli jen stručně, tak stručně je to na tom obrázku... Trochu to ale popíšu víc...

Jako fotograf mám rád také takové ty umělecky roz-ostřené fotografie, a občas se i o to se svými kapesními hračkami pokouším. Takže celkem dobře umím odhadnout, jak asi drahý a velký fotoaparát měl ten, kdo dokázal takhle přesně zaostřit, aby měl něco uprostřed zaostřené, a o milimetry dál nebo blíž roz-ostřené, to jen tak s kompaktem ani s mobilem nejde... To rozhodně není náhoda, ale umělecké dílo, nebo prostě záměr něco zaostřit a vybrat z toho textu, navíc je tam to těžítko dost přesně položené...

Je také možné, že to byla zpráva pro někoho jiného nebo o něčem jiném...? Třeba o Cenzuře Médií obecně? Není možné, že by to nebylo myšlené jako skrytá zpráva, na to je to až moc precizně vybrané...

Ten text okolo je z Izaiáše Is41-42, jsou tam slova, která nikde jinde v Bibli v tomhle tvaru nejsou, a navíc tam jsou slova, která v tomhle tvaru jsou i jinde, což mi došlo, až když jsem si tu dělal rešerši na toho Baal Shem Tov, že prý dělal rozbor Psalm 107, kde jsou ty reverzní nun... Takže jsem si o tom přečetl článek s nějakou rabínskou pohádkou, originál toho jeho rozboru jsem nenašel ale nehledal jsem zatím důkladně, a pak jsem si ještě jednou ten žalm přečetl, co tam asi tak rabín viděl, a skoro na konci mě zarazilo slovo לאגם-מים "l agam maim" - "pro bažiny vod" nebo "pro rybníky vod", a vzpomněl jsem si, že jsem ho viděl na tom obrázku z RT, a je tam skoro přesně zkopírovaná jedna věta z toho Izaiáše... Ne, že bych si to takhle opticky pamatoval všechno, ale ten obrázek v RT mě hned uhodil do očí a vytisknul jsem si ho a analyzoval, co je tam zaostřené, a několik dní o tom přemýšlel, a tak jsem si všiml i slova, co je tam na okraji nezaostřené (ono je tam ještě jednou vlevo zaostřené), když jsem ho viděl jinde...

Pro souvislost, proč si myslím, že to se Mnou souvisí - poté, co jsem na třetí adventní neděli začal v Codoh fóru psát ten článek WPoHC o "Holocaust Cult" a slíbil tam, že ho do slunovratu dokončím, a toho si jistě (((všimli))), to se nestane každý den, aby někdo Antikristovi ukradl Apokalypsu, a věděli o tom dost možná i od Jimsteina, kterému jsem ten článek také posílal, tak proběhl ten soud ve Francii 19.12.2019, o kterém tam píšou, ten možná se mnou nesouvisel, a poté, co jsem ten článek poslal asi 23.12. i RT k archivování do Ruska a i leckam jinam a 27.12. to tam ještě odnesl osobně na Ambasádu (jakožto zálohu nebo ať si s tím dělají, co chtějí, když si z RT nestáhli, co si měli stáhnout), tak 27.12. pár hodin na to vyšlo tohle... To není žádná drobnost, tenhle Můj článek spálí Holokaust, ten minulý i ten budoucí... Někdo to popsal jako "Apocalyptic Theft" (s pravděpodobností cca 30-60%, že to se mnou souviselo), takže to komentuji, že jsem Antikristovi ukradl plánovanou Apokalypsu, pokud se to podaří rozšířit mezi lidi...
(Já o tom žertuji i někde jinde - normální věci nekradu, to je i to zlaté pravidlo, i je to v desateru... Akorát jsem asi někomu ukradl leckteré hračky - ukradl jsem Vědcům Velký Třesk, Věřícím půl Bible, a Židům jejich Lži (DL565,DL567), ukradl nebo spíš naplnil jsem asi i nějakou část Legend, a ukradl jsem i Ježíška, to třeba pak pochopíte, a teď jsem tedy ukradl Antikristovi Apokalypsu... Já to samozřejmě nedělám proto, abych něco někomu kradl, ale tak nějak mi to připadlo jako dobrý vtip... A samozřejmě to všechno dělám proto, abych jim nebo vám pomohl, třeba vysvobodit se z otroctví lží atd...)


To je možné, že tomu (třeba spálení holokaustu) nevěříte a nechápete, proč si to myslím, ale jsou taky různě po světě lidé, zejména na té špatné straně, kteří to chápou, a už vědí, co tu připravuji, ale já nevím, co na to připravují oni, i když mám o tom různé domněnky s různými stupni pravděpodobnosti, které se postupně vyvíjí... Zatímco vy všichni normální lidi to prostě jen ignorujete... (To je právě jak ta pohádka Šípková Růženka, všichni tu spíte, ale ta zlá čarodejnice tam pobíhá a komplikuje postup...)

Někde to žertem přirovnávám k Yellow Vests - ty ještě Macron nesmetl, protože za nimi stojí Lid, a toho se Oligarchové bojí... Tak já říkám, že jsem jak malej rozzlobenej Králík, co prská na ošklivého Tygra anglo-Židů, protože tvrdím, že za mnou stojí Velký Bílý Slon. Na té pozemské úrovni Rusko, na té nebeské úrovni Bůh. Jen tam stojí a čeká, asi, já to samozřejmě nevím jistě, ale myslím si to nebo tomu věřím, a zřejmě tomu věří i protistrana... A jen doufám, že se náš Velký Bílý Slon neotočí a někam neodejde, to by byla smůla... πατερ ημων .. ρυσαι ημας απο του πονηρου , αμην

Čímž také zdůvodňuji, proč nemůžu jen tak dál v chalupě přemýšlet a potichu psát a nic nedělat, protože i ta proti-strana už to ví a čekají, co z toho vypadne... Což třeba i podle mě ospravedlňuje, co tady ve Fóru teď dělám...

Už minule, když jsem posílal do RT obrázek s Tarotem, pro archivaci a aby to poslali Putinovi - jak jinak mám jako chlapík z chalupy v horách ve střední Evropě něco poslat takhle vysoko? Ten můj objev není žádná "prkotina", vyplývá z toho datum, kdy vás chtějí ukládat do Hrobů! (Pokud si myslíte, že je to "blbost", tak to je Tříska a Trám a jen nemáte dost Inteligence na to to pochopit, nebo vás kvalitně zaslepili zlým kouzlem "Konspirační Teorie"...) Použil jsem tedy nejserioznější novináře, co znám, ať to někam doručí... Nevím, kam to doručili... Tehdy za tři dny vydali z RT článek, je zcela nepravděpodobné, že by to nesouviselo, je tam naspodu té mojí stránky o Tarot, kde byla jako ilustrační fotografie pečlivě zaostřené zdánlivě náhodně rozhozené tarotové karty a k tomu pár karet v ruce vepředu, a k tomu tam byl nějaký banální článek o kartářce pro běžné čtenáře... Obrázku jsem si hned všiml, a co jsem na té fotografii viděl v prvních dnech, je popsáno tam, a co jsem na něm viděl pak v únoru 2019, je poněkud punkově popsáno později... Kromě karet naspodu, v ruce ta kartářka držela karty, které vyjadřovaly: "nyní bude Soud". (to "nyní bude" jsem si musel někde dohledat, já významy těch malých karet neznám...) Dole ty karty vyjadřují, v jakém smyslu. Což jsem chápal až postupně, a dosud nevím, jak dobře a co jsem ještě přehlédl nebo nepochopil dost...

K tomu textu z Izaiáše:

Uprostřed mezi těmi dvěma kapitolami, na začátku Is42 je kus o Mně, nevím, jestli i na to autor toho obrázku myslel, mohl to myslet ve významu: "Is 42:2 Nebude křičet, ani se vyvyšovat, ani nebude slyšen vně hlas jeho." -- že mám jako být zticha? To je příliš komplikovaná úvaha, že by adresovali kus textu uprostřed mezi těmi dvěma stránkami, ale mimo tu fotku... Jinak ale já se zbytečně nevyvyšuji, a můj hlas je slyšet tak akorát, jak je potřeba... Já tu ale nebudu nečinně sedět a čekat, dokud nebude pozdě...

Na tom obrázku je zaostřené vpravo: "Já Pán pusy (řečí), Rozptýlím (rozfoukám)". A zaostřené vlevo: "Pohltím strašáky (ostrovy?) a bažiny (rybníky). Položím temnotu..."

Slovo "rybník" také může znamenat "bažina, swamp". Bažina "Swamp" se může odkazovat velmi pravděpodobně k americkému Deep State? Tomu se tam říká "Swamp" a jedno z hlavních Trumpových volebních hesel bylo "Drain the Swamp" - vypustit bažinu, to především od něj lidé očekávali... (off-topic poznámka -
zahltil jsem Firefox, jak jsem hledal ten obrázek Drain the Swamp, tak jsem se šel projít, než si to firefox odswapuje, a venku parádní "Halo" kolem měsíce, velké bílé kolo... Někdy je vhodné si všímat i znamení okolo, i když jim člověk nerozumí nebo jsou jen náhodná...
)


Nevím, jestli ti rabíni nebo v RT vědí, že איים "aiim" může znamenat kromě "ostrovy" také "teroristé, strašáci"...? Nebo v jakém významu tam je "ostrovy" ?

A sdělují vpravo, že "rozpráší" všechny ty "Baal" = Majitele Shora? Nevím... "Baal Pi", jako Média? - to mě napadlo až teď... Vlevo sdělují, že položí temnotu a zaslepení, informační temnota cenzury ještě asi zhoustne, než se to nakonec zlepší...

Ale pak jsem si všiml té možné reference na Psalm 107 (což nevím, jestli to mají promyšlené takhle důkladně?) a přečetl si to celé i s těmi nezaostřenými částmi:

RT píše:41. that contending with you is saying:
I master of mouth (saying), scatter in goyim not "swamps of water 107"

42. in fearmongers (islands?) over his enemies I will place and devour.
For fearmongers (islands?) and swamps (pools?) I will lay darkness,
I forsook (discharged?) them.
Retreat! Blind as their rule and blind.
He will listen, Iehovah was pleased.

Asi by šly u některých slov najít další významy...

Slovo "pusa, mouth" ("pi") může znamenat také "řeči, povídání", nebo "ústí" něčeho... Nyní při tomhle psaní mě napadlo, že "Baal Pi" mohou být myšlena i Média...

Slovo "b Jónim", jak ho vyřízli z "abiónim", se používá ve významu "řekové", a ve starém zákoně tím myslí obecně ne-židy, já jsem tu uvedl "goyim" tak, jak ho chápou oni, ne tak, jak ho chápu já a naznačil jsem výše...

"Retreat!" je buďto plural 2nd imperativ, nebo je to plural 2nd past "they retreated"...

Jestli to má jako znamenat, že tu svoji zprávu o Psalm 107 a "Holocaust Cult" mám "retreat" vzít zpět a nerozšiřovat, třeba kvůli informační temnotě, kterou proti tomu spustí, nebo čemukoliv jinému, tak to už bohužel nepůjde, soudruzi rabíni... Je to hlavní Kořen Zla Západu a je nutné ho Vytnout, a kdyby nebylo Noahides, kdyby kdyby... Pokud jedeme na slepou kolej do propasti, tak je každé vykolejení ospravedlnitelné, viz co jsem psal o půlnoci z 8.5. na 9.5. (L169 str. 6, zde v mírné modifikaci) - že totiž "možná pochopíte, že i nukleární válka by byla menší zlo, než celosvětový mír podle Antikrista Jidáše"... Což ale doufám, že až takhle špatné to nebude... ("Mír" podle Antikrista znamená vyhubení křesťanů a materialistů... I takovou jadernou válku by přežil aspoň někdo, ale vládu Noahides nikdo... Proto je to podle mě "menší zlo"...) Případná Egyptská Tma Cenzury je ale jen předzvěstí vyřešení problému s "prvorozenými faraonovými", tím nás "vydírat" (((nemůžete))), s tím se tak nějak počítá... Když mi minule z RT vzkazovali, že je třeba soudit především Hierophanta (má tam tři hebrejské šestky na hlavě na těch Rider-waite kartách), tak ale hlavní je právě ten H-t Cult a Noahides, a potažmo celý Judaismus...

Já nevím, jestli té "zprávě" rozumím správně, je dost možností, jak si to vykládat... To je nevýhoda, když někde pošlete kryptickou mystickou zprávu, že není jisté, jestli jí příjemce bude rozumnět stejně, jako jí rozumněl odesílatel, je to takové obecné poučení pro Mystiky a týká se to nejen zpráv současníkům, ale i takových různých "zpráv" přinesených z Historie...

A k tomu - Title článku říká - " ‘License to kill Jews?’ France’s chief rabbi slams exoneration of drug-addled killer".

Ten můj článek o Holokaustech a Judaismu může dost možná způsobit Revoluci, zejména v USA, což je ostatně jeho cílem, ale já je nevyzývám, aby je pobíjeli, naopak tam v kapitole 13 důrazně vysvětluji, proč to není možné, i když by si to třeba zasloužili - protože by se ale začali mstít, a půlka Američanů bydlí v prkenných boudách, oni jim tam zednáři nedovolují stavět z cihel. Je to vidět, když někde projde tornádo, že jim tam zbyde jen hromádka třísek, nebo když je požár, tak to shoří úplně celé. (((Oni))) mají na své straně Armádu a byly by z toho stamilionové oběti civilistů, to rozhodně nikdo rozumný nechce. (Je ale možné, že židi to chtějí...! Oni tam tu občanskou válku postupně rozeštvávají už delší dobu...) Co ale dál v článku nepopisuji, ale naznačuji, a naznačoval jsem to jinde, mohli by to vyřešit z Ruska drsně, ale to by asi také nikdo nechtěl... A jak tam píšu, mohl by to možná vyřešit Bůh, jak se naznačuje s těmi prvorozenými faraonovými, protože to je asi tak jediná šance, pobít je všechny najednou, aby se nestačila ta druhá půlka pomstít. Lidi to násilně řešit nemohou a nesmí...

K tomu "drug-addled", "drogově zmatený" - to si možná myslí, když jsem před časem také kouřil konopí? Já nejsem "drug-addled", jsem velmi racionální, a co někomu může připadat jako "Paranoia", to jen zvažuji různé více či méně pravděpodobné možnosti... K tomu francouzskému případu - někomu ubližovat zfetovaný je přitěžující okolnost, není to žádná omluva... Konopí je Mentální Zesilovač a je dost podstatné, co si tím člověk zesiluje, ale jinak většina kuřáků konopí jsou neškodní pasivní "pohodáři" nebo "povaleči", tedy většinou "budižkničemu"... To spíš tvrdší drogy bývají podstatně nebezpečnější... (A ovšem i tohle je třeba zmínit v "magickém" fóru, třeba jak jsem si listoval tím Keferem a Evokací, tak tam také zmiňuje tinkturu z konopí, tehdy se to tu ještě asi nekouřilo... Dělat "Evokace" a obklopit se při tom různými magickými obrazci pod vlivem Konopí si někdo koleduje o Schizofrenii... Shamanovi ale těžko něco obecně doporučovat...)

A k tomu - URL článku říká - french rabbi killer exonerated antisemitism.

"Exonerated antisemitism" (ospravedlnil antisemitismus) je přesně to, co jsem udělal, a to dost důrazně...

K tomu "rabbi killer" - Já ale nechci zabíjet konkrétní rabíny. Já tu zabíjím Judaismus a Rabbinismus. Oni to třeba mohou přežít, ale už si sotva dovolí vylézt na ulici v těch černých kloboukách, to je jako teď si nikdo nedovolí chodit po ulici s vlajkou se swastikou, tak tihle černo-kloboučníci jsou desetkrát horší a mělo by to každému dojít, a to radši dříve než pozdě...

A ovšem, pokud to je ďábelský Kult, jenž se Živí Utrpením, ať už svým vlastním, ať už reálným nebo smyšleným, nebo utrpením svých obětí, tak není možné je dál živit třeba tím, že by jim někdo začal ubližovat a vraždit je, to by je jenom posílilo v jejich Nenávisti... Jim ale bude za jejich Pýchu patřit náležité Pohrdání jejich špatnostmi a zlobou...

A za jejich Nenávist k nám? Jak pořád křičí "anti-semitismus", jako že prý my je nenávidíme, kdykoliv o nich někdo zmíní Pravdu, to je jejich obludný Trám v oku, co to křičí, protože Oni Nás Nenávidí velmi, jak lze doložit z Talmudu, z Maimonidese, a z různých rabínských žbleptů až do současnosti...
Je nikdo Rád mít nebude... Ale i nenávistí bysme je zlo-duchovně živili...

Za jejich Lži jim už nikdo nebude Věřit, to je zcela logický důsledek...

A ovšem je potřeba i materialistům i běžným racionálním židům vysvětlit, že jsou s námi na straně plánovaných obětí rabínských fanatiků "Noahides", ale nejsou s nimi na straně těch "effendi", co si budou užívat tisíce goyimských otroků, jak tam leckdo věří... Je potřeba převést různé skupiny na správnou stranu téhle (ne)rovnice...

Ale také vím, jaké různé typy deterrent (odstrašující prostředek) mají židi na vydírání našich vlád, je to hnusné a podlé, a je to trochu smůla. Nevím o všech, vím o některých, zmiňovat to tu nechci... Proto si mohou dovolit to drzé Lhaní a různé Války atd a nikdo je dosud neklepl přes prsty...
Takže si myslím a jsem přesvědčen, že bude nutný Kompromis... (A vysvětloval jsem to několikrát a je to potřeba vysvětlovat zase... Takový kompromis s ďáblem se leckomu nebude líbit, ale je naivní si myslet, že je to možné jinak...)

A ovšem, když jsem se je snažil vyhnat z USA a odleckud, kde nejvíc škodí, tak kam jinam, než do jejich Israele? Ten chtěli, mají ho, nikdo by jim ho neměl brát, a mají tam kvalitní zdi proti arabům zvenčí, a taky možná aby neutíkali ven... "Golan heights" jsou fait-accompli a je třeba to pochopit, tam cesta zpátky nevede. A už jsem psal, že by jim měl Egypt prodat Sinai a Jordánsko kus taky, a USA a možná i Evropa jim to pomůže zaplatit, protože je v našem zájmu tady, aby se oni tam spokojeně vešli...
Stejně tak BDS (boycott, diversion, sanctions) je nesmysl, my z nich nechceme udělat druhou Venezuelu, aby odtud zase židi utíkali zpátky k nám před Bídou...

A Arabům nebo Iránu jsem naznačil, že jsou v Israeli šikovní v budování zavlažovacích systémů, a když to budou rozvíjet, mohou brzy pomoci proměnit ten Blízký Východ z Pouští v Zahrady, a to i prodejem těch technologií svým Arabským sousedům, tak ti ať jsou zatím trpěliví, spokojený Israel se jim takhle Odvděčí...
Což kromě jiného vyřeší případné "globální oteplování", protože to způsobují především pouště, nijak zvlášť CO2... A doufám, že někdo zatrhne vědeckým šílencům ochlazovat planetu znečištěním horních vrstev atmosféry, jak jsem nedávno s hrůzou četl, že plánují... Tohle neuvážené geo-inženýrství na základě propagandou zdeformovaných dat se může dost nevyplatit. Bude možná i malá doba ledová a bude tu zima... Stejně tak EU, jak nám chce ukrást topení uhlím a prohloubit závislost na Ruském Plynu, to je velmi podlé a zlé... Až za dvacet let bude v Rusku vládnout bůh-ví-kdo a zavře nám kohouty s plynem a my tady nebudeme už mít žádná konvenční kamna, tak tu na "severu" zmrzneme...? A i kdyby nic takového, tak ale chudina na venkově nemá na to, aby si všichni pořizovali plynová kamna místo uhelných, a ovšem mírně zahuštěný vzduch exhalacemi to tu v zimě také ohřívá, ale až budou všichni topit "čistě", tak bude leckdy o dost větší zima... To je pak otázka rozumné balance, někde se ve smogu dusí nepřiměřeně... A ovšem jižní státy na tohle tolik myslet nemusí a tam mají jiné potřeby a pravidla, než my tady na "severu"...

Off-topic:
(Firefox mi tu "vyhodil" skoro hodinu dalšího psaní... Stejně bylo mírně off-topic, komentoval jsem další věci v tom RT článku na okrajích... Ani nevím, jakou klávesovou zkratkou se to stalo, asi nějaké "back"?, nebo jestli to byl nějaký trik andělů nebo démonů, tak tohle jsem ještě neviděl... A není to ani na print-screenech, škoda...)


Psal jsem to už jinde - bude potřeba Generální Pardon, odpuštění leckterých Hříchů Minulosti, protože s pomstou za pomstu se nikam dál jít nedá. Ale ovšem budou se muset opustit některé Ideologie (třeba Judaismus) a Praktiky současnosti (třeba Lži v Médiích, a třeba o zrušení nebo nápravu různých Totalit si Lid řekne pravděpodobně sám, když nebudou zaslepeni Propagandou)...

-----
Historie tu napnula leckteré Praky na Goliáše, a já se to jen snažím postupně Uvolnit, a to Silou Informace. Na to samozřejmě nestačí, aby si to přečetlo pár (desítek) lidí v jednom Fóru, to se bude muset rozšířit nějak víc, aby to zafungovalo, a třeba to ještě zas dopíšu třeba i někde jinde trochu víc, kdyby to ještě pořád nestačilo, ale mohli jste tu být při tom, když jsem to i tady Formuloval...

Někde byl na tohle téma i jeden díl Focus V.M. - "Krize Důvěry". Tak tu tedy očekávám a to pořádnou. Doufám ale trochu, že to zůstane v téhle virtuální rovině a nebude se kvůli tomu střílet a pálit něco reálného, pálit se budou Ideologie, obrazně myšleno... Třeba ten "Falešný Prorok" v Zj19:20 jsou MSM média různých Lhářů, ale když budou "hořet" v θειω "theio", čímž zřejmě není myšlena ani "síra" ani "nukes", to by odneslo mnoho nevinných obětí kolem, ale asi zkrachují leckteré jejich Značky (třeba CNN), třeba protože je už nebude nikdo poslouchat, protože se lidi nebudou chtít nechat dál oblbovat jejich Propagandou... Nebo třeba jen zmizí ta "falešnost" a půjde to zčásti dál i se současnými Značkami ?
Nevím, nejsem Prorok, jsem spíš Analytik, Ideolog nebo Hodinář-Programátor, a ovšem Já tvořím v negativním čase, čímž nemyslím, že bych znal budoucnost, ale to jednou pochopíte... (Já se ji spíš snažím Tvořit nebo Zprostředkovat...)

A ovšem, pokud si tu nyní myslíte, že je to zajímavá Pohádka, nevím, třeba si to zatím myslete dál, psal jsem, že jsem tak trochu Spisovatel...
A ovšem je to tu nyní Vyjímka... System Exception, ale snad z toho nebude Segmentation Fault, snad na to máte připravené nějaké úrovně "Catcher", uvidíme, jak věřím...

Uživatelský avatar
gooolem
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 400
Registrován: 04 říj 2010, 11:05
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 280×
Obdrženo poděkování: 443×
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod gooolem » 12 led 2020, 09:15

P.A.Semi, nezlob se na mne, ale tva odpoved na moji otazku je nic nerikajici. Osobne mam pocit, ze jsi jak chrlici sopka, miliony pismenek a jejich vyznamu putujicich dovnitr i ven. Mam pocit, ze jsi absolutne pohlcen literou, rozepisujes deje a udalosti do sirokych souvislosti, ovsem i takove, a prevazne takove, na ktere se nokdo neptal. A forma otakza vs odpoved je zaklad diskusniho fora. Tvuj zpusob mi prijde spis jak vnucovana propaganda. Jak jsem rekl, mnoho, mnoho litery...z meho pohledu je to uchvatne, musis mit obrovskou kapacitu mozku, ze to vse pojmes a propojis. Ale muj dojem z toho je i opacny...ztratil se duch a pouze litera zustava a valcuje vse ostatni. Ja tve prispevky cetl cele, se vsim vsudy. Ale i na mne uz je toho moc. Proto te zadam, jen sam za sebe, kdybys mohl pribrzdit a prispivat vice ucelne, nez tak vseobecne, pujde-li to. Dekuji za pochopeni a je jen na tobe, jak s tim nalozis. Svetlo at te provazi.
Hlavu nesu v oblacích, však nohy z tuhé hlíny uplácané mám.

Uživatelský avatar
marvin
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 2864
Registrován: 16 čer 2009, 10:52
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 553×
Obdrženo poděkování: 713×
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod marvin » 12 led 2020, 10:17

Semi prosím tě nedalo by se to celé nějak zkrátit? Říct opravdu to podstatné? Napsat do pár slov nebo do pár vět?

Tohle tvoje poslání o osvětě se úplně míjí účinkem, protože je to nečitelné.

Tvé sdělení je nepochopitelné pro normální smrtelníky, kteří nemají IQ 150 a nedokážou propojit stovky děl o kabale, historii, politice a filozofie v jedno.

Nerad to říkám, ale pokud nenalezneš v sobě nějaký lidský způsob jak to sdělit, tak to nebude k ničemu.

Dokážu si představit, že jsi na něco přišel, ale bez formy, kterou můžeš srozumitelně předat, to nemá žádnou cenu.

Chápeš?
Pravá mysl pojme všechny lži a klamy, aniž by byla zmatená.
Pravé srdce pojme jed nenávisti, aniž by došlo k újmě.

Uživatelský avatar
Eugen
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Příspěvky: 72
Registrován: 27 úno 2018, 15:15
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Poděkoval(a): 679×
Obdrženo poděkování: 34×

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod Eugen » 12 led 2020, 10:34

Semi, já souhlasím s marvinem. Skus to udělat trochu adresným..je tam vidět vzorec atd...ale zeptám se tě?... jaký je "opravdový" důvod, že sleduješ dění kolem právě tímto spůsobem? Co je ta vnitřní pohnutka co tě tak žene? Co tohle vše dává tobě? Děkuji :)
:akasha :ohen: :voda:

Uživatelský avatar
Kuato
vášnivý přispivatel
vášnivý přispivatel
Příspěvky: 293
Registrován: 13 srp 2014, 12:55
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 219×
Obdrženo poděkování: 838×

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod Kuato » 12 led 2020, 12:24

ja si myslim, ze tyhle "silencovy zapisky" jsou tady na Frabatu velmi uzitecne v tomhle vyclenenem klubu - jako modelovy priklad toho, jak vypada (spolu)pusobeni nektereho z merkurskych protigeniu. sto tematickych proudu z nichz nektere by staly za zamysleni nebyt jinych, kterou jsou propagandou na zebliti, to cele vsak namichane tak, ze se to neda cist, ani se na to neda reagovat, protoze by pravdepodobne vyvolaly grafomanskou smrst, kterou nezvladne nikdo, kdo musi chodit aspon do prace..

Uživatelský avatar
Eugen
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Příspěvky: 72
Registrován: 27 úno 2018, 15:15
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Poděkoval(a): 679×
Obdrženo poděkování: 34×

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod Eugen » 12 led 2020, 12:32

jo spousta všeho-chuti.. :) důležitejším však je jak to obecně posouvá jeho.. atd
:akasha :ohen: :voda:

Uživatelský avatar
jakpro100
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Příspěvky: 72
Registrován: 15 pro 2015, 12:07
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Poděkoval(a): 33×
Obdrženo poděkování: 69×

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod jakpro100 » 12 led 2020, 19:53

P.A.Semi píše:Dělám to tu obráceně. Svůj "blog" sice mám a tam budu publikovat, i co jsem napsal tady, ale čtou to zatím převážně jen roboti a hackeři, a provozovatel mi tam neumožňuje použít "Let's encrypt" anonymní certifikát a tedy ani "https", takže prostor pro bezpečnou diskusi a fórum tam není...

A ovšem když vám sem dám jen odkaz na své Dílo, což tu často činím, tak se ale nenamáháte si to dojít přečíst... Takže sem občas z toho dávám přiměřené Zkratky, s odkazem na kompletní znění... Už jsem poněkud dost postoupil na to, abych mohl sám sebe citovat a dávat na to odkazy kódem...



Takže máme jasno. Na tvůj blog nikdo nechodil, vyhodili tě z několika diskusních fór, tak jsi se rozhodl oblažovat svými moudry členy zdejšího fóra, protože sem nějací lidé chodí. To ale není příliš etické, je to celkem nemravné a dokonce bych řekl, že dle tvých měřítek i ďábelské. Zneužíváš zdejší prostor k tomu, abys získal nějaké čtenáře. Obecně se takové činnosti říká spamování. Čtenáře budeš mít, pokud tvé texty budou zajímavé, budou mít hlavu a patu a bude v nich něco výjimečného. Tak tomu prozatím není a proto tvé texty nikdo nečte. To není ničí povinnost. Všichni tě žádají, abys své pastorační činnosti na tomto fóru zanechal a ne náhodou. Pleteš si fórum a blog.
Chybí ti pokora, umírněnost, sebereflexe. Máš výjimečnou schopnost nepochopit to podstatné a neumět vyjádřit to podstatné.
Sefer Jeciru a další knihy o kabale se může přečíst každý, kdo bude chtít, mnozí to již dávno učinili, k tomu není třeba tvých odkazů. Kdyby tvé komentáře obsahovaly něco objevného, podstatného, osobitého, relevantního, ale je tam, bohužel, nic.
Kdybys přečetl o kabale alespoň tolik, co já, a dokázal si všímat podstatného namísto podružností, nemohl bys tvrdit, že Daát je něco přidaného od ďábla. Tak, jako žádný orgán v těle není ďábelský, ale má svou funkci, tak ani žádná Sefira nemůže být ďábelská, ale plní svou funkci. Pokud si spojíš všechny sefiroty horizontálami, vertikálami a diagonálami, zjistíš, že v konstrukci Stromu života je určitý řád. Sefiroty se objevují v místech křížení těchto linií. V jednom z těchto bodů je i Daát. Sefer Jecira je jen výsekem nám známeho, stvořeného světa.
Pokud jde o překlad ze semitských jazyků, není podstatné vyjmenovat všechny eventuální významy nějakého výrazu, ale chápat, že existují všechny najednou a to ne v konkrétní, ale symbolické, obrazové formě. Napsané slovo, zvláště u textů hermetických, kabalistických, magických atd. má být tedy jen spouštěčem nějakých obrazů a symbolů, s nimiž chápavý čtenář pak pracuje a dává do souvislostí, racionalistickým, akademickým myšlením se tyto disciplíny pochopit a osvojit nedají, to je asi to, nač jsem chtěl svou poznámkou poukázat.

Jinak opravdu nemohu reagovat na každou tvou větu, to není v silách běžného smrtelníka, ani pokročilého mága, ani v tom nevidím žádný přínos.
Je zjevné, že jsi velmi zaujat sám sebou, pyšný, domýšlivý, s mesiášským komplexem, neznáš míru. Mnoho toho nevíš, ale namísto toho aby ses ptal nebo poslouchal, tak kážeš a poučuješ. Tak se projevuje nezralost. Každý na sobě však může začít pracovat. Pročti si toto fórum, pochop o co tu jde, co ti může dát a co ty můžeš dát ostatním. To je dobrá rada.

Uživatelský avatar
P.A.Semi
snažím se trochu psát
snažím se trochu psát
Příspěvky: 18
Registrován: 08 led 2020, 11:47
pohlaví: Muž
Národnost: ČR
Obdrženo poděkování:
Kontaktovat uživatele:

Re: Sefer Jecira - další povídání, poznámky k Mystice, odpovědi na otázky...

Příspěvekod P.A.Semi » 12 led 2020, 22:23

Nemusíte to číst celé, inteligentně to přeskakujte...

Moderátorovi se omlouvám i děkuji... (Nyní to tu pár kilobajt navíc technicky vzato snese, smazat si to můžete i později, za týden nebo za měsíc, kdyby to zatěžovalo... Snad tu nejste zrovna teď out-of-disk-space a když jste to nesmazali kvůli těm informacím předtím, tak teď trochu Kydání navíc se tu na chvíli snese snad taky...) (pro překladatele: vím, v jakých významech se myslí slovo "kydání" a je to záměrný dvojsmysl... Nikoho tím ale nezesměšňuji, jen sám sebe...)

-----
Jen poznámky k Magii nebo k Mystice (spíš pro jiné lidi než zdejší "štamgasty", kteří to zřejmě většinou vědí...) :

Skutečnou Magií se nikdo nevytahuje. Vytahují se s tím obvykle jen Šarlatáni. Takže lidé "z ulice" nečekejte, že si v tomhle Fóru přečtete něco o skutečných úspěších zdejších pisatelů, možná ano možná ne ale to neposoudíte... Mezi sebou se tu asi mohou radit... Já jsem to tu podrobně nezkoumal, jen mi tak nějak došlo, že jsem sem asi přitáhl možná nežádoucí pozornost...

Což nepíšu, abych někoho urážel, ale naopak proto, že se tu leckdo z místních mohl urazit, že se tu vytahuji s něčím, s čím se normálně nevytahují, tak to vypadá ode mě nefér nebo šarlatánsky...

Nebo přesněji řečeno - je rozdíl, když se snažíte někoho poučit a vychovat, než když se chcete jen planě vytahovat...

Já se s tím tady nevytahuji, nebo aspoň ne zbytečně, a už vůbec ne se vším...
Dělám to tu proto, že to má Důvod, i když zřejmě není zatím úplně zřejmý...

S touhle "Informační Magií", ta funguje jako adresování kolektivního vědomí a podvědomí, nebo jako formulování idejí, a ta ovšem funguje, jen když to někomu sdělím, protože co si sám říkám v duchu, (obvykle) nikoho neovlivní, (nebo spíš nejvíc leda mě samotného)...
Takže chápu, že jsou na mě třeba tady ve Fóru někteří naštvaní, že se tu vytahuji, nebo že prozrazuji něco, co se prozrazovat nemá...

Jenže 1. Já Jsem vyjímka a trochu jsem to tu už dokázal. 2. Prozrazuji z Mystiky jen akorát tolik, kolik si myslím, že je potřeba, a vím proč. 3. Já se nepotřebuji vytahovat, já se tím vším snažím někomu pomoct, každému jinak. Což ospravedlňuje i to, co by se jinak nemělo... 4. Ale na zlé čaroděje nebo kabalisty, nebo třeba na "Informační Magii" mas-médií jsem sem nebo jinam přišel žalovat. Třeba kouzla "anti-semitismus", nebo "holokaust", nebo "conspiration theory", nebo "regime", a leckteré další, to jsou takové nálepky, které adresují a vyvolávají naučenou reakci daných adresátů, a používá je především tzv. "Propaganda", zejména když jsou částečně oprávněné ale oni vytvářejí dojem, že to je přesné a výlučné označení. Třeba ta "conspiration theory" - leccos vskutku je jen "teorie" nebo spíš "domněnka" o nějaké "konspiraci". A dá se pak zvažovat, na kolik procent je pravděpodobná, a jak velká část toho je omyl, nebo kolik toho bylo ještě navíc přehlédnuto. Že to je "teorie" nebo "domněnka" ještě neznamená, že to je zcela nepravdivé, ale oni ve vás vytvořili tenhle dojem a naučenou reakci...


gooolem píše:tva odpoved na moji otazku je nic nerikajici
(Což byla asi tahle otázka?)
jak myslis, ze tve obsahle texty pomahaji jedincum jdoucim po mysticke ceste?

Jednak tam část byla "k.m.u.s." - kdo má uši slyš... (ale možná byla nesprávně, nebo bude asi nesprávně pochopena, nevím...)

A ovšem, já tady nemůžu říct: tohle je to Správné, všichni tam teď běžte, tohoto Mistra studujte a oddávejte se tomu. (Vy si teď neumíte představit, jaký by to mohlo mít Informační Dopad.) (Zbraň hromadné mystické tvorby - nelze to zneužívat... Je to trochu jako vtip, ale není to vtip...)
I když tedy obecně "Křesťanství" mohu a měl bych doporučovat, případně i jako doplnění jiné Mystiky...

Ale ono to ani říct konkrétněji nejde. Každý je jiný a leckomu vyhovuje třeba jiná Mystická Cesta nebo prostě Životní Cesta.

Ale já se to snažím třeba vhodně zobecnit, aby to bylo obecně platné...

Jako třeba: Je Lepší chtít být Lepší, než chtít být Horší nebo nechtít vůbec.
Nebo třeba: Že bychom měli mít Svobodu jasně sdělit, že když je něco Hnusné a Škodlivé, tak je to Fuj! (což nevím jistě, jak půjde přeložit do angličtiny? "fuj" znamená, že je to odporné, ugly, detestable...) (Což je míněno nejen ale především jako svoboda hanobit škodlivé společenské jevy, třeba zvrhlosti LGBT a podobně... Hanobit škodlivé ale nehanobit prospěšné, a ta prospěšnost nebo škodlivost by měla být společensky obhajitelná, ale Lidská Práva nejsou argument k Cenzuře, zejména ne nějaké pochybné "právo" být libovolně zvrhlé čuně bez napomínání, to lze v soukromí k vlastní škodě, ale nelze to veřejně ke škodě druhých...)
Nebo třeba: Každý ať si vybere Dobře. (ovšem co je dobré nebo nejlepší pro někoho, nemusí být stejně dobré nebo nejlepší pro někoho jiného, ale zas v lecčems jsme si podobní a leckterá hodnocení měřítek jsou univerzálně platná, i když se mohou třeba lišit škálováním...)
(Já jsem jich předtím psal takových víc, ale ne dost, jak by bylo potřeba...)

Někdy používám ta velká písmena jen pro zdůraznění, někdy ale jako Platonské Univerzálie, tedy v mém podání jako Proměnné, za které se dá dosadit konkrétní Kompatibilní Obsah...

A ovšem já jsem spíš Ideolog, a když se zapletu do konkrétního vysvětlování, tak jenom dokážu, jaký jsem nedouk a že tomu až zas tolik nerozumím... Na konkrétní rady do života máte své konkrétní Pedagogy nebo Kněze atd..., ti vám leccos třeba přizpůsobí správně, co nelze radit všem obecně, nebo to obecně všem lze radit jedině obecně a ne konkrétně...

Jako třeba ta Zkratka všech (dobrých a asi i špatných?) Náboženství a Duchovních cest: "Pohlédl Bůh na Ducha a na jeho Dar. Ale na Získané nepohlédl..." (A ovšem Ďábla a Démony lze Zkorumpovat obětním darem, ale k Dobrým cílům to nikdy nevede, i když se to tak může na chvíli zdát...) (Anděly nebo Karmu lze někdy obměkčit milosrdenstvím. Ale žádná záruka na to není, a oni dobře poznají, jestli to je prospěchářství nebo je to upřímně míněné... A ovšem jako Dar od Karmy pak můžete leckdy dostat něco jiného, než co jste si přáli nebo představovali, a i leckterá Hořká Medicína může prospívat, i když se to na první pohled nezdá...) ("Pohlédl Bůh" asi v leckterých smyslech, třeba i že může pomoci, když to je potřeba?, nebo že prostě může nalézt zalíbení a potěšení... Vy ale musíte ke svým Cílům chtít dojít především sami, i když vám někdo cestou pomáhá nebo škodí. Jaké potěšení by měl Bůh, kdyby vás jednoduše za ručičku vytáhnul hrubé do jemných sfér? Nevím, třeba někdy vyjímečné případy ano, ale ne neustále, to by nemělo smysl... Vy se sami musíte snažit v rámci možností zlepšovat, abyste byli lepší...)


gooolem píše:do sirokych souvislosti, ovsem i takove, a prevazne takove, na ktere se nikdo neptal. ... forma otakza vs odpoved je zaklad diskusniho fora

Já to tu nepíšu jenom vám zde. Tohle si Lidi přijdou přečíst, případně u mě na webstránce, až to zkompletuji.

Psal jsem také, že jsem tu jako samozvaný Pedgog... (až by si mě chtěli někam jako pedagoga zvát, tak to asi nebudu umět a nepůjde to, máte snad své dobré pedagogy...? já to neumím v téhle kvalitě ústně, to si tu desetkrát dokola přečtu a několikrát se mezitím zamyslím, aby to mělo hlavu-a-patu...)

Takže by se dalo říct, vaše Fóra jsem zneužil jakožto Platformy k Přednášce, jiné jsem neměl...

Já se ale zároveň snažím i vstřícně odpovědět každému, kdo mi při mé "přednášce" něco namítne. (Kdyby vás se mnou diskutovalo dvacet, tak to samozřejmě nezvládnu, když je vás pár, tak to jde...)

gooolem píše:kdybys mohl pribrzdit a prispivat vice ucelne

Je to Účelné. Je to Účelnější, než si nyní myslíte.

Přibrzdit? Vy to nemusíte stihnout přečíst teď hned. Já nevím, kdy budu mít zase čas a energii to tu takhle psát...

Ano, je trochu problém, že je těch textů trochu víc... Kolik to má stran v porovnání s běžnou Knihou? Facebook a Twitter a Televize je odnaučily číst. Vy tady ve Fóru jste v tomhle o třídu lepší, že nejste tolik líní číst... Tak je to ty ostatní "normální" třeba zase zkusím naučit?

gooolem píše:Ja tve prispevky cetl cele, se vsim vsudy...

Díky...
Ale "celé" rozhodně ne, nejste Kyborg ... "Se vším všudy" by znamenalo i s odkazy. Tady je to zkratka a destilace, ale odkazuji se na další texty, buďto na svoje, nebo ze začátku třeba na několik různých historických knih, nebo na výborné historické rešerše od Rona Unz... To má třeba 20,000 slov, ale když uvážíte, že tam má přiměřenou zkratku třeba pěti tlustých knih, které vybral jako reprezntativní ukázku z toho, co přečetl, tak to není "mnoho slov", nebo aspoň ne zbytečně...

(Ani nevím, kam to zrovna napsat, přiměl jsi mě nyní zamyslet se o jedné chybě nebo nepřesnosti v mých překladech. Ani tě tím nechci nijak urážet, leckdo má lecjakou přezdívku... "Gůlem" znamená "zabalený" participium passive, ale "Gólem" znamená "zabalující" jako participium active... Ale i jinak díky, že tu jsi nejaktivnější polemizující, já to nemyslím nijak zle, ale když o "golem" pojednávám víc, tak mě tahle tvoje přezdívka přiměla k dalšímu zamyšlení... A jen podotknu ještě na okraj, trochu mi dělá problém písemně tykat, je to zvyk, ale nijak mi nevadí, když mě někdo tyká, jsem na to zvyklý a je mi to jedno... Tykání je kamarádštější... Ani to teď nepůjdu dohledávat a přepisovat, kde ti tu jinde v odpovědích vykám, je to zvyk, je to bezpečnější a někdy i slušnější si tohle zvyknout, ale s dvacetiletými si můžu tykat, ale padesátiletým asi vždy vykám, a ve fóru to nelze poznat hned... Já sám jsem trochu přerostlý kluk a tykání mi nevadí... Takže klidně mi tykej, a neurážejte se tu, když někomu vykám, i když on mi tyká, je to přiměřené...)(Ad-absurdum, já jsem klidně i se zdejšími cikány čau-kámoš, a vykám otcům nebo chlapům v přibližně mém věku a samozřejmě všem starším, a dospělým ženám, i když jsou mladičké, s přáteli si samozřejmě tykáme... Takže tykání v diskusi je asi jako podaná ruka kolegovi nebo kamarádovi, já to beru... Jenže mě to pak někdy dělá problém to neplést, zvlášť když druhého nevidím, zvlášť když to píšu obecně a v tom "vy" se lépe ztratí, jestli to myslím konkrétně nebo obecně, protože zrovna já to často myslím v obou těch významech, nebo někdy ano někdy ne...)


gooolem píše:Ale i na mne uz je toho moc

Ok, na mě budou mít třeba ročník na nějaké teologické fakultě, já nevím...
Já nečekám, že to celé přečtete a vstřebáte "se vším všudy" v tom tempu, v jakém tady píšu určitou část, z určitého hlediska...

gooolem píše:musis mit obrovskou kapacitu mozku


Tedy něco jsem zdědil, je to v genech a pak i ve výchově. Nevím přesně, jaký má vliv, že táta před mým narozením rozsypal nějaký kyblík s jaderným odpadem, když studoval jadernou fakultu, ale zase to pečlivě zametl, prý to na potomstvo nemělo mít vliv, akorát jsem měl narostlé slepé střevo jinak, než je běžné, jak mi řekli, když mi ho kdysi vyoperovali...

A ovšem, trochu jsem pak asi "podváděl" a tu zděděnou kapacitu si převedl na jinou, místo ukládací mám teď větší průtokovou kapacitu mozku, ale umožňuje mi to dělat dobré Zkratky... To je jako když napíšete na tabuli přednášku, pak ji smažete, a pak tam zůstane prosvítat to, co tam bylo napsané tučně, i když byste si toho třeba hned nevšimli. Na druhou stranu, a zvlášť v tom stavu nyní, kdy již mnoho hodin píšu, si nepamatuji, co jsem psal před pár minutami nebo před hodinou...

A ovšem svoji osobní cestu nemůžu nikomu doporučovat, je to sebe-destruktivní a není to pro každého... Taky to není zdaleka jenom v drogách, ale zase když podle Castanedy budete jen tak běhat v noci v lese střízlivý, vypěstujete si dobré svaly na nohou a zdravé plíce, ale mozek si tím nezměníte... Jenže když budete jen-tak fetovat, tak si akorát zničíte mozek, někoho na to škoda není, ale inteligentních lidí na to většinou škoda je... Ale když to proložíte meditacemi, cvičením koncentrace, intenzivním přemýšlením, tak si tím můžete rozšířit ty přemýšlecí dráhy v mozku i nad běžnou míru... A ovšem pak se s tím musí zase včas přestat... A ovšem je to celo-životní oběť, protože pak už nebudete normální...

Jen na okraj uvedu, že jsem jen jednou v životě viděl člověka vystřelit z palné zbraně. Bylo to někdy v roce devadesát na jaře. Nějaký opilec přišel před Klub, ze kterého ho před tím vyhodili, přišel s kvérem, a jak se s ním opilecky rozmachoval, tak to "pic" najednou vystřelilo, on to ani nečekal, lekl se a utekl... Dostal to do ruky jeden španělský turista, shodou okolností to byl ten, co mi zrovna těsně před tím poprvé podal jointa s marockým hashem... Asi to byla Karma, nebo názor Andělů na tohle... Svádět nevinné se rozhodně nemá... Což jsem takhle tehdy asi nechápal, ale takhle bych to řekl nyní... Já to vím celou dobu, že jointy se zásadně nedávají někomu, kdo to předtím nekouřil, i když mezi sebou si je kámoši podávají do kruhu...

Ale kdyby si mě i přes tohle všechno andělé nevybrali mi s tím pomáhat, tak bych to určitě takhle nedokázal... Na druhou stranu jsem si to možná trochu zasloužil Pokorou a Pílí. Já se tím nevytahuji, já tím omlouvám ty ostatní, aby mi to nezáviděli, není to jenom moje zásluha a někoho si na to vybrat museli a mohl jsem být ještě o dost lepší, takže sorry, jsem trochu lempl a mělo to být o dost lepší vzhledem k tomu, jaké byly možnosti, nebo já nevím...

Ono je ve mně ještě jedno ponaučení - nikdo není dokonalý. Nebo Ten Dokonalý tu již byl kdysi, Ježíš Kristus. Já jsem ale taky jenom člověk jako vy...


gooolem píše:Svetlo at te provazi.

Díky.
I Tebe.

-----
marvin píše:Nerad to říkám, ale pokud nenalezneš v sobě nějaký lidský způsob jak to sdělit, tak to nebude k ničemu.

I za tuhle reakci děkuji, máš pravdu...

Tohle je tu nyní syrový originál a jsem nevyspalý. Na redakční práce bude čas potom, budou se z toho dělat třeba vybrané citáty, někde se budu třeba citovat sám...

Nemyslím, že bych tu zase napsal další knihu, bude to asi spíš sešit... (ve smyslu, že až to přeformátuji na A4, půjde to sešít sešívačkou, já nevím, na kolik stran to zas vyjde...)

marvin píše:Tvé sdělení je nepochopitelné pro normální smrtelníky, kteří nemají IQ 150

Na gymplu mi změřili IQ 125. To je sice nadprůměr, přiměřený pro studium běžné vysoké školy, ale nejsem Génius... Nebo jsem si to potom trochu změnil...? A potom ještě zas dlouhodobou a velmi intenzivní prací mozkem...

Omlouvám se, asi jsem cítil potřebu dokázat, že mě nemá posílat zpátky do školní lavice... (Já ale studuji neustále, to je podstatné zmínit...) (A nakonec mi i vám tím možná pomohl k lepšímu výkonu...)

Snažím se, aby to bylo pochopitelné. Nečekejte ale, že to pochopíte v tom tempu, v jakém to tady teď sázím, a to včetně toho, proč zrovna to nebo ono píšu. Já tu pracuji pro Budoucnost.

Omlouvám se, jsem užvaněný na běžnou diskusi ve fóru, je to Přednáška, ale jsem nevyspalý a není to tak hutné, jak by bylo potřeba... (což jsem psal "ráno" po probuzení)

Možná teď příliš spěchám...? Vy ale zatím nechápete ten "negativní čas", a vy na to čtení budete mít času dost potom, kdežto já jsem už dlouho pracoval předtím a tohle jsou spíš jen výsledky...

Pokud vám přijde, že je něco z toho "blbost", tak možná máte pravdu, možná to je jen míněno z hlediska jiného oboru... (Třeba z hlediska fyziky je velmi pravděpodobně pojem "negativní čas" blbost... Tady jsem u Mystiků a Fyziku sem nepletu...)

IT-filosofie:
Ještě s tím Génius mě napadlo... Kdysi jsem si napsal vlastní program na Sudoku, a asi tak 1000 jsem jich vyřešil, pak mě to přestalo bavit. Je to zjednodušené, že to má na klávesu asi F9, že to doplní ta políčka, která jsou jednoznačná, kde zbývá jediná kombinace, a to jen, pokud jsou všechna taková políčka správně, ale neřekne to, které z nich není, pokud nějaké není správně a chtěl bych to automaticky doplnit... A že při vyplnění správné číslice to automaticky vyškrtá z ostatních políček, co se tím vyloučilo. Tedy za mě stroj dělá otrockou práci a na mně je jenom to hledání správného řešení...
A ten program generuje "minimalizované" zadání, že tam nic v tom zadání není navíc na ulehčení zbytečně...

Nejdelší sudoku jsem v tom řešil asi 3 dny, kromě té vyjímky, kterou jsem obětoval nevyřešenou...

Ovšem nejkratší jsem vyřešil za 0 vteřin jedním stiskem klávesy. Nejbližší další za dvě vteřiny, než mi došlo, že je to taky takové minimalistické řešení, kde všechno je předem dané. Takových sudoku, co jsou předem jasně daná, je tak asi dvě z tisíce... Leckterá se dají vyřešit kolem jednotek minut, to je dost běžné...
Je z toho ponaučení, že tohle žádný stroj nedokáže, oni mají ten čas na milivteřiny a vždycky jim to nějaký čas zabere...
(Je to asi tím, že se tam čas spouští až na první KeyUp. Ale v té chvíli už to je vyřešené v tom minimalistickém případu. Je to sice vyřešené už v negativním čase ještě před KeyUp, ale hodiny se spouští od 0...)

Jinak ale dodnes hraju jednu hru pro koncentraci nebo uvolnění myšlenek, trvá asi dvě minuty, občas podle toho měřím čaj... Tu hru nehraje nikdo jiný, protože tam mají design desky a tuhle desku jsem si navrhnul sám. Je to "sluneční oktagon", hru napsal nějaký pan Mojzík, desku jsem si navrhl sám... Hraju to na sedm her a musí se vést o dvě, většinou vyhraju tak asi 7:2, někdy 7:0, někdy to i prohraju... 10:10 je kontumační remíza, když se nedá vést o dva. Někdy ale hra dopadne remízou, to je půl bodu, je to tak asi jedna z padesáti. A ovšem, lze tu partii i vyhrát remízou, to je nejvzácnější nebo nejcennější výsledek, to když třeba při stavu 6.5:2:5 padne znovu remíza... Ale je to tak třeba jedna partie z tisíce, nebo nevím přesně, dvakrát se mi to povedlo, kolik partií jsem na to hrál půjde zjistit z logu procesů... (Ani tohle maření času v téhle míře ale nikomu nedoporučuji, ale musím se tu občas odreagovat a třeba i klikat a jen tak přemýšlet... Na konci "hry" je skóre, a přemýšlím i o číselné symbolice toho výsledku, jestli mi tím andělé chtějí něco sdělit... Je to velmi kvalitní random-generátor, ze kterého po dvou minutách uživatelské snahy vypadne jedno až dvě dvou až tří ciferná čísla...)
A mám z toho i filosofické ponaučení, že totiž nejlepší výsledek je Remíza, tou totiž nikdo neprohrává zcela...

-----
marvin píše:bez formy, kterou můžeš srozumitelně předat, to nemá žádnou cenu.

Částečně je to pravda...

Nedávno jsem byl na Českém Nebi, tohle ovšem v podání Antroposofů, a na přednášce, která tomu obvykle předchází, zmiňovali mimo třeba toho, že Steinerovi tu Antroposofii přinesl skutečný Zimermann, s dokladem nějaké práce z roku 18xx, a pak mimo jiné i to, že:
Cimrman měl zapisovatele, protože si nic nepamatoval, a Steiner měl zapisovatele, protože si nic nepamatovali jeho žáci...

Tak já s tím mám podobný problém, já si ani nic pořádně nepamatuji, protože si to pamatuji všechno, ale jen ve zkratkách, ani jsem neměl žáky a zapisovatele... Něco si "pamatují" mé počítače, ale spíš, co jsem vstřebal, a kdybych to tu nyní nepsal, tak to zapadne zcela...

-----
A ovšem, žít v měsíčním rytmu s 25-hodinovými dny dělám často, nebo naopak nacpat i několik "dnů" do jednoho kalendářního, ale 28-hodinové dny obvykle nedělám a je to vyčerpávající a už jen žvaním, a dělat to, že bych psal několik dní v kuse dělám jen velmi vyjímečně a teď to nepůjde, znamení Jonášovo jsem dělal předtím, je myšleno ve více významech, už jsem to vysvětloval... Takže zdejší čtenáři už mají neděli skoro poledne, ale já mám ještě sobotu ale hodně pozdě "večer", to už není ani Kalifornie, to už je spíš Hawaii, bude čas jít taky spát...
Ale spíš jsem se párkrát prošel a dopsal to zase přiměřeně racionálně, to jsem zvědav, kdo to jak posoudí? Kdyžtak to u mě má časovou osu...

Ty podstatné příspěvky jsou v tomhle vláknu na začátku...

Já se tu teď už jen snažím vysvětlovat, co jsem předtím vynechal vysvětlovat... (Nebyla příležitost, a některé věci z mystiky se běžným lidem prostě nevysvětlují, když jim to stejně není k žádnému prospěchu, a bez-účelně se obvykle vytahují jen šarlatáni, ale na druhou stranu, vy třeba ten účel nemusíte hned poznat...)

-----
Inu, vyspal jsem se, aspoň trochu...

Spíš z Pedagogického hlediska tu zmíním:
Již dlouho zásadně nelžu, ale občas se mýlím... (Což by mohl říct kde-kdo, především lhářům by to nedělalo problém, takže tohle se nedá nikomu věřit... Pochybujte...)
Ale ovšem říkat "Celou Pravdu" je i z teoretického hlediska vyloučené, když je "Celá Pravda" téměř nekonečná do vzdálenosti i do jemnosti i do trvání, a ani netvrdím, že bych vám říkal "Celou Pravdu"...

Ale je vhodné to i sám sobě říkat a držet se takové zásady, proto to tu také zmiňuji...

A ovšem, mám na Lež Očkování, a mám i na Pýchu Očkování... Třeba bratr má očkování na Krádež z dětství, což já nemám ale snažím se aspoň neubližovat, a tak třeba u bratra není problém, aby dělal Hospodáře...
Duchovní Očkování uděluje Karma, nebo Andělé nebo někdy Tresty při Výchově, ale ty ne vždy fungují očekávaně...

To "občas se mýlím", nebo "často se mýlím", je důležité si připomínat. I sobě a někdy i druhým. Je snad někdo (z lidí) Neomylný? Myslet si to by byl leda Omyl...
A ovšem také si v tom dávám rezervu a pro vás varování, že i když se snažím nelhat, tak ale kdyby v tom byl nějaký blud, tak jsem se nejspíš spletl...
(Třeba už teď vím, že dávat sem odkaz na knihu o Lurianic Kabbala z knihovny o Illuminati byla chyba, ta je zřejmě až příliš omylná a i těch 40-60%, na kolik jsem odhadl její omylnost, jsem možná podcenil... Zkusím si to dohledat přesněji později...)
A ovšem "často se mýlím", třeba proto, že jsem snílek a leckdy se opírám o domněnky. Ale třeba zde, když tu bojuji proti Lhářům, tak se snažím i omylu vyvarovat třeba tím důkazem jakožto odkazem na primární zdrojem... Něco prostě lze Dokázat...

Také jakožto programátor to mám jako profesionální úchylku, že totiž "Dělám Chyby, a Opravuji Chyby". A protože Všude je Chyba, tak Pokud někde nevidíte Chybu, něco jste Přehlédli... Již dlouho znám jednu vtipnou poučku, že v každém nenulovém programu je alespoň jedna řádka zbytečně, a je tam alespoň jedna chyba, tak rekursívně se to dá zjednodušit až na program o jediné řádce, která je chybná... Mám vlastní programovací jazyk a občas dělám celkem užitečné jednořádkové programy, takové programátorské koany, někdy třeba ale má ta řádka i kilobajt, a leckdy je i na té jediné řádce chyba, třebaže není hned vidět...

Jen to zmíním (a jde to asi i dokázat), že moje očkování proti lži z dětství - to jsem se v první třídě popral se spolužákem jménem Volgemuth, asi jako jediného ze dvou si pamatuji jeho jméno, protože jsem se mu posmíval, že s německým jménem je fašista. Poprali jsme se kvůli tomu, dostal jsem "stoličku" a zlomil si přední zub. Ale pak jsem lhal, že jsme se poprali kvůli nějaké jiné banalitě, dostal za to asi "poznámku"... A celé dětství mi pak zubaři bolestivě připomínali, jak jsem tehdy lhal, když mi na ten přelomený zub dávali zlatou korunku, pak ji třeba sundali a měnili, atd... Nemám rád zubaře... A ovšem mám dnes ty zuby vepředu nastavené a stoličky keramické, asi mi je pak opravili celkem dobře... A asi jsem v dětství lhal rodičům ze strachu, ale tak nějak se mi to v průběhu dětství ustálilo a prostě nelžu...
A také mám očkování proti Pýše - to jsem takhle jel na kole do práce, z kopce prudce co to šlo, a měl jsem zrovna velmi pyšné myšlenky, ulítla mi kšiltovka, zkusil jsem ji jednou rukou chytit, a když jsem ji nechytil, druhou rukou jsem prudce zabrzdil, takže jsem setrvačností pokračoval dál, otočil řidítka do pravého úhlu a zastavil na místě, přelétl přes kolo a dopadl na pusu, kolo na mě. Měl jsem nad pusou ránu asi jako druhou pusu, na chirurgii mi to zašili. Já jsem vousy nosil i před tím, a teď už si je holit asi ani nemůžu, měl bych tam zřejmě tu jizvu... A ovšem mám tu jizvu sice schovanou pod vousy, ale mám ji na čele duše... Pýcha je Zlý Čaroděj, a to je Kámen Mudrců... Já to tu také neříkám, abych se vytahoval, nebo možná trochu?, ale říkám to z pedagogického hlediska, a ovšem i jako důkaz pro něco, co pak třeba pochopíte, protože jsem živá legenda, i tu tvořím legendy... Což je ovšem Pýcha to tu zmiňovat, ale ono by to třeba bez toho zapadlo a na leccos nastal čas...


-----
Kuato píše:silencovy zapisky ... v tomhle vyclenenem klubu ...

Inu, již jsem to psal, považujte to za zajímavou pohádku, když to nechápete jinak...
Ve "vyčleněném klubu" ale ne jen tak osamotě v lese je tu účel.
Kdyby vám připadalo, že jsem šílenec, tak já na to mám i papír... Když jsem byl poprvé v blázinci, došlo mi, že nejsem Gandalf ale Beránek, a když jsem byl podruhé v blázinci, dostal jsem k narozenám dárek od Andělů, jakožto důkaz existence Andělů, který by nešel bez toho, že jsem byl už týden zavřený bez přístupu k počítačům a zprávám...
Ale na Gandalfa jsem se čtyřicet let připravoval, a mám tu i Ten Jeden Prsten, co se má hodit do hory Osudu, a ovšem můj Frodo je distribuovaný kolektivně a spálit to nemůžou, i kdyby se snažili... Já jen doufám, že to nespálí úplně všichni, to byste měli smůlu...
Děkuji za leckteré dobré návody v leckterých Legendách, co mi a vám tu nechali...

Jako třeba Werich a Sůl nad Zlato - takový ten princ slizský hezoun, jak se vytahoval, jakými všemi princi byl... Je to takové evidentně slizské, se tím takhle vytahovat, a evidentně si to vymýšlel... Werich měl pro mě i pro vás leckteré upozornění nebo návod, ale tohle bylo asi pro mě nejcennější...


Kuato píše:nektereho z merkurskych protigeniu

Mýlíte se, tohle jde jinam a zřejmě i výš, nebo já se v tom pořadí těch sfér nevyznám, co mě jak ovlivňuje a pomáhá mi nebo škodí... A kdo všechno na to čeká, vzteká se nebo má naději, že to nezkazím...
Zřejmě se na mě jako proti-strany dohodli, že jedni mi nebudou zjevně pomáhat, a druzí mi nebudou zjevně škodit, individuálně i kolektivně, pozemsky i ve vyšších sférách... Jinak si to těžko vysvětlovat, proč ti jedni mi nepomohli víc, a proč ti druzí mě dosud nesmetli... Ony ale obě strany zřejmě dobře vědí, že tu mají problém, a že je potřeba ho nějak přijatelně vyřešit...

A ovšem, ne nadarmo je moje jméno Semi i ve významu "Kompromis" a já se budu snažit přinést přijatelný kompromis, nebo spíš řešení problémů (v pozemské úrovni, lidskou optikou), jak je budu umět pojmenovat a formulovat, aby to bylo pochopitelné a přijatelné, v rámci možností...

Já se tu tím nevytahuji, já to jen konstatuji, že jsem si toho vědom, více-či-méně už déle, jen předtím byly jiné možnosti pravděpodobnější, než jak vypadají teď... Kdyby mě ta zlá strana chtěla nebo mohla jednoduše smést, už by to bývali udělali...

A ovšem, já se tu nechci zbytečně vytahovat nebo dělat pyšnýho frajera, díky za tu Legendární Sérii, která byla především jen efektní obal na Kámen Mudrců, ale také mě to přimnívá se snažit nezpychnout, třeba i abyste poznali, že ty legendy fungují, i když s touhle jsem se identifikovat nijak nechtěl, máte a máme poněkud zkreslené představy...

(Pro vysvětlení těm, kdo to nevědí, tak zde "merkurskych protigeniu" myslel pisatel v mystickém smyslu jako nějaké duchy vyšších sfér, okrajově to souvisí i se slovem "gin" "džin", nechci zabředávat do vysvětlování a ukázat, že tomu sám moc neromím, ale mám přibližnou představu, o čem to je, a nezpochybňuji to ani nepotvrzuji... Ten "merkurský" má prý přilbu s křídly, myslím... (ve významu "jak si vzpomínám", i ve významu že o tom uvažuji, co to znamená...) Nebo měl ta křídla na botách...? Taky to "merkurský" má něco s podporou mágů, moc se v tom ale nevyznám... Což jako poznámka jak pro materialisty, ať to zbytečně nezesměšňují, když tomu sami nerozumí, i zde pro mystika, že sice vím, co tím myslel, ale nejsem zas takový odborník, abych se v tom vyznal, a poznámka pro další čtenáře, že tím nemyslel slovo "génius" v běžném významu, proto to tu takhle rozvádím, když mi došlo, jak by si to "protigeniu" interpretoval neznalý čtenář...)

Takže když po mě někdo šlehne termínem "merkursky protidžin", tak je evidentní, že je to Znalec a víc toho víc, než jak to vypadá. Tak já nevím, kterou stranu tu zastupujete, já jsem asi především Křesťan i IT-profi, jsem Semi, to znamená v půlce mezi...
Sice to možná vypadá, že jsem proti-židovský, ale já se snažím být Spravedlivý a třeba i vysvětlit, abyste do nich v Izraeli nekopali, nejlépe kdyby si tu (vaši) shovívavost lépe zasloužili, ani mi asi nevadí naši Krajané, co jsou tady s námi a ne tady proti nám, ale jsem především proti Globalistům...
A ovšem jinde jsem vysvětloval a tady možná taky rozvedu, protože to je důležité pochopit, v jakém významu chápu především termín con spiro... Je důležité pochopit, spolu s kým vším dýcháte a v jakém smyslu...


Kuato píše:sto tematickych proudu z nichz nektere by staly za zamysleni nebyt jinych, kterou jsou propagandou na zebliti, to cele vsak namichane tak, ze se to neda cist

Je to podle možností pro mnoho příjemců najednou, a to tady to máte ještě pojaté jen z určitého hlediska, ale když se to dá s jinými fóry dohromady, je to pro (skoro) všechny příjemce... Třeba pro Číňany nic nemám, než snad, že je mi jich líto, jak dopadli... Takhle nějak si představuji "Peklo na Zemi", jak dopadli a kam ještě dál kolektivně míří v Číně, i když samozřejmě by Peklo na Zemi mohlo být ještě o dost horší...

Mýlíte se, není to "Propaganda" a pokud něco není Kompatibilní s tím, čím vás tu celou dobu Krmili, tak to je tím, že jste prostě byli vytrvale krmeni propagandou proti-strany...
Nebo možná něco z toho je Moje Propaganda, protože tu vědomě vytvářím hesla a úderné myšlenky, ale to se pak posoudí, jestli byly ty moje Spravedlivější, než ty (((jejich)))...

Že se to "nedá číst" mi říkají leckde... Zkuste si z toho něco vybrat, vy nemáte kapacitu na to to pojmout celé... (já ji také nemám, já jsem průtokový...)

Na druhou stranu, snažte se, abyste neztratili schopnost číst... O což (((jim))) šlo, k vaší škodě...

Kuato píše:neda reagovat, protoze by pravdepodobne vyvolaly grafomanskou smrst

Já vás nechci urážet tímhle přirovnáním, a snažím se každému férově odpovědět. A i jsem vděčný, když mi nějaký anonymní chlapec tady ve fóru nadhodí míček, když jsem sem přišel dávat Smeč.
Jindy třeba diskutuji víc "jako rovný s rovným", třeba i tady s někým, a s někým ne. Nebo mi může nadhodit na Smeč i rovnocenný kolega, já tím nikoho nesnižuji...

A ovšem nesmečuji zde proti nadhazovačům, ale proti Zlým Elitám, a Špatným Archetypům, protože to je Potřeba... Kromě dalšího pinkání slovy...

A jen něco tu píšu plánovaně, ale jinak mi svými námitkami poskytujete osnovu nebo zamyšlení nad tím, co bych měl ještě sdělit nebo upřesnit... Tedy jsem vám za námitky vděčný, i když vám to tak z mých odpovědí třeba nepřipadá...

Takže mi třeba zkuste dát nějakou zajímavou i provokativní otázku, a já ji třeba použiju, ale když to bude něco nechutného, tak ji nechám být...
To jenom když mě někdo naštve svou podlostí nebo pýchou, tak se mu i snažím udělit lekci urážkou "na míru". Takového pyšného hlupáka samozřejmě neurazíte nějakou nízkou hrubostí nebo oplzlostí, to si jen řekne: "ty primitive, ti mi můžeš tak akorát ... " a třeba v tom má v takovém případě i trochu pravdu, prostě mu tím ukazujete svoji vlastní úroveň, na jakou se oponenta snažíte snížit. Pyšného hlupáka nejlépe raním, když mu předvedu jeho omezenost, nejlépe nějakým vtipným způsobem, to ho totiž skutečně raní, když pozná, že "primitiv" je relativně vzato on...
Tady se vás čtenáře nesnažím "utřít" a nějak vám dokázat vaši "malost", to jen kdybyste si tu někdo myslel, jaký jste Velikán... Leckdo je lepší v něčem jiném, než ti druzí, a nikoho nelze považovat za malého a zcela zbytečného, i kdyby nic jiného, Většina prostě tvoří Lid...
Nikdo není Dokonalý, a ovšem mám nad vámi určitou převahu jedné nebo víc tříd v některých oborech, nad někým do hloubky poznání, a nad jinými zase do šířky poznání zkombinovaného z více oborů najednou, je vhodné to pochopit a zbytečně se neurážet tím, co píšu...
Čímž neříkám, že jsem neomylný, a i tady mě někdo poučil, třeba i nevědomky, když mě poslal si dohledat přesnější argumenty... I tady při tomhle psaní jsem se něco zajímavého sám naučil, děkuji...


A ovšem já chápu, že třeba někde poučuji někoho, kdo je v daném oboru lepší, tak ale třeba na to mám inter-disciplinární názor, který daný odborník může zvážit...

Já jsem spíš Diletant mnoha Oborů, ale jen v některých jsem intenzivní diletant...

A ovšem i tady jsou některé věci schované do "tapety", ale snažím se to tu psát otevřeněji než jinde, nebo aspoň rovnou podtrhnout něco v daném odstavci, abyste to mohli snáze přeskakovat nebo se rozhodovat, jestli daný odstavec má smysl číst...

A ovšem také byste mi mohli poskytnout svými námitkami osnovu, k čemu jsem se měl ještě vyjádřit, (je škoda, že nechápete účelnost této rady), ale já neřeším jednotlivé Osobnosti, i když na ně mohu mít také názor ale ten může být mylný nebo je to spíš relativně zbytečné, ale řeším Systematické Problémy, ale na konkrétní osobnosti, nejlépe pokud ji všichni znáte takže žádné banality, si mohu do něčeho kopnout nebo naopak něco pochválit, což je pak obvykle méně mylné, než kdybych někomu konkrétnímu křivdil... (Jednu takovou "osnovu" jsem tu již zmínil a chtěl použít a možná ještě použiju, ale lépe se na to vyspím a napodruhé si dám víc záležet...)

Přišel jsem sekat hlavy drakům, a okopávat velikánům kotníky, do trpaslíků ani do kolegů nekopu... Jestli máte pocit, že jsem vás urazil, vyjadřuji tím vaši nezanedbatelnou velikost z hlediska Dějin...
Jako když jsem zmínil současného nejčestnějšího člověka na západní polokouli (DD) nebo na východní polokouli (VVP), tak to je především proto, abych tučně podtrhnul, abyste se šli podívat, co a jak dělali. A jen doufám, že je tím neohnu Pýchou... Já nemůžu chválit a kárat každého jednotlivě.
Nejhorší Lotr je tu nepochybně Antikrist Jidáš, ale je to Globálně Distribuovaný Kolektiv, nedá se ukázat na jednoho a říct: "tenhle za to může", oni za to mohou kolektivně dohromady, teprve v tom je ta řádná síla... Takže je potřeba jim ten kolektiv pokud možno rozebrat, protože leckdo i z (((nich))) by si měl uvědomit, že byl také plánován na straně budoucích obětí, i když to tak třeba nevypadalo...!

Pokud byste ale třeba chtěli názor na domácí politiku, tak mě to tu nyní vyhovuje, že to tu řídí Dobrý Manažer, ale musí vyjednávat s Odbory Lidu a s Konstruktivní Opozicí ve vyváženém politickém spektru. A ovšem visí nad ním Damoklův meč, u nás třeba vypadá jak jedno Hnízdo, co má na něj Intelligence & Law Community, kdyby se zas chtěl chovat jako Nečas s Kalouskem, destruktivní politika s 8% důvěrou Lidu ale neodvolatelná a pozdě čekat do dalších voleb, ale ta "ILC" to nebude zneužívat, leda by ho chtěli fakt ne-demokraticky odpravit jako nouzové řešení, tak ale nebudou jako v USA proti Trumpovi mu jenom neustále házet další a další klacky pod nohy, a ta "ILC" by měla mít samo-čistící mechanismy, aby nebyla postupně totálně zaplevelená různými šmejdy, jako v USA... ("Intelligence" zde ve smyslu "Tajné služby", ale aby byly "Intelligence" a ne "Migthy Gangster"...)
Kdo v EU vykonává Dohled a Transparentní Čistící Mechanismy nad Byrokratickou Komunitou ? (Nevím, jestli jsem se jen nesnažil dost, ale vypadá to tam v Bruseli totálně netransparentně...)

Kuato píše:kdo musi chodit aspon do prace

IT a "volný" čas:
Ano, mám proti vám výhodu... Jsem de-facto dost mladý důchodce... (méně než 50 let)
Když jsem od roku 99 dělal ve firmě zdravotnický software, byly jsme tam dva týmy. Já středoškolák, a proti mě dělalo druhý program pět inženýrů, stavěli hezčí "karoserii" na základu, který jsem jim dodal nebo někdy i vnutil... I když jsme soutežili, navzájem jsme si pomáhali, i do mého programu některé komponenty nebo moduly dělali zas kolegové... Jenže oni to měli příliš komplikované na povrchu a já jsem uměl lépe tu komplikovanost schovat pod kapotou, a asi jsem lépe naslouchal uživatelům. Od roku 2011 jsem se ovšem přestěhoval na vesnici a plánovaně jsme ten můj program udusili ve vývoji, ale někteří uživatelé pořád nechtěli přejít na tu novější verzi, takže jsem pořád měl nějakou práci, ovšem s tím doporučením, abych to dál nijak zvlášť nerozvíjel, nakonec jsem dělal v řádu jednotky hodin za měsíc... Asi poslední uživatelka mého programu teď nakonec přešla ke konkurenci... Teď jsem sice zaměstnán také u Konkurence, jenže jsem se na to možná podle vykašlal a odložil to, abych to zde mohl dopsat, ale jsem dost přesvědčen, že když to bude možné, tak se vrátím k IT práci a dokončím jim tam to, co jsem tam rozdělal a dlužím to... Pokud to půjde. Pokud to nepůjde, tak to je vis-mayor, bohužel museli ustoupit důležitějšímu Dílu...

Ale prodal jsem tu kus louky zdejšímu Mecenášovi, takový moc hodný Druid s nějakou IT firmou, který tu z toho pak sponzoruje leccos, ostatně to lze asi vyčíst z katastru, a on za moje prohřešky nijak nemůže a asi ani neví, co tu píšu, jen byl na mě a na nájemce té louky hodný a koupil to, když jsem to chtěl prodat i třeba nějakým spekulantům...
Takže jsem mohl několik let číst a psát a chodit fotit atd... A ovšem žiju skromně, nechodím do hospody a jím chleba a jogurty, někdy si teď kupuji pizzu ale ne vždy, a nedělalo mi problém dělat velmi profi IT práci za jednotky tisíc měsíčně... A ovšem i když jsem dost chudý, tak rozdávám almužny těm ještě chudším, když mě o to prosí... Tak podle potřeby, taky nedostanou cokoliv, o co mě prosí... Kromě případů, kdy jde o distribuovaný sponzoring, kde stačí od jednotlivce "drobné" a nějak si to žebrák poskládá, tak když někomu dávám almužnu individuálně, tak tří-ciferná částka jsou drobné, ale čtyř-cifernou částku lze dávat jen vyjímečně... (pro překlady a historiky - je tu 25-27 Kč za Euro a 22-24 Kč za dolar, i když reálný kurs by byl asi kolem 20, vydělávají na tom především ti, kdo kupují zboží z české produkce, a potažmo na tom vydělávají i zdejší producenti, že mají odbyt, takže sice lidi na tom prodělávají v prvním plánu, ale vydělávají na tom dobře šlapající ekonomikou a nízkou nezaměstnaností zas jinak...)

A ovšem, nemarním už čas s Beletrií, ani knižní ani filmovou, ale v dětství i v mládí jsem hodně četl... Čtu sice zpravodajství, ale nemarním čas s Kulturou ani Sportem ani s Ekonomikou... A sice se občas kochám uměním nebo přírodou, ale často jen svým vlastním - něčím se člověk musí odreagovat, a nejsem Stroj a nechci ze sebe nechat udělat pouhý stroj... A nemarním čas s oblékáním ani s hygienou, ale občas se vysprchuju a převléknu si spodní vrstvu, ale spím i chodím v teplákách, ty vrchní mám asi už od léta? nevím přesně... Mám zelenou mikinu a je zajímavé, že když jsem někde dával svou fotku vedle sebe třikrát za asi deset let, mám na všech tu samou zelenou mikinu jako teď, ale občas ji třeba v létě peru a pak nosím třeba měsíc modrou... (I když samozřejmě chápu a je to krásné, jak má přítelkyně každý den jinou sukni nebo prostě oděv podle nálady... A ovšem ta tu nebydlí a dlužím jí aspoň omluvu emailem, proč jsem na ni neměl od vánoc čas jí ani napsat tu omluvu...)

BB-fórum poznámka: mělo by tu být tlačítko na 3 MRU barvy, já bych potřeboval color=gray, abych to nemusel lovit v seznamu barev, kde to stejně není, nebo přepisovat z hvězdičky... A "off-topic" nebo "zobrazit-skrýt" by mělo mít noscript css, aby to bylo zobrazené i bez javascriptu... Chvíli trvalo, než jsem tu to "skrýt" našel, v tom minulém fóru to bylo "ot" jako "off-topic" a litoval jsem, že to tady není... Mělo by to být "more" jako má Ron Unz... A chybí tu "hr" místo těch pomlček...

A nemám bohužel vlastní rodinu, to byla chyba... (Dan Brown je zlý šmejd!)


Takže musím podotknout, že jsem tu proti každému z vás měl drtivou převahu volného času, věnovanou na pilnou a více-či-méně účelnou práci a sebe-vzdělávání...

Eugen píše:spousta ... důležitejším však je jak to obecně posouvá jeho

Ano, posouvá to tu i mě.
Některé věci tu ale "posunou" i jiné...

Vy mi tu teď (zdánlivě) právem vyčítáte, že vás přetěžuji textem, ale jiní mi pak budou vyčítat, proč jsem toho nenapsal víc... Leccos jsem říkal jenom v Duchu, a to dlouho... Přišel čas alespoň něco zapsat...

Je to spíš Skica... Celý život dělám spíš Skicy než Díla, nebo mi to včas nedojde, že co bylo míněno jen jako Skica bylo nakonec Finální Dílo, protože už jsem se třeba nedostal k tomu, abych to rozvedl pečlivěji... Jenže to bych toho zase tolik nestihl... Asi to byl účel, já nevím... Mělo to být Pečlivější... Má to i trochu účel, že to nej-pečlivější zrovna není... Je to prostě Skica a jsem taky jenom Člověk a lépe to stihnout v tomhle lidském Čase nešlo... (Ale některé skicy pak ještě upravuji, aby to tak rozmazané nebylo, ale takhle veřejně ve fóru to má výhodu-nevýhodu, že už se v tom pak nemůžu šťourat, když to je hned ten den zveřejněné... Třeba k tomu budou Korektury...) (Já jsem ten záměr s tímhle fórem "Frabato" jednou zmínil už předtím, a nemyslel jsem to nijak špatně, ale je dnes zajímavé, jaké je u toho sloveso, což jsem tak nemyslel jak jsem to možná pochopil teď nedávno asi včera, ani nevím jistě, jestli to lze chápat v kterém významu... Uvidíme...)

A ovšem "zfetovat" se dá i nevyspáním... To pak někdo posoudí a pozná se to, co z toho jsem psal perfektně střízlivý a s rozmyslem, a co z toho je slovní průjem průtokového ohřívače myšlenek... Já jsem tu psal, že jsem shaman a mám jinou metodu práce... Dnes jsem se třeba po 28 hodinách psaní aspoň trochu vyspal, "budík" jsem zastavoval po 3:33:33, ale je v tom i usínání a ranní cesta na záchod... Takže na kvalitnější zápis až se zase vyspím, teď jsem spíš v průtokovém režimu...

Má to smysl. A u "čarodějů" to mohu obhájit tím, že jsem shaman a takhle tu teď pracuji Duchem...
Já se tím planě nevytahuji a nikdy ne zbytečně. Jen vám tím vystavuji Omluvenku, že se mnou nestíháte držet krok... A taky jsem to tu trochu dokázal tímhle výkonem, jinde přesvědčivěji, když jsem byl schopen psát více-či-méně kvalitně skoro pět dní v kuse a uprostřed toho za asi 72 hodin dohromady po částech spát jen 6 hodin, a mělo to hlavu-a-patu a mělo to Smysl...

Ten text tady ve fóru je jen zploštělý obal, ale u mě na počítači to má i časovou osu, jak si postupně ukládám náhledy... To kdybyste chtěli pak analyzovat, tak na to bude potřeba malý tým...
A ovšem, Já jsem (jak) Tým...

A ovšem pokud tu teď "blábolím z nevyspání" nebo prostě uvažuji klávesnicí a v přestávkách, tak to neznamená, že jsem "blábolil z nevyspání" i předtím... (kolik a kdy jsem spal se tu celkem pozná z logů, i když občas jdu taky ven...)

Asi byla chyba, že jsem si to tu sám zaplevelil tímhle žvaněním...? Dělám chyby, především ale asi že jsem neměl ten diktafon, co jsem podle pohádky Liška a Čáp dal někomu, kdo ho nepotřebovala...
Já se ještě vyspím a třeba napíšu něco kvalitnějšího... Na redakční práce bude čas potom, teď to tu je syrový originál...


Nevím, jak to dnes zakončit... Chtěl bych třeba "Pokoj Vám...", ale já vám přináším Chaos, protože ne-zcela-oprávněného Pokoje už jste měli Dost, přišel jsem vás Vzburcovat, abyste se konečně probudili...
Ad deterrent: jak v textu WPoHC píšu o MADMAD a Dark Sun, tak to je jenom nápad, jak to řešit, kdyby to po dobrém prostě řešit nešlo, tak současné MAD není ještě "mad enough" proti "mad satanists", co se mohou schovat na New Zealand. Já ale doufám, že takhle to potřeba nebude, a vzhledem k tomu, že Andělé zřejmě umí vychylovat asteroidy, tak si třeba mohou dát tu precizní píli a trefit dva asteroidy do sebe v L1 bodu, což je asi tak pravděpodobné, jako z boku trefit letící kulkou další kulkou, ale jste si jistí, jaký Limit Možností na to Andělé mají...?


To jako vím a vy to poznáte, čím tohle vlákno zakončím, to si ale dobře rozmyslím a ještě něco bude potřeba napsat...

(Na odpověď pro pana jakpro100 si doufám udělám čas potom, to bych nerad vynechal a sem už se to nevejde a bude to zas chvíli trvat...)

(Asi se poučím od gooolema, dík za přání...)

Světlo v Duši...

Uživatelský avatar
Eugen
už jsem tu něco zanechal
už jsem tu něco zanechal
Příspěvky: 72
Registrován: 27 úno 2018, 15:15
pohlaví: Muž
Národnost: SK
Poděkoval(a): 679×
Obdrženo poděkování: 34×

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod Eugen » 12 led 2020, 22:55

" Ano, posouvá to tu i mě.
Některé věci tu ale "posunou" i jiné.." ...

semi: sem moc rád, že máš ten pocit, že tě "pobyt" tady v něčem posouvá..:). a příteli.. snad s výjimkou gooolema, kterí ti poděkoval jen za konkrétní věc (překlad..) .promiň,, ale asi si si nevšiml, že to nikto necte, tak proč máš ten pocit, že je to v něčem posouvá? no.. tak semi... já ti skutečne ze srdce přeji, ať na tebe Světlo sešle milost a požehnání.. ahoj.
:akasha :ohen: :voda:

Uživatelský avatar
Adam
mě už nikdo nezastaví
mě už nikdo nezastaví
Příspěvky: 705
Registrován: 07 čer 2010, 02:06
pohlaví: Muž
Poděkoval(a): 481×
Obdrženo poděkování: 357×

Re: Sefer Jecira - dobrá a zlá kabbala...

Příspěvekod Adam » 13 led 2020, 00:16

Už bych to vlákno pomalu zamkl...
Nejsem ani duše, ani tělo, nesmrtelný duch-JÁ jsem,
jsem pouhý svědek tohoto bytí... :akasha


Zpět na “Kabala”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host